sony w828 זליגת אור

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
שם מלא: YOADFE
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

לפני כחודש החלטתי להחליף את הטושיבה הישנה 32 אינץ שהייתה אצלי בסלון, כמו הרבה אחרים, קראתי ונברתי בשרשורים שונים בפורום, על מנת לבחור מוצר שיתאים לצרכיי.

את הטלוויזיה רכשתי באמצעות ynetshop שהם בעצם אולסייל תחת שם אחר, המחיר היה מעולה, אספקה מהירה אבל, לאחר כשבועיים הבחנתי בזליגת אור מעצבנת שפשוט מפריעה בצפייה ומוציאה את החשק להדליק את הטלוויזיה.

אציין שהתאורה האחורית מוגדרת על רמה 3 וגם לאחר משחקים איתה לא נצפה שיפור ראוי, מבחינת הרגלי צפייה, רוב הזמן אני צופה בחושך חלקי .

אני מודע היטב לכך שזליגות אור ועננות הן פועל יוצא של טכנולוגיה ושום טלוויזיה אינה חפה מתופעות אלו, מבחינתי כל עוד התופעות הללו אינן מציקות לעין ואינן מפריעות לחוויית הצפייה, זה מקובל.

הואיל ולפי החישוב שלי זה היה האחרון לביטול הרכישה, יצרתי אתמול קשר עם החנות, בכדי לבטל את הרכישה על מנת להימנע מהמצב בו אצטרך לדבר עם הקיר לגבי תופעה שהרבה נותני שירות אינם מכירים בה.

נציגת השירות של החנות, לא עשתה מאמץ כלשהו לעזור לי וניסתה ליירט כל רצון שלי לבטל את הרכישה ואף טרחה לציין בסיפוק כי בקשת הביטול שלי הוגשה לאחר 15 יום ולא 14, לדבריה בכל מקרה רק לאחר בדיקת טכנאי של תחנת השירות מאסטרו של ישפאר, יהיה ניתן להתקדם בנושא וגם זה מוטל בספק.

בואו נאמר שאני לא מצפה להרבה מהשירות של ישפאר או כל יבואן אחר בארץ לצורך העניין.
לא נראה לי הגיוני לרכוש מוצר בכמה אלפים טובים ולהתבאס ממנו, דבר אחד בטוח באולסייל אני לא קונה שוב. :קיבינימט:

האם למישהו מכם יש הצעות, הערות והארות שיוכלו לקדם אותי?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תחשיך את החדר ותעלה תמונה של מסך שחור לחלוטין (ובלי המכשירים שיש מתחת למסך) ועל זמן חשיפה של שניה או שתיים.
האם המסך IPS או VA?
מה הדגם המדוייק?

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הדגם הוא: kdl 50w828bb

אני לא יודע איזה פנל זה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

התמונה ממש קטנה, להבא ממליץ להעלות תמונות ל-IMGUR ואז לקשר פה.
אבל זה לא מסך שחור לחלוטין, מה זה הטקסט והפס הלבנים האלה?
נראה לי יותר כמו blooming בגלל הטקסט והפס מאשר עננות\זליגה של אור.

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

קודם כל תודה על הפידבק בנוגע לתמונה. מקבל.
דבר נוסף, אני לא יודע איך ליצור מסך שחור לחלוטין, המסך שבתמונה זהו מסך הפתיחה של הטלוויזיה. מה שאנו מתלונן עליו, בולט בסרטים ולא רק במסך פתיחה. כמו שתי אלומות אור מרגיזות בחלק התחתון, כאילו יש לי מסך דלמטי.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

הוא מדבר על זליגת אור בחלק התחתון של המסך, בתמונות הראשונות רואים את זה בבירור, ישנם שני מוקדים עגולים של אור בתחתית. דווקא בתמונה החשוכה לא רואים (ואני אניח שהיא לא בחשיפה של שנייה/2 כמו שביקשת)
אם יש לך לפטופ תחבר אותו ותשים חלון שחור לחלוטין ונסה לצלם את הזליגה.

