שאלה למקצוענים 100HZעומת120HZ בצפיה בשידורים רגילים-שוקל לקנות יבוא מקביל?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם

האם Motion Rate flow 800HZ - במספר טלויזיות {400/800/100}
שונה מזה 960HZ שמגיע בטלויזיות מארהב ?* אירופה
עד כמה זה משמעותי
האם זה פרמטר נראה לעיין

Refresh rate 800 VS 960 {הנתונים כמובן בהרצים}

בשידורי עידן +
שידורי DVD
יוטיוב
ובלו רי 1080/24P
ושידורים תכנים מהרשת

תודה
למקצוענים
נערך לאחרונה על ידי SONYES ב 11/09/2015 11:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

אולי ממאה ל800 תראה הבדל אבל מ400 ל800 לא נראה לי כמו שלא תראה הבדל מ100 ל 400
Sony 1040
Monitor mass

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #3 

זה פשוט כפולות של מספר התמונות לשניה בתוכן. 100 וכו' מתייחסים לקצב מקורי של 25 או 50Hz (תוכן PAL).

120 מתייחס לקצבי קולנוע, NTSC, ומחשב, כגון 23.976, 24, 59.94, 60Hz.

המספר הספציפי לא אומר הרבה חוץ מזה שאמורה להיות איזה אפשרות החלקת תנועה ו/או הבהוב תאורה אחורית:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025

מעבר לזה, ממה שאנשים מספרים משתמע שלא כל מסך מארה"ב תומך ב-25 ו-50, אבל אין לי מידע קונקרטי.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

jtk כתב:זו פשוט כפולות של מספר התמונות לשניה בתוכן. 100 וכו' מתייחסים לקצב מקורי של 25 או 50Hz (תוכן PAL).

120 מתייחס לקצבי קולנוע, NTSC, ומחשב, כגון 23.976, 24, 59.94, 60Hz.

המספר הספציפי לא אומר הרבה חוץ מזה שאמורה להיות איזה אפשרות החלקת תנועה ו/או הבהוב תאורה אחורית:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025

מעבר לזה, ממה שאנשים מספרים משתמע שלא כל מסך מארה"ב תומך ב-25 ו-50, אבל אין לי מידע קונקרטי.
...
·לא הבנתי כלום על 120 זה בשידורי BD אבל בשידור טלויזה רגיל ערוץ 2 ה 960HZ שונה ממה שארה ב800HZ ?

אבל אני שואל האם יש הבדל בין 800HZ בטלויזיות לבין 960 HZ בטלויזיות שמגיעות מארהב

בנושא הבהובים החלקת תמונה וכו - או כךל תוכן אחר ?

או במילים אחרות ברגע שאני לא מפעיל את המנגנון להחלקת התמונה מה שני בדרך כלל משאיר סגור
זה לרא משנה עם זה 800/960 או גבוה או נמוך הוא חסר משמעות ????

הסרטים רובם 23.97 וכאשר אי מכבה את המנגנון בעצם לא משנה הרצים יכול להיום עד אין סוף אין השפעה על התמונה האם זאת הכוונה .?

קצת ממש מבולבל קראתי את הלינק זה מה שהבנתי {להעיל }
נערך לאחרונה על ידי SONYES ב 07/09/2015 21:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

אם המסך מארה"ב תומך בהצגת 50Hz שמשודר בארץ, "960" יפעל כ-"800", מה שלא תהיה המשמעות של המספר.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

jtk כתב:אם המסך מארה"ב תומך בהצגת 50Hz שמשודר בארץ, "960" יפעל כ-"800", מה שלא תהיה המשמעות של המספר.
...
·איך נוכל לדעת את זה ? אפה רשום בנתונים של המשיר ?

