על קו התפר שבין דו- ערוצי לרב ערוצי, ועל סרטים בסטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בעקבות שינויים מרחיקי לכת שביצעתי לאחרונה במערכת שלי, שאחד מהם הוא מעבר לסטריאו בלבד גם לק"ב, אני סתם סקרן לדעת מה אנשים חושבים כאן על נחיצותו של הפורמט הרב ערוצי בק"ב והאם לא ניתן לקבל פיתרון משביע רצון בסטריאו טוב "בלבד".
למסקנות האישיות שלי, כמובן, הגעתי זה מכבר, והרי הן (פחות או יותר):

1. ככל שחדר הצפיה קטן יותר, כך פחות מורגש ההבדל בין פרונט שכולל סנטר לבין פרונט של שני רמקולים בלבד, עד כדי זהות בחדרים קטנים מבחינת כיווניות הצליל (להבדיל מאופיו).
בחדר קטן ממש לא ניתן יהיה להבדיל (בהנחה שלרמקולים יש אימג' סביר ומעלה, כמובן).
בקיצוניות השניה- אולם קולנוע- היעדרו של סנטר יגרום לצליל שלא לבקוע מלפנים.

2. אין שום קשר בין הפירוט ואיכות הסאונד בסרט לבין חלוקתו ליותר או פחות רמקולים.

3. סנטרים נוטים למיקרופוניות ובהירות בהשוואה לרמקולים "מוזיקליים", כולל בהשוואה לרמקולים מאותה הסידרה, וכן לפחות באס (לא תמיד! אבל רוב אלו שבדקתי אי פעם). לכן סרטים עם סנטר, בד"כ, יישמעו קצת בהירים יותר.

4. זו כבר מסקנה אישית סובייקטיבית נטו- הרמקולים האחוריים לא משנים לי כמעט כלום. מעטים הסרטים שבהם הם ממש עושים משהו. כמו כן, בחדר קטן, אם לא יושבים במרכז, ויושבים לצד מישהו- שומעים בעיקר את זה שקרוב למקום הישיבה.

5. אפשר בסטריאו לקבל אחוז גדול מאפקטיי הכיווניות בסרטים. לדוגמה- מעבר של מכונית מימין לשמאל, תוך שהיא תישמע גם כעוברת במרכז בבירור.

לאור כל זאת, הדבר היחיד שחששתי להתגעגע אליו הוא עניין הסנטר. פחדתי שבסטריאו סרטים יישמעו לי עמומים, במיוחד דיאלוגים, ושאשמע את הרמקולים במקום את הסרט. אולם לאחר בדיקות רבות, בהן הגעתי למסקנות הנ"ל, הגעתי למסקנה שבחדר הצפיה שלי, שהוא בפירוש קטן (נמצא בסלון וממוקם לרוחבו) , הערך המוסף של הסאונד הרב ערוצי על פני הסטריאו קטן מאוד.

אז מעבר לשיתופכם בחוויות- למישהו כאן יש ניסיון דומה? האם לעוד מישהו (שכן איכפת לו מסרטים ואיכות השמע בהם, להבדיל ממי שמייעד את המערכת שלו למוזיקה בלבד) היו מחשבות כפירה בנחיצותו של הפורמט הרב ערוצי בבית?

אצלי לפחות, השלמתי עם מסקנותיי ברמה של לנקוט ב"שדרגת הפוכה" (כלומר להעיף דברים במקום לצבור עוד). :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

תנסה לראות Super Speedway בסטריאו ופעם נוספת עם surround - זה ישנה לך קצת את סעיף 2,4,5.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

לגבי סעיף 1, בלי סנטר מקבלים אומנם אימג'ינג של מרכוז בקטעים שדורשים את זה, אבל הוא יותר "וירטואלי", יותר "אוורירי", לעומת פורמט שמכיל סנטר.

ולגבי המסקנה שלך - אתה המקרה המתועד הראשון בהיסטוריה של נסיגה בחיידקי השדרגת. כל הכבוד! אתה נותן תקווה לכולנו... :D
Silence speaks louder than words

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

למסקנות האלו הגעתי אחרי צפיה בכל סרט או סדרה שיש לי שבהם נעשה שימוש מאסיבי באפקטיי סראונד, לא סתם- מלחמת הכוכבים המקוריים והחדשים, טרילוגיית מטריקס, קיל ביל 1+2, הסדרות 24 וגלקטיקה, ועוד. בכל הנ"ל הערך המוסף של הסאונד הרב ערוצי, עבורי ובחדר הצפיה שלי, היה קטן.

