בעיה עם MINIX NEO U1

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
oplatner פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

רכשתי לאחרונה MINIX NEO U1.

המכשיר מחובר באמצעות כבל רשת, על רוחב פס של 40M.
הורדתי 2 אפליקציות שונות שבודקות את מהירות ההורדה במכשיר, ושתיהן מחזירות לי תשובה שמהירות ההורדה הממוצעת היא כ- 10M.

השאלה היא: איך זה יכול להיות ??

עשיתי ניסיון נוסף: ניתקתי את כבל הרשת מהמכשיר וחיברתי ישירות לטלויזיה החכמה שלי וגם שם ביצעתי בדיקת מהירות, קיבלתי תוצאה של 39M (תקין לכל הדעות).

האם יכול להיות שהגדרתי משהו לא נכון במיניקס ??

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

שורה תחתונה, משהו לא עובד לך?
תתעלם רגע מהבדיקה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oplatner פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@mp3lll
·

על פניו המכשיר תקין ומזרים מדיה,
העניין הוא שאני חושש שלא אוכל להנות מתכנים באיכות גבוהה בגלל שהמכשיר כנראה לא מזרים במלוא רוחב הפס האפשרי...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

אז תבדוק את זה.
אצלי בוונדר זה זהה, וכל ההזרמות עובדות חלק, לדעתי הוא סתם מזייף.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #5 

@oplatner
·
בדקתי כרגע מכשיר זהה שמותקן במקום עם חיבור אינטרנט זהה ובבדיקת מהירות הוא נותן את רוחב פס המלא שזמין באתר.
אפשר לנסות גם לעדכן את ה FirmWare של המוצר לגרסא האחרונה שזמינה באתר היצרן.
צירפתי גם מספר צילומי מסך מהמכשיר.
דרך הגב לצפייה בסטרימינג של 4K , גם 100M לא מספיק, המינימום שנדרש, הוא 200M .

oplatner פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@sys_admin
·

שמע, לא יודע מה עוד לעשות, אצלי הבדיקה של המהירות מחזירה עכשיו 8 מגה לכל היותר...

אגב, יש למישהו מושג איך נכנסים להגדרות של המכשיר עצמו ? (לא של אנדרואיד)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@oplatner
אם לא של אנדרויד אז של מה? אין להם ביוס, כמו במחשב רגיל.
תבדוק אם יש גרסא של iperf לאנדרויד. התוכנה תאפשר לך לבדוק את מהירות הרשת הפנימית.
התקנתי אותה על OpenELEC על ה M8S+ וקיבלתי בין 800 ל900 מגה בבדיקה מול המחשב.

@sys_admin
ולגבי התמונה למעלה, מאיפה הוצאת את זה? אין מצב שמישהו היום מזרים HEVC ב150mbps.
תכני הדמו של יצרניות טלויזיה בקושי מגיעים ל20-30מגה ב HEVC.

בבדיקה שערכתי ב-OpenELEC, ה- S812 מסוגל לפענח בקלות תכנים עד 140מגה (גם דרך הרשת) בפורמט H264.
בHEVC עוד לא מצאתי תוכן בעל ביטרייט גבוה מספיק כדי למצוא את הגבול העליון שלו, אבל כל סרטוני הדמו בHEVC 8BIT שניסיתי עד עכשיו התנגנו מצויין, והם היו באיזור ה25mbps בערך.
בנוסף, לסטרימינג של 4K מנטפליקס אתה צריך 25מגה ומעלה, ממש לא 150.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@TheCoolest
·
מספר דברים. דבר ראשון, Amlogic S812 לא באמת שמיש לצורך של 4K ממספר היבטים. מספיק למנות רק כמה מהם. למשל הוא לא תומך ב HEVC/H.265 Main 10 , מה שאומר שהוא לא יכול להציג תכנים בעלי עומק צבע של 10 BIT ( מה שנדרש היום מכל ציוד מינימלי שאמור לתמוך ב UHD ) , הוא תומך רק ב 8BIT דגימה וכתוצאה הצבעים לא נראים אמיתיים ואת רוב התכנים שבשימוש היום לא ניתן לנגן בצורה סבירה כלל.
נקודה נוספת היא, שלמוצרים שמבוססים על S812 לא קיימת יציאת HDMI בגרסה 2.0 שנדרשת ל UHD , אלה רק בגרסה 1.4b . הדבר גורם לחוסר תמיכה ב 60p , אלה רק ב 24p , גם ב HDMI 1.4b לא קיימת תמיכה בעומק צבע הנדרש היום של 10 ו 12 BIT , כמו שהוגדר בתקן BT.2020 , אלה רק ב 8BIT . ויש עוד מספר נקודות מהותיות.

