פלאזמה פאנסוניק היי דפינישן-שאלות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
il62 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

מבדיקה אצל עמי בעולם הדיגיטלי שעשיתי אתמול ניתן בקלות ואפילו בעיין לא מקצועית להבחין כי בשידורי היי דפינישן הפאנסוניק יותר טובה מכל פלאזמה וLCD שהיו בסביבה
בשידורי טלויזיה רגילים הפער אפילו גדל ואין מדובר בכיוונים כאלו ואחרים כי התמונה בפיוניר 435 מגורענת ב נק השחור פחות טוב בLCD הצבעים פחות טבעיים וחסר מימד העומק
מי שהפתיעה לטובה היא הפיוניר EDTV 42 שנתנה פייט לפלזמות HDTV עד שהגיעו מס תמונות עם פרטים רבים שהפיוניר התנשפה קשות ונפלה ברמת הפירוט שהציגה(הגיוני...)
בקיצור החלטתי בשלה לקנות פאנסוניק
עלתה כאן הסוגיה האם הוא מוכן או לא לשידורי היי דפינישן
האם כרטיס DVI במקום HDMI שהיא מגיעה איתו כתוספת יפתור את הבעיה?ומה קורה עם זה?עופר אמר שיפנה ליבואן -האם יש תשובות ממנו
אני יודע שרבים מתענינים בפלאזמה הזו וחבל שבשנה הקרובה נשקיע כסף נוסף בהחלפת כרטיס האם מישהו יכול לעזור
כמובן תודה לעמי שהוא אדיב ומקצועי ואפילו חיכה לי מעט אחרי שעת הסגירה כי הגעתי מחיפה
בתודה לעזרתכם האדיבה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #2 

אני מסכים לגבי האיבחון שמדובר כאן במסך איכותי מאוד.

נכון לעכשיו אין אף פיתרון ל- 1080i50 (כלומר לקליטת ערוץ HD1 ובעתיד שימוש ב- HD DVD/BD בגירסא אירופאית).

אני עדיין ממתין לתשובות מהיבואן.

smargi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אם אתה לא חושב על הפיוניר אז בין הNEC ל-PANASONIC הייתי הולך על הנק אשר מציעה איכות תמונה הטוב ביותר בכל מה שקשור לשידורי טלויזיה רגילים ואין לך דאגה לגבי כרטיס אשר אולי כן ואולי לא יתאים לשידורים עתידיים...!

il62 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הNEC לא באה בחשבון מבחינתי-אין עשן בלי אש.....

שליחה #4 

ובכלל נראה לי קצת מוגזם ומוזר שבפורום הזה מישהו שואל על טרנזיסטור טוב ומיד מאה חברים כותבים לו "בוא הנה לך על פלאזמה של נק ודרך הכבלים תשמע רדיו באיכות מעולה"
קצת הגזמתי והכל ברוח טובה אבל אוליי מישהו יסביר לי למה מגזין כמו -homecinemachoice ממש אבל ממש לא מחמיא לנק ועוד לXR3 המהוללת
http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin ... iewid=5899
כנסו לאתר ואז תקראו אילו מחמאות קיבלו מתחרות שממש לא נחשבות כאן-אז נגמר נושא הNEC מבחינתי עם כל הכבוד .....ויש כבוד
עופר אל תיקח את זה אישית אני יודע שלך יש את הXR3
פאנסוניק נמצאים בצמרת החמישיה המובילה של הפלאזמות באירופה וגם בארצות הברית מבחינת שביעות רצון לקוחות
סופשבוע נעים והכל בצחוק לכל חברי הפורום
ואני מאוד אשמח אם מישהו יעזור לי במה שביקשתי
נערך לאחרונה על ידי il62 ב 01/07/2005 22:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #5 

בכספך אתה רשאי לקנות מה שאתה רוצה ומה שאתה מוצא איכותי לטעמך.

הסקירה לה צרפתה קישור היא לטעמי לא סקירה מקצועית אלא דיבוב של מילים וחוות דעת של הכותב, "לא מקצועית" לטעמי.

אני רכשתי מהעולם הדיגיטלי לפני כחודש וחצי XR3 של נק, וכל יום בני ביתי נהנים מהתמונה המשובחת של הנק שאין בינה ובין הסקירה דבר.

שביעות רצוני מהמסך ומאיכותו נמסרה גם בסקר שעופר עורך (ללא השאלה האחרונה שנוספה).

בהצלחה

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

il62 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אין לי דבר וחצי דבר נגד הנק XR-3אבל.....

