האם זה נכון שלוקח זמן לרמקולים "להיפתח" ?
אהלן חברים
רכשתי רמקולים מוניטורים של חברת Edifier.
כעיקרון הסאונד מצויין .
אך תמיד עלתה לי השאלה האם הסאונד ילך וישתפר עם הזמן?
האם הרמקולים נפתחים לאט לאט ? הממברנות מתרככות יותר? הרכיבים שמרכיבים את אלמנט הרמקול עוברים שינוי כלשהו?
תודה רבה
רכשתי רמקולים מוניטורים של חברת Edifier.
כעיקרון הסאונד מצויין .
אך תמיד עלתה לי השאלה האם הסאונד ילך וישתפר עם הזמן?
האם הרמקולים נפתחים לאט לאט ? הממברנות מתרככות יותר? הרכיבים שמרכיבים את אלמנט הרמקול עוברים שינוי כלשהו?
תודה רבה
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
כן, יש כזה מושג והוא ניקרא break in, מה שעומד מאחורי התיאוריה זה שרמקול "מתרכך" עם הזמן או יותר נכון החלקים הנעים שבו כגון הספיידר שהוא חלק מה-suspension של הרמקול.
זמן ה-break in משתנה בין רמקול לרמקול שכן לכל רמקול suspension שונה בקשיחותו, ישנם רמקולים ש-50 שעות break in יעשו את העבודה ויש רמקולים כמו ה-DYNAUDIO שלי שמצריכים לפחות 200 שעות ואף יותר.
זמן ה-break in משתנה בין רמקול לרמקול שכן לכל רמקול suspension שונה בקשיחותו, ישנם רמקולים ש-50 שעות break in יעשו את העבודה ויש רמקולים כמו ה-DYNAUDIO שלי שמצריכים לפחות 200 שעות ואף יותר.
You pay peanuts, you get monkeys
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
זה בהחלט נכון; הצליל של רמקולים חדשים משתפר עם הזמן, אך יש סימן שאלה לגבי כמה מזה שייך ל"היפתחות" הרמקולים וכמה לעובדה שאתה מתרגל לצליל שלהם והוא "גדל" עליך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
החלקים הרכים בוופר (ספיידר וסראונד) אכן מתגמשים עם השימוש, אבל בפועל השינוי הוא מינורי ברמה הטכנית וחסר כל משמעות ברמה השמיעתית. במילים אחרות, אם זה לא נשמע טוב בהתחלה, זה לא ישמע טוב גם בהמשך.roey1984 כתב:אך תמיד עלתה לי השאלה האם הסאונד ילך וישתפר עם הזמן?
האם הרמקולים נפתחים לאט לאט ? הממברנות מתרככות יותר? הרכיבים שמרכיבים את אלמנט הרמקול עוברים שינוי כלשהו?...
- freerider
- חבר ותיק

·שינוי מינורי וחסר כל משמעות ברמה השמיעתית??? הרשה נא לי לגחך.HazooM כתב:החלקים הרכים בוופר (ספיידר וסראונד) אכן מתגמשים עם השימוש, אבל בפועל השינוי הוא מינורי ברמה הטכנית וחסר כל משמעות ברמה השמיעתית. במילים אחרות, אם זה לא נשמע טוב בהתחלה, זה לא ישמע טוב גם בהמשך..........
תיתפלא כמה יכול להישמע לא טוב רמקול לפני break in וכמה הוא יכול להישמע מעולה לאחר "הרצה".
אני מרשה לך לגחך כמה שבא לך. הדבר היחיד שעובר הרצה זה המוח של המאזין שמתרגל לסאונד.שינוי מינורי וחסר כל משמעות ברמה השמיעתית??? הרשה נא לי לגחך.
תיתפלא כמה יכול להישמע לא טוב רמקול לפני break in וכמה הוא יכול להישמע מעולה לאחר "הרצה"....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·HazooM כתב:אני מרשה לך לגחך כמה שבא לך. הדבר היחיד שעובר הרצה זה המוח של המאזין שמתרגל לסאונד..........
הוצאת לי את המילים מהפה.
אחרי זמן מסויים האוזן/מוח מתרגלים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- freerider
- חבר ותיק

