עצומה נגד דרכון ביומטרי. בקרוב גם תעודות זהות.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
חתמתי! תודה על ההפנייה
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
למה להתנגד?
זה יכניס לקופת המדינה מלא כסף ,ויוריד בצורה קיצונית את כמות הזיופים
זה יכניס לקופת המדינה מלא כסף ,ויוריד בצורה קיצונית את כמות הזיופים
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם המידע היה שמור על התעודה, ולא במאגר מרכזי, לא היתה סיבה להתנגד או שלפחות ההתנגדות היתה פחותה והדיון היה על אמצעי ההגנה שבתעודה.
במצב הנתון שבו המידע נשמר במאגר מרכזי ומדובר במידע טביעות אצבע ותצלומים שבמדינה קטנה המוקפת אויבים ושיש הטוענים שיש בה גם אויבים מבית המאגר יכול לשמש להמון מטרות שיצמצמו את הפרטיות של כולנו שלא לדבר על הסיכוי הקיים והלא מבוטל, לאור נסיון העבר שנתוני המאגר ידלפו.
סיבות טובות?
במצב הנתון שבו המידע נשמר במאגר מרכזי ומדובר במידע טביעות אצבע ותצלומים שבמדינה קטנה המוקפת אויבים ושיש הטוענים שיש בה גם אויבים מבית המאגר יכול לשמש להמון מטרות שיצמצמו את הפרטיות של כולנו שלא לדבר על הסיכוי הקיים והלא מבוטל, לאור נסיון העבר שנתוני המאגר ידלפו.
סיבות טובות?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

גם המאגר הנוכחי שמור בצורה מרוכזת ופרוצה.
המאגר הבא יהי מאובטח יותר ובשלב כלשהוא הוא יפרץ כמו הנוכחי.
אבל ההיתרונות הם רבות
אבל ההיתרונות הם רבות
·אם אתה סבור שהמאגר הנוכחי פרוץ אז איך אתה יכול לתמוך בהעמקת מאגר הנתונים באופן כזה שגניבת זהות תהיה קלה יותר? חוץ מתקווה, על מה אתה מבסס את ההנחה שלך שמאגר זה לא ייפרץ?claudia5 כתב:גם המאגר הנוכחי שמור בצורה מרוכזת ופרוצה.
אבל ההיתרונות הם רבות...
אתה בעצם אומר שהוא כן ייפרץ....אז מה ההיגיון להקים מאגר כל כך פרטני וחודרני ?
ארז
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

מאגר פרטני כזה קיים כיום והוא פרוץ ,הבעיה היא שלא רק שהוא פרוץ ,הבעיה העיקרית שכיום קל מאוד לזייף תעוד של אדם כמו דרכון ות"ז.
כל דבר ניתן לפריצה ,מאגר ,כספת וכו...
המדינה תרוויח הון ענק מהביומטרי ,גם מבחינה כלכלית ,גם מבחינת משאבים ,גם מבחינה ביטחונית,וגם סדר של מנהל האוכלוסין במדינה המבולגנת שלנו.
אני עובד בתחום ואני לא ממש יכול לפרט יותר מדי אבל גם אני עשיתי כי ההיתרונות עולות בגדול על החסרונות.
ברוב מדינות העולם גםהפחות מפותחות המאגר הביומטרי קיים מזמן
המדינה תרוויח הון ענק מהביומטרי ,גם מבחינה כלכלית ,גם מבחינת משאבים ,גם מבחינה ביטחונית,וגם סדר של מנהל האוכלוסין במדינה המבולגנת שלנו.
אני עובד בתחום ואני לא ממש יכול לפרט יותר מדי אבל גם אני עשיתי כי ההיתרונות עולות בגדול על החסרונות.
ברוב מדינות העולם גםהפחות מפותחות המאגר הביומטרי קיים מזמן
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
·אתה טועה, יש שבב עם המידע הזה ולא מאגר.claudia5 כתב:מאגר פרטני כזה קיים כיום והוא פרוץ ,הבעיה היא שלא רק שהוא פרוץ ,הבעיה העיקרית שכיום קל מאוד לזייף תעוד של אדם כמו דרכון ות"ז.
ברוב מדינות העולם גםהפחות מפותחות המאגר הביומטרי קיים מזמן...
מה שכן אתר עצומה הזה כל כך מיותר, מעולם לא עזר משם משהו.
·ההגיון המנחה בתשובה שלך הוא דוגמא מייצגת לאופן ההתנהלות של מקבלי ההחלטות במרד הפנים ובכלל במשרדים ממשלתיים בארץ.claudia5 כתב:מאגר פרטני כזה קיים כיום והוא פרוץ ,הבעיה היא שלא רק שהוא פרוץ ,הבעיה העיקרית שכיום קל מאוד לזייף תעוד של אדם כמו דרכון ות"ז.
