האם ייתכן כי בין האנדראה לבין הצ'ליני יש הפרשים ניכרים בכיוון הטחינה?
יש כל כך הרבה משתנים שלא באמת אפשר לענות על השאלה שלך כמו שצריך.... האם אלו אותם פולים(מאותה שקית ביצעת את הניסוי בסמוך)? האם אתה שם את אותה כמות בסלסלה? האם זו אותה סלסלה? כמה חזק דחסת? לחץ משאבה? כמה פרה אינפיוזן? האם הצ'ליני מחוברת בחיבור ישיר?
אמקד את השאלה,
הטחינה לצ'ליני משמעותית יותר דקה, רואים את זה בעין, זה ממש מגיע לרמת נס קפה לא מגורען - כמעט קצה הסקאלה של המטחנה (מדובר על מטחנות חדשות מהניילון, לכן אני מעריך שהן קרובות).
האנדריאה לא מוכנה להוציא מכזו רמת טחינה קפה, ולא משנה כמה חלש דחסתי או כמה מעט קפה שמתי (ברמה סבירה).
האם טריות הפולים יכולה לשנות משהו? מדובר בפולים ממותג איטלקי באנדריאה ומותג ישראלי בצ'ליני - נניח ששתי השקיות נטחנו הרגע.
הטחינה לצ'ליני משמעותית יותר דקה, רואים את זה בעין, זה ממש מגיע לרמת נס קפה לא מגורען - כמעט קצה הסקאלה של המטחנה (מדובר על מטחנות חדשות מהניילון, לכן אני מעריך שהן קרובות).
האנדריאה לא מוכנה להוציא מכזו רמת טחינה קפה, ולא משנה כמה חלש דחסתי או כמה מעט קפה שמתי (ברמה סבירה).
האם טריות הפולים יכולה לשנות משהו? מדובר בפולים ממותג איטלקי באנדריאה ומותג ישראלי בצ'ליני - נניח ששתי השקיות נטחנו הרגע.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה לחץ החליטה בכל מכונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
נועם שלום
כפי שאמרתי לך בשיחה אישית, יש הרבה משמעויות לנתוני הטחינה: החל מסוג המכונה ולחץ החליטה, דרך הידית והסלסלה ובטח ובטח שבסוג הקפה ורמת הטריות שלו.
אבל מה איכפת לך מה ההבדל בין האנדריאה שלך לצ׳ליני אבולוציונה שלי?
כך את המצב הנוכחי שלך שבו האנדריאה שלך נחנקת מרמת הטחינה של הצ׳אדו שלך ולך אחורה עד שתגיע למצב האופטימלי שלך שבו האנדראה שלך מפיקה מסוג הפולים שאתה משתמש במטחנה שלך את הקפה הכי טוב וטעים לך.
ידוע שבמכונה או במטחנה חדשות קיימת עקומת לימוד מסויימת וצריך לבזבז קצת קפה עד שמגיעים לרמה הנכונה.

כך היה גם אצלי.
בהצלחה ואני לרשותך בכל שאלה נוספת
דני
כפי שאמרתי לך בשיחה אישית, יש הרבה משמעויות לנתוני הטחינה: החל מסוג המכונה ולחץ החליטה, דרך הידית והסלסלה ובטח ובטח שבסוג הקפה ורמת הטריות שלו.
אבל מה איכפת לך מה ההבדל בין האנדריאה שלך לצ׳ליני אבולוציונה שלי?
כך את המצב הנוכחי שלך שבו האנדריאה שלך נחנקת מרמת הטחינה של הצ׳אדו שלך ולך אחורה עד שתגיע למצב האופטימלי שלך שבו האנדראה שלך מפיקה מסוג הפולים שאתה משתמש במטחנה שלך את הקפה הכי טוב וטעים לך.
ידוע שבמכונה או במטחנה חדשות קיימת עקומת לימוד מסויימת וצריך לבזבז קצת קפה עד שמגיעים לרמה הנכונה.
כך היה גם אצלי.
בהצלחה ואני לרשותך בכל שאלה נוספת
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
הלחץ בצ'ליני 9 ובאנדריאה 10.
האם אכן קיימת משוואה כיוון המטחנה בתלות של טריות הקפה?
כלומר כמה שהקפה יותר טרי הטחינה יותר עדינה/גסה?
דן,
אני מנסה להבין מבחינה טכנית למה מכונות קפה שסברתי שהן דומות מכאנית לא מוציאות קפה בצורה דומה בהינתן פרמטרים דומים.
האם אכן קיימת משוואה כיוון המטחנה בתלות של טריות הקפה?
כלומר כמה שהקפה יותר טרי הטחינה יותר עדינה/גסה?
דן,
אני מנסה להבין מבחינה טכנית למה מכונות קפה שסברתי שהן דומות מכאנית לא מוציאות קפה בצורה דומה בהינתן פרמטרים דומים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם לחץ החליטה שונה והקפה שונה אז מה השאלה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הנחות עבודה:
1. אני מתעלם מסוג מהפולים ומהטריות.
2. בהכרח הטחינה לצ'ליני יותר עדינה, מעבר לכיוון הטחינה, ניתן לראות בעדיין שהקפה נטחן לרבה אבקתית.
3. הלחץ באנדריאה גבוה יותר.
השאלה:
בהינתן הנחות עבודה ובעיקר שהלחץ באנדריאה יותר גבוה, כיצד היא לא מצליחה להוציא קפה שטחון ברמת הצ'ליני-קרי טחון לאבקה, עד כדי כך שההבדל ניכר בעין?
מהו הפקטור שגורם לכך?
1. אני מתעלם מסוג מהפולים ומהטריות.
2. בהכרח הטחינה לצ'ליני יותר עדינה, מעבר לכיוון הטחינה, ניתן לראות בעדיין שהקפה נטחן לרבה אבקתית.
3. הלחץ באנדריאה גבוה יותר.
השאלה:
בהינתן הנחות עבודה ובעיקר שהלחץ באנדריאה יותר גבוה, כיצד היא לא מצליחה להוציא קפה שטחון ברמת הצ'ליני-קרי טחון לאבקה, עד כדי כך שההבדל ניכר בעין?
מהו הפקטור שגורם לכך?
תוכל להרחיב/לצרף לינק כדי שאוכל ללמוד?eliavbe כתב:יש מספיק סיבות:
מספיק שיהיה שוני במבנה של הסלסלות ובגודל של החורים.
Opv שמכוון לפריקת לחץ נמוך יותר.
קפה שומני יותר...
OPV שמכוון לפריקת לחץ נמוך יותר כיצד ישפיע במקרה זה?
כיצד קפה שומני ישפיע במקרה זה?
שוני במבנה הסלסלות? מבחינת מה ואיך ישפיע (לדוגמא)