על קו התפר שבין דו- ערוצי לרב ערוצי, ועל סרטים בסטריאו
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מה שאמרת ידידי היקר הוא פשוט לא נכון.
הרמקול שלי שהוא יחסית רמקול פשוט באמת נמדד (לא בחברה אלא במגזינים שונים) ומגיע אפילו עד 28 הרץ ו23 בעוד כמה ירידות עוצמה קלות.
הדבר הנכון לומר הוא שנגיד ויש לך מערכת DTS ואתה משתמש בדיסק המוקלט בDTS ויש לו ערוץ באס משלו שכך הוקלט אז כן יש סיבה לסאב (שאגב יש רמקולים בשוק שמסוגלים לקבל את הכניסה הזו ולייצר את זה בעצמם) .
כנראה או שלא שמעת מספיק רמקולים טובים או שבאמת אתה לא יודע להבדיל בין באס טוב ואמיתי שצריך להגיע מסאב לבין כזה מרמקול ומה ההבדלים.
הקביעה הזו היא נחרצת מדיי.
הרמקול שלי שהוא יחסית רמקול פשוט באמת נמדד (לא בחברה אלא במגזינים שונים) ומגיע אפילו עד 28 הרץ ו23 בעוד כמה ירידות עוצמה קלות.
הדבר הנכון לומר הוא שנגיד ויש לך מערכת DTS ואתה משתמש בדיסק המוקלט בDTS ויש לו ערוץ באס משלו שכך הוקלט אז כן יש סיבה לסאב (שאגב יש רמקולים בשוק שמסוגלים לקבל את הכניסה הזו ולייצר את זה בעצמם) .
כנראה או שלא שמעת מספיק רמקולים טובים או שבאמת אתה לא יודע להבדיל בין באס טוב ואמיתי שצריך להגיע מסאב לבין כזה מרמקול ומה ההבדלים.
הקביעה הזו היא נחרצת מדיי.
וואו, תגיד לי איזה רמקולים "פשוטים" (כמו שלך), שיורדים ל 23 הרץ - אני רוצה שני זוגות מהם.אורי_ו כתב:מה שאמרת ידידי היקר הוא פשוט לא נכון.
הקביעה הזו היא נחרצת מדיי....
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

מורדנט שורט MS 908
יש לכל אחד מהם וופר 10" בצד.
והם 2.5WAY מה שואמר שהוופר חתוך עד 300 הרץ.
ה5.25" שיש מקדימה גם יורדים עד הסוף שלהם.
מה שנותן לוופר הגדול לרדת בשקט בשקט למטה.
אגב לרמקול יד גירסה שהוופר מוגבר לבד ע"י מגבר פנימי של SUNFIRE 150W RMS.
שוב הבדיקות נקראו מעיתונים(היי פיי צ'ויס ווואט היי פיי לדוגמא) אני אישית לא בדקתי והאמת לאר כזה מאמין שהם יורדים עד כדי כך נמוך , אני יכול לנסות לבדוק עם הדיסק בדיקה שלי שמתחיל מ 20 הרץ אחרי כמה זמן הם מגיבים.
יש לכל אחד מהם וופר 10" בצד.
והם 2.5WAY מה שואמר שהוופר חתוך עד 300 הרץ.
ה5.25" שיש מקדימה גם יורדים עד הסוף שלהם.
מה שנותן לוופר הגדול לרדת בשקט בשקט למטה.
אגב לרמקול יד גירסה שהוופר מוגבר לבד ע"י מגבר פנימי של SUNFIRE 150W RMS.
שוב הבדיקות נקראו מעיתונים(היי פיי צ'ויס ווואט היי פיי לדוגמא) אני אישית לא בדקתי והאמת לאר כזה מאמין שהם יורדים עד כדי כך נמוך , אני יכול לנסות לבדוק עם הדיסק בדיקה שלי שמתחיל מ 20 הרץ אחרי כמה זמן הם מגיבים.
לא יכול לכנות רמקולים במחיר $1100 בארה"ב (בזמנו) פשוטים.
זה מחירם של Paradigm Studio 60 לצורך השוואה.
צריך לשלם 5 ספרות בש"ח לרמקול חדש כזה בארץ ...