דבר שני. לחשוב שהשידור שמשודר ב BitRate של 25M , ואפילו, אם הוא יהיה מקודד ב H.265 ( שחסכוני יותר מ H.264 ) הוא 4K , זה כמו לחשוב שמה ש YES ו הוט משדרים במהירות של כ 5M זה שידור HD או כמו להיות בטוח שהקובץ DVIX של 0.8 G הוא באיכות של DVD שממנו דחסו אותו ושהייה במקור בנפח של 8.5Gb .
צירפתי פרטים של CodecInfo של אחד הסרטים ב 4K , כמו שה KODI מציג אותם.
Codecinfo
 Codecinfo

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@sys_admin
אוקי, אני אעבור שלב שלב על מה שאמרת ואגיב.
- נכון, אין תמיכה ב HEVC 10BIT, וזה חסרון גדול. מצד שני כבר יש תכנים שאפשר להוריד שמקודדים ב X265, וכאן יש לו ייתרון מסויים מול מכשירים שלא תומכים ב HEVC. לא בהכרח משהו שממש מהווה שיקול רציני.
- נכון, הוא בעל יציאה HDMI 1.4b, הוא לא מוגבל ל24HZ אלא ל30HZ. בכל אופן זה מספיק לרוב התכנים שיש היום, סדרות וסרטים בד"כ משודרים ב24HZ, וחלק ב-30HZ. לא רואה כאן שום בעיה. הבעיה היחידה שטיפה מציקה זה שהתפריטים של קודי מרגישים פחות "חלקים" ב4K@30 מאשר על 1080P@60, אבל זה לא כזה קריטי מבחינתי.
בנוסף, ה-S812 לא תומך בתכנים של 60FPS. (לפחות אצלי כל מה שניסיתי לא עבד כמו שצריך).
- נכון, אין תמיכה בספקטרום צבעים מורחב, זה לא כל כך חשוב מאחר גם ככה אין תמיכה ב HEVC 10BIT.
המכשיר בהחלט לא מתאים לצפיה בבלוריי 4K העתיד לצאת בקרוב.
- כל מה שאמרתי זה שלא יצא לי לראות תכני דמו וכו' עם ביטרייט גבוה במיוחד ב-HEVC 8BIT (מאחר ואין לי דרך לבדוק HEVC 10BIT). מצאתי כאלה בערך עד 25מגה.
בלוריי 4K אמור להיות עד 128מגה (או שזה היה 140, משהו כזה). כך שאני מניח (ואולי אני טועה) שה202 מגה שרואים פה בתמונה זה סרט אחרי אפסקייל, ולא בהכרח תואם לסטנדרטים של בלוריי וקצת מוגזם - לפחות לפי דעתי.
- אשמח לדעת על איזה מקור מדובר, מעניין לבדוק אותו על המחשב. ואיזה מכשיר Amlogic יש לך? האם זה באמת מתנגן לך כמו שצריך עליו?

- מבדיקה שאני עשיתי אצלי, בין אם הרצתי סרטון של "מדוזות" מהEMMC או מהרשת התוצאה היתה דומה. עד 140מגה ב H264 הכל היה חלק, סרטונים של 200 ו250 מגה התנגנו בצורה לא תקינה ובקודק אינפו הופיע בין 150-160, אני מניח שזה פשוט הגבול העליון של יכולות הפיענוח של הVPU, לפחות ב H264.
בH265 לא הצלחתי למצוא את הגבול כי לא מצאתי משהו ב8BIT ועם BITRATE מספיק גבוה.

לדעתי הS812 עדיין נותן פתרון מצויין לכל מי שחשוב לו שתכני H264 יעבדו לו כמה שצריך עד וכולל 4K. התמיכה בHEVC זה "בונוס".
לשימושים שלי אני מרוצה מהמכשיר ומהיחס עלות:תועלת שלו.
בינתיים נתקלתי ב2 בעיות איתו, ואני לא בטוח מה מקור הבעיה. יש לי פרק אחד ב-SD, ברזולוציה 720X404, H264, MKV. כשאני מנגן אותו אז יש ארטיפקטים רציניים\תמונה קרועה. זה נראה כאילו חלקים מלבניים מהתמונה מופיעים במקומות לא נכונים של המסך.
ותופעה נוספת, בסדרה אחרת ב 720P, H264, MKV משום מה אני שם לב לזה שהסאונד מקדים את התמונה בערך ב250 מילישניות בזמן שבמחשב אותם קבצים עובדים תקין. אני אבדוק עם עוד תכני 720P היום.
במקורות 1080P שכבר ראיתי לא שמתי לב לבעיה.

