המלצה לשלט אוניברסלי

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

לפני מס' ימים התחדשתי במסך K700 של הייסנס.
לצערי, לאחר ששלט סלקום TV אינו יודע לשלוט על רסיבר לטובת הווליום, הבנתי שהשלט גם לא יודע לשלוט על דגם המסך הספציפי הזה.
3 שלטים בסביבה זה כבר בלתי מתקבל על הדעת, גם שניים בלבד זה מעיק.
מחפש המלצה לשלט שישלוט על המסך, רסיבר RX-S601 של ימאהה, ממיר סלקום TV, ואם אפשר אז גם על ה NUC מיני PC שלי, שאמור לתמוך IR, עבור קודי או צפייה בתוכן דרך VLC.
נדרש שלט אמין שיעשה את העבודה, ולא שאשתי תתקשר כל דקה שלא עובד לה.
אשמח למשהו במחיר סביר, שלא ידרע לי את הכיס, אבל בין זה לבין אמינות במחיר יקר יותר, האופציה השניה עדיפה.

תודה רבה
...

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@Gili_Regev
·
http://www.logitech.com/en-us/product/h ... on?crid=60
שווה כל שקל!!

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
שם מלא: morant
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

אני משתמש ב- Harmony Ultimate Hub שקניתי בלי השלט שמגיע איתו מהעניין הפשוט שאני לא רוצה שלטים בכלל.
השליטה היא באמצעות הטלפונים הסלולריים (אייפונים ונקסוס) והטאבלטים של כל אחד מבני המשפחה.
מעבר לזה שכמות המכשירים שנתמכים באמצעות ההרמוני היא עצומה (מעל 200,000) ללמד את ההרמוני (שלט פיזי או טלפון/טאבלט) לשלוט במכשיר שלא נמצא ברשימות של לוגיטק זה פשוט מאוד. יש לי טלוויזיה ישנה של הייסנס ולקח לי בערך 5 דקות ללמד את המערכת את כל הפקודות של השלט של הטלויזיה (לחיצה על הכפתורים בשלט הטלויזיה מול ההאב שלומד אותם).
העלות של ההאב בלי השלט עלתה 360 שקל (לפני החזר מיסים מאמזון גרמניה) והוא שולט עד 15 מכשירים.
http://www.amazon.de/Logitech-915-00021 ... armony+hub

במקרה שלי אשתי היא ההגדרה הקלאסית ל-Low Tech כך שגם אני לא רציתי לחטוף ריקושטים על בעיות עם הטלויזיה, ואני שמח לציין שהיא מתפעלת את העסק בקלות יתרה.
אצלי השימוש של ההאב הוא בשליטה על הטלויזיה, רסיבר, יס, NUC ואקסבוקס.
אני ממליץ לך לבדוק כמה סרטונים ביוטיוב בשביל לבחון אם דבר כזה מתאים לך.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

אם התקציב לא מאפשר לוג'יטק, אפשר גם ללכת על שלט של one for all, שיענה לדעתי על הצרכים שלך וכמובן גם תואם ל-NUC.
בד"כ באמזון צרפת יש את המחירים הכי משתלמים, אך המלאי והמבחר כל הזמן משתנים. זה מה שמצאתי כרגע זמין:

URC 6440 בכ-25 יורו כולל משלוח לארץ
URC 7140 בכ-30 יורו כולל משלוח לארץ
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MorHimi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

Gili_Regev כתב:שלום

לפני מס' ימים התחדשתי במסך K700 של הייסנס.
לצערי, לאחר ששלט סלקום TV אינו יודע לשלוט על רסיבר לטובת הווליום, הבנתי שהשלט גם לא יודע לשלוט על דגם המסך הספציפי הזה.
3 שלטים בסביבה זה כבר בלתי מתקבל על הדעת, גם שניים בלבד זה מעיק.
...
בלי קשר לכך ששלט אוניברסלי זה פתרון מצויין, גם אני קיבלתי את ה k700 שלי בשבוע שעבר והצלחתי להתאים אותה לשלט של סלקום.
תעקוב אחרי המדריך באינטרנט לסריקה ידנית.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

ראשית,
תודה רבה לכולכם על המידע המפורט. אשב לקרוא, ואחליט מה הפתרון האולטימטיבי בשבילי.
@MorHimi
תודה על העדכון. לאחר שקוד 0 לא עבד, עברתי לסריקה ידנית.
שם עשיתי הכל ע"פ המדריך. מצליח להגיע למצב שהמסך כבה בסוף התהליך, ואז לוחץ על OK לסיום.
הבעיה שלאחר מכן המסך לא מגיב לשלט, כלומ לא באמת ננעל עליו.
עשיתי את זה גם מול התמיכה של סלקום בטלפון. ונאמר שעם המסך לא כבה, או כבה ובכל זאת לא מגיב, אז כנראה שהמסך לא נתמך ע"י השלט..
איפה אתה גר? יש מצב לנסות לתת לך את שלי, תראה אם עובד, ומקסימום נחליף שלטים ?
...