רשום 960HZ

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #7 

עזוב אותך קצב לשנייה ,תמונה לשנייה 100 200 400 600 800 לא תרגיש כלום הכול עבודה בעיניים .איך שהסיני או זה ממלזיה גומר להרכיב טלויזה הוא אומר לעצמו ... יאללה עוד פראייר הולך לקנות אותך.

wshiff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

עופרפולק כתב:עזוב אותך קצב לשנייה ,תמונה לשנייה 100 200 400 600 800 לא תרגיש כלום הכול עבודה בעיניים .איך שהסיני או זה ממלזיה גומר להרכיב טלויזה הוא אומר לעצמו ... יאללה עוד פראייר הולך לקנות אותך.
...
נכון.
למעשה כל הפנלים הם בקצב רענון 50 או 100 (באירופה/אסיה), ובארה"ב 60 או 120.
כל המספרים הגדולים הם ניפוח חסר משמעות שנובע משיטות חישוב שונות של כל יצרן לפי מנגנון החלקת התמונה שלו, ואין לזה כל משמעות לעין.
אתה כן תרגיש בהבדל בין קצב רענון 50 ל-100, בעיקר במשחקי כדורגל וכו', אבל מעבר לכך אין כל משמעות.
שמעתי שיצרנים התחילו ליצר פנלים של 200 או 240 אבל לא ראיתי בעינים אז לא יכול לחוות דעה על חווית הצפייה.

אם אתה רוצה להעמיק את ידיעותיך:
כאן

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

wshiff כתב:
...
...
נכון.
למעשה כל הפנלים הם בקצב רענון 50 או 100 (באירופה/אסיה), ובארה"ב 60 או 120.
כל המספרים הגדולים הם ניפוח חסר משמעות שנובע משיטות חישוב שונות של כל יצרן לפי מנגנון החלקת התמונה שלו, ואין לזה כל משמעות לעין.
אתה כן תרגיש בהבדל בין קצב רענון 50 ל-100, בעיקר במשחקי כדורגל וכו', אבל מעבר לכך אין כל משמעות.
שמעתי שיצרנים התחילו ליצר פנלים של 200 או 240 אבל לא ראיתי בעינים אז לא יכול לחוות דעה על חווית הצפייה.

אם אתה רוצה להעמיק את ידיעותיך:
כאן
...
·גם אחרי קריאה מדוקדקת לא ממש הצלחתי להבין מה זה באמת עוזר לתמונה רגילה

לא הרבה ואם אני מכבה אז כלום נשארנו עם יכולות המעבד התמונה -נכון זה מה שאני הבנתי ????

בכל מקרה אני ממש מודה לכם חברים - על העזרה

בקיצור אם מכבים אין באמת השפעה

השאלה אם אני מביא טלויזיה מארהב לישראל בלי שום קשר לקב רענון שאלה מהיא תומכת 1080/60 או 1080/50P

אם לא כמו נסיון שלי בעבר לא רואים כלום הכל עולה יורד ואין תמונה

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #10 

@SONYES
·
אם אתה מכבה את החלקת התמונה אין לזה משמעות. אתה עם הקצב המקורי.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

offerbk1 כתב:@SONYES
·
אם אתה מכבה את החלקת התמונה אין לזה משמעות. אתה עם הקצב המקורי.
...
·כלומר הבנתי נכון כשרואים סתם ערוצים או יוטיוב או מסטרימר או נגן בלורי

כיבוי מנגנון הוא לא משפיע על איכות התמונה -את זה עושה מעבד התמונה

shay0600
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

פעם הכפלת התדר הייתה מאוד משמעותית בגלל מסכי הCRT, הכפלת התדר איפשרה לירות אנרגיה לכל פיקסל בתכיפות רבה יותר, זה עזר למנוע ריצוד של התמונה.

היום התדרים האלה מעידים על משהו שונה. הם מעידים על היכולת של המעבד לנחש את מה שצריך להיות מוצג בין תמונה לתמונה.
למשל השידור הוא של 25 תמונות לשנייה, והתוכנה בטלוויזיה מזייפת תמונות ביניים בניסיון להציג תנועה חלקה יותר.

