sony w828 זליגת אור
הסתגלתי? לא. אבל אין לי פתרון לזה, כמו להרבה מהבעיות האחרות של LCD: שחורים גרועים, זוויות צפיה גרועות, זמן תגובה של הפיקסלים (לפחות ב-2 דגמי סוני שהיו אצלי, עם פנלי VA, זו קצת בעיה), וכו'. תוסיף לזה מגבלת עלות, נתונים אחרים שחיפשתי במסך כמו לא יותר מדי השהיה (input lag), ואין יותר מדי אפשרויות.
לא יודע בוודאות לאיזה דגמים אין את זה, אבל הייתי מנסה להתחיל ב:
* חיפוש סקירות שמראות צילומים של אחידות המסך בשחור ובאפור, כמו כאן: http://www.rtings.com/tv
(הממשק של האתר הזה התדרדר, אבל יש שם גם סקירות של דגמי שנים קודמות, כמו דגמי ה-B של סוני מ-2014).
* חיפוש תמונות או קריאה בפורומים פעילים כמו AVSForum לעיל.
* להסתכל על מסכים בחנויות או באולמות תצוגה של יבואנים (זה של ישפאר די מוצלח, התאורה בו די רגועה.)
לא יודע בוודאות לאיזה דגמים אין את זה, אבל הייתי מנסה להתחיל ב:
* חיפוש סקירות שמראות צילומים של אחידות המסך בשחור ובאפור, כמו כאן: http://www.rtings.com/tv
(הממשק של האתר הזה התדרדר, אבל יש שם גם סקירות של דגמי שנים קודמות, כמו דגמי ה-B של סוני מ-2014).
* חיפוש תמונות או קריאה בפורומים פעילים כמו AVSForum לעיל.
* להסתכל על מסכים בחנויות או באולמות תצוגה של יבואנים (זה של ישפאר די מוצלח, התאורה בו די רגועה.)
-
yoadfe
- חבר פעיל

- תגובות: 58
- שם מלא: YOADFE
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
קודם כל תודה על המידע.
הסתכלתי באתר הזה על אין ספור דגמים של סוני
בלטו לטובה דגמי x850 ו x830 הבעיה וה עם הסקירות הללו היא, שהן מציגות דגמים שנמכרים עם סיומות שם דגם שונה מאלו שנמכרים בארץ כגון xbr במקום kdl x850c במקום x8508 וכו כך שכל הסלט הזה ממש מבלבל, אני חושד שמספיק שינוי של אות אחת בדגם על מנת שיהיה הבדל משמעותי בינו ובין הדגם הנסקר באתר.
קיצור, מסובך.
הסתכלתי באתר הזה על אין ספור דגמים של סוני
בלטו לטובה דגמי x850 ו x830 הבעיה וה עם הסקירות הללו היא, שהן מציגות דגמים שנמכרים עם סיומות שם דגם שונה מאלו שנמכרים בארץ כגון xbr במקום kdl x850c במקום x8508 וכו כך שכל הסלט הזה ממש מבלבל, אני חושד שמספיק שינוי של אות אחת בדגם על מנת שיהיה הבדל משמעותי בינו ובין הדגם הנסקר באתר.
קיצור, מסובך.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
הסיומת השונה היא תלות בשוק בו המכשיר נמכר
אין הבדל ב"איכות"
ההתרשמות שלי מה 800 היתה מצויינת בחנות, אבל אני אחזור בהזדמנות לבחון את בעיית זליגת האור שלא הייתי מודע לה. יתכן וזו בעיה גורפת!
אני אנסה להשוות לסדרת ה 4K.
אין הבדל ב"איכות"
ההתרשמות שלי מה 800 היתה מצויינת בחנות, אבל אני אחזור בהזדמנות לבחון את בעיית זליגת האור שלא הייתי מודע לה. יתכן וזו בעיה גורפת!
אני אנסה להשוות לסדרת ה 4K.
-
yoadfe
- חבר פעיל

אם אכן זו בעיה גורפת בכל הדגמים, אז לסוני יש בעיה שחשוב שאנשים יהיו מודעים לקיומה בטרם הרכישה. סוג של פאדיחה הייתי אומר.
כרגע שוחחתי עם אחראית מטעם ישפאר שטוענת שאמור להיות אור לבן מעל הסמל.
שוחחתי גם עם אולסייל לטובת בקשה חוזרת של ביטול עסקה, עדכונים בהמשך.
כרגע שוחחתי עם אחראית מטעם ישפאר שטוענת שאמור להיות אור לבן מעל הסמל.