אישית, אני לא צופה בסרטים כמו שהבאת (עושה רושם שמדובר בסרט תיעודי על מירוצי מכוניות שבנוי ספציפית לאפקטים של כיווניות צליל), רק בסרטים עלילתיים וסדרות, בהם אחוז השימוש בזה קטן בהרבה. אם בסרט כמו זה שהבאת יש שימוש באפקטים כאלו 70-80% מהזמן, אני מעריך שבסרט אקשן מודרני עתיר פיצוצים ומרדפים (שגם אותם אני ממעט לראות) יש אותם אולי 25-30% מהזמן.

כמו כן- באיזה גודל של חדר צפיה מדובר אצלך? כפי שכתבתי, זהו פקטור משמעותי.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Metallijoe, זה נכון, אבל הסאונד גם מרגיש הרבה יותר כנובע מהסרט ומההתרחשויות ולא במישרין מהרמקול, בדיוק כמו במוזיקה כשהרמקולים "נעלמים". בסטריאו- אני יותר שוכח מהרמקולים ומהיכן נובע הצליל בהשוואה לסראונד. הם "נעלמים" יותר בקלות.

ולגבי השדרגת ההפוכה- תודה, אצלי זה עניין של עלות- תועלת. אם אני מגיע למסקנה שעל אף שזה נראה מגניב זה לא עושה מספיק כדי להצדיק את ההשקעה- אז לא תהיה השקעה.. ואם היתה- אז אין סנטימנטים. בי- בי לקניות המיותרות. :wink:

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

נכון, המוסיקה יותר "מתרחשת" ופחות בוקעת מהרמקולים בסטריאו, אבל כך גם המוסיקה בסרטים, שנובעת גם היא רק משני הרמקולים הקדמיים. רוב הסאונד שבוקע מהסנטר ומהאחוריים הוא סאונד כיווני, שמצריך התייחסות ואבחנה מאד מדוייקת למיקום שממנו הוא בא - למשל, דיאלוגים שצריכים לנבוע כאילו מהמסך, בכדי ליצור את התחושה שהדמות שעל המרקע היא שמדברת. בסאונד דו ערוצי גם ניתן לקבל תחושה כזו, ע"י המרכוז של הסאונד ברמקולים עם אימג'ינג סביר, אבל, כמו שאמרתי, התחושה היא יותר וירטואלית, מאשר אם הסאונד באמת בא מהסנטר.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כמובן.. אולם ראה דבריי לגבי גודל חדר הצפיה, מסקנה 1.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

מה חדר "ממש קטן" בשבילך? איזה מרחק צפיה, ואיזה מרחק בין הקדמיים?

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

2 מ' ורבע מרחק צפיה, מרחק בין הקידמיים- אני לא זוכר בדיוק כי אני לא בבית כרגע, אבל פחות משני מטר.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

כן, זה קטן. ממרחק כזה לא בדקתי, אצלי מרחק הצפיה הוא 3.5 מטר, וממרחק כזה יש הבדל גדול עם או בלי סנטר.

היום אני אנסה, אני אשב קרוב יותר למסך ואבדוק אם מעבר למפענחי סטריאו יוסיף או יגרע.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

(יש לציין אגב שמערכת השמע שלי לענייני מוזיקה נפרדת לחלוטין וממוקמת בנפרד)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לוגן,

אני חייב לומר שפוסט כזה - איך לומר, תיאורטי והצהרתי, מתאים יותר לראות מנמר ולא ממך... :D (f)

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

המממ.. יש בזה משהו :) , אם כי כאן מדובר במשהו שעשיתי בפועל. זה לא תיאורטי. אני רק תוהה האם אני ה"צדיק" (?) היחיד בסדום, וגם מנסה לעורר דיון באשר לנחיצותו של הפורמט הרב ערוצי בסרטים באזור צפיה לא גדול. מעניין אותי האם מישהו באמת יכול לומר על זה משהו מניסיון.

בפוסט אחר (תיאורטי לחלוטין) שאלתי על ההבדל בין רמקולים ביתיים למוניטורי אולפניים- וזה עורר דיון מצויין. אולי גם כאן יהיה משהו מעניין.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

בהחלט! הפוסט ההוא מאד עניין ועדיין מעניין אותי. וגם זה, למען האמת. (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

רוי,
שאעשה חיפוש לגבי נחיצותו של רמקול הסנטר או שפשוט אגיד "אמרתי לך" וזהו ? :D

לי יש מערכת 4.1 (ללא סנטר) ואני חושב שגם בחדר בינוני, כל עוד לא יושבים רחוק מידי מה-SWEET SPOT, אפשר להסתדר יופי עם פאנטום סנטר, בתנאי שהמערכת עושה אימאג'ינג טוב.
אני לא מוותר על הסאב ולא על האחוריים בסרטים ומאוד מרגיש את זה כשזה חסר.
יותר מזה, אני אפילו נהנה מהם ב-PL2....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

כן, אני זוכר שדיברנו על זה. גם ציינתי בדיוק את מה שרשמת, שהסנטר "פאנטום" עובד רק בסביבות ה-SWEET-SPOT.