יש שיטה נוספת לשיפור תמונה שנקראת "הצגת תמונה שחורה". הכוונה היא לכיבוי התאורה האחורית במעבר בין התמונות, במטרה להסתיר את המריחות מזמן תגובת הגבישים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

זה לא רלוונטי לגביך בכלל אם אתה מכבה את החלקת התנועה, ולא משתמש בהבהוב תאורה אחורית (במסכים שעושים את זה). גם כשמשתמשים בזה זה לא משפיע על איכות תמונה סטטית/בסיסית. אין השפעה על כהות שחור/קונטרסט, זוויות צפיה, אחידות תמונה בשחור ובצבעים בהירים יותר, טווח צבעים, דיוק צבעים, טווח בהירויות. זה רק נועד לשיפור מריחות בתנועה, בתמורה לחסרונות אחרים.

אגב, גם אם היית משתמש בתכונות האלה אין סיבה להניח שתמיד יש הבדל בין 400/600/800/מיליון. למשל, בדגמי סוני 2014, בארץ לפחות, לא היה בכלל שום הבדל טכני. גם כשיש הבדל כלשהו, הוא יכול להיות איזה תת-תכונה שאתה לא משתמש בה, או הבדל מינורי חסר משמעות. בלי סקירה מעמיקה אי אפשר לדעת.

המספרים האלה לא מייצגים שום פרט טכני לגבי "מעבד התמונה", או בכלל. הם לא מייצג שום "תדר". ובכלל, "מעבד תמונה", גם זה עוד שורה שווקית די חסרת משמעות. זה בעיקר רלוונטי לשידורי SD, ולדעתי מסכים שטיפלו בזה בסדר לפני שנים עושים די אותו דבר היום. אין מה לחדש בזה. זה לא משהו שמשתפר ככל שעובר הזמן, כך שעם מסך חדש יותר פתאום תקבל ערוץ 10 באיכות טובה מ-Bluray.

לא יודע איך אפשר לדעת אם מסך מארה"ב תומך בקצבים של הארץ. פתח דיון חדש, אולי מישהו יודע יותר.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #14 

ממה שאני יודע:
שידור טלוויזיה בארץ הוא בקצב של 25 תמונות לשניה. זה קצב הבהוב שהעין מבחינה בו. הפתרון שמצאו, משדרים את התמונה פעמיים. כלומר בקצב של 50 החלפות בשנייה. חלק מהזמן משדרים חצי תמונה (שורות אי זוגיות) וחצי מהזמן משדרים את החצי האחר של התמונה (שורות זוגיות).
החלפת תמונה (או יותר נכון חלקי תמונה) בקצב של 50 פעמים בשנייה מקטין משמעותית את ההבהוב על גבי המסך.
במסך CRT התמונה לא מופיעה על המסך בבת אחת. במסכים החדשים כל התמונה מתחלפת בכל המסך באותו הזמן מה שמשפר עוד יותר את בעיית ההבהוב.

כשהטכנולוגיה התקדמה היו מכשירי טלויזיה שהקרינו את התמונה על המסך בקצב של 100 פעמים בשנייה. זה לא הוסיף תוכן לתמונה, פשוט התמונה היתה מהבהבת בקצב של 100 פעמים בשנייה. קונץ שחיסל לגמרי את בעיית ההבהוב.

השלב הבא היה מעניין. אם שודרה תמונה A ולאחר מכן שודרה תמונה B, יצרו אלגוריתם שמנסה לנחש איזו תמונה יכולה להיות בין תמונה A לתמונה B. המנגנון היה יוצר תמונה חדשה ודוחף אותה בין A לבין B. כלומר, עבור כל תמונה הוא מוסיף עוד אחת. שוב חזרנו ל 100 תמנות בשנייה אבל עם יתרון של תמונת ביניים מסונטזת שאמורה לא רק למנוע הבהוב, גם להחליק את התנועה על המסך.
ממה שקראתי במבחני המסכים של עפר, החברות כמעט ולא משתמשות יותר באופציה הזאת.