שליחה #6 

האם קראת את המאמר שצירפתי
http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin ... iewid=5899
האם גם עליהם אתה יכול להגיד שהם לא מקצועיים......
אני לא מתיימר להיות מקצועי וגם לא נתתי סקירה מתוך יומרה אלא תיארתי מה הביא אותי להחלטה
ו....תקרא מה עופר כתב בעצמו כשביקר שם לפני חודש בערך
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
האם גם על מורנו ורבנו עופר לאור אתה יכול לכתוב מה שאמרת????!!!!אחרי שתקרא את הסקירה המקצועית שלו
אבל זה לא העינין אני באמת שמח בכל בחירה מוצלחת של מישהו מהפורום
אני פשוטט צריך לדעת שלא תהיה לי בעיה עתידית עם שידורי היי דפינישן בפאנסוניק
ולכן פניתי לעזרה ויעוץ
אני אחרון המתנגחים ומשמיצים
בתודה
052-4200610

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

il62,

אין לי מושג מה לענות כאן. שאלת אם זו פלאזמה טובה, ענינו. לדעתי, אם משווים את איכות התמונה בלבד, זו הפלאזמה מס' 1 ב-HDTV.

כרגע יש רק שתי פלאזמות HDTV עם תמיכה ב-1080i50 הפיוניר וה-NEC. אם הן לא מוצאות חן בעיניך, אז אין בעיה. הרי אף אחד לא מכריח אותך לרכוש משהו. בסה"כ ביקשת דעות של אנשים (זה המטרה של הפורום) ולכן אני לא מבין מדוע צריך להשתלח כנגד מישהו שבסה"כ ניסה בתמימות לעזור לך.

לגבי נושא העשן והאש, אין לי מושג על מה אתה מדבר...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

אגב, אני לא מכיר את המגזין הזה ולא רשום שם הכותב.

בקריאה של המאמר אני חושב שזו בדיחה של בדיקה. הוא כותב על "MOST RIVALS", אבל ההתרשמות שלי הוא שהוא משווה מול מסכי EDTV, שזה בדיחה - זה כמו להשוות אופנוע למכונית ולהשוות מהירות נסיעה בפקקי תנועה... המסך היחיד בקטגוריה שיש לו יחס קונטרסט גבוה יותר הוא הפנסוניק (ולכן MOST RIVALS מעיד על חוסר הבנת הכותב בתחום).

זה לא שאני מתנגד למסקנות - אכן חסר יחס קונרטסט במסך (כלומר, שחורים), אבל זה לא נראה לי REVIEW רציני במיוחד.

אגב, הרצינות התהומית שהוא בודק את הרמקולים ב- XR3G הרס אותי לגמרי. זה כמו לדון על הנפיצות, הצבע והבציר של קוקה קולה... חליק רבאק, תקראו את זה:
[left]
Sonically the 42XR3G is pretty assured, as the speakers serve up punchy, smooth, distortion-free bass lines and an uncramped, clean mid and treble range to great effect. A bit more largesse with the size of the soundstage might have given us a greater sense of actually being sat in Wimbledon’s centre court, but to be fair, that’s only a minor complaint.
...
[/left]

אני פשוט שיפשפתי את עיני (ואת אוזני) בחוסר אמון על הפיסקה הזו. מי בכלל בודק רמקולים של פלאזמה? זה פאקינג רמקולים באיכות ובהספק של אזניות שאתה מקבל חינם בטיסות אל על...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

:D :D :D

הרג אותי לגמרי, אם לא הייתי יודע על מה הוא מדבר, הייתי חושב שהוא מתאר איזה ווילסון אלכסנדריה.... :lol:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

il62 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

עופר היי

שליחה #10 

כשכתבתי אין עשן בלי אש התכוונתי שאי אפשר להתעלם מריבוי התלונות בפורום לגבי בעיות בנק-כנראה שיש בעיה ....ואפילו סטטיסטית נק לא מוכרת יותר מכל שאר החברות יחד
ולמרות זאת תעשה סריקה ותקבל דיווח על עשרות תלונות בנק שמובאות בפורום וכמדומני שאפילו לא אחת מחברות אחרות אז יש משהו.....
לא היתה לי כוונה להשתלח באף אחד וכתבתי זאת במפורש
ולעינננו-האם כרטיס DVI בפאנסוניק כן יתמוך ב1080\50 כפי שעמי אמר לי?
האם די וי די שעושה אפסקיילינג ל 1080\50 יוכל לשדר ולהראות בבירור בפאנסוניק?
האם השארפ LCD מסדרה G האחרונה תומך מלא בהיי דפינישן?
בתודה לתשובתכם

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #11 

il62 כתב:כשכתבתי אין עשן בלי אש התכוונתי שאי אפשר להתעלם מריבוי התלונות בפורום לגבי בעיות בנק-כנראה שיש בעיה ....ואפילו סטטיסטית נק לא מוכרת יותר מכל שאר החברות יחד
ולמרות זאת תעשה סריקה ותקבל דיווח על עשרות תלונות בנק שמובאות בפורום וכמדומני שאפילו לא אחת מחברות אחרות אז יש משהו.....
בתודה לתשובתכם
...
אני לא מכיר אפילו תלונה אחת על דגם XR3 של נק כאן בפורום. פס היצור של ה-XR3 ופס היצור של ה-VR5 אינם זהים ולא ניתן להשליך ממסך EDTV למסך HDTV.