עריכה
אוסיף שכאשר דיברתי על סטרימינג, דיברתי על מקורות באינטרנט בסגנון נטפליקס ולא על הזרמה של קובץ שהורדת דרך הרשת.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@TheCoolest
·
בקשר לנושא של הסרטים שזמינים היום. כמובן שלא מדובר על הסרטים שעשו להם UPScale , אלה בחלק מהמקרים גם מדובר על DownScale , בגלל שגם הסרטים שצולמו עוד בשנות החמישים של המאה שעברה, צולמו כבר על סרט של 38MM שכושר הפרדה שלו הוא יותר מ 4K וגם עומק הצבע יותר קרוב ל 10BIT ובזמן הרמאסטרינג ודיגיטצייה מתקבל מקור 4K איכותי. חלק נוסף של הסרטים מאז צולמו על סרט ברוחב של 70MM שאותו ניתן לדגום בקלות לרזולוצייה של 8K ועוד ישאר מרווח דגימה לא מנוצל. וגם שלא מעט סרטים גם אז וגם היום צולמו במהירות של שישים תמונות בשנייה, מה שמשתלב בטכנולוגייה UHD ביתית ועד כו הייה זמין רק בעולמי קולנוע המתקדמים. ללא ספק היום בשימוש גם חיישנים בעלי איכות גבוהה לצילום וגם העדשות היום יותר איכותיות, אבל על מסך של טלוויזייה גם אם היא UHD וגם אפילו שהיא HDR גם הסרט שצולם לפני 70 שנה ועבר דיגיטצייה איכותית לא יראה פחות טוב מסרט שצולם היום.
בקשר לנושא של BlueRay UHD , מדובר על נושא שעוד לא התייצב והיום משתמשים לזה במדיות בעלות נפח של 128Gb מסוג BDXL שקיימות בשוק כבר יותר מחמש שנים ועדיין ממתינים לתקן בעל נפח גדול יותר כחצי טרה בקירוב, אבל ההפצה במקביל נעשית על התקני אחסון שונים או בשידור broadcast או דרך רשת.
בנושא של נגני מולטימדייה שמבוססים על S812 מול כאלה שמבוססים על S905 למשל , לא רק שמדובר על מוצרים שלנושא של UHD הם לא שמישים, אלה גם שברוב המקרים הפרשי מחירים הם זניחים בינהם, כך שגם בהיבט של יחס עלות תועלת זה לא מוצדק. למשל לדוגמה אחד המוצרים שמבוסס על S905 :
http://www.aliexpress.com/item/2015-New ... 679fb543c3
ומחירו כ 42$ וניתן למצוא כאלה גם יותר בזול.
בקשר לבעיות השהייה של שמע במכשיר שלך שמבוסס על S812 , אז כאן לא מדובר בבעיית חומרה מערכתית של הסט רכיבים, אלה על בעיית תוכנה. וכאן כבר מדובר על הבדלים בין יצרנים אמיתיים שגם תומכים במוצרים שלהם, ואם מתגלות בעיות הם פותרים אותן ומצד שני על יצרנים סיניים עלומי שם שלא קיימת אצלם שום תמיכה והלקוח שרכש מוצר וקיימת בו בעייה מערכתית ישאר תקוע ללא הפתרון או שיצטרך לחפש פתרון לבד. למשל גם ב MINIX NEO U1 לפני מספר חודשים שרק יצא התגלו מספר בעיות שמע וכמובן שהספק נתן להם פתרון מלא על ידי עדכון FirmWare וגם הוסיף תמיכה בתקני שמע שונים שלא היו קיימים מקודם. גם כאן הנושא של יחס עלות תועלת הוא ברור וגם, אם בהתחלה המוצר שלהם הוא פי שלוש במחיר התחלתי, אז בהמשך ניתן להשתמש במוצר ולקבל תמיכה סבירה לא כמו במקרה של מוצר זול יותר.
בקשר לציודים שבדקתי, אז בהקשר של Amlogic , המוצר האחרון שבדקתי ועוד נמצא אצלי הוא MINIX NEO U1 . הוא עובד די סביר, אם לא מצפים ממנו ליותר מידי, מצד שני, אם רוצים פתרון איכותי באמת, אז מומלץ יותר להשתמש במחשב עם מעבד I7 מהחדשים וכרטיס מסך אמיתי שיכול לפרוס בחומרה את כל הקודקים הנדרשים, רק שכאן כבר יחס עלות תועלת הוא שונה לגמרי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@sys_admin
לא חשבתי שכבר קיימים מקורות זמינים להורדה שעברו מאסטרינג ב-4K, בגלל זה שאלתי.
בהתחלה רציתי לקנות קופסה עם S905, אבל אני מעדיף להשתמש בOE ולא באנדרויד. עד עכשיו מצאתי גרסאת אלפה ל- Mini MX שגם לא עובדת עדיין כמו שצריך מהרבה בחינות. בגלל זה בסופו של דבר קניתי את מה שקניתי, עבורה כבר קיימת גרסה של OE תקופה ארוכה יחסית, ובה אני משתמש כרגע.
עד כמה שידוע לי את הקוד של הקודקים ואת הדרייברים Amlogic מספקים, היצרנים לא כותבים דרייברים משלהם. או שאני טועה?

בכל אופן אני עובר דירה בקרוב, ומתכנן חדר שעם הזמן אהפוך אותו לחדר קולנוע ביתי, כרגע תהיה שם רק טלויזיה בתור התחלה. עדיין אצטרך טלויזיה גם בסלון, וכנראה שהM8S יעבור לסלון, ולחדר טלויזיה אצטרך למצוא פתרון אחר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@sys_admin
רק רציתי לעדכן שחפרתי קצת ועשיתי כמה בדיקות. מסתבר שלגבי בעיות בסאונד אלה היו הגדרות שכנראה העמיסו יותר מדי על המעבד של המכשיר או משהו כזה.
המכשיר מחובר לטלויזיה וקודי מבצע downmix ל2.0 ערוצים. אפשרות ה-sound leveling היתה דלוקה.
ברגע שביטלתי אותה, והעברתי את האופציה מoptimized ל best match נראה שהבעיה הסתדרה.

ולגבי הצגת תוכן SD: כאשר הגדרתי רזולוציה של 720P במכשיר אז הפרק רץ מצויין. ב1080P היו קריעות פה ושם.
הייתי אומר שאלה כנראה עדיין הגדרות כלשהן או משהו שהחומרה פשוט לא מצליחה להתמודד איתו. הרי יש למכשיר מעבד תמונה שעושה סוג של post processing, כנראה שהוא פשוט לא מספיק חזק כדי למתוח תוכן SD בצורה טובה.

