אני יודע שדברים מתחדשים ומשתנים כל הזמן.
תעשיית הPC באופן כללי האטה בצורה דרסטית בשנים האחרונות. אישית, אני לא רואה טעם לרדוף אחרי הדור הכי חדש של המעבדים כיום, מאחר וההבדלים במהירות האפקטיבית קטנים מאד מול הדורות הקודמים.
בעיקרון אכן רואים הרבה חידושים ועדכונים בעולם ה-ARM ושם הדברים זורמים מהר יותר. ואחת הדוגמאות היא ה S905X שאמור לצאת בזמן הקרוב, אשר מוסיף תמיכה בVP9 למגוון הרחב שבו כבר היום תומך ה S905.
מה שכן, יש התקדמות בעולם המדיה בזמן האחרון, זה נכון. UHD, וHDR וREC 2020, ופורטמים חדשים של אודיו. אחרי כל אלה הרבה יותר קשה ויקר לנסות לעקוב (מבחינת רכישת\שדרוג החומרה.
לגבי פורטינג, אל תשכח שיש כמה וכמה גרסאות רשמיות של OE לARM. למשל RPI.
ככה שאני בטוח שהם לא עושים פורט מארכיטקטורת X86, אבל אני מניח שיש לכל פלטפורמה את הסיבוכים שלהם.
בכל מקרה, אני לא היחיד שאומר ש-OE רצה מצויין על המעבדים האלה. גם צריכת הזכרון נמוכה מאד, ד"א.
בעיה עם MINIX NEO U1
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
הבעיה היא לא הצ'יפ עצמו של ה-S905
·TheCoolest כתב:@voguemaster
NUC אולי הרבה יותר יקר, אבל יש אופציות זולות יותר ובהרבה. תלוי מאד גם על איזה NUC מדובר.
NUC עם מעבד סלרון מתחיל בסביבות 700 שקלים, ויודע לתפעל 4K בערך באותה רמה כמו הS812.
בכל אופן אני מסכים שהקופסאות האלה נועדו לשוק הנמוך יותר עקב מחירן הזול. כאשר מדובר על קופסאות ב$150, אעדיף כבר לקנות משהו מבוסס אטום באותו מחיר.
מה שכן, הS905 בהחלט מהווה קפיצת מדרגה מבחינת יכולות החומרה, וגם עולה פחות מה-S812. לאחר המתנה של כחודש ובלי לראות את OE באופק על אף אחת מהקופסאות האלה בסוף החלטתי ללכת על S812 כי שם קיימת OE שעובדת טוב. ועכשיו יש בפתח גם S905X אשר מוסיף תמיכה ב VP9, שזה נמחד עבור יוטיוב ב4K. מתי הן יגיעו לשוק, ומתי יופיעו גרסאות OE עבורן? לך תדע.
1. בעיקרון, אם בא לך לראות סרטי בלו ריי 4K, הם כולם יהיו מקודדים ב HEVC 10BIT, לכן אתה חייב חומרה שתוכל להתמודד עם זה.
מצד שני, כדי באמת לקבל את כל החידושים של זה אתה צריך גם טלויזיה שתומכת בHDR ובעלת גאמוט רחב, אחרת מה הטעם?
2. ההקבלה אולי לא מדוייקת, אבל הכוונה שלו היתה דיי ברורה, לדעתי.
3. בעיקרון, יש הרבה משתנים, אבל במצבים מסויימים כן אפשר להבחין בהבדלים בין בלו ריי מלא לבין ריפ. אבל זה אומר שכל מה שאתה אמור לעשות זה לשבת מול המסך (קרוב קרוב) ולחפש את ההבדלים ואת הארטיפקטים במקום להנות מהסרט. בכל אופן, איכות השידורים של יס הם לא משהו בלשון המעטה בזמן שנטפליקס נראה בסדר גמור, לפחות על הטלויזיה שלי. לכן באופן כללי אני מסכים שלמרות ש25מגה ל4K נשמע נמוך, לרוב השימושים זה יהיה בסדר גמור.
4. גם כאן אני מסכים, למרות ששוב, הS905 כבר מסוגל לפענח H264\HEVC ב60FPS. פשוט כמות התכנים בפורמט הזה דיי נמוכה עד לא קיימת.
היתרון כאן הוא שתאורטית המכשיר יוכל לפענח 4K 3D (למי שזה חשוב)
לא יודע מה הבעיה שיש לקופסה שלי עם SD, זה פחות מעניין אותי. את הבעיה שהיתה לי עם האודיו פתרתי ויותר מזה לא מעניין אותי כלום. הכל עובד ורץ חלק מאד. ועכשיו אני יכול להגיד שאני מרוצה....