שוחחתי גם עם אולסייל לטובת בקשה חוזרת של ביטול עסקה, עדכונים בהמשך.
- NivToledano
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לי יש את הדגם הזה של הסוני W828 וזה אצל כולם ככה
אני יכול להגיד לך - שזו כנראה הטלויזיה האחרונה של סוני שתנחת אצלי בבית
אחרי שהייתי חסיד של סוני 5 שנים והמלצתי לרבים מחברי לקנות טלויזיות של הברנד הזה
היום ששואלים אותי מה אני ממליץ - אני אומר קודם כל סמסונג 2 רמות מעל סוני
היום ששואלים אותי מה אני ממליץ - אני אומר קודם כל סמסונג 2 רמות מעל סוני
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
Re: לי יש את הדגם הזה של הסוני W828 וזה אצל כולם ככה
קצת הגזמת עם ההגדרה 2 רמות מעל...NivToledano כתב:אני יכול להגיד לך - שזו כנראה הטלויזיה האחרונה של סוני שתנחת אצלי בבית
היום ששואלים אותי מה אני ממליץ - אני אומר קודם כל סמסונג 2 רמות מעל סוני...
אני חושב שמי שמכיר את התחום לפחות כמוני, כבר מבין שבטכנולוגיה הנוכחית כלומר FHD LED, יש יתרונות וחסרונות לכל היצרנים באשר הם, כמעט אף אחד לא חף משטויות.
בין אם בעיות אמינות ועמידות של המוצר, ועד לפיצ'רים, חלקם מיותרים וחלקם פחות והמסכים השונים והאיכויות שלהם.
אפשר לראות זאת כמעט בכל דיון כאן - סמסונג עם פאנלים טובים יותר וטובים פחות, אחרים עם עננות כזו או אחרת, או BANDING ומה לא...
באותה מידה סוני יכולים לעלות כמה רמות עם ההשקה של הטכנולוגיה החדשה יותר, כגון ה HDR או ה OLED וכו', אני סתם זורק לאוויר כעת, אבל הכל יכול להיות.
על הצרכן לראות את המסכים ולהתרשם מהם לא רק בחנות בתנאי תאורה גבוהים, אלא רצוי אצל חבר/משפחה (כמידת האפשר, כמובן) ורק כך הוא יהיה חשוף עד כמה שניתן לכל המחלות וההנאות שיש למסך.
-
yoadfe
- חבר פעיל

האמת שאני מבין למה, גם אותי הם הצליחו בכישרון רב לאכזב.
היום שוחחה איתי בשנית אחראית מטעם ישפאר, היא הסבירה שהיא בדקה את בקשתי לבצע החלפה ולצערה הדבר אינו ניתן לפני שיגיע הטכנאי הבכיר עם מד מדידת זליגת האור, למרות שהסברתי לה שדי נמאס לי להתרוצץ סביב עצמי ולקרקר סביב מוקדי השירות היא טענה שהטלוויזיה הראשונה הייתה תקולה אך הנוכחית תקינה והתופעה שציינתי אינה תקלה.
לאחר שהתחלתי באמת כבר להתרגז, חזר אלי מנהל בכיר יותר שטען שאני קטנוני, כי שתי הטלוויזיות היו תקינות ושסוני מייצרות הטלוויזיות הטובות ביותר, שימו לב לעובדות המעניינות:
טכנאי א', זיהה את התקלות בשתי הטלוויזיות, האחראית הכירה בתקלה אחת והמנהל הבכיר זיהה תקלה בי בלבד.
מצחיק שטלוויזית 32 ips של טושיבה לא הצליחה להרגיז אותי במשך 6 שנים כמו הטלוויזיה שלהם, למעשה לא היה כלל קשר עם ניופאן, הכל פשוט עבד.
לבסוף הגענו לתכלס, הוצעה לי האפשרות להגיע למרכז שלהם לצפות בדגם w755 (אם איני טועה, מדובר בדגם נחות יותר) או לחלופין לבטל עסקה, לאחר מחשבה החלטתי שאני רוצה לבטל עסקה ולהחזיר להם את הטלוויזיה.
כעת אני בשביל לא להיתקל במפח נפש בשנית אשמח להמלצות עם דגש על מסכים שפחות נוטים לזליגות אור ולתופעות מרגיזות מאותה משפחה, הסמארט לא מעניין אותי(ייש לי אחלה סטרימר) גם 4k לא.