רציתי לשאול אם מה הטמפ' של המעבד במכשיר שלך לאחר קצת עומס? אצלי המעבד מתחמם בצורה מעט מדאיגה, וראיתי אותו עובר את ה80 מעלות. אני מתכנן לפרק אותו ולראות מה אפשר לעשות כדי לשפר את הקירור.

oplatner פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

עדכון,

כבל הרשת שלי היה מחובר לרכזת של tp-link על מנת לפצל ל-2 כבלי רשת,
הרכזת שלי תומכת ב-100m ולכן לא ברור מה העניין... אבל ברגע שחיברתי את הכבל ישירות ל- minix בדיקת המהירות הראתה 40m.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

@TheCoolest
·
בקשר להפצות של OpenElec לנגנים שמבוססים על מעבדים של Amlogic , אז מדובר כאן על תוכנה שלא מספיק בשלה עדיין לשימוש סביר. היתרון האמיתי של OpenElec הוא במערכות שמבוססות על חומרה של Intel X64 , שם גם קיימת תמיכה של Linux ברמת kernel space במנהלי התקנים שמותקנים, כמו כרטיסי מסך עם תמיכה של פריסה בחומרה, הרחבות במעבד שמפעילות מנגנוני הצפנה ופיענוח בחומרה וכו' .
בקשר לדרייברים ש Amlogic מספקים למפתחים, אז גם כאן מדובר על מספר גישות. יש את הדרייברים שהם מספקים תמורת תשלום או שנכתבים על ידי מפתחים חיצוניים בשיתוף פעולה עם Amlogic והדרייברים האלה מין הסתם לא יגיעו למערכות הפעלה חינמיות, ומצד שני יש את הדרייברים שה Amlogic מספקים תחת רישיון GPL בחינם וכאן מדובר על מודולים מאוד בסיסיים שגם לא תמיד מתפקדים כנדרש ומצריכים גם הרבה עבודה של פיתוח והתוצאה הסופית לא תמיד מספקת וגם שיתוף פעולה של היצרן לא תמיד קיים לצורך תיעוד נדרש.
גם המפתחים של קוד פתוח לא כל כך רוצים להתמודד בצורה רצינית עם המוצרים בסגנון של Amlogic בגלל שהאורך חיים של המוצר מהסוג הזה הוא די קצר ועד שהפיתוח מסתיים המוצר כבר לא קיים בשוק ומצד שני לרכיבים שבשימוש בפלטפורמות X64 קיימת המשכיות של עשרות שנים.
בקשר לחיבור של הנגן מדייה לטלוויזייה, אז כאן החיבור הוא בדרך כלל לא ישירות לטלוויזייה, אלה דרך מקלט של קולנוע ביתי שהוא זה שמפענח את כל הקודקים של שמע והוא זה שמשמש כ DAC ומחובר לרמקולים יעודיים, כי לשמוע את הסרט דרך הרמקולים של הטלוויזייה, זה כמו לשמוע מוזיקה דרך רמקול של פלאפון. וגם לשמוע סרט שתוכנן וצולם ב 7.1 ערוצי שמע בשני רמקולים, זה לא חוויה לאנשים עם לב חלש.
בקשר לתכנים שהם 4K , אז קיימים כבר היום מאות סרטים ובכל שבוע מתווספים עוד ועוד סרטים חדשים. הבעייה שבישראל לא התשתיות תקשורת מתאימות לזה ולא תשתיות אחסון ולא הציוד קצה אצל הצופים בבית.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #15 

@sys_admin
תודה על המידע, זה לא היה ברור מאליו בשבילי, ועכשיו הבנתי.
לגבי הצפיה דרך הטלויזיה, אני מודע לזה ויש תוכנית גם להתקנת מערכת שמע מתקדמת יותר בעתיד, אבל קודם כל צריך לעבור לדירה חדשה ולהתארגן על תקציב לזה.

@oplatner
סליחה על חטיפת השרשור, אבל לדעתי פורסם כאן מידע מעניין, מקווה שזה בסדר.
אז יכול להיות שיש לך בעיה ברכזת, למרות שזה נשמע קצת מוזר וזה רכיב חומרה יחסית פשוט, עדיין יש איתן לפעמים תקלות.
תנסה להריץ IPERF על המחשב כשרת ובאנדרויד תשתמש בלקוח כדי לבדוק במדוייק את מהירות תעבורת הרשת בין המיניקס למחשב.
https://play.google.com/store/apps/deta ... apps.iperf
בנוסף, אני יכול להמליץ על הרכזת הבאה: http://wellcom.co.il/catalog/product_in ... 8a-p-14235
היא תומכת בגיגהביט, קיימת גם בגרסה של 5 פורטים, ומעט זולה יותר DGS-1005A. ממה שמצאתי ב-וולקום היא הכי זולה.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

יש הרבה מדי דמגוגיות בדברים שלך..

