מקרה אבוד - או התעוררות מאוחרת בגיל 35......

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם :O)
לאורך כל השנים ניסיתי לבנות לעצמי מערכת סטריאו שתסבר את אוזני, ללא הצלחה יתרה.
חשבתי שרכישה של רכיב כזה או אחר תעשיר את סך כל הצליל במערכות הביתיות שהיו לי, אך הסתבר שהנושא הרבה (ואני מדגיש) ה ר ב ה יותר מורכב מכך.
מה שאני רוצה זה פשוט מגבר וזוג רמקולים (אפשרי גם סאב), שיתנו לי צליל חם ועמוק, וכשאני שומע מערכת כזאת אז מתפשט לי חיוך על השפתיים.
לא מחפש משהו בעל עוצמה מטורפת, ובד"כ מקור שאני מנגן ממנו הוא נגן תקליטורים פשוט או כרגע נגן Divx של ORBOTRONICS 2950.
הקש ששבר את גב הגמל הוא שקפצתי ללקוחה שיש לה בבית מערכת רמקולים בת כמה שנים של POLK AUDIO ומגבר חדשי ופשוט יחסית של ימהה (אני חושב 496), והיא סיפרה שהיה אצלה בחור שהקים לה את מערכת הקולנוע הביתי (היה לה מגבר אחר והוא הוסיף לה סאב של פולק אודיו), והמערכת שלה נשמעת מ ד ה י ם !!!
די נמאס לי, ואודה לכם על הכוונה למידע שייעזור לי להגיע למערכת שאני רוצה.
כרגע יש לי את הרכיבים הנ"ל :

רסיבר Harman Kardon AVR 5500
נגן Orbotronics 2950
רמקולים Omega Audio The Perfect 709
סאב וופר Tannoy Saturn Sub 15
סנטר Tannoy Saturn S6C

וכרגע הכל נשמע כמו סלט ירקות חמוץ :(
אשמח לדעת בכמה אוכל למכור רכיבים אלו, וכמו כן אשמח לקבל המלצות כיצד אוכל לבנות את מערכת החלומות שלי.
תודה לכל המגיבים המקצועיים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תגדיר לעצמך את התקציב שאתה מעוניין להקדיש למערכת.

לצורכי סטריאו בלבד די לך בזוג רמקולים רצפתיים קדמיים, מגבר סטריאו משולב ונגן CD.

להערכתי תחלק את התקציב כך שכ - 60% יוקצב לרמקולים, 20% למגבר ו- 20% לנגן CD.

תתחיל לשמוע רמקולים בתקציב שהקצבת לך ותמצא את הרמקולים שנותנים לך את הצליל שאתה מחפש ואחר כך תתאים לרמקולים האלו את המגבר ואת הנגן.

אתה לא חייב לוותר על המערכת שיש לך אלא להוסיף את הרכיבים שתרכוש למערכת הקיימת (כך לא תוותר על הקולנוע הביתי).

פרט מהו סדר גודל התקציב ומהו סוג המוסיקה שאתה אוהב וכן את גודל החדר שבו תוצב המערכת והחברים כאן יוכלו לפרט יותר בהמלצות.

תנסה לחפש גם ציוד יד שנייה - לפעמים יש ציוד מעולה במחיר ממש טוב ביחס לתמורה.

שלמה

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תודה אבל....

שליחה #3 

הענין הוא שתמיד חיפשתי "מציאות" ובסוף נתקעתי עם הרבה מציאות שביחד לא נשמעות לשביעות רצוני....
אני חושב שהפתרון עבורי הוא קודם כל ליישם מיקום אקוסטי מתאים של הציוד שיש לי, ולאחר מכן לבדוק כל רכיב שארצה להוסיף אצלי בבית ולא להסתמך רק על איך שהוא נשמע בחנות/אצל המוכר.
זה נראה כ"כ מסורבל, אבל אחרי כ"כ הרבה שנים של חוסר שביעות רצון ממש נמאס לי מהמצב ואפעל בהתאם ליכולתי לשנותו.

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

היי
מצטרף לשלמה:
קודם כל להבין מה יש לך, ומה אתה רוצה לשפר.
מבחינתי, את הטון הכללי אתה מקבל מהרמקולים, לכן, לדעתי לשם צריך לכוון את השיפור, וכן את רוב התקציב.
זאת נראית לי הנקודה שבה תקבל את השיפור הכי גדול ביחס להשקעה.
לגבי הרסיבר שלך, אתה צריך להחליט לעצמך, אם שווה לך למכור אותו ולחפש משהו אחר, או להוסיף מגבר משולב רק לקדמיים.

בהצלחה ותהנה מהדרך!
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מגבר משולב ?