ואז התחיל המרוץ. חברה אחת אומרת שהיא מחליפה את המסך בקצב של 200 תמונות בשנייה ואז חברה אחרת אומרת שאצלה זה כבר 400 תמונות בשנייה וכו'
הבעיה שזה קצת בלוף. במסכים אלו התחלופה במסך היא לא של כל התמונה. ההחלפה בקצב גבוה נעשית כל פעם בחלק אחר של התמונה כך שזה לא בדיוק הבהוב של הרבה תמונות שלמות. זה הבהוב של הרבה קטעי תמונות.

בדקתי עם Photo Meter את מסך המחשב שלי. הוא מוגדר 50Hz אבל בפועל הוא לא מחליף את כל המסך בבת אחת, הוא סורק את השורות כמעט כמו מסך CRT עתיק.
לעומתו, מסך הפלזמה שלי מעדכן את התמונה כולה בו זמנית.

יגידו שאני מיושן אבל אני מעדיף מסך עם קצב רענון אמיתי של 100 תמונות בשנייה (כלומר על כל המסך), לעומת קצב רענון של 400 תמונות ויותר שמתבצע על חלקי מסך.
מוטי

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #15 

כל היצרניות טוענות שהן מוסיפות תמונות, אולי מה שאמרת זה בנוסף?
השילוב זה כמו שציינו לפני, תדר פאנל+הבהובים+תמונות שחורות+תמונות נוספות.
לדוגמא מה סוני רושמים בטלוויזיה חדשה.
http://www.sony.com/electronics/televis ... s#features
אני משער שאולי עושים משחקים עם התמונות הנוספות והשחורות.
Motionflow™ XR keeps the action smooth
Enjoy smooth and sharp details even in fast-moving sequences with Motionflow™ XR. This innovative technology creates and inserts extra frames between the original ones. It compares key visual factors on successive frames, then calculates the split second of missing action in the sequences. Modes also include black-frame insertion for a blur-free and truly cinematic look.
http://www.unlockpwd.com/what-are-400hz ... hdblog-it/
http://www.cnet.com/news/ultra-hd-4k-tv-refresh-rates/

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

@motico

קצבי רענון הקלאסיים בטלוויזיה הם 50 הרץ בארץ, ו-60 בארה"ב. הסיבה ההיסטורית למספרים האלה, בסופו של דבר, היא תדירות הזרם/מתח ברשת החשמל, כנראה בשילוב העובדה שרמת ההבהוב ב-CRT יוצאת סבירה. השימוש בתמונות שעשויות מחצי מהשורות (interlaced) היה כדי לחסוך ברוחב פס בשידור (אולי יש סיבות היסטוריות נוספות). בניגוד לטלוויזיות CRT, במסכי מחשב התמונות תמיד מלאות. מה שנראה לעניין כהבהוב ב-CRT הוא לא קצב איטי של החלפת תמונות, אלא העובדה שכל פיקסל מתחיל לכבות מיידית אחרי שהוא מודלק.

בניגוד ל-CRT, ב-LCD (בלי להכנס לפרטים לגבי התאורה אחורית) אין הבהוב, לא משנה מה קצב הרענון. ב-LCD קצב רענון לא מתייחס לכמה פעמים בשניה אתה "מדליק מחדש" פיקסלים, אלא רק לכמה פעמים בשניה אתה יכול לשנות את הצבע המוצג בהם. יכול, אבל לא חייב. הבעיה ב-LCD, וטכנולוגיות אחרות שהן לא CRT, היא שהתמונה מוצגת סטטית, לכל אורך זמן הפריים, עד להחלפתה. בגלל איך שפועלת הראיה האנושית זה הגורם העיקרי למריחות בתנועה (יש לי כמה תהיות לגבי למה בעצם, אבל נראה שזה המצב). בעבר זמן התגובה של הפיקסלים היה גורם משמעותי יותר במריחות, אבל היום הוא לרוב משני עד זניח.