כמו שנאמר מרבית התלונות טופלו על ידי היבואן לשביעות רצון הלקוחות.

ערן
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 02/07/2005 11:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

il62,

ראית את השרשור על סקר אמינות הפלאזמה? ובכן, אם אתה רוצה להתייחס לאתר בתור מיקרו-קוסמוס שמייצג את העולה האמיתי (אני כלל לא בטוח שזה המקרה) אזי, לא עדיף לחכות לתוצאות הסקר לפני שאתה חורץ את גורל NEC?

אני יכול להגיד לך שמבט חטוף בתוצאות הביניים דווקא אינו תואם לנתונים שאתה מציג. כמובן שאין להשליך מכך על התוצאות הסופיות, אבל חשוב שלא להסיק מסקנות מהתרשמות כל כך שטחית.

עד כמה שאני יודע אין כל פיתרון שמאפשר הכנסת 1080i50 דיגיטלי לפנסוניק. ברגע שאני אגלה דרך כלשהי להכניס סיגנל זה למכשיר, זה ידווח כאן. יש לי שאילתות פתוחות מול היבואן ומול PANASONIC ביפן. כלומר, מכשיר שעושה UPSCALING וערוץ HD1 לא ניתנים לצפיה אם HDCP דלוק.

לא ידוע לי לגבי SHARP. הם לא נמצאים ברשימה של מכשירים שנבדקו:

http://hometheater.co.il/modules.php?na ... le&sid=253

liran-yosef
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

il62,
כתבת ש "כשכתבתי אין עשן בלי אש התכוונתי שאי אפשר להתעלם מריבוי התלונות בפורום לגבי בעיות בנק-כנראה שיש בעיה ....ואפילו סטטיסטית נק לא מוכרת יותר מכל שאר החברות יחד "
בדרך כלל פורום מיועד מאכלס בחובו את כלל המשתמשים לאותו נושא, כך, שהגיוני ואף מתבקש שהבעיות יעלו. בדיוק כמו שבפורום אופנועים תראה כמה בעיות יש ל CBR 97 במצמדים..(סתם דוגמא) עדין אף אחד לא יטען ויסיק מכך שהאופנוע גרוע, גם הוא יצטט\יתן לינק למאמר מאיזה פורום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

חברים,

בואו נחכה לסוף הסקר, ונראה מה הוא אומר.

זה לא בהכרח משליך על העולם מחוץ לפורום, אבל לפחות זה יתן תמונה מלאה יותר.

sharlav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

1080i/50 hz בפנסוניק

שליחה #15 

עופר,
אני לא מבין . כשהיית אצל עמי כתבת א"כ בסקירה לגבי הממחיר HD1 של HOT:
כל הפלאזמות מסוגלות לאכול את הערוץ החדש. בניגוד לחששותי, עמי בדק מקרנים רבים וגם הם תואמים לפורמט של הערוץ כאשר הוא עובר ב-קומפוננט.
...
גם בדף יבואן ועל פי מה שראינו אצל עמי-הפנסוניק תואמת לפורמט 1080i/50.
האם לא הבנתי משהו?
רואים בה ערוץ HD1 (בקומפוננט)-האם לא יראו דרך DVI? רואים בה HTPC בפורמט HD - אז איזה HD היא לא מציגה?
לא ברור לי.
האם היום,מי שרוצה לצפות בערוץ HD1 בפורמט החדש שלו MPEG4 לא יראה אותו בפנסוניק אלא רק ב PIONEER 434/435 ו/או XR3 ?
שרון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

גם בדף יבואן ועל פי מה שראינו אצל עמי-הפנסוניק תואמת לפורמט 1080i/50.
...
רק בקומפוננט. הבעיה היא שככל הנראה הטעות שלנו היתה שבדקנו את הערוץ בשעות הבוקר. בשעות הערב הם מדליקים את ההצפנה ואז יציאת הקומפוננט נכבית. החיבור הדיגיטלי של פנסוניק לא תומך בכניסה - כך שבעצם מ-4 אחה"צ לא ניתן לראות את הערוץ על המסך כלל. HD1 צפוי לעבור לשידורים מוצפנים מסביב לשעון בתוך כחודש, ואז בכלל לא ניתן יהיה לראות את הערוץ במסך זה.