ברוב מדינות העולם גםהפחות מפותחות המאגר הביומטרי קיים מזמן...
המאגר הקודם נפרץ לפני שנים ותוכנו נמכר לכל מי שמוכן לשלם.
התעודות הקיימות קלות לזיוף.
מה נעשה?
נקים מאגר הרבה יותר רגיש, לא נגן עליו כמו שצריך, נריץ פיילוט במשך שנים וכשהוא ייכשל נחליט בכל זאת לחייב את כולם להיכנס למאגר.
אין מה לומר, היגיון צרוף כמיטב המסורת הסובייטית. חבל ששכחתם לחייב הזרקה של שבב GPS תת עורי לאזרחים, זה בכלל היה הופך את חיינו פה לבטוחים וכדאיים להפליא...
את הבעיה של קלות הזיוף של התעודות הקיימות קל מאוד לפתור ואין שום קשר בין המחדל המתמשך הזה של משרד הפנים למחדל החדש של מאגר ביומטרי פולשני.
אני עוד מתקשה לאתר את התועלת הכספית למדינה מהמעבר לתעודות החדשות, אולי תאיר את עינינו?
מהיכן בדיוק יגיע אותו "הון ענק"?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

מאחורי כל שבב קיים מאגר ,פשוט לא מדברים על זה.
מדינות באירופה כולל רומניה עובדים עם שבבים כבר שנים ברמת בטיחות גבוה ממה שקיים כיום בארץ.
הביומטרי לא מושלם אבל הוא משפר בצורה קיצונית את המצב ,כי כיום כמות הזיופים והרמאויות במדינה פשוט עצומות
מדינות באירופה כולל רומניה עובדים עם שבבים כבר שנים ברמת בטיחות גבוה ממה שקיים כיום בארץ.
הביומטרי לא מושלם אבל הוא משפר בצורה קיצונית את המצב ,כי כיום כמות הזיופים והרמאויות במדינה פשוט עצומות
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

מממ
@wegabi
·
מטרת הפיילוט היא לא מה שאתה חושב ואני יגיד לך שהפיילוט הצליח.מטרת הפיילוט היתה שונה ולא לבדוק אם הדבר יעשה או לא.
כל הפרטים של כל אזרח קיימים במערכות השונות של המדינה ,אין הרבה חדש בביומטרי.
קשה לי קצת לפרט על החיסכון הענק אבל כיום כמות הזיופים עצומה ועל כל זיוף כזה מתואספת רמאות כלכלית ומערכת שלמה של מקבלי שכר ונפגעים שעובדים על התהליך,בנוסף במדינתינו קיימים מקבלי קצבאות שכבר שנים לא איתנו ,מצביעים פקטיבים ,שמכנתאות והלוואות ללא כיסוי ,מס שחור...ועוד
מדובר בסכומים עצומים
·
מטרת הפיילוט היא לא מה שאתה חושב ואני יגיד לך שהפיילוט הצליח.מטרת הפיילוט היתה שונה ולא לבדוק אם הדבר יעשה או לא.
כל הפרטים של כל אזרח קיימים במערכות השונות של המדינה ,אין הרבה חדש בביומטרי.
קשה לי קצת לפרט על החיסכון הענק אבל כיום כמות הזיופים עצומה ועל כל זיוף כזה מתואספת רמאות כלכלית ומערכת שלמה של מקבלי שכר ונפגעים שעובדים על התהליך,בנוסף במדינתינו קיימים מקבלי קצבאות שכבר שנים לא איתנו ,מצביעים פקטיבים ,שמכנתאות והלוואות ללא כיסוי ,מס שחור...ועוד
מדובר בסכומים עצומים
Re: מממ
@claudia5
·
אם כך, אני חושב שכולנו נשמח ללמוד על מטרת הפיילוט.
ואם כבר אנחנו בנושא הזה, למה צריך מאגר במקום להסתפק בת"ז חכמה?
אם זה קונספט כל כך מןצלח ורווחי, למה המדינות היחידות שהקימו מאגר ביומטרי חובה הן: עירק, קניה, פקיסטן, אינדונזיה וארגנטינה?
מה, אין מדינה מערבית אחת שמבינה את מה שדרעי וארדן כבר פיצחו מזמן? לא פלא שאנחנו אור לגויים
·
אם כך, אני חושב שכולנו נשמח ללמוד על מטרת הפיילוט.
ואם כבר אנחנו בנושא הזה, למה צריך מאגר במקום להסתפק בת"ז חכמה?
אם זה קונספט כל כך מןצלח ורווחי, למה המדינות היחידות שהקימו מאגר ביומטרי חובה הן: עירק, קניה, פקיסטן, אינדונזיה וארגנטינה?