השימוש העיקרי שלי הוא צפיה בסרטים בתנאי תאורה חשוכים ומעת לעת משחק שניים, אני מתלבט בין הדגמים הבאים:
Panasonic דגם TH-50AS670L(אני נוטה לדגם הזה)
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22987438
UHD – UA50JU6400 samsung
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22991123
LG דגם 49UF850Y
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22990271
אשמח לדעתכם.
היום שוחחה איתי בשנית אחראית מטעם ישפאר, היא הסבירה שהיא בדקה את בקשתי לבצע החלפה ולצערה הדבר אינו ניתן לפני שיגיע הטכנאי הבכיר עם מד מדידת זליגת האור, למרות שהסברתי לה שדי נמאס לי להתרוצץ סביב עצמי ולקרקר סביב מוקדי השירות היא טענה שהטלוויזיה הראשונה הייתה תקולה אך הנוכחית תקינה והתופעה שציינתי אינה תקלה.
לאחר שהתחלתי באמת כבר להתרגז, חזר אלי מנהל בכיר יותר שטען שאני קטנוני, כי שתי הטלוויזיות היו תקינות ושסוני מייצרות הטלוויזיות הטובות ביותר, שימו לב לעובדות המעניינות:
טכנאי א', זיהה את התקלות בשתי הטלוויזיות, האחראית הכירה בתקלה אחת והמנהל הבכיר זיהה תקלה בי בלבד.
מצחיק שטלוויזית 32 ips של טושיבה לא הצליחה להרגיז אותי במשך 6 שנים כמו הטלוויזיה שלהם, למעשה לא היה כלל קשר עם ניופאן, הכל פשוט עבד.
לבסוף הגענו לתכלס, הוצעה לי האפשרות להגיע למרכז שלהם לצפות בדגם w755 (אם איני טועה, מדובר בדגם נחות יותר) או לחלופין לבטל עסקה, לאחר מחשבה החלטתי שאני רוצה לבטל עסקה ולהחזיר להם את הטלוויזיה.
כעת אני בשביל לא להיתקל במפח נפש בשנית אשמח להמלצות עם דגש על מסכים שפחות נוטים לזליגות אור ולתופעות מרגיזות מאותה משפחה, הסמארט לא מעניין אותי(ייש לי אחלה סטרימר) גם 4k לא.
השימוש העיקרי שלי הוא צפיה בסרטים בתנאי תאורה חשוכים ומעת לעת משחק שניים, אני מתלבט בין הדגמים הבאים:
Panasonic דגם TH-50AS670L(אני נוטה לדגם הזה)
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22987438
UHD – UA50JU6400 samsung
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22991123
LG דגם 49UF850Y
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22990271
אשמח לדעתכם.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
העיקר שניתן לך החזר כספי מלא ואתה יכול ״להתחיל מחדש״.
רק אציין שבגלל שהמסך הנ״ל נרכש בין היתר בגלל המלצתי, אז התחלתי להסתכל בקפידה יתרה ובדקדוק אחר זליגות אור במסך אצלי, גם בחושך מוחלט ובסרטים שחורים - ולא מצאתי סימני זליגה.
(האמת האירונית שקצת פחדתי מלמצוא משהו שלא שמתי לב אליו במשך שנתיים ואז להתבאס) אבל מזלי לא מצאתי.
אני מגדיר את עצמי כחד אבחנה ושם לב לפרטים, ולכן אהמר ואגיד שיש דגמים שלא סובלים מהזליגות המוזכרות...
רק אציין שבגלל שהמסך הנ״ל נרכש בין היתר בגלל המלצתי, אז התחלתי להסתכל בקפידה יתרה ובדקדוק אחר זליגות אור במסך אצלי, גם בחושך מוחלט ובסרטים שחורים - ולא מצאתי סימני זליגה.
(האמת האירונית שקצת פחדתי מלמצוא משהו שלא שמתי לב אליו במשך שנתיים ואז להתבאס) אבל מזלי לא מצאתי.
אני מגדיר את עצמי כחד אבחנה ושם לב לפרטים, ולכן אהמר ואגיד שיש דגמים שלא סובלים מהזליגות המוזכרות...
לי יש את ה-808c (אותו דבר כמו ה-755 שהציעו לך רק עם תלת מימד) ואני לא מצליח להבחין בזליגת אור/עננות בחושך ובאור.
לפניו היה לי מסך ע פאנל ips ובו העננות הייתה מורגשת וכבדה.
מהנסיון האישי שלי אם אתה רגיש לזה במיוחד אין לך מה להתקרב לטלווזיות עם פנל ips.
