מקרה אבוד - או התעוררות מאוחרת בגיל 35......

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

כנראה שכן.. :lol:

בכל אופן, לעניין המקור- כן, חשוב מקור טוב. אבל אין פירוש הדבר שהוא חייב לשבור את הבנק. קח בחשבון שההבדלים בין מקורות אינם גדולים כמו ההבדלים בין הגברות ובוודאי שלא כמו בין רמקולים.
בתור התחלה (וגם קצת מעבר), DVD של חברה ידועה ב- 500- 600 ש"ח יעשה את העבודה מצויין. בד"כ ממליצים כאן על ה ENTRY של פיוניר- ה 393 (או ה 383 הקודם, אם ניתן להשיג).
אישית, לפני שקניתי מקור ייעודי (של ARCAM), היה לי ניסיון טוב מאוד עם DVD של LG. ממש לא רע.

קח בחשבון אגב שמקור אינו חייב להיות נגן CD! ישנם כרטיסי קול מאוד טובים למחשב (שעולים הרבה פחות מקופסאות חיצוניות למיניהן ונותנים רמה מאוד גבוהה), וכן מפענחים חיצוניים בקופסה נפרדת.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

תודה על המידע

שליחה #22 

איזה כרטיסי קול איכותיים למחשב אתה מכיר ? אני טכנאי מחשבים ושוקל לבנות מחשב לסרטים וסאונד - לא איזה HTPC מטורף, אבל מעין שרת מדיה נחמד ושקט מבוסס AMD X2
3800/1GB/160GB/FX5200

דרך אגב לפי הביקורות בזאפ ה-383 של פיוניר לא נשמע להיט היסטרי. יש לו מפענח איכותי מובנה או יכולות ייחודיות ?

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
קיבל תודות: 1 פעם

Re: ספייקים

שליחה #23 

Fish72 כתב:לא, לא קיבלתי אותם עם ספייקים, שמתי גומיות מתחת לרמקול.
...
אותו דבר, אם כי ספייקים יכולים לשפר מריחות בבס.

לגבי אינטרקונקטים, אל תמהר להתעסק איתם. לחנויות מאוד משתלם כלכלית למכור כבלים, והויכוח אם כבלים עושים הבדל הוא הויכוח הכי ישן והכי גדול בתחום האודיו. אז אל תמהר "להשקיע" בכבלים לפני שתשתכנע שזה שווה את הכסף.

avile7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

פיוניר 393

שליחה #24 

יש לי אותו מחובר למגבר רוטל והתוצאה טובה מאוד.
לא איכות היי-אנד אבל מספיק למערכת בתקציב נמוך.למרות שישנם דיסקים שלא ממש מוציאים את מיטבם עם המכשיר הנ"ל אני די מרוצה.
בנוסף לפיוז אם אתה גר במרכז,תוכל לבחון גם ב"סטריאו סטאר",שם גם עושים עסקאות טרייד אין,ומחזיקים מערכות טובות.
לגבי גודל החדר שיש לך לדעתי מומלצת מערכת סטריאו שאיכותה עדיפה על קולנוע ביתי,הרמקולים של אומגה אודיו ביחד עם האב קרובים ואולי מייצרים צליל נפוח יחסית לגודל החדר ולכן הצליל אינו נעים לאוזן.אולי מגבר סטריאו טוב יעשה את העבודה,מה גם שפיוז וסטריאו סטאר מוכנים לתת לך חלקים לנסיון בבית ללא התחייבות,כך תוכל למצוא את מה שחיפשת.
לגבי אינטרקונקטים,לא בעיה לבנות לבד,כשתגיע לשלב הנ"ל,יש מדריך בפורום המסביר זאת.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #25 

מדהים, גם לי יש את ה-5500 וגם את אותו הסנטר והסאב רק שאני עם AR מדפיים :D
כנראה ששנינו הקדשנו את רוב התקציב על הרסיבר והזנחנו טיפה את הרמקולים הקדמיים :)
אני חייב לציין שבסטריאו הוא בסדר אך, בקולנוע בייתי הוא ממש גרוע...בכל מה שקשור בשידורים של יס או פיענוח AC3.

יכול להיות שחיבור מגבר סטריאו או QUAD (ה-7.1 אינם מוגברים ברסיבר הזה) ל-2 הרמקולים הקדמיים וחיבורו ל-PRE שיש למגבר הזה, יפתרו זאת
אל תשכח שהרסיבר הזה "תובעני" ודרוש לו רמקול טוב עם נצילות גבוהה.