לא hi-end אבל בוודאי לא הרצפתיים שתמצא בכל ק"ב בישראל ולא רק ממגבלות תקציב
צריך לזכור שסאב נועד להוזיל עלויות של מערכת ק"ב, והוא נותן בראש בבסים
אבל יכול גם ליצור בעיות אחרות שדנו בהן כבר פה.
הנה ביקורת מפרגנת:
http://www.stereotimes.com/speak112202.shtml
אבי.
זה מחירם של Paradigm Studio 60 לצורך השוואה.
צריך לשלם 5 ספרות בש"ח לרמקול חדש כזה בארץ ...
לא hi-end אבל בוודאי לא הרצפתיים שתמצא בכל ק"ב בישראל ולא רק ממגבלות תקציב
צריך לזכור שסאב נועד להוזיל עלויות של מערכת ק"ב, והוא נותן בראש בבסים
אבל יכול גם ליצור בעיות אחרות שדנו בהן כבר פה.
הנה ביקורת מפרגנת:
http://www.stereotimes.com/speak112202.shtml
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

סתם שאלה , למה אתה חושב שלא שמעתי?Lior_Cabasse כתב:אורי , אני לא אכנס איתך לוויכוח מיותר.
כנראה שאני שמעתי ( הרגשתי יותר נכון ) סאבים אמיתיים ואתה לא..
בהזדמנות הקרובה שיוצא לך תנסה לשמוע סאב בסגנון Velodyne או Paradigm סרבו.
תחזור אח"כ ותספר איך היה....
אתה את ווילסון אודיו שמעת?
את הסאבים של לין והרמקולים שלהם?
את הBEO LAB ?
ויש עוד רבים וטובים.
אבי למזלי אני חייב להודות שאת הביקורות הזו אני לא מכיר אבל אני למזלי לא צריך אותה כי אני חווה אותה יום יום על בשרי.
תוסיך לזה את המגבר המדהים שלי ואני מסופק כרגע מאוד .
רק להחליף את הCD מתישהו ואת החיווט הנוראי והכל יהיה מושלם.
(עד שאני אמצא שטות חדשה..)
אגב בזמנו הם עלו 6000+ והיום 5200 ש"ח לערך.
לא "כזה" יקר ביננו.
אורי_ו
גם אני לא ממש מסכים איתך...
לדעתי סאב ברמה טובה יתן לך שידרוג רציני בכל מה שקשור לקולנוע בייתי{אפילו שהרמקולים שלך יורדים מאד נמוך...}
בזמנו אני הייתי רואה הרבה סרטים ב2.1 בחדר לא גדול, עם רמקולים שיורדים גם מאד נמוך,ברגע שמכרתי את הסאב הרגשתי את חסרונו מאד!!
גם אני לא ממש מסכים איתך...
לדעתי סאב ברמה טובה יתן לך שידרוג רציני בכל מה שקשור לקולנוע בייתי{אפילו שהרמקולים שלך יורדים מאד נמוך...}
בזמנו אני הייתי רואה הרבה סרטים ב2.1 בחדר לא גדול, עם רמקולים שיורדים גם מאד נמוך,ברגע שמכרתי את הסאב הרגשתי את חסרונו מאד!!
דיון מעניין אני חושב שחלק מה"ויכוח" נובע מכך שיש מעין עירבוב בין סטראו לק"ב ומבחינה חויתית יש לדעתי יותר שוני ממשותף ואני אסביר.
ק"ב הוא חוויה משותפת הרי לא רואים סרטים לבד, כל מי שעבר איזשהו שאלון פסיכולוגי מכיר את השאלה "אתה הולך לראות סרטים לבד?" שנועדה להוציא\לשייך את הנשאל לקבוצת הפסיכופתים. ויחד אם זה שזו חוויה שיתופית היא סוג של תצוגת תכלית כמו שVARON אמר החברים שומעים את הרכבת וכו''. לכן ככזו יש לירות בכל התותחים\רמקולים. מעבר לזה השמע הוא משני והחוויה האמתית מתרחשת על המסך. ההשקעה בצליל הקיפי בסרטים הולכת לרוב בקורלציה לדמויות חד ממדיות ולעלילה שנכתבה כדי לצאת ידי חובה. בסרטים "כבדים" עם דמויות מורכבות ועלילה בהתאם הפס קול מסתכם במוזיקה ואז 2 ערוצים יכולים להספיק בהחלט. לכן גם לסוג הסרטים יש פה חשיבות רבה.