שליחה #16 

sys_admin כתב:@TheCoolest
·
בקשר להפצות של OpenElec לנגנים שמבוססים על מעבדים של Amlogic , אז מדובר כאן על תוכנה שלא מספיק בשלה עדיין לשימוש סביר. היתרון האמיתי של OpenElec הוא במערכות שמבוססות על חומרה של Intel X64 , שם גם קיימת תמיכה של Linux ברמת kernel space במנהלי התקנים שמותקנים, כמו כרטיסי מסך עם תמיכה של פריסה בחומרה, הרחבות במעבד שמפעילות מנגנוני הצפנה ופיענוח בחומרה וכו' .
בקשר לדרייברים ש Amlogic מספקים למפתחים, אז גם כאן מדובר על מספר גישות. יש את הדרייברים שהם מספקים תמורת תשלום או שנכתבים על ידי מפתחים חיצוניים בשיתוף פעולה עם Amlogic והדרייברים האלה מין הסתם לא יגיעו למערכות הפעלה חינמיות, ומצד שני יש את הדרייברים שה Amlogic מספקים תחת רישיון GPL בחינם וכאן מדובר על מודולים מאוד בסיסיים שגם לא תמיד מתפקדים כנדרש ומצריכים גם הרבה עבודה של פיתוח והתוצאה הסופית לא תמיד מספקת וגם שיתוף פעולה של היצרן לא תמיד קיים לצורך תיעוד נדרש.
גם המפתחים של קוד פתוח לא כל כך רוצים להתמודד בצורה רצינית עם המוצרים בסגנון של Amlogic בגלל שהאורך חיים של המוצר מהסוג הזה הוא די קצר ועד שהפיתוח מסתיים המוצר כבר לא קיים בשוק ומצד שני לרכיבים שבשימוש בפלטפורמות X64 קיימת המשכיות של עשרות שנים.
בקשר לחיבור של הנגן מדייה לטלוויזייה, אז כאן החיבור הוא בדרך כלל לא ישירות לטלוויזייה, אלה דרך מקלט של קולנוע ביתי שהוא זה שמפענח את כל הקודקים של שמע והוא זה שמשמש כ DAC ומחובר לרמקולים יעודיים, כי לשמוע את הסרט דרך הרמקולים של הטלוויזייה, זה כמו לשמוע מוזיקה דרך רמקול של פלאפון. וגם לשמוע סרט שתוכנן וצולם ב 7.1 ערוצי שמע בשני רמקולים, זה לא חוויה לאנשים עם לב חלש.
בקשר לתכנים שהם 4K , אז קיימים כבר היום מאות סרטים ובכל שבוע מתווספים עוד ועוד סרטים חדשים. הבעייה שבישראל לא התשתיות תקשורת מתאימות לזה ולא תשתיות אחסון ולא הציוד קצה אצל הצופים בבית.
...
·

המשכיות של עשרות שנים?? באמת? אתה צוחק או שאתה רציני? בעולם ה-PC בקושי יש המשכיות של שנתיים עד שהחומרה כולה מתהפכת וכדי לשדרג משהו צריך לשדרג את כל הקופסה. החלום של PC מודולרי שאפשר לשדרג אותו מת לפני עשרות שנים (כאן זה נכון :-)).

אני מסכים איתך שקהילת הקוד הפתוח לא תשקיע במכשירים מבוססי AMLOGIC כי אין מספיק תיעוד ואין מספיק דרייברים בקוד פתוח. כך ש-OE זה רק בונוס, אם יש בכלל. מצד שני, AMLOGIC מספקת דרייברים ליצרניות. מה שנחוץ זה למצוא מכשיר מבית טוב. ועדיין - הוא יותר value for money ממחשב HTPC או NUC כי הוא עולה בערך עשירית או חמישית..

מעבר לזה יש לך הרבה דמגוגיות שקשה להתמודד איתן:

1. שפרופיל HEVC של 10 ביט הוא הכרחי, לדוגמא, וסרטים שמקודדים ב-8 ביט לא נראים טוב או שהצבעים שלהם נראים לא טוב שזה פשוט שטויות במיץ גזר. במשך שנים אנשים צפו בסרטים בלי גאמוט רחב יותר ותקנים כמו REC 2020 והכל היה ונראה בסדר גמור. זו פלצנות לשמה, כנ"ל HDR במסכים.

2. גם האמירה שלך שלשמוע סרטים דרך הרמקולים של המסך זה כמו על פלאפון (ממש לא...). יש הבדל תהומי. אומנם רמקולים של מסכי LED (לדוגמא) הם ממש לא נחשבים לאיכותיים אבל הם הרבה הרבה הרבה יותר טובים מה-4x4 מ"מ שיש במכשיר הסלולרי שלך. לא כל אחד צריך מע' קולנוע ביתית.

3. גם כשדיברת על BITRATE של וידאו הגזמת בטירוף - מבחינתך לנגן 4K ב-HEVC בקצב של 25 מגהביט לשניה שקול ל-HD של YES או HOT ב-5 מגהביט? ד"א - תוכן איכותי שמגיע ב-5 מגהביט נראה מעולה, אין לי מושג על מה אתה מדבר. האם אתה מאלה שחושבים ש-RIPים של בלוריי זה דבר לא איכותי כי הקצב שלהם לא 40 מגהביט? כי זה פשוט מגוחך ואין דרך לעין האנושית להבחין בארטיפקטים שנוצרים בקצבים האלה - הם קטנים מדי. אולי בעזרת מכשירי מדידה מדוייקים שיש רק במעבדות אפשר.

