סילביה- זמן סביר למצב הקצפה
-
GalCherokee
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: Gal Cherokee
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
הי
בסילביה, לאחר חליטה, מדליק את כפתור ההקצפה. לוקח דקה וחצי עד לכיבוי הנורה. זמן סביר? אם לא, מצביע על בעיה כלשהי?
בסילביה, לאחר חליטה, מדליק את כפתור ההקצפה. לוקח דקה וחצי עד לכיבוי הנורה. זמן סביר? אם לא, מצביע על בעיה כלשהי?
זמן תקין. הדוד של הסילביה מאוד קטן ולכן לאחר חליטה לוקח כדקה עד שתי דקות עד שאפשר להקציף.
כמובן שיש דברים שישפיעו על משך הזמן כזה, כמו למשל טמפ' המים במיכל, גובה פני המים בדוד, הצטברות אבנית, טמפ' הצנרת ואזורי המכונה (במיוחד עם לא חיכית לפחות 40 דקות עד שהמכונה מתחממת על כל חלקיה).
הדרך הכי טובה להתמודד עם הכנת קפוצ'ינו במכונה הזו היא - להקציף קודם.
התהליך האידיאלי להכנת קפוצ'ינו במכונה שלך הוא כזה -
( + מציין שלב אופציונלי, אך מומלץ במיוחד)
מחכים שהמכונה תתחמם כ 40 דקות לפחות (+) מרגע הפעלה ראשונית. הידית צריכה להשאר מחוברת כדי שתתחמם גם היא.
טוחנים את הקפה לידית, מבצעים WDT (+) , דוחסים.
פותחים את ברז ההקצפה כדי להוציא את כל הנוזלים שהצטברו בצינור. משאירים פתוח עד שהמכונה מפעילה שוב את גוף החימום.
(+) מיד כאשר נדלקת הנורה, מתזמנים את משך הזמן שלוקח עד לסיום פעולת גוף החימום.
כ 5-7 שניות לפני הגעה לטמפ' מקסימלית, מתחילים להקציף כאשר הנורה עדיין דולקת. זה נותן ביצועי הקצפה אופטימליים ומשך פעולה ארוך יותר.
מיד לאחר ההקצפה, מורידים מים מראש המכונה עד לקבלת זרימה אחידה וללא רעשי רתיחה של המים, אדים או בועות.
מחברים את הידית וחולטים ישר.
כמובן שיש דברים שישפיעו על משך הזמן כזה, כמו למשל טמפ' המים במיכל, גובה פני המים בדוד, הצטברות אבנית, טמפ' הצנרת ואזורי המכונה (במיוחד עם לא חיכית לפחות 40 דקות עד שהמכונה מתחממת על כל חלקיה).
מחכים שהמכונה תתחמם כ 40 דקות לפחות (+) מרגע הפעלה ראשונית. הידית צריכה להשאר מחוברת כדי שתתחמם גם היא.
פותחים את ברז ההקצפה כדי להוציא את כל הנוזלים שהצטברו בצינור. משאירים פתוח עד שהמכונה מפעילה שוב את גוף החימום.
כ 5-7 שניות לפני הגעה לטמפ' מקסימלית, מתחילים להקציף כאשר הנורה עדיין דולקת. זה נותן ביצועי הקצפה אופטימליים ומשך פעולה ארוך יותר.
מיד לאחר ההקצפה, מורידים מים מראש המכונה עד לקבלת זרימה אחידה וללא רעשי רתיחה של המים, אדים או בועות.
מחברים את הידית וחולטים ישר.
-
GalCherokee
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: Gal Cherokee
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אני מבצע את התהליך הפוך וכבר הגעתי לזמנים אופטימלים להכנת אספרסו וקפוצינו מוצלחים מאוד.
ללא ספק- התהליך שהמלצת עליו יקצר זמנים.
אנסה
תודה רבה
ללא ספק- התהליך שהמלצת עליו יקצר זמנים.
אנסה
תודה רבה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם מקציפים קודם אז הקצף לא תמיד יחזיק עד שהקפה יהיה מוכן
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·LQDForce כתב:זמן תקין. הדוד של הסילביה מאוד קטן ולכן לאחר חליטה לוקח כדקה עד שתי דקות עד שאפשר להקציף.
מחברים את הידית וחולטים ישר....
הוא בסך הכל רוצה קפה עם קצף , כן?
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אני דווקא נגד, בסילביה שלי ההליך היה סטנדרטי. הכנה של אספרסו. מיד בסיום החליטה הייתי מדליק את מתג ההקצפה.
בזמן הזה אני בנתיים מנקה את הידית, מסדר מטאטא שאריות וכדומה, תוך 3-4 דקות אפשר להתחיל להקציף.
לא לשכוח להשתמש בכוסות חמות אחרת הקפה ימתין ויתקרר, במידה והכוס חמה מספיק אז זה זניח.
בזמן הזה אני בנתיים מנקה את הידית, מסדר מטאטא שאריות וכדומה, תוך 3-4 דקות אפשר להתחיל להקציף.
לא לשכוח להשתמש בכוסות חמות אחרת הקפה ימתין ויתקרר, במידה והכוס חמה מספיק אז זה זניח.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
·חן 3-4 דק שהשוט מתקרר ? :OChura כתב:אני דווקא נגד, בסילביה שלי ההליך היה סטנדרטי. הכנה של אספרסו. מיד בסיום החליטה הייתי מדליק את מתג ההקצפה.
לא לשכוח להשתמש בכוסות חמות אחרת הקפה ימתין ויתקרר, במידה והכוס חמה מספיק אז זה זניח....
על אף הכוסות החמות אני חושב שזה זמן שהוא ארוך מידי..
בשל המסה של החלב שהיא גדולה יותר פי כמה מהמסה של שוט האספרסו ,לדעתי עדיף להקציף את החלב ואז לחלוט את השוט(אחרי שכבר הכנו את הידית ,דחסנו וכ'ו) מה גם שיותר קל להוריד טפרטורה במידת הצורך מאשר לעלות .
נערך לאחרונה על ידי Ben_p ב 10/08/2015 10:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אם חולטים פעם אחת (כוס אחת או שתיים) אז זה שיטה אפשרית, אני אישית פחות מתלהב.
בעיקר כי המכונה חמה מידי ולקרר אותה לוקח לא פחות זמן.
בנוסף, כאשר צריך להכין קצת יותר מ2 כוסות, אז זה כבר לא פרקטי.
בעיקר כי המכונה חמה מידי ולקרר אותה לוקח לא פחות זמן.
בנוסף, כאשר צריך להכין קצת יותר מ2 כוסות, אז זה כבר לא פרקטי.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עדיף קודם להוציא קפה ואז להקציף - אחרת כל הקצף מופרד מהחלב וכבר אי אפשר לעשות לאטה ארט.
אחרי הקצפה צריך להזרים מים מהראש, מהסטימר כדי לנקז אויר וזה לא נוח בעיני. אם צריך להוציא יותר מ 2 קפוצ'ינו אז אין ברירה לעשות 2 סבבים כאלה.
ועדיין - אחרי הקצפה צריך להזרים מים לנקז אויר, לקרר לגלוש טמפרטורה ורק אז לחלוט = מייגע
אחרי הקצפה צריך להזרים מים מהראש, מהסטימר כדי לנקז אויר וזה לא נוח בעיני. אם צריך להוציא יותר מ 2 קפוצ'ינו אז אין ברירה לעשות 2 סבבים כאלה.
ועדיין - אחרי הקצפה צריך להזרים מים לנקז אויר, לקרר לגלוש טמפרטורה ורק אז לחלוט = מייגע
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)