מה, אין מדינה מערבית אחת שמבינה את מה שדרעי וארדן כבר פיצחו מזמן? לא פלא שאנחנו אור לגויים
לא האמת שלא
אני בטוח שחלק ניכר מאנשי "יהרג ובל יעבור" למאגר הביומטרי, מבקרים בארה"ב ולשם כך ישמחו לתת תיעוד ביומטרי מלא.
וגם ברור לך שהתיעוד הביומטרי לויזה אמריקאית מטייל בכל העולם ולא מוגבל כמונו למדינה אחת קטנה.
אני בטוח שחלק ניכר מאנשי "יהרג ובל יעבור" למאגר הביומטרי, מבקרים בארה"ב ולשם כך ישמחו לתת תיעוד ביומטרי מלא.
וגם ברור לך שהתיעוד הביומטרי לויזה אמריקאית מטייל בכל העולם ולא מוגבל כמונו למדינה אחת קטנה.
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
לטענת המדינה המאגר יאפשר צמצום קצבאות למי שאינם תושבים או יצאו את גבולות הארץ וכו'.
הם רק שוכחים לציים כמה כסף בפועל זה יחסוך אחרי תקצוב הפרויקט.
אני לא מתמצא בפרטים הטכניים אני מניח שתעודה ללא מאגר לא תאפשר לעשות מניפולציות וחיתוכים מתקדמים יותר ודיגיטציה של בקרות הכניסה והיציאה ושרותים נוספים שהממשלה מעונינת בהם-אני מניח שהמרכזי הוא האחדת מערכות מידע שונות ושיתוף מידע בין רשויות.
הם רק שוכחים לציים כמה כסף בפועל זה יחסוך אחרי תקצוב הפרויקט.
אני לא מתמצא בפרטים הטכניים אני מניח שתעודה ללא מאגר לא תאפשר לעשות מניפולציות וחיתוכים מתקדמים יותר ודיגיטציה של בקרות הכניסה והיציאה ושרותים נוספים שהממשלה מעונינת בהם-אני מניח שהמרכזי הוא האחדת מערכות מידע שונות ושיתוף מידע בין רשויות.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
@mrraz111
·הטיעון שלך לא רלבנטי.
יש הבדל מהותי בין בחירה לכפייה (שלא לדבר על העובדה שפה אתה חושף במכה אחת את כל אזרחי המדינה לסכנה, ללא שום תועלת ממשית, ועוד שומר את כל הנתונים במאגר שאלוהים יודע מה אמצעי האבטחה שננקטים בו, כנגד ההמלצות של גורמי הבטחון)
אנ ילא מצליח להבין את הטיעון שמאגר ביומטרי זה הכלי שימנע תשלומי קצבאות לרמאים, זה נשמע מרשים ממבט ראשון, אבל במבט מעמיק יותר זה בולשיט.
איך לכל הרוחות זה אמור לעבוד? מה ההסבר ההגיוני לטענה הזאת?
אם זה היה מהלך שמתאים למדינה דמוקרטית, הייתי מצפה שתהיה עוד איזו דמוקרטיה בעולם שתאמץ אותו לפנינו...
·הטיעון שלך לא רלבנטי.
יש הבדל מהותי בין בחירה לכפייה (שלא לדבר על העובדה שפה אתה חושף במכה אחת את כל אזרחי המדינה לסכנה, ללא שום תועלת ממשית, ועוד שומר את כל הנתונים במאגר שאלוהים יודע מה אמצעי האבטחה שננקטים בו, כנגד ההמלצות של גורמי הבטחון)
אנ ילא מצליח להבין את הטיעון שמאגר ביומטרי זה הכלי שימנע תשלומי קצבאות לרמאים, זה נשמע מרשים ממבט ראשון, אבל במבט מעמיק יותר זה בולשיט.
איך לכל הרוחות זה אמור לעבוד? מה ההסבר ההגיוני לטענה הזאת?
אם זה היה מהלך שמתאים למדינה דמוקרטית, הייתי מצפה שתהיה עוד איזו דמוקרטיה בעולם שתאמץ אותו לפנינו...
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
מה שאותי מדאיג זה הקצב האיטי שבו מתווספות חתימות.
עד עכשיו (עשרים לחמש יום חמישי 1/11/16) חתמו פחות מ 90 אנשים.
והם רוצים להגיע למליון וחצי
עוד חזון למועד
עוד חזון למועד
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
·אנשים הבינו שאין שום משמעות לחתימות בפייסבוק או בכל פלטפורמה אחרת יש פרויקט בהדסטרט למימון מאבק משפטיmolvy כתב:מה שאותי מדאיג זה הקצב האיטי שבו מתווספות חתימות.
עוד חזון למועד...