4. רוב הסרטים רצים ב-24 פריימים לשניה וזה לא הולך להשתנות. לפיכך - אין שום בעיה אמיתית עם תוכן 4K בזמן הקרוב. אולי תוכניות טבע ב-60 פריימים לשניה לא נוכל לראות על S812 אבל עם זה אני אלמד לחיות :-D. גם ככה ככל שעובר הזמן אני מבין ש-4K טוב רק למסכים מאוד מאוד מאוד גדולים או אם אתה ממש יושב על המסך... (ואז יש לך בעיה אחרת - זוית הצפיה שלך היא כזו שאתה לא קולט כל מה שמשודר ע"ג המסך).

אבל לקבל מכשיר מבוסס S812 שיכול לפענח 4K ולנגן אותו ב-200 ש"ח? אם זה לא value for money אז מה כן? והדלתא בין מכשיר כזה לבין SETUP כמו שאתה מציע הוא פי 10 במחיר אבל רחוק מזה ביכולות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #17 

@voguemaster
NUC אולי הרבה יותר יקר, אבל יש אופציות זולות יותר ובהרבה. תלוי מאד גם על איזה NUC מדובר.
NUC עם מעבד סלרון מתחיל בסביבות 700 שקלים, ויודע לתפעל 4K בערך באותה רמה כמו הS812.
בכל אופן אני מסכים שהקופסאות האלה נועדו לשוק הנמוך יותר עקב מחירן הזול. כאשר מדובר על קופסאות ב$150, אעדיף כבר לקנות משהו מבוסס אטום באותו מחיר.
מה שכן, הS905 בהחלט מהווה קפיצת מדרגה מבחינת יכולות החומרה, וגם עולה פחות מה-S812. לאחר המתנה של כחודש ובלי לראות את OE באופק על אף אחת מהקופסאות האלה בסוף החלטתי ללכת על S812 כי שם קיימת OE שעובדת טוב. ועכשיו יש בפתח גם S905X אשר מוסיף תמיכה ב VP9, שזה נמחד עבור יוטיוב ב4K. מתי הן יגיעו לשוק, ומתי יופיעו גרסאות OE עבורן? לך תדע.

1. בעיקרון, אם בא לך לראות סרטי בלו ריי 4K, הם כולם יהיו מקודדים ב HEVC 10BIT, לכן אתה חייב חומרה שתוכל להתמודד עם זה.
מצד שני, כדי באמת לקבל את כל החידושים של זה אתה צריך גם טלויזיה שתומכת בHDR ובעלת גאמוט רחב, אחרת מה הטעם? :)

2. ההקבלה אולי לא מדוייקת, אבל הכוונה שלו היתה דיי ברורה, לדעתי.

3. בעיקרון, יש הרבה משתנים, אבל במצבים מסויימים כן אפשר להבחין בהבדלים בין בלו ריי מלא לבין ריפ. אבל זה אומר שכל מה שאתה אמור לעשות זה לשבת מול המסך (קרוב קרוב) ולחפש את ההבדלים ואת הארטיפקטים במקום להנות מהסרט. בכל אופן, איכות השידורים של יס הם לא משהו בלשון המעטה בזמן שנטפליקס נראה בסדר גמור, לפחות על הטלויזיה שלי. לכן באופן כללי אני מסכים שלמרות ש25מגה ל4K נשמע נמוך, לרוב השימושים זה יהיה בסדר גמור.

4. גם כאן אני מסכים, למרות ששוב, הS905 כבר מסוגל לפענח H264\HEVC ב60FPS. פשוט כמות התכנים בפורמט הזה דיי נמוכה עד לא קיימת.
היתרון כאן הוא שתאורטית המכשיר יוכל לפענח 4K 3D (למי שזה חשוב)

לא יודע מה הבעיה שיש לקופסה שלי עם SD, זה פחות מעניין אותי. את הבעיה שהיתה לי עם האודיו פתרתי ויותר מזה לא מעניין אותי כלום. הכל עובד ורץ חלק מאד. ועכשיו אני יכול להגיד שאני מרוצה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: יש הרבה מדי דמגוגיות בדברים שלך..

שליחה #18 

voguemaster כתב:
...
...
·

המשכיות של עשרות שנים?? באמת? אתה צוחק או שאתה רציני? בעולם ה-PC בקושי יש המשכיות של שנתיים עד שהחומרה כולה מתהפכת וכדי לשדרג משהו צריך לשדרג את כל הקופסה. החלום של PC מודולרי שאפשר לשדרג אותו מת לפני עשרות שנים (כאן זה נכון :-)).

אני מסכים איתך שקהילת הקוד הפתוח לא תשקיע במכשירים מבוססי AMLOGIC כי אין מספיק תיעוד ואין מספיק דרייברים בקוד פתוח. כך ש-OE זה רק בונוס, אם יש בכלל. מצד שני, AMLOGIC מספקת דרייברים ליצרניות. מה שנחוץ זה למצוא מכשיר מבית טוב. ועדיין - הוא יותר value for money ממחשב HTPC או NUC כי הוא עולה בערך עשירית או חמישית..