ראשית - רק בגלל שיש יצרנית אחת שמוכרת קופסה עם S905 במחיר זול יותר מקופסאות אחרות של S812 לא אומר הרבה. יש קופסאות אנדרואיד עם צ'יפים של amlogic גם ב-30 דולר. בד"כ זה משקף את ה-PERIPHERALS שהמכשיר תומך בהם כמו כן את הליטוש של מע' ההפעלה - הרי כל יצרנית כזו לוקחת את אנדרואיד ובונה ממנה מה שהיא רוצה = באגים. אצל יצרניות רציניות יהיו פחות יותר באגים ותמיכה טובה יותר גם באפליקציות. אפילו אם הדרייברים יהיו אותם דרייברים יש עוד הרבה בדרך שהוא לא.
1. זה ממש לא המצב כרגע ואני לא בטוח שזה מה שיקרה. כמו ש-HEVC לא נכנס ישר וזורק לפח את H264 אני לא רואה איך 10 מחליף את 8 כ"כ מהר. הכל תלוי בשוק המסכים למעשה - ואנחנו רק במעבר למסכי 4K כרגע. ייקח זמן עד שזה יהפוך לסטנדרט. כן, כמובן שיהיו גרסאות שיחרור של 10 ביט אבל תהיה סמוך ובטוח שיהיו יותר ב-8 ביט.
4. לגבי זה אתה צודק. יש גם את יתרון ה-3D, אם כי כמעט כל אחד מוכן לוותר על הפיצ'ר הזה. אני רוצה אותו בשביל הפעם ב-1000 שנה שיש איזה משחק או סרט שיעניין אותי לצפות בו ב-3D אבל אני גם מוכן כבר לוותר עליו.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
Re: יש הרבה מדי דמגוגיות בדברים שלך..
·sys_admin כתב:·......
המשכיות של עשרות שנים!! כן באמת. עד היום יש לי עוד מערכות שהותקנו בהן רכיבים שנרכשו לפני יותר מעשור וכבר עברו שניים או שלוש מערכות מחשוב שונות. מדובר על רכיבים שונים ומשונים, למשל כמו בקרי RAID , בקרי MultiIO , כרטיסי רשת של למספר פורטים של 1GB וכו וכו. גם כדוגמה אפשר להיזכר במערכות מולטימדייה מלפני יותר מעשור שהיו מבוססות על מעבדים מהדור הראשון של I7 ולא תמכו בהאצת חומרה בקודקים חדשים כמו H.265 וביציאת HDMI 2.0 וכל מה שנדרש הייה לבצע בהן לצורך המשך השימוש , זה החלפת כרטיס מסך בלבד. גם ברגע שמדובר על general purpose computer , אז אפשרי להשמיש אותו למשימות יותר פשוטות, כמו מחשב פשוט לגלישה באינטרנט ושימושי Office אחרי שהוא כבר לא מתמודד עם המשימות הכבדות של מולטימדייה. מצד שני נגני מדייה למניהם שמתיישנים עוד לפני שהדואר סיפק אותם ללקוח ואפשרות היחידה להשמיש אותם לאחר מכן, היא רק בתור מעצור לדלת.
1. בקשר לעומק צבע ועל מה שהייה במשך שנים, אז במשך שנים אנשים גם צפו בסרטים ללא צבע כלל וגם הכל היה ונראה בסדר גמור וברגע שהתחילו שימוש בצבע בסרטים, גם אז היו כאלה שטענו שזה מיותר או שהסרט בשחור לבן נראה יותר אומנותי ושהצבע זה אופנה חולפת שתעלם במהרה.
2. הסרטים כבר מספר עשורים שמצולמים עם 5.1 או 7.1 ערוצי שמע, וזה לא בגלל שמשעמם לבמאי או למפיק. כל הנושא של תכנון ובימוי של צליל היקפי נועד בראש ובראשונה בשביל להעצים את חווית הצפייה בסרט ומין הסתם לצפות בסרט כזה עם זוג רמקולים של טלוויזייה, יהיה דומה למשל לשמיעה של מוסיקת ג'אז דרך רמקול של מ''ק 77 .
3. לנושא של ה BitRate . כנראה שהחברות לוויין בחו''ל כמו BSkyB ואחרות לא מודעות לסודות מקצוע של YES והוט, כי את רוב השידורי HD שלהם הם משדרים עם ה BitRate מעל 18Mbps לערוץ וזה לא בגלל שהם רוצים לזרוק כסף סתם, אלה בגלל שהצופים שלהם מבינים מה זה מוצר איכותי ושידור איכותי וגם יש להם אפשרות בחירה. דרך הגב ככל שהתוכן הוא איכותי יותר כך גם ניתן לראות בקלות יתרה את השאריות של הדחיסה מוגזמת ואת כל זה אני מתאר לא רק כצופה או צרכן של התוכן המשודר, אלה גם כמתכנן של מערכות שידור מהסוג המדובר.