שליחה #5 

אהלן ותודה על הצטרפותך להערות.
למה הכוונה במגבר משולב, והאם אין צורך קודם כל להנות מאיפיון הרמקולים הרצפתיים ע"מ לשלב סוג כזה או אחר של הגברה ? נראה לי שנקודת התורפה שלי הינה הרמקולים הרצפתיים כי הבנתי שמגברי קולנוע ביתי היום די דומים אחד לשני כשאתה שם אותם על FLAT.
ואם כבר מישהו העלה את הנושא של FLAT (מענין מי :O)), השאיפה שלי זה להיות מרוצה מהצליל הטבעי של המערכת בלי להכניס טונים ולאודנס מלאכותיים....

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #6 

מגבר משולב:
הכוונה בדרך כלל לקופסא, אשר כוללת גם קדם מגבר (בחירת כניסות שונות, התאמת עוצמות ושינוי ה-VOLUME), וגם מגבר כח (אך ורק מגביר את האות ומוציא את האות המוגבר לרמקולים). ב-99% כשתשמע את המונח "מגבר משולב" הכוונה תהיה לסטריאו בלבד.

ובעקרון, לדעתי, אתה צריך לחפש את הכיוון הכללי של המערכת - בוקע מהרמקולים הקדמיים שלך.
לשמוע מה חסר לך בצליל, מה אתה אוהב בצליל. כך החיפוש שלך יהיה קל יותר, כאשר תדע מה אתה מחפש.

ועוד דבר, מציע לבדוק עם עצמך מהו ייעוד המערכת (סרטים/מוזיקה)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

יכול להיות שהאקוסטיקה אצלך היא עקב אכילס ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אקוסטיקה

שליחה #8 

בהחלט יש מצב. הזזתי אתמול חצי בית לשנות את מיקום הרמקולים, ואיכות הסאונד השתפרה (גיליתי גם שחיבור הסאב ליציאת הסאב היחידה במקום ל טייפ אאוט נותנת באס הרמוני ולא בס בעוצמה קבועה ללא קשר לעוצמת הווליום...)
אנסה לראות איך אוכל לחיות בקונפיגורציה הנוכחית, למרות שעד שאני לא מחייך מאוזן לאוזן זה לא נקרא לחיות..........
למה מחברים את 2 כניסות הסאב אם יש במגבר יציאת סאב אחת ?
כמו כן קשה לי למצוא מיקום לסנטר חוץ מאשר מעל הטלוויזיה (מצ"ב תמונה - האקווריום הולך לעוף משם) וגם אין לי רמקולים אחוריים כרגע. גם המרחק בין הרמקולים הוא כמטר ושמונים ומרחק הישיבה מול המערכת הוא כ-2 מטר, יש לי הרגשה שהרמקולים מרוחקים מדי אחד מהשני לביצועים אופטימליים כי אני לא שומע את הזמרת או הגיטרה במקום ממוקד מולי אלא ב"איזור" של הטלוויזיה...
מצטער על איכות התמונה, בד"כ היא שווה 1000 מילים, אבל במקרה שלי אסתפק ב-200....
דרך אגב חשבתי אולי להצמיד את הפילים אל מתחת לשולחן ולמקם מעליהם את הסנטר לאחר שאעיף את הסאב למקום הנוכחי של האקווריום....

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #9 

הי Fish, הרכיבים שברשותך אינם רעים כלל, אבל מיקומם כן, לפחות כעולה מהתמונה. מיקומו של הרמקול הימני בפינה, במיוחד עם הארונית הזו לפניו (גם אחרי שהאקווריום ילך) ממש אינו טוב. כמו כן, ישנה חוסר סימטריה המשפיעה על האימג' ואלי גורמת לעירפול שאתה מתאר בין הרמקולים- אחד בפינה והשני במקום פתוח. גם לא מומלץ. הבעיה אינה, לדעתי, המרחק בין הרמקולים שנראים דווקא קרובים למדי זה לזה, אלא מיקומם בחלל.
כעיקרון, לעניין המרחקים, רצוי שיהיה משולש שווה צלעות בין הרמקולים והמאזין, כך שמרחקם הנכון זה מזה תלוי גם במרחק הישיבה מהם.

לעניין אופי הצליל שאתה מחפש- חם ועמוק- ייתכן שרכיבים אלו פשוט אינם מתאימים ואחת היא כיצד תמקם אותם. כמו שכתבו קודמיי- נסה לחשוב על תקציב, ואז חשוב עם עצמך עד כמה אתה רוצה להשקיע ברב ערוצי (ק"ב), שכן בתקציב נתון זה יבוא על חשבון ההשקעה בסטריאו.