הלוקש הוא זה שאתם מאכילים את עצמכם, אם רק תציצו בקישור ש-amitv צירף תשימו לב שהמדידות שנעשו שם (ונתעלם מהיתר כי תמיד ניתן להניח שזו דיעה סובייקטיבית) שאכן קיימים שינויים בתקופת break in.
בכל אופן זו דעתי ואני חי טוב עם ה"לוקש" הזה.
בכל אופן זו דעתי ואני חי טוב עם ה"לוקש" הזה.
- Janti
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- שם מלא: Janti
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
זה מה שאמר HazooM. לא הכחישו שיש שינויים, הם רק מינוריים, חסרי משמעות. זה עולה מהנתונים.freerider כתב:אם רק תציצו בקישור ש-amitv צירף תשימו לב שהמדידות שנעשו שם (ונתעלם מהיתר כי תמיד ניתן להניח שזו דיעה סובייקטיבית) שאכן קיימים שינויים בתקופת break in....
- freerider
- חבר ותיק

העובדה שהשינוי בנתונים יכול להיות קטן מספרית לא מצביע על שינוי מינורי בתוצאה הסופית שמתקבלת.
אני לא טוען שכל רמקול "יהפוך את עורו", כל רמקול השפעת ה-break in תהיה שונה ויתכן שיהיו כאלו שלא תהיה השפעה כלל.
אך יש הבדל בין להביע דיעה ולשלול ובין לבסס את עמדתך על סמך נתונים מדידים.
בכל אופן לדעתי וניסיוני קיים הבדל כזה או אחר, כל אחד אחר יכול להסכים או לא, זכותו המלאה.
אני לא טוען שכל רמקול "יהפוך את עורו", כל רמקול השפעת ה-break in תהיה שונה ויתכן שיהיו כאלו שלא תהיה השפעה כלל.
אך יש הבדל בין להביע דיעה ולשלול ובין לבסס את עמדתך על סמך נתונים מדידים.
בכל אופן לדעתי וניסיוני קיים הבדל כזה או אחר, כל אחד אחר יכול להסכים או לא, זכותו המלאה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
גם אם אגיד שכן וגם אם אגיד שלא אז מה זה משנה?
בכל מקרה-מבחינתי ברור שכן ומאוד!
כשקניתי את הרמקולים שלי B&W CM9 הם נשמעו מתכתיים ורעים,וההבדל היה ברור כשמש-אישתי אמרה שהיא לא יכולה להקשיב להם!
חשוב לאמר-אותם רמקולים היו אצלי כשבוע שלם באשאלה מהחנות, אז לא ניתן לאמר לי שום דבר מעבר לזה שיש הבדל ברור בין רמקול חדש לבין רמקול שעבר הרצה של כחודש....
בכל מקרה-מבחינתי ברור שכן ומאוד!
כשקניתי את הרמקולים שלי B&W CM9 הם נשמעו מתכתיים ורעים,וההבדל היה ברור כשמש-אישתי אמרה שהיא לא יכולה להקשיב להם!
חשוב לאמר-אותם רמקולים היו אצלי כשבוע שלם באשאלה מהחנות, אז לא ניתן לאמר לי שום דבר מעבר לזה שיש הבדל ברור בין רמקול חדש לבין רמקול שעבר הרצה של כחודש....
כיף חיים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
royla,
לא נראה לך מוזר שחברת ענק כמו B&W משחררת לשוק רמקולים שמשנים לגמרי את אופי הקול שלהם לאחר שימוש?
בכל מקרה, זה ויכוח עקר, נראה שעברנו כבר לאמונות.
לא נראה לך מוזר שחברת ענק כמו B&W משחררת לשוק רמקולים שמשנים לגמרי את אופי הקול שלהם לאחר שימוש?
בכל מקרה, זה ויכוח עקר, נראה שעברנו כבר לאמונות.