מעבר לזה יש לך הרבה דמגוגיות שקשה להתמודד איתן:

1. שפרופיל HEVC של 10 ביט הוא הכרחי, לדוגמא, וסרטים שמקודדים ב-8 ביט לא נראים טוב או שהצבעים שלהם נראים לא טוב שזה פשוט שטויות במיץ גזר. במשך שנים אנשים צפו בסרטים בלי גאמוט רחב יותר ותקנים כמו REC 2020 והכל היה ונראה בסדר גמור. זו פלצנות לשמה, כנ"ל HDR במסכים.

2. גם האמירה שלך שלשמוע סרטים דרך הרמקולים של המסך זה כמו על פלאפון (ממש לא...). יש הבדל תהומי. אומנם רמקולים של מסכי LED (לדוגמא) הם ממש לא נחשבים לאיכותיים אבל הם הרבה הרבה הרבה יותר טובים מה-4x4 מ"מ שיש במכשיר הסלולרי שלך. לא כל אחד צריך מע' קולנוע ביתית.

3. גם כשדיברת על BITRATE של וידאו הגזמת בטירוף - מבחינתך לנגן 4K ב-HEVC בקצב של 25 מגהביט לשניה שקול ל-HD של YES או HOT ב-5 מגהביט? ד"א - תוכן איכותי שמגיע ב-5 מגהביט נראה מעולה, אין לי מושג על מה אתה מדבר. האם אתה מאלה שחושבים ש-RIPים של בלוריי זה דבר לא איכותי כי הקצב שלהם לא 40 מגהביט? כי זה פשוט מגוחך ואין דרך לעין האנושית להבחין בארטיפקטים שנוצרים בקצבים האלה - הם קטנים מדי. אולי בעזרת מכשירי מדידה מדוייקים שיש רק במעבדות אפשר.

4. רוב הסרטים רצים ב-24 פריימים לשניה וזה לא הולך להשתנות. לפיכך - אין שום בעיה אמיתית עם תוכן 4K בזמן הקרוב. אולי תוכניות טבע ב-60 פריימים לשניה לא נוכל לראות על S812 אבל עם זה אני אלמד לחיות :-D. גם ככה ככל שעובר הזמן אני מבין ש-4K טוב רק למסכים מאוד מאוד מאוד גדולים או אם אתה ממש יושב על המסך... (ואז יש לך בעיה אחרת - זוית הצפיה שלך היא כזו שאתה לא קולט כל מה שמשודר ע"ג המסך).

אבל לקבל מכשיר מבוסס S812 שיכול לפענח 4K ולנגן אותו ב-200 ש"ח? אם זה לא value for money אז מה כן? והדלתא בין מכשיר כזה לבין SETUP כמו שאתה מציע הוא פי 10 במחיר אבל רחוק מזה ביכולות.
...
·
המשכיות של עשרות שנים!! כן באמת. עד היום יש לי עוד מערכות שהותקנו בהן רכיבים שנרכשו לפני יותר מעשור וכבר עברו שניים או שלוש מערכות מחשוב שונות. מדובר על רכיבים שונים ומשונים, למשל כמו בקרי RAID , בקרי MultiIO , כרטיסי רשת של למספר פורטים של 1GB וכו וכו. גם כדוגמה אפשר להיזכר במערכות מולטימדייה מלפני יותר מעשור שהיו מבוססות על מעבדים מהדור הראשון של I7 ולא תמכו בהאצת חומרה בקודקים חדשים כמו H.265 וביציאת HDMI 2.0 וכל מה שנדרש הייה לבצע בהן לצורך המשך השימוש , זה החלפת כרטיס מסך בלבד. גם ברגע שמדובר על general purpose computer , אז אפשרי להשמיש אותו למשימות יותר פשוטות, כמו מחשב פשוט לגלישה באינטרנט ושימושי Office אחרי שהוא כבר לא מתמודד עם המשימות הכבדות של מולטימדייה. מצד שני נגני מדייה למניהם שמתיישנים עוד לפני שהדואר סיפק אותם ללקוח ואפשרות היחידה להשמיש אותם לאחר מכן, היא רק בתור מעצור לדלת.

1. בקשר לעומק צבע ועל מה שהייה במשך שנים, אז במשך שנים אנשים גם צפו בסרטים ללא צבע כלל וגם הכל היה ונראה בסדר גמור וברגע שהתחילו שימוש בצבע בסרטים, גם אז היו כאלה שטענו שזה מיותר או שהסרט בשחור לבן נראה יותר אומנותי ושהצבע זה אופנה חולפת שתעלם במהרה.

2. הסרטים כבר מספר עשורים שמצולמים עם 5.1 או 7.1 ערוצי שמע, וזה לא בגלל שמשעמם לבמאי או למפיק. כל הנושא של תכנון ובימוי של צליל היקפי נועד בראש ובראשונה בשביל להעצים את חווית הצפייה בסרט ומין הסתם לצפות בסרט כזה עם זוג רמקולים של טלוויזייה, יהיה דומה למשל לשמיעה של מוסיקת ג'אז דרך רמקול של מ''ק 77 .