ולבסוף- אם אצל הלקוחה שלך הפולק אודיו נשמעו מדהים לטעמך, זה מקום מצויין להתחיל לחפש בו. למה ללכת רחוק? אחרי שהגדרת תקציב, לך לחנות, בקש להאזין לפולק אודיו שנכנסים בתקציב וגם קצת מעל, ובדוק אם זה עדיין נשמע כמו שאתה רוצה. משם, תתחיל לנוע "הצידה" באותו תקציב ומצא מה יעצים את התחושה שאתה מחפש.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ועוד דבר- כעיקרון (ברור שזה לא מתאים לכל אחד מסיבות פרקטיות), רצוי מאוד, לביצועים אופטימליים, שלא יהיה שום דבר בין הרמקולים, בוודאי שלא בלוק חוסם של ארונית עם טלוויזיה. השיפור ללא החסימה הזו גדול.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תודה

שליחה #11 

תודה בעבור הכיוון.הרמקול השמאלי הוא לא ממש במקום פתוח אבל מאחוריו יש כניסה לחדר של בני.האקווריום ייעוף ביחד עם הארונית... הענין הוא שהפולק אודיו שאצלה עוברים בשקט את העשירייה, שזה לא מתקרב למה שכרגע אני מעונין ויכול להשקיע. אשחק עם מיקום הרמקולים כמיטב יכולתי לבינתיים ולא אכניס כל רכיב נוסף למעט משהו שאשמע בעתיד ש"ייעשה לי את זה"

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

וואו

שליחה #12 

שום דבר בין הרמקולים......וואו.....וואחד פרוייקט.....קצת יהיה קשה לי ליישם את זה בדירה של 40 מ"ר.....אבל נחמד לדעת דברים כאלו....
מה שמעודד אותי זה ששמעתי גם בחדרים די מלאים ברהיטים ושטיחים סאונד מדהים, מה שמעודד אותי לחשוב שאוכל לבנות משהו שייעשה לי את זה במסגרת המגבלות הנוכחיות......

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

קראת את המאמר על כיוון ומיקום סאב?
הסאב צריך להיות מחובר ליציאת הסאב של הרסיבר (ערוץ LFE).
מה שעשית זה נתת לסאב את הבאסים שהקידמיים מקבלים ולא את הערוץ הייחודי של ה-LFE.

יש לו שני חיבורים למי שרוצה לחבר אותו למגבר סטריאו ולא לק"ב.
אתה יכול לחבר רק לאחד, שמאל או ימין, לא משנה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לא משנה כמה עלו הפולק אודיו שלה. יכול להות שבסדרות נמוכות יותר ו/או ביד שניה, בטווח המחירים שאתה כן מוכן להשקיע, תמצא פחות או יותר את שאתה מחפש.
יכול להיות שמדובר באופי צליל שקוסם לך ונשמר לאורך הסדרות השונות שלהם. שווה בדיקה, צריך להתחיל מאיפשהו.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

צודק

שליחה #15 

צריך באמת לעשות RESTART ולהתחיל איפושהוא...אהבתי גם BOSE 901 ששמעתי פעם...סתם ליידע כללי של מאפייני הסאונד ש"עושים לי את זה".
אהיה פתוח להזדמנויות של פולק אודיו, בהנחה ואמכור חלקים מהמערכת הנוכחית שלי או שתצוץ הזדמנות מעניינת להחלפה.
אולי אקפוץ לחנות המתמחה בסטריאו יד שניה לחפש ישועה....

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

לפני הכל, הרמקולים שלך על ספייקים?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זה לפני הכל?? 8O

ראית את תמונת החדר?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ספייקים

שליחה #18 

לא, לא קיבלתי אותם עם ספייקים, שמתי גומיות מתחת לרמקול.
נסעתי היום ל "פיוז" לשמוע ציוד. אהבתי מגבר MYRYAD CAMEO ורמקולים QUAD 11L.
הענין הוא שלא הוצע לי זיכוי כפי שציפיתי ע"מ שאוכל לקדם את העניינים, וגם הבנתי מיגאל המוכר שהשקיע וניסה לעזור לי, שיש לקחת בחשבון את כל נושא האינטרקונקטורים שגם יכול להגיע לסכום לא מבוטל.
לפחות הבנתי שעוד רבה הדרך לפני...גם זה משהו.
כמו כן למרות שזו הקונפיגורציה הראשונה שאהבתי בחנות הזאת, ולאור נסיון העבר שלי שלא הביא אותי למצב של שביעות רצון, אני מאוד זהיר בבחירות שלי בנושא מעתה ואילך ואולי אחסוך לציוד יקר ומתאים יותר שיסבר את אוזניי....

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אל תיבהל מעניין האינטרקונקטים. תדאג לזה ממש בסוף, ורק אם וכאשר השתכנעת שישנו הבדל בין אינטרקונקטים, מסקנה אליה עליך להגיע בעצמך. זהו נושא מאוד שנוי במחלוקת, ואני מציע לך לקחת את זה מאוד בעירבון מוגבל.
תדאג קודם כל לרמקולים, הגברה וכו'. אינרקונקטים.. יכולים לחכות.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ממש מבאס לחשוב

שליחה #20 

גם אם אתה מוצא קונפיגורצית מגבר/רמקולים עדיין יש את נושא המקור. הבנתי שאין מצב שמכשיר די וי די ביתי ייתקרב לתת רמת סאונד של נגן תקליטורים ברמה, ובנוסף לכך גם על המקור להיות מוקלט באיכות מעולה.....אלוהים יישמור...איפה זה נגמר ? להקים אולפן הקלטות בבית ולהזמין את הזמרים לארוחת ערב ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”