MorHimi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

@Gili_Regev
אני גר במודיעין, אין לי בעיה לנסות להתאים את השלט שלך אצלי ואם יצליח נחליף.
לדעתי המנגנון סריקה ידנית בשלט הוא מעגלי ובכל פעם ממשיך מהקוד הנוכחי. אני מציין את זה משום שגם אצלי בפעם הראשונה שהטלוויזיה כבתה השלט לא הצליח להדליק אותה, רק בפעם השלישית זה הצליח להדליק ולשלוט על החלפת מקורות וווליום. אני מציע שתמשיך לנסות בכל מקרה, לדעתי גג 15 דקות אתה מצליח להגיע לקוד המתאים.·

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

@Gili_Regev
·

הזמנתי מהאתר הזה את הדגם הכי "פשוט" ה-350, בסביבות 110 ש"ח עד הבית ישירות מהאתר. בדיעבד הייתי קונה אחד עם מקשים מוארים (מעצבן בחושך).

Logitech Harmony 350
Logitech Harmony 650
Logitech Harmony 700

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

@morant
ברור לי שדרך סמארטפון יעבוד דרך ה WIFI ואין צורך בקשר עין, אבל במידה ומשתמשים בשלט (שאין לך), ה- HUB חייב להיות גלוי ?
יש גם ילדים בבית, כך שהשימוש שלהם יהיה דרך הלט, ולא בעזרת סמארטפון (למרות שתמיד יש איה אחד בבית זרוק ספייר..)

@MorHimi
תודה רבה על ההצעה והמידע.
בודק שוב התאמה של השלט בכמה סבבים, ומעדכן.
...

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

שאלה טכנית לגבי שלטי ההרמוני.
הרי לוג'יטק כבר לא באמת מייצרת את השלטים שחלקכם הצעתם לרכישה.
האם השרתים ובסיסי הנתונים המקוונים עדיין זמינים ומתוחזקים על מנת לבחור יצרן ודגם של כל אחד מהרכיבים שיש לי בבית?
חלקם חדשים ולא היו כשהחליטו בלוג'יטק להפיסק עם ייצור השלטים.
...

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

אני מאמין שבסיס הנתונים משותף לכל שלטי ההרמוני, את הטלוויזיה הקודמת שלי לא מצאתי בממאגר וכשהכנסתי ידנית את הכפתורים אחד אחד הם ביקשו שארשום דגם מדויק, כנראה כך הם מגדילים את בסיס הנתונים שלהם.

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #12 

מאוד מאוכזב מחוסר היציבות של הרמוני האב דרך WIFI . כפי שהרבה מדווחים בבלוגים , באמאזון (שם קניתי) וב APPLESTORE , ההאב מתנתק רוב הזמן מהרשת (מנורה אדומה) ולכן לא שמיש בסמארטפונים. RESTART מאפשר עבודה מחדש לזמן מוגבל. ניסיתי חיבור לכמה ראוטרים ללא הצלחה. כמו כן, זה מתוכנת להפעיל את ה ROKU 3 דרך ה WIFI ולא ב IR לכן לא שמיש עבורי.
מעניין שהפעלה דרך השלט הנלווה ( ב RF שמתורגם ל IR בהאב ) מאוד אמינה וטובה גם כשה LED דולק אדום

אני שוקל להחזיר לפעולה את ה HARMONY ONE שחשבתי למכור :-(

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@Gili_Regev
·
ההאב עצמו לא חייב להיות גלוי (אני חושב שזה גם מודגם בקישור של הסרטון שצירפתי). בקופסה מגיעה עם ההאב גם עינית IR שמתחברת לאחת משתי נקודות חיבור שיש בהאב בדיוק למטרה הזו.
בעיקרון אצל חבר ההאב נמצא בתוך ארונית טלויזיה סגורה והעינית היא בשביל לקלוט את הפקודות של השלט.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

morant כתב:@Gili_Regev
·
ההאב עצמו לא חייב להיות גלוי (אני חושב שזה גם מודגם בקישור של הסרטון שצירפתי). בקופסה מגיעה עם ההאב גם עינית IR שמתחברת לאחת משתי נקודות חיבור שיש בהאב בדיוק למטרה הזו.
בעיקרון אצל חבר ההאב נמצא בתוך ארונית טלויזיה סגורה והעינית היא בשביל לקלוט את הפקודות של השלט.
...
אתה בטוח ?
ממה שאני מבין מהסרטון, ה IR bluster למעשה נועד להפיץ את אותות ה IR לעוד אזורים בארון בהם ממוקמים התקנים, למקרה שהאות ששודרה ל- HUB ויצאה ממנה, לא הגיעה להתקן הרצוי.
לא הבנתי מזה שמדובר על עינית שמעבירה את האות מהשלט ל- HUB עצמה
...