בסטראו המצב שונה לחלוטין פה הצליל הוא השחקן העיקרי והחוויה היא לרוב אישית מקסימום זוגית. החברה יתפעלו מהמערכת 5 דקות ואז אוכלים או משהו, בחיים לא שעה וחצי שעתיים כמו בסרט. במקרה כזה של חוויה אישית הכללים שונים קודם כול כי הרוב המוחלט של המוזיקה מוקלט בשני ערוצים וההקלטות ב 5.1 עדיין לא נשמעות משהו - אלו שאני שמעתי ולא שמעתי DVD-audio או SACD. לכן בגלל אופי החוויה הזה אנו נתקלים בכל מיני דימויים מעולמות אחרים כגון כהה ובהיר (עולם הראיה), הדוק ומרוח וכדומה. לסיכומו של עניין תצורת האזנה שלך לסרטים תלויה בסוג הסרטים שאתה רואה וסוג החוויה שאתה מצפה לקבל מהסרט. אקשן פיצוצים עם כל החבר'ה (אני בכוונה מקצין) לך על 5.1 מלא. סרטים דרמטיים עם דגש על דמויות ועלילה יש מצב שאתה יכל בשקט לוותר על הסנטר, אחוריים ואפילו (הרמקול המשמעותי ביותר לפי דעתי למרות שהנושא כבר נדון) על הסאב.
אז זהו זה כפי שאתה אוהב לומר לוגן אלו שני השקלים שלי לדיון.
ק"ב הוא חוויה משותפת הרי לא רואים סרטים לבד, כל מי שעבר איזשהו שאלון פסיכולוגי מכיר את השאלה "אתה הולך לראות סרטים לבד?" שנועדה להוציא\לשייך את הנשאל לקבוצת הפסיכופתים. ויחד אם זה שזו חוויה שיתופית היא סוג של תצוגת תכלית כמו שVARON אמר החברים שומעים את הרכבת וכו''. לכן ככזו יש לירות בכל התותחים\רמקולים. מעבר לזה השמע הוא משני והחוויה האמתית מתרחשת על המסך. ההשקעה בצליל הקיפי בסרטים הולכת לרוב בקורלציה לדמויות חד ממדיות ולעלילה שנכתבה כדי לצאת ידי חובה. בסרטים "כבדים" עם דמויות מורכבות ועלילה בהתאם הפס קול מסתכם במוזיקה ואז 2 ערוצים יכולים להספיק בהחלט. לכן גם לסוג הסרטים יש פה חשיבות רבה.
בסטראו המצב שונה לחלוטין פה הצליל הוא השחקן העיקרי והחוויה היא לרוב אישית מקסימום זוגית. החברה יתפעלו מהמערכת 5 דקות ואז אוכלים או משהו, בחיים לא שעה וחצי שעתיים כמו בסרט. במקרה כזה של חוויה אישית הכללים שונים קודם כול כי הרוב המוחלט של המוזיקה מוקלט בשני ערוצים וההקלטות ב 5.1 עדיין לא נשמעות משהו - אלו שאני שמעתי ולא שמעתי DVD-audio או SACD. לכן בגלל אופי החוויה הזה אנו נתקלים בכל מיני דימויים מעולמות אחרים כגון כהה ובהיר (עולם הראיה), הדוק ומרוח וכדומה. לסיכומו של עניין תצורת האזנה שלך לסרטים תלויה בסוג הסרטים שאתה רואה וסוג החוויה שאתה מצפה לקבל מהסרט. אקשן פיצוצים עם כל החבר'ה (אני בכוונה מקצין) לך על 5.1 מלא. סרטים דרמטיים עם דגש על דמויות ועלילה יש מצב שאתה יכל בשקט לוותר על הסנטר, אחוריים ואפילו (הרמקול המשמעותי ביותר לפי דעתי למרות שהנושא כבר נדון) על הסאב.
אז זהו זה כפי שאתה אוהב לומר לוגן אלו שני השקלים שלי לדיון.
כל יום לומדים משהו חדש
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
יופי של אבחנה.