המסך אינו תומך ב-1080i50 דרך HDMI או DVI. זה מקור הבעיה.

ואגב, זה בכלל לא קשור ל-MPEG4.

sharlav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אוקיי

שליחה #17 

עופר,
אוקיי. עכשיו הכל ברור.
אז השאלה היא פשוטה:
מה הסיכוי לדעתך שמי שקונה היום את המסך הזה יוכל לראות בעתיד הלא רחוק את HD1 המוצפן ?
תשמע,למרות אהבתי הגדולה לפאנסוניק הזו,אם לא אוכל לראות בה שידורי HD בפורמט טלויזיוני(קרי,ממיר וכו' וכו') - היא תרד מהרשימה (הלא ארוכה שלי... :cry: ) :cry:
האם השרשור שפתחת מול היפנים מניב תוצאות אפקטיביות?
כשאמרת שפנסוניק רכשו חלק מ HD1 , מה הסיכוי שדווקא ישקיעו בכרטיס DVI/HDMI שמתחבר למסכי המקצועיים שלהם ולא ל VIERRA שהיא למעשה מוצר הדגל לשוק הביתי שלעניות דעתי כבר תומכת בהצפנה הזו דרך הממיר הפנימי שיש בה(באנגליה אין בעיה עם HD1 שקולטים בדגמי ה VIERRA). כלומר-האם היפנים ישקיעו בכלל כסף בפלח שוק שממילא לא צריך את ההצפנה הזו במסך שלו?(תגיד לי אתה,אילו עוד משוגעים חוץ מהפורום הישראלי הזה מצעניין בסוגייה כזו בכלל? האם יש סיכוי שהבקשה/שאילתא שלך תתקבל בהרמת גבה אצל היפנים?למה בכלל שישקיעו ב FEATURE שאולי לא כלכלי עבורם ?(סדרת הדור ה-7 בפנסוניק)

שרון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

sharlav,

האם זה טכנית אפשרי להוציא כרטיס שיתן תמיכה בפורמטים הללו? כן.

האם הם יוציאו כזה כרטיס לדור הנוכחי של מסכים? קשה מאוד לדעת.

ההשקעה שלהם (כך בשמועות לפחות) ב-HD1 מראה על נכונות ורצון להיכנס לשוק האירופאי.

מצד שני, אם הם קרובים להוציא את הסידרה של PHD8 (אין על כך מידע, אני מניח שנדע תוך מספר חודשים לא רב) ואם יש לזה כרטיסי INTERFACE מסוג חדש, אז סביר להניח שיש כאן בעיה לא קלה.

לדעתי זה תלוי עד כמה הם קרובים להוציא מסכים מסידרה חדשה ואם המסכים הללו כוללים כרטיסים זהים לקודמים, או שיש להם INTERFACE חדש. העניין הוא שהם לא אומרים מה הם יעשו ועד עכשיו לא קיבלתי כל מידע חדש מיפן - כך שצריך לצאת מתוך הנחה שכרגע אין פיתרון. ברגע שיהיה פיתרון כלשהו, סביר מאוד להניח שתדעו מזה, כי גם אני מעוניין במסך הזה מאוד...

ההערכה שלי היא שהם יצאו עם כרטיס כזה גם למודלים ישנים פשוט בגלל לחץ הקהל. האם זה יקרה בקרוב? אין לי מושג ירוק, אבל זה היה כבר צריך להתבצע לפני שנה בכדי להיכנס לנישה של NEC ושל פיוניר.

אגב, השוק של פנסוניק הוא במזרח הרחוק ובארה"ב. באירופה יש להם נתח שוק מזערי ביחס לפיליפס ופיוניר. העובדה הזו עלולה מאוד לצמצם את לחץ הקהל האמיתי עליהם ועלול לגרום לכך שהם יכולים לוותר על תמיכה בפורמט 1080i50 עבור מודלים שהם מחשיבים "ישנים". כמובן שכל זה רק השערות, אין לי מושג מה הם בסוף יעשו.

sharlav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לינקים

שליחה #19 

עופר,
אולי הלינק הבא יעזור?יש פה משהו שיכול לעזור ?

http://www.dtvcity.com/panasonic-plasma ... oards.html

שרון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

sharlav,

לא ממש... יש לי המון מפרטים רשמיים (וסמי רשמיים) של פנסוניק. אף אחד מהם לא תואם לדרישות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”