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

מודה ומתוודה, אני לא כזה מבין גדול בצילום, נכנסתי לתפריט ההגדרות במכשיר הz3 תחת ev slider ושיניתי את מהירות התריס ל+2 וכך צילמתי. אלא אם הייתי צריך לשנות בכלל את הiso.
שים לב שאם תגדיל את התמונה(זום) תבחין באותן נקודות.
אין לי לפטוף אבל אנסה להוריד רקע שחור ולהציג אותו כתמונה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

עכשיו הבנתי למה הכוונה.
אכן כנראה מדובר על זליגת אור. בדרך כלל זאת בעיה בטכנולוגיה הזו של LCD (תאורה צידית) ובקרת איכות מעט לוקה בחסר או פשוט נזק שהמסך קיבל במשלח. אין הרבה מה לעשות בנוגע לזה במסך שברשותך.
בכל מדינה נורמלית היו פשוט מחליפים לך את המסך במסגרת האחריות של החנות או החברה, אבל בארץ כנראה תצטרך להלחם על הזכות לקבל שירות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

ממליץ לך קודם לנסות לצלם תמונה ברורה יותר של הבעיה ולהקיף בעיגול בדיוק למה אתה מתכוון בתמונה.
צור קשר עם ישפאר ושלח להם את התלונה עם התמונות. בדוק קודם את התשובות שאתה מקבל מהם לפני שאתה נכנס ל- "מצב מלחמה". אולי יפתיעו אותך ותקבל שירות טוב? למה להיות ישר פאסימיים עוד לפני שמנסים?
בהצלחה
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

עצם זה שאנו מופתעים בעת קבלת שירות טוב, מדבר בעד עצמו. מי כמוני ישמח לפיתרון יעיל ללא מאבקים.
בגלל שאני מכיר היטב את היכולת המופלאה של נותני שירות בארץ להחריב מותגים וחוויות קניה, פניתי לקבל עצות ולשמוע את דעתכם, כך שאוכל להתמודד טוב יותר עם העניין.
אני עדיין לא במצב מלחמה ומקווה שלא איאלץ להיכנס אליו.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #11 

לכל מסכי הלד יש זליגת אור, זה תמיד מפריע... לפעמים יותר ולפעמים פחות כתלות ברגישות העיין שלך ומצב העננות.
אתה צריך להשוות את מצב העננות שלך עם מכשיר זהה.
אם במכשיר זהה רמת העננות זהה אין משמעות להחלפת המכשיר.
העצה שלי, תנסה למצוא מצלמה איכותית ולתעד איתה בדיוק את הבעיה ותשווה בחנות למסך אחר, אם יש תקלה פנה ליבואן ותן לו את הקרדיט לנסות לפתור לך את הבעיה.

מצד שני, לפחות אצלי, אחוזי הצפיה בסיטואציות חשוכות שניתן להבחין בהם בעננות עומדת על 0.001% מזמן הצפיה, אז גם כדאי לקחת את זה בפרופורציה.
מצד שלישי, אם העננות מורגשת במהלך חלק גדול מהצפיה... זה לא תקין.

בהצלחה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #12 

לפחות מהתמונה שהועלתה, המצב נראה יחסית לא רע, לא בטוח שאחד אחר יתן תוצאות טובות יותר.

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

קודם כל, תודה רבה על כל התגובות וההתייחסות כאן, אני אף פעם לא לוקח את זה כמובן מאילו.

משיחה שקיימתי עם חבר פורום שיש לו טלוויזיה זהה לשלי , עולה כי המצב אצלי שונה מאד מהמצב אצלו.

כפי שכתבתי בתחילת השרשור, אני מודע לכך שזליגת אור היא בלתי נמנעת, השאלה שצריכה להישאל אינה אם זליגה קיימת אלא האם היא פוגמת בצפייה או לא. במקרה שלי זה מרגיז וקורה באחוזי צפייה גבוהים יותר מ-0.000000.1 מהפעמים. מה גם שהזליגה הזו מופיעה בשולים השחורים של כל סרט שאני צופה בו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

בתחילת השרשור שאלתי האם מדובר על פאנל VA או IPS מהסיבה הפשוטה שעל IPS בעיות של זליגת אור ועננות הרבה יותר נפוצות עקב ניגודיות הרבה יותר נמוכה של הפאנל עצמו.
קצת הסתבכתי עם הדגמים של סוני ולא כל כך הצלחתי להבין מה הפאנל שאמור להיות בטלויזיה שלך. בעיקרון נראה לי שזה צריך להיות VA, ואם זה אכן כך אז כנראה שהמסך שלך לא 100% תקין וביקוש\דרישה מהיבואן להחליף אותו נראת לי לגיטימית ביותר.
במידה וזה IPS, אז זה לא נראה כזה גרוע או יוצא דופן.