אבל עדיין, גם ב-SWEET-SPOT, אני לא יודע איך אתה מסתדר בחדר בגודל בינוני בלי סנטר...

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

ובכן מרטין, אתה מוזמן לומר "אמרתי לך".. אבל זה לא כזה פשוט.

אל תשכח שההתעניינות שלי בתחום החלה בק"ב ועברה SHIFT הדרגתי לסטריאו. וכשאתה מאזין הרבה לסטריאו, אתה מגלה דברים שהמוח שלך לא ידע קודם, ואחת היא מה ניסו להגיד לו.. יש דברים שחייבים להתרגל אליהם לבד :wink:

בעבר זה באמת הפריע. עם זאת, האחוריים מעולם לא עשו לי את זה.. אפילו אצל ישראל, שהדגים לי את העיבוד של הרסיבר החדש שלו בק"ב, ה"ווש- ווש" שיצא מידי פעם מהאחוריים (וגם אפקטים יותר גדולים) לא שינו לי את חווית הצפיה.

סאב זה נחמד אבל לא אקוטי.. אולי כשיהיה לי כמה לירות ספייר אקנה סאב ואז הסרטים יהיו בתצורת 2.1. אבל יש דברים אחרים להוציא עליהם כסף בדרך..

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שליחה #18 

רוי,
אני מסכים איתך לגמרי.
אמנם מעולם לא היתה לי מערכת קולנוע ביתי, אלא תמיד סטריאו פשוט, אבל כל חבריי שרכשו מערכות סראונד והדגימו בפניי את האפקטים המדהימים לא הצליחו לשכנע אותי שבשביל לשמוע את המסוק מגיח מאחור שווה להכניס לסלון עוד רמקולים אחוריים, סנטר וסאב.
מערכת הסטריאו שלי מתמודדת בהצלחה יתירה עם הסרטים שאני צורך, ומכל מקום הסאונד טוב בהרבה מאשר בקולנוע.
והסטריאו.... אח, הסטריאו :D
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.

The SideMan
הכל ג'אז

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

logankungfu כתב: ה"ווש- ווש" שיצא מידי פעם מהאחוריים (וגם אפקטים יותר גדולים) לא שינו לי את חווית הצפיה.
...
:D :D הרגת אותי עם ה"ווש-ווש"- זה באמת אחד האפקטים השכיחים יותר של האחוריים, אבל, זה כיף להיות מופתע (להבהל) מהטיל שמגיע מאחור/ימין (בסרט THE ROCK למשל), או מתרמילי הכדורים שנופלים מסביבך בפריצה של ליאו וטריניטי להציל את מורפיוס, או להרגיש שאתה באמצע רחוב עם גשם סביבך (לא זוכר סרט ספציפי אבל זה מכניס אותך יופי לאוירה), ועוד ועוד.....

לדידי, אם כבר הקצבתי זמן להנות מסרט (בניגוד לסרט להעשרת הידע- תעודי, מדעי..) אז שיהיה עד הסוף.

נכון, העיקר זה לא האפקטים בסרט......(אבל בראש הזה- עדיף לקרוא את הספר :idea: ).
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #20 

logankungfu,

אני מניח שאם הודעתך הייתה מתפרסמת בפורום ק"ב, היית מקבל פחות חיזוקים :wink:

וברצינות ...

אני גדלתי על סטריאו, ועברתי לשמוע גם ק"ב רק לעת "זקנה".
לגבי שמיעת מוזיקה, אני חייב להודות שאני רואה בדו-ערוצי פיתרון מרשים.
הקלטות בודדות של 5.1 נותנות ערך מוסף.

לגבי צפייה בסרטים, בהתקנה וכיול נכונים, רב-ערוצי עושה דברים לי ולפרצופם
של חברים שאני מארח, שלא ניתנים לשחזור בדו-ערוצי.

חברים נשבעו לי שעברה רכבת אמיתית בגינה של הבית שנמצאת מאחורי הצופים. 8)
לא ניתן לשחזר את החוויה הזו בדו-ערוצי, לפחות לטעמי ומניסיוני.

אני בהחלט יכול להסכים עמך שיש המון סרטים שאינם ממצים את היכולת הרב-ערוצית.
ובשביל ווש-ווש :lol: באמת שלא שווה להשקיע.

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”