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #15 

@Gili_Regev
על פי הדרישות שלך, ההרמוני 650 יעשה את העבודה במחיר הטוב ביותר. עובד אצלי למעלה משנה אחרי שהחליף הרמוני 550 ישן ואני מאוד מרוצה ממנו.
הזמנתי לאחרונה את ה-companion אז אם אתה באזור תל-אביב תוכל להתנסות לפני שאתה מחליט.

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Gili_Regev כתב:
...
...
אתה בטוח ?
ממה שאני מבין מהסרטון, ה IR bluster למעשה נועד להפיץ את אותות ה IR לעוד אזורים בארון בהם ממוקמים התקנים, למקרה שהאות ששודרה ל- HUB ויצאה ממנה, לא הגיעה להתקן הרצוי.
לא הבנתי מזה שמדובר על עינית שמעבירה את האות מהשלט ל- HUB עצמה
...
·ה IR BLASTER מתפקד כ OUTPUT בלבד : מתרגם סיגנל חשמלי מה HUB לסיגנל IR

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@Gili_Regev
·

אולי ההסבר שלי לא היה ברור, השלט הפיזי (לא באמצעות סמארטפון) מתקשר עם ההאב באמצעות RF וההאב עצמו ממיר את האותות לעינית המחוברת (אם מחוברת, כאשר הוא סגור בארונית והמכשירים כמו טלויזיה מחוץ לארונית) ל-IR.
במידה וההאב לא סגור בתוך ארונית או כל דבר אחר אין תמיד צורך בחיבור עינית (אצלי לא מחוברת אחת - הארונית פתוחה).

לעניין מה שנכתב על חוסר היציבות דרך WIFI אני מוכרח לציין שזה לא המקרה אצלי בכלל. בכמה חודשים שיש לי את המכשיר הזה לא היתה לי בעיית יציבות אפילו פעם אחת והנורה באופן קבוע ירוקה. אני לא סוכן מכירות של לוג'יטק ככה שכל אחד יעשה מה שהוא מבין אבל מבחינתי והניסיון שיש לי עם ההאב עד עכשיו אני מרוצה מאוד.

nangel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #18 

הרמוני 650 מעולה ובמחיר הגיוני. לגופו של עניין, האיזה לא מתקשרת לשאול למה לא עובד :D

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

morant כתב:@Gili_Regev
·

אולי ההסבר שלי לא היה ברור, השלט הפיזי (לא באמצעות סמארטפון) מתקשר עם ההאב באמצעות RF וההאב עצמו ממיר את האותות לעינית המחוברת (אם מחוברת, כאשר הוא סגור בארונית והמכשירים כמו טלויזיה מחוץ לארונית) ל-IR.
במידה וההאב לא סגור בתוך ארונית או כל דבר אחר אין תמיד צורך בחיבור עינית (אצלי לא מחוברת אחת - הארונית פתוחה).

לעניין מה שנכתב על חוסר היציבות דרך WIFI אני מוכרח לציין שזה לא המקרה אצלי בכלל. בכמה חודשים שיש לי את המכשיר הזה לא היתה לי בעיית יציבות אפילו פעם אחת והנורה באופן קבוע ירוקה. אני לא סוכן מכירות של לוג'יטק ככה שכל אחד יעשה מה שהוא מבין אבל מבחינתי והניסיון שיש לי עם ההאב עד עכשיו אני מרוצה מאוד.
...
· 1 - ההסבר המצוטט נכון ומדויק עכשיו

2 - מעניין אותי לדעת את מאפייני ה חיבור WIFI ... איזה סוג אבטחה נבחר בראוטר ובאיזה ערוץ ? האם יש עוד ראוטרים שנקלטים בקירבת ה HUB ? אם אפשר את גירסת התוכנה....

תודה - חיים

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@hm32hm
·
1. תודה על השיפור בציון שנתת לי :)

2. אני משתמש בערוץ 2.4 אם לזו הכוונה, והאבטחה הינה באמצעות סיסמה בלבד (WPA2-PSK). אני גר בבניין ולפי מה שאני רואה בטלפון שלי (כשאני ליד ההאב) אני יכול לקלוט עוד 6 ראוטרים שונים.
את כל ההתקנה עשיתי באמצעות סמארטפון בלבד וגרסת התוכנה של ההאב 4.9.40.

מקווה שתצליח לפתור את הבעיה.

מורן

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”