אני רכשתי כ. קול של M-AUDIO , את ה-7.1 REVOLUTIION ושימוש ביציאות האנלוגיות שלו עושה פלאים
עושה רושם שעדיף להוציא אנלוגי עם כ. קול איכותי מאשר לתת לרסיבר לפענח בחיבור הדיגיטלי, במיוחד בכל מה שקשור ל-AC3.
את ה-DTS לעומת זאת הרסיבר מפענח היטב וניתן להוציא דיגטלית.

כמו שאמרו לך פה זה גם תלוי ב-DVD שאתה משתמש, כמובן של-HTPC עם כ. קול יהיו יכולות וגמישות טובים יותר מנגן זה או אחר.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

תודה איש על העידוד.
אני אכן חושב שהדבר הראשון שהייתי עושה זה מחליף את הרמקולים ומשאיר את שאר הרכיבים. אני בכלל לא משתמש בסנטר (שומע סטריאו בלבד שמבוססים על סאב ורמקולים קדמיים).
הזמנתי ממיר דיגיטלי של HOT, מענין איך הוא יישמע בתור מקור.....
חיברתי HTPC שנשמע בסדר גמור, למרות שיש לו כרטיס קול משולב אבל מהדור האחרון בלי רעשי רקע מעצבנים בפול ווליום.....

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

מצטער לאכזב אותך, אך הממירים של הוט מוציאים סאונד פחות טוב מאשר של יס,
אחת הסיבות העיקריות שעזבתי את הוט זה הסאונד והוידאו העלובים, אם יצא לך לראות שידורי לווין (לא יס) אתה תבין כמה איכות השידור נחותה.

מה שהתכוונתי ביציאות האנלוגיות, הוא שניתן לבצע דרכן הגברה דינאמית במחשב (בנגן או FFDSHOW))
או דרך הדרייברים של כ. הקול (לדוגמא אצלי יש אופציות נחמדות של-RC ב-M-AUDIO...כך שלא צריך להחליף רסיבר :-) )

זה מדהים איך שהמערכת נשמעת לאחר קצת DSP של המחשב.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

איזה מתסכל אתה (בגלל ה DSP לא בגלל הממיר).
הרי המטרה היא להגיע לצליל הנקי ביותק בלי יותר מדי משחקים ומעבדים בדרך, אז עכשיו "לשחק" גם עם ה DSP של כרטיס הקול.
בתור טכנאי מחשבים מסקרן אותי מה מפרט כרטיס הקול שלך. תן לי לינק לדגם להתרשם קצת מהיכולות שלו.
תודה

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

לינק לדגם
http://www.m-audio.com/products/en_us/R ... -main.html

תמונה
תמונה

לינק ל-REVIEWS...בכולם יש גם תמונות של הדרייברים
http://www.hothardware.com/viewarticle. ... =464&cid=6

http://techreport.com/reviews/2003q2/ma ... dex.x?pg=1

http://www.digit-life.com/articles2/m-a ... olution71/

זה כרטיס קצת ישן וקניתי אותו מזמן, היום יש לך כבר חלופות טובות יותר
אם תתעקש עליו בכל זאת, תוכל למצוא אותו במחירי רצפה 60$ ב-EBAY, בארץ הוא עולה כפול

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

שברת לי סטיגמה.
מתוך נסיוני כרטיסים בעלי צ'יפ עם יחסית מעט רגלים ושטח קטן נחשבים אוטומטית כמעאפנים, אבל מאחר והכרטיס מבית AVID ויש לו הרבה יציאות ובעקבות המפרט, השתכנעתי להסתכל באיכות הקנקן והופתעתי.
אני שוקל להביא מ EBAY מגבר ואולי אף רמקולים אם אשתגע לגמרי.
ייבאתי בעבור ציוד מ EBAY - קונסולות וכו'. אני לא שוקל לרכוש כרטיס קול כרגע, מאחר ויש לי SB LIVE של CREATIVE ועד שלא אבדוק בכמה הוא טוב יותר מהכרטיס על לוח האם שבמחשב ה HTPC אין לי מה למהר....
תודה על התמונות והלינקים :)

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #31 

סטיגמה זה אף פעם לא טוב.. :)
:thefinger:

שלח תגובה