לפניו היה לי מסך ע פאנל ips ובו העננות הייתה מורגשת וכבדה.
מהנסיון האישי שלי אם אתה רגיש לזה במיוחד אין לך מה להתקרב לטלווזיות עם פנל ips.
-
yoadfe
- חבר פעיל

תומר, אתה איש יקר. שמח שלא הבחנת בתקלה אצלך, אני כן יכול להגיד שהמידע שנמסר מישפאר לגבי העניין לא היה עקבי, חלק מהנציגים טענו שזה חלק טבעי בכל המסכים וחלק טענו שזה לא קיים. שמתי לב שאם מעבירים למצב קולנוע אמיתי, אז התופעה בולטת, במצבים אחרים היא מסורסת. ראיתי שכמה הודעות לפניי, כתב אחד החברים בפורום, כי גם הוא נתקל בתופעה אצלו, הוא כינה זאת אוזני ארנבת(תיאור די הולם) ראיתי לכך עוד עדויות, ייתכן וזה פגם בייצור שסוני לא מודעים אליו או מתעלמים ממנו באלגנטיות.
-
yoadfe
- חבר פעיל

חוזר לעדכן,
לאחר דין ודברים, הטלוויזיה, נאספה אחר כבוד מביתי.
לאחר בדיקות מרובות ובדיקת דגמים נוספים כגון CX700 של פנסוניק(הציגה זליגות אור ותמונה מעובדת מדי לטעמי) טלוויזית Oled של lg שגרמה לי כמעט לזנוח את מסגרת התקציב שלי לאנחות ואחרי שכבר התחלתי לחשוב שאין מוצר מתאים עבורי במחיר שפוי, נמצא פיתרון:
מוניטור פלזמה של פאנסוניק TH-60PF50.
סוף-סוף שחור ללא זליגות אור והצגת צבעים מרשימה, בחרתי שלא לבצע הרצה מאולצת באמצעות שקפים, אלא הרצה טבעית, כלומר, שימוש במסך ללא שוליים שחורים, בבהירות נמוכה וללא כיול וכמובן ללא לוגו, זאת למשך כ200 שעות של צפייה. אמנם גם פלזמה אינה חפה מחסרונות, אך אלו חסרונות שאני מסוגל לחיות עמם.
רציתי לומר תודה לכל מי שטרח והתייחס ובמיוחד תודה לגיא מפיוצ'ר שנרתם לעזור, גילה סבלנות רבה והוגנות, יצאת גדול, וגם לרועי מקרוסאובר על הרצון הטוב.
זה היה שיעור מאלף בהבדל בין חנות מתמחה ובין כל השאר.
לאחר דין ודברים, הטלוויזיה, נאספה אחר כבוד מביתי.
לאחר בדיקות מרובות ובדיקת דגמים נוספים כגון CX700 של פנסוניק(הציגה זליגות אור ותמונה מעובדת מדי לטעמי) טלוויזית Oled של lg שגרמה לי כמעט לזנוח את מסגרת התקציב שלי לאנחות ואחרי שכבר התחלתי לחשוב שאין מוצר מתאים עבורי במחיר שפוי, נמצא פיתרון:
סוף-סוף שחור ללא זליגות אור והצגת צבעים מרשימה, בחרתי שלא לבצע הרצה מאולצת באמצעות שקפים, אלא הרצה טבעית, כלומר, שימוש במסך ללא שוליים שחורים, בבהירות נמוכה וללא כיול וכמובן ללא לוגו, זאת למשך כ200 שעות של צפייה. אמנם גם פלזמה אינה חפה מחסרונות, אך אלו חסרונות שאני מסוגל לחיות עמם.
רציתי לומר תודה לכל מי שטרח והתייחס ובמיוחד תודה לגיא מפיוצ'ר שנרתם לעזור, גילה סבלנות רבה והוגנות, יצאת גדול, וגם לרועי מקרוסאובר על הרצון הטוב.
זה היה שיעור מאלף בהבדל בין חנות מתמחה ובין כל השאר.
·yoadfe כתב:חוזר לעדכן,
לאחר בדיקות מרובות ובדיקת דגמים נוספים , נמצא פיתרון:
סוף-סוף שחור ללא זליגות אור והצגת צבעים מרשימה
....
אין - אין - אין על פלזמה !!!
גם עבדך הנאמן עם פלזמה , כל ערב אני עם חיוך של מיליון דולר
שמח שהסתדר לך לבסוף ואתה מרו3ה .
מאחל לך המון שעות צפייה איכותיות ושקט נפשי