4. בקשר למכשירים מבוססי S812 , אז הם בכלל לא משחקים על אותה משבצת עם המוצרים מבוססי PC . כל ההקשר של מערכות מבוססות X64 Intel הייה בהקשר של OpenElec , שעל המכשירים שמבוססים על מעבדים של Amlogic בכלל ועל S812 בפרט OpenElec מגמגם ואם המכשיר תוכנן להריץ Android , אז עדיף שימשיך להריץ Android ואת OpenElec כדאי להשאר לפלטפורמות חזקות יותר ומתאימות בשבילו, ששם יש לו את מירב היתרונות.
בקשר למוצרים שמתחרים מול S812 , אז כמו שכתבתי כבר לפני זה, זמינים כבר הרבה זמן בשוק מוצרים מבוססים על S905 ונותנים את כל האפשרויות החסרות ב S812 וגם כמו שכבר כתבתי מקודם המחיר שלהם גם יותר זול ( כ 160 ש''ח ) מהמוצרים שמבוססים על S812 , כך שלפי רוב המומחים לחישובים של value for money , אם המוצר גם זול יותר וגם עדיף יותר לפי האפשרויות וביצועים, אז יש סיכוי סביר שגם value for money שלו הוא טוב יותר, אלה אם כן כבר פיתחו שיטה מהפכנית חדשה לחישוב של יחס עלות תועלת....
שוב, קשה לי עם הטיעונים האלה. אני מבין שיש רכיבי חומרה כמו בקרים וכד' שיכולים לשרוד עשור (וגם לא עשרות שנים, רק עשור). אני לא מדבר על זה בכלל כי זה לא רלוונטי. גם HDD יכול לשרוד 10 שנים, אז מה?
אני מדבר על הרכיבים החשובים - CPU, זיכרון, לוח אם וכרטיס גרפי. אין כמעט אפשרות לשידרוג - כדי לשדרג ממערכת מחשב מבוסס CORE 2 DUO למערכת מבוססת i7 אתה צריך להחליף הכל.
גם לגבי כרטיסי מסך דין הדברים לא דומה - לפני עשור בערך קניתי מחשב עם כרטיס גרפי מבוסס PCIE - מאז התקן השתנה עוד כמה פעמים! אין מצב לשים כרטיס גרפי מהדור הנוכחי על לוח אם מלפני 10 שנים כך שלא ברור לי איך אתה טוען את זה בכל תוקף.
לגבי מחשב ALL PURPOSE - אני מסכים שאלו יכולים לשרוד להרבה שנים - אבל אם מדובר ב-ALL PURPOSE אז ככה גם טאבלט או סלולרי או קופסת אנדרואיד - יכולים להחזיק שנים. למה אתה משווה מערכת מחשב ALL PURPOSE שיכולה נניח לסחוב אופיס (יש לי כזו בבית - מבוססת DUAL CORE) לעומת נגן מדיה? תשווה את אותו המוצר!
1. שוב, זה סוג של דמגוגיה. הקפיצה בהבדל בין שחור לבן לצבע ובין צבע 8 ביט ל-10 ביט הוא לא אותה קפיצה! כמו שלא תשווה את הקפיצה מגרפיקה ב-16 צבעים ל-256 צבעים והקפיצה מ-256 צבעים ל-16 מיליון צבעים. להגיד שלראות סרט ב-8 ביט זה "שקול" ללראות בשחור לבן מבחינת ההבדל זה פשוט פופוליזם. זה משהו שהייתי מצפה לשמוע מנציג מכירות.
2. מסכים. יחד עם זאת - לשמוע סרט שמקודד ב-DTS רק עם שני רמקולים זה גם בסדר וסבבה לגמרי. לי אין בעיה עם זה ויש לדעתי עוד הרבה כמוני
3. שמע, אני לא יודע איזה פשעים עושות HOT ו-YES אבל כשאתה מוריד סרט ב-1080P שיש לו קצב של 10 מגהביט, זה נראה מעולה. כרגע בדקתי את LEGO MOVIE ב-1080P עם ffprobe - הקצב הוא בערך 11 מגהביט. הסרט נראה מעולה, ויש בו מספיק אקשן וסצינות עם דברים מהירים. לדעתי גם קצב של 5 מגהביט יהיה בסדר גמור אבל לא ניסיתי.
4. כמובן ש-OE מתאימה למערכות שיש אפשרות לתמוך בהן כמו שצריך. בקופסאות אנדרואיד סיניות זה בכלל נס שיש OE כך שאני לא מבין למה להכניס אותה למשוואה בכלל.
לגבי כדאיות של S905 - ראה התשובה שלי ל-TheCoolest. יצרניות סיניות יכולות להוציא מוצר מאוד זול. זה לא בהכרח אומר שהוא טוב. יש וריאציה מאוד גדולה ברמת הגימור של ה-FIRMWARE עצמו. הן הרי לוקחות את אנדרואיד ובונות אותה לחומרה שלהם עם לאנצ'ר שלהם וכו'. ככל שהיצרנית תשקיע יותר זמן ליטוש כך המוצר הסופי יהיה יציב יותר ותומך ביותר אפליקציות וכד'.