3. לנושא של ה BitRate . כנראה שהחברות לוויין בחו''ל כמו BSkyB ואחרות לא מודעות לסודות מקצוע של YES והוט, כי את רוב השידורי HD שלהם הם משדרים עם ה BitRate מעל 18Mbps לערוץ וזה לא בגלל שהם רוצים לזרוק כסף סתם, אלה בגלל שהצופים שלהם מבינים מה זה מוצר איכותי ושידור איכותי וגם יש להם אפשרות בחירה. דרך הגב ככל שהתוכן הוא איכותי יותר כך גם ניתן לראות בקלות יתרה את השאריות של הדחיסה מוגזמת ואת כל זה אני מתאר לא רק כצופה או צרכן של התוכן המשודר, אלה גם כמתכנן של מערכות שידור מהסוג המדובר.

4. בקשר למכשירים מבוססי S812 , אז הם בכלל לא משחקים על אותה משבצת עם המוצרים מבוססי PC . כל ההקשר של מערכות מבוססות X64 Intel הייה בהקשר של OpenElec , שעל המכשירים שמבוססים על מעבדים של Amlogic בכלל ועל S812 בפרט OpenElec מגמגם ואם המכשיר תוכנן להריץ Android , אז עדיף שימשיך להריץ Android ואת OpenElec כדאי להשאר לפלטפורמות חזקות יותר ומתאימות בשבילו, ששם יש לו את מירב היתרונות.
בקשר למוצרים שמתחרים מול S812 , אז כמו שכתבתי כבר לפני זה, זמינים כבר הרבה זמן בשוק מוצרים מבוססים על S905 ונותנים את כל האפשרויות החסרות ב S812 וגם כמו שכבר כתבתי מקודם המחיר שלהם גם יותר זול ( כ 160 ש''ח ) מהמוצרים שמבוססים על S812 , כך שלפי רוב המומחים לחישובים של value for money , אם המוצר גם זול יותר וגם עדיף יותר לפי האפשרויות וביצועים, אז יש סיכוי סביר שגם value for money שלו הוא טוב יותר, אלה אם כן כבר פיתחו שיטה מהפכנית חדשה לחישוב של יחס עלות תועלת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #19 

@sys_admin
אם לחודשיים-שלושה שה-S905 נמצא בשוק אתה קורא הרבה זמן, אז כנראה שיש לנו הגדרות שונות למושג הרבה זמן..
אני מסכים שמעבד למחשב יעשה עבודה הרבה יותר טובה מכל מני קופסאות ה-ARM האלה. זה ברור מאליו.
לכן גם אמרתי שאם כבר קונים קופסה ב$150 כמו ה NEO הזה, עדיף כבר לקנות קופסה כזו עם מעבד של מחשב.
הבעיה שאין כרגע מעבד עם תמיכה ב HEVC 10BIT למעט הכרטיסים החדשים של NVIDIA. מה שאומר שאתה חייב לבנות מחשב PC שלם.

אנדרויד, לידיעתך, מבוסס על לינוקס. כנ"ל OE, מבוססת על לינוקס בסיסית עם כמות שירותים מינימלית ההכרחית להפעלה וניגון תכני מדיה.
המערכת רצה על המכשיר בצורה מהירה וחלקה, לא מבין מה יש לך נגדה ולמה להשמיץ. זה שקיימים איתה באגים פה ושם, כנראה. אבל זה קיים בכל מערכת. ולא בטוח שהמקרים שפירטתי מעלה בכלל קשורים לתוכנה.

בדרך אגב, שלחתי לך הודעה פרטית.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

@TheCoolest
·
בעולם טכנולגי של היום שבו קצב של הופעת תקנים, גרסאות, המלצות, טיותות של תקנים, תתי גרסאות, הרחבות שלהן וכו' רק הולך וגובר פרק זמן של חודשיים שרק לפני שלושים שנה בעולם הטכנולוגייה הייה נראה כאלפית שנייה, היום נראה כתקופה ארוכה וסחרור הזה רק הולך ומתגבר. אפשר להתייחס לזה במספר גישות. למשל אפשר לנסות לעמוד בקצב המטורף ההולך וגובר של הטכנולוגייה או שאפשר גם להחליט לחכות עד שהטכנולוגייה תיתייצב והמירוץ הלא היגיוני של הסטנדרטים יירגע ולגלות שכבר אחרי מספר חודשים המצב רק נהייה יותר גרוע וכל מה שהייה לנו ביד לפני זה, זה או obsolete או deprecated . יש לי כמה חברים שויתרו עוד אי שם בתקופה של fortran או cobol .
בקשר ל Android , לא רק הוא מבוסס Linux , אלה גם IOS וגם Mac OS וגם הרבה מערכות הפעלה שונות, אלה רק שזה לא עושה אותן זהות או קשורות אחת לשנייה ואת התהליך הפיתוח תוכנה או מנהלי התקנים בשבילן דומה או אחיד.
בקשר ל OpenElec על גבי מעבדים של AmLogic , אם התוצאה מספקת אותך, אז אין כאן שום בעייה ואין שום מניעה להשתמש בה, אבל כמי שמכיר את כל התהליך של פיתוח תוכנה ויודע כמה עוד נדרש לבצע porting של מודולים מעולם ה PC לארכיטקטורה של AmLogic , וכמה עוד ליטושים נדרשים עד שהמערכת תתיצב, אני לא הייתי משתמש בה בשלב זה.

ודרך הגב, כבר עניתי למסר הפרטי. :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”