באופן כללי יחסית קל לזהות פאנל VA, זוויות הצפיה שלו דיי צרות, ז"א הניגודיות, רמת השחורים והצבעים מתחילים לרדת מהר מאד כאשר רואים את הטלויזיה מהצד. פאנל IPS הרבה יותר עקבי בנושא זוויות הצפיה, בזמן שהניגודיות שלהם נמוכה בהרבה בצורה טבעית. כך שאם גם בצפיה מהצד לא רואים הבדל גדול בצבעים, כנראה שמדובר על IPS.
http://ca.rtings.com/tv/tests/living-ro ... arison_216

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

תזמין טכנאי, באמת נראה חריג.
תעדכן איך מתקדם.

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

אעדכן. לפי הקווים המנחים שנתת, מדובר בפנל מסוג va. אני מאד מקווה שהכל יסתדר איתם. זו אחלה טלוויזיה חוץ מהבעיה המרגיזה הזו.

croudo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לי היה בשארפ

שליחה #17 

לי היה אותו דבר בטלויזיה שארפ
ראלקו החליפו לי 3 פעמים
עד שבסוף עשיתי ביטול עיסקה
לדעתי זו היתה סידרה דפוקה
הלכתי על הסוני 755 מקווה שלא יהיה לי שום דבר דומה

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

הולי שיט... זאת לא עננות אלו ענני CB.
מוגזם וחריג בכל קנה מידה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #19 

yoadfe כתב:קודם כל, תודה רבה על כל התגובות וההתייחסות כאן, אני אף פעם לא לוקח את זה כמובן מאילו.

משיחה שקיימתי עם חבר פורום שיש לו טלוויזיה זהה לשלי , עולה כי המצב אצלי שונה מאד מהמצב אצלו.

כפי שכתבתי בתחילת השרשור, אני מודע לכך שזליגת אור היא בלתי נמנעת, השאלה שצריכה להישאל אינה אם זליגה קיימת אלא האם היא פוגמת בצפייה או לא. במקרה שלי זה מרגיז וקורה באחוזי צפייה גבוהים יותר מ-0.000000.1 מהפעמים. מה גם שהזליגה הזו מופיעה בשולים השחורים של כל סרט שאני צופה בו.
תמונה
...
·

תמונה מעולה - ממחישה את העובדה שמדובר בתקלה. (n) (n)

לי יש את הטלויזיה הנ"ל והתמונה אצלי ב-100% תקינה.

לא להתפשר - לדרוש החלפה. איך שיגיע הטכנאי תהיה נחרץ בדעתך שאתה לא מוכן להישאר עם הטלויזיה הזאת אחרי ששילמת על מוצר תקין אלפי שקלים.

yoadfe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

עדכון:

אתמול הגיע אליי טכנאי מטעם ישפאר, לאחר בחינה קצרה הוא פסק שלא ניתן לתקנה והבטיח שישפאר יהיו איתי בקשר, באותו מעמד, התקשרה אליי נציגה של אולסייל על מנת לקבל עדכון בנוגע לסטטוס הטיפול בענייני מול ישפאר.
היום התקשרו אליי מישפאר ותיאמו איתי למחר החלפה של הטלוויזיה.

בשם ההגינות אני מוכרח לציין כי למרות שאולסייל כמעט ולא הפגינו אקטיביות בטיפול בענייני, זמן האספקה המהיר והשיחה אליי ביוזמתם, נזקפים לטובתם כעסק, כך שאני אמביוולנטי לגביהם בכל הנוגע לחוויית הקניה אצלם.

ישפאר בסך הכך הפתיעו אותי לטובה בכך שהם לא הערימו קשיים מיותרים והיו מאד ענייניים, מקווה שזו חוויית השירות מהם בכל סיטיואציה ובכל חלק מתקופת האחריות(מקווה שלא אידרש לה בשנית)

אחד מכללי האצבע החשובים שלמדתי בפורום הזה הוא שאין לחפש במוצר פגמים בכוח, במידה ונתקלים בפגם שפוגם בחוויית השימוש, יש לעמוד על החלפת המוצר.

לאחר שתגיע הטלוויזיה אעדכן האם ניתן מוצר חדש בפועל והאם הטלוויזיה תקינה לחלוטין.

תודה רבה!
נערך לאחרונה על ידי yoadfe ב 19/04/2016 20:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”