יש שתי דרכים נפוצות לשיפור המריחות ב-LCD (שנגרמות בגלל הסטטיות בהצגת כל פריים עד להחלפתו): הבהוב תאורה אחורית בדומה ל-CRT (כך שהעין לא רואה את התמונה לכל אורך זמן הפריים), או יותר תמונות (שונות) לשניה. קצב הרענון האפשרי של מסך LCD לא משפיע בשום צורה אם התמונה לא משתנה בתדירות גבוהה יותר. מסך 120 הרץ שמציג סרט קולנוע של 24 פריימים לשניה יראה בדיוק אותו דבר כמו מסך LCD של 24 הרץ.

תוספת פריימים מיוצרים (אינטרפולציית תנועה) לא קשורה להבהוב, אלא נועדה לאפשר למסכי LCD להציג יותר תמונות שונות לשניה. זה בהחלט קיים במסכים היום, וזה לרוב מה שמיוצג ע"י מספרים גבוהים מ-120 (אולי לפעמים גם כולל 120). זה הגורם ל-"soap opera effect".

מספרים כגון 200/400/800 לא אומרים החלפה של חלק מהתמונה, דבר שיגרום לקווי חיתוך נראים לעין (כמו משחקי מחשב בלי vsync). מה שאפשרי אולי הוא תאורה אחורית שמכובה בקטעים שונים, אחד אחרי השני, מלמעלה עד למטה, כחיקוי ל-CRT. אבל אני לא בטוח אם זה בכלל עדיף על הבהוב תאורה אחורית "פשוט" (מלא). בכל מקרה, זה לרוב לא אפשרי במסכים במחירי ביניים, אלא רק ביקרים מאוד שבהם יש חלוקה של התאורה האחורית לאזורי שליטה נפרדים. (השימוש הנפוץ בתאורה אחורית מחולקת הוא לשפר שחורים ע"י כיבוי או החלשה של אזורים שונים בהתאם לבהירות הפיקסלים שבהם.)

יש לך מסך מחשב גיימר כלשהו (שמנסה לדמות את מה שקורה ב-CRT)? למה הוא ב-50Hz ולא 60 או יותר? Photo meter?

אתר מעניין בנושא:
http://www.blurbusters.com

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

הסיבה לשאלה שלי

אני רוצה לקנות אולי טלויזה ביבוא מקביל של סוני מארהב
האם יהיה לי בעיה בתמונה בשידור טלויזיה רגיל שם רענון זה 960 הרץ לעומת 800 דרך יבואן רשמי

שנה טובה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

יבואן בארץ, אז די ברור שהוא בדק שזה פועל, אחרת הקונים היו מחזירים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #19 

SONYES כתב:הסיבה לשאלה שלי

אני רוצה לקנות אולי טלויזה ביבוא מקביל של סוני מארהב
האם יהיה לי בעיה בתמונה בשידור טלויזיה רגיל שם רענון זה 960 הרץ לעומת 800 דרך יבואן רשמי

שנה טובה
...
·
כל מסכי סוני המיובאים ע"י יבואנים מקבילים לארץ, מתאימים לשיטת השידור גם כאן.
הכל ממילא היום מולטיסיסטם.
גם אצלי בבית יש סוני שיובא מארה"ב והכל עובד פיקס.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

טלHD כתב:
...
...
·
כל מסכי סוני המיובאים ע"י יבואנים מקבילים לארץ, מתאימים לשיטת השידור גם כאן.
הכל ממילא היום מולטיסיסטם.
גם אצלי בבית יש סוני שיובא מארה"ב והכל עובד פיקס.
...
·שלום לך בסך הכל אתה מקצר לי את התהליך לקניה
הטלויזיה היא ביבוא מקביל דגם 75W850C הוא 960HZ
האם זה לא משנה את התמונה הרגילה דרך יס הוט או עידן+ ממיר נ]ר או יש בפנים גם ממיר כזה האם הוא מתאים לארץ או צריך לקנות ? בנפרד

http://www.sony.com/electronics/televis ... ifications

השאלה אם יש לה עידן + מתאים לארץ בתפריט אומרים שיש עברית אולי אין תמיכה לכתוביות SRT אבל הכל יכול להיות

המודל של ישפאר 75W855C 65W857/859

תודה ושנה טובה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”