האולימפידה תשודר באיכות 8k ותלת מימד
עוד לא הספקנו להתרגל לדור הקודם, והנה שירות השידור האולימפי מבטיח לנו ניסוי ראשון בשיטת השידור החדשה והחדה במיוחד, בשיתוף רשת NHK היפנית. איכות ,8K SHV שבה ישודרו חלק מהתחרויות, מבוססת על תקן UHD-2 החדש, המספק 7,680 על 4,320 פיקסלים, פי 16 מאיכות HD-ה של היום. בניסוי זה יבוצעו גם צילומי תלת-מימד עם שתי עדשות ותנוסה מערכת קול תלת-מימדית היקפית בתקן .22.2 השידורים הניסיוניים באיכויות הגבוהות יקיפו רק 130 שעות שידור, כולל אירוע הפתיחה והסיום
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
היצרניות מתהדרות עכשיו בדגמים הכי חדישים שלהם.
SUHD של סמסונג מול OLED של LG,
ו........4k
לא שמעתי שמתחילים לשווק גם 8k
אז מי בדיוק יצפה בשידורים הניסיוניים האלה, ואיך ?
SUHD של סמסונג מול OLED של LG,
ו........4k
לא שמעתי שמתחילים לשווק גם 8k
אז מי בדיוק יצפה בשידורים הניסיוניים האלה, ואיך ?
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
מעניין אם אפשר לראות הבדל מול שידור של 4k native
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
להייסנס יש טלוויזית 8K אבל נראה שכרגע היא נמכרת רק בסין.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
החלו שידורי הנסיון של NHK ב- 8K
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1470142459
*לדעתי זה נחמד וכו' ברמה הטכנית וכהכנה לעתיד, אך מיותר לגמרי (וחסר משמעות) בשנים הקרובות.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1470142459
*לדעתי זה נחמד וכו' ברמה הטכנית וכהכנה לעתיד, אך מיותר לגמרי (וחסר משמעות) בשנים הקרובות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
NHK היו הראשונים לשדר HD אנלוגי כבר ב 1989!
אולימפידת מוסקבה ב1980 היתה הראשונה ששודרה בצבע.
אלו היו שישים שניות על ...?
NHK researchers began investigating HDTV
following the 1964 TolgTo Olympics. A formal
research program was begun in 1970. In 1972, NHK
proposed an HDTV research program to the CCIR
(the ConsultativeCommitteeon InternationalRadio).2
Development of techniques for program production
and to make broadcasting practical followed. In
1979, NHK began experimental transmission tests.3
Sony began marketing HDTV studio production
equipment in 1984 and introduced a second generation
of HDTV studio equipment in 1989.4 NHK
experimentally broadcast HDTV pictures of the
Seoul Olympic Games in 1988 via optical fibers and
satellite, and began daily l-hour experimentalHDTV
broadcasts in June 1989 using satellite BS-2. Limited
HDTV “HiVision’ satellite broadcasts are
scheduled to begin in 1990 using tie BS-3A
satellite; regular broadcasts will begin in 1991 with
BS-3B.5
אולימפידת מוסקבה ב1980 היתה הראשונה ששודרה בצבע.
אלו היו שישים שניות על ...?
NHK researchers began investigating HDTV
following the 1964 TolgTo Olympics. A formal
research program was begun in 1970. In 1972, NHK
proposed an HDTV research program to the CCIR
(the ConsultativeCommitteeon InternationalRadio).2
Development of techniques for program production
and to make broadcasting practical followed. In
1979, NHK began experimental transmission tests.3
Sony began marketing HDTV studio production
equipment in 1984 and introduced a second generation
of HDTV studio equipment in 1989.4 NHK
experimentally broadcast HDTV pictures of the
Seoul Olympic Games in 1988 via optical fibers and
satellite, and began daily l-hour experimentalHDTV
broadcasts in June 1989 using satellite BS-2. Limited
HDTV “HiVision’ satellite broadcasts are
scheduled to begin in 1990 using tie BS-3A
satellite; regular broadcasts will begin in 1991 with
BS-3B.5
·wegabi כתב: אבל כניסה של טכנולוגיה כזאת למיינסטרים בטווח של כמה שנים בהחלט מעלה את הסבירות למעבר ל-4K כברירת מחדל לחלק הארי של השוק...
אם האירוויזיון הראשי 2019, גם בישראל לא משודר באיכות שידור 4K
ולא נראה לי שלממשלת ישראל ואו לראשי תאגיד השידור הישראלי כאן, אכפת שהאירוויזיון ישודר באיכות שידור 4K.
אני בספק רב אם אולימיפיאדת טוקיו בשנת 2020, תוך בערך שנה, תשודר בישראל באיכות 8K
ושלצפיה באינטרנט תוך בערך שנה, שלרוב הלקוחות הפרטים במדינת ישראל יהיה חיבור אינטרנט של סיב אופטי לצפיה נכונה באיכות שידור של 8K.
זה יהיה נס.
זה ישתלם בכלל להרבה אנשים בישראל ובעולם חוץ מאלה שגרים ביפן, לקנות מסך 8K ? שהשנה חוץ מיפן, בקושי הרבה אירועים לא משודרים באיכות 4K?
אפילו הסדרה המפורסמת בעולם, היפים והאמיצים, לא משודרת באיכות 4K, גם לא באתר של ערוץ CBS.
אבל אני מקווה שמבחינת איכות השידור, שיהיה נס עד שנת 2020 אפילו השנה הזאת.
בינתים מספיק לי מסך תצוגה באיכות 4K, שקניתי בינואר 2019.
·eldan כתב:,מי צריך יותר מ 4K ? מה לא ינסו כדי למכור ?
ה 8k היא שיטת מכירה ....
במקומות מאוד גדולים במסכי תצוגה מאוד גדולים, החל מגודל מסך של 80 אינץ, יותר קל. לראות את ההבדל בין איכות תמונה 4K ל איכות תמונה של 8K
אם אירוויזיון ישראל 2019 היה משודר באיכות תמונה של 8K ובשטח המאוד גדול שנקרא כפר האירוויזיון, היו מסכי תצוגה החל מגודל של 80 אינץ, של איכות 8K,
אז אתה היית רואה שגם שהמסך תצוגה בגודל מאוד גדול, שעדיין רואים מאוד טוב את מה שיש במסכים האלו.
אבל בינתים אפשר להתנחם בזה שלא רק בישראל אלא כמעט בכל ארצות העולם למעט במדינת יפן ואולי גם דרום קוריאה,, שיש שם אירועים מאוד חשובים אז שאין שם לא שידור באיכות 8K ולא מסכים לאיכות שידור של 8K.
אולי זה ינחם אותך, אבל ניזכרתי רק לפני בערך שעה לראות מה קרה במשך הימים בהודעות ששלחו לי בדואר האלקטרוני,
וקיבלתי תגובה מלפני כמה ימים, ממחלקת פניות הציבור של איגוד השידור האירופאי ובה כתוב, שהם מקווים אבל לא מבטיחים, שעד חודש מאי , 2020 שמערך השידור שלהם יתמוך באיכות תמונה של 4K.
ושעל הקפצה לאיכות שידור מ HD1080 ל HD של 8K בערך לאזור הזמן שבו האולימפיאדה צריכה להיות משודרת באיכות 8K, בתאריך 24.7.2020.
שאין בינתים בכלל על מה לדבר.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם אתה צופה במסך 80 אינצ' ברזולוציה 8K במרחק 75 ס"מ תוכל להרגיש בשיפור כלשהו בהשוואה ל-4K. אתה רואה את עצמך צופה במסך 80 אינצ' במרחק כזה?rmysknzy כתב: במקומות מאוד גדולים במסכי תצוגה מאוד גדולים, החל מגודל מסך של 80 אינץ, יותר קל. לראות את ההבדל בין איכות תמונה 4K ל איכות תמונה של 8K...
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני מחכה לכניסה של מסכי 16K...
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
·boren כתב:אם אתה צופה במסך 80 אינצ' ברזולוציה 8K במרחק 75 ס"מ תוכל להרגיש בשיפור כלשהו בהשוואה ל-4K. אתה רואה את עצמך צופה במסך 80 אינצ' במרחק כזה?.........
אם זה היה מיותר אז ביפן לא היו משתמשים בחוץ במסכי 8K
לא נראה לי שעושים את זה רק כדי להרוויח יותר כסף, כי אם זה היה נכון, אז למשל ביפן, לא היו ממשיכים לקנות מסכי תצוגה של 8K.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@rmysknzy - אני לא יודע לגבי שלטי חוצות. ייתכן שאם השלט הוא ברוחב 20 מטר ומיועד לכך שהולכי רגל pixel-peepers יחלפו לידו ממרחק מטרים ספורים, אז כן, אולי יהיה בזה תועלת כלשהי. אבל לבית? מה גודל המסך ומרחק הצפיה שבו אתה חושב שתפיק מ-8K תועלת?
·boren כתב:@rmysknzy - אני לא יודע לגבי שלטי חוצות. ייתכן שאם השלט הוא ברוחב 20 מטר ומיועד לכך שהולכי רגל pixel-peepers יחלפו לידו ממרחק מטרים ספורים, אז כן, אולי יהיה בזה תועלת כלשהי. אבל לבית? מה גודל המסך ומרחק הצפיה שבו אתה חושב שתפיק מ-8K תועלת?...
אני לא בטוח שזה מתאים לצפי ביתית, אבל לא חסרים אירועים במקום מאוד גדול ששם זה יכול לשנות הגודל מסך.
למה לדעתך חשוב למארגני האולימפיאדה של 2020 שהיא תשודר באיכות תמונה של 8K?
- boren
-
- חבר מביא חבר

אם הצופה אמור להיות מאוד קרוב ולראות רק חלק מהמסך, אז כן, במסכים ענקיים ממרחק קרוב יהיה הבדל. אבל לא אם הצופה אמור לראות את כל המסך במלואו. מסך 80 אינצ' ממרחק 75 ס"מ נותן זווית צפיה של 101 מעלות (ב-16:9). זה הרבה מעבר למה שהעין האנושית יכולה לקלוט במבט אחד. להשוואה, זווית הצפיה המומלצת ע"י גופים כמו SMPTE ו-THX היא כ-40 מעלות.rmysknzy כתב:אני לא בטוח שזה מתאים לצפי ביתית, אבל לא חסרים אירועים במקום מאוד גדול ששם זה יכול לשנות הגודל מסך....
אני יכול לחשוב על כל מיני סיבות. למשל לאפשר לצופה לעשות זום אין על חלק מהתמונה ועדיין להשאר עם איכות גבוהה, או פשוט bragging rights. אבל אני משוכנע שהשינוי הזה לא מיועד לפתור בעייה כלשהי באיכות הצפיה ב-4K כשצופים בתמונה במלואה, ואני מתיחס כאן לכל גודל מסך ובכל מרחק שמאפשר לראות את כל המסך במבט אחד.למה לדעתך חשוב למארגני האולימפיאדה של 2020 שהיא תשודר באיכות תמונה של 8K?...