בעיות באינטרנט של הכבלים

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
hrox פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

למישהו יש בימים האחרונים בעיות התחברות לאינטרנט של הוט? אתמול לא הצלחתי להתחבר בכלל - נורית CABLE מהבהבת כל הזמן. אמנם טכנאי צריך להגיע מחר (ושירות הלקוחות המחפיר של הוט הוא נושא לשרשור נפרד... :@ ) אבל רציתי לדעת אם זו בעייה רחבה יותר.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני חושב שאם היה מדובר בבעיה נרחבת, בטוח היית רואה את זה באתרי החדשות באינטרנט (בד"כ הגולשים מדווחים)
ליאור

hrox פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

LiorC כתב:אני חושב שאם היה מדובר בבעיה נרחבת, בטוח היית רואה את זה באתרי החדשות באינטרנט (בד"כ הגולשים מדווחים)
...
לא התכוונתי לבעיה כלל ארצית אלא לבעייה יותר אזורית (ושכחתי לציין שאני גר בחולון).

ariklan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה #4 

אף אחד כאן לא יכול לדעת על בעיה איזורית כזאת או אחרת אלא אם הוא עובד בחברה

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

hrox כתב:למישהו יש בימים האחרונים בעיות התחברות לאינטרנט של הוט? אתמול לא הצלחתי להתחבר בכלל - נורית CABLE מהבהבת כל הזמן. אמנם טכנאי צריך להגיע מחר (ושירות הלקוחות המחפיר של הוט הוא נושא לשרשור נפרד... :@ ) אבל רציתי לדעת אם זו בעייה רחבה יותר.
...
מה הדגם של המודם שלך ?
אני הייתי מנותק 24 שעות, הוט טענו שהייתה תקלה אזורית (אני באור יהודה)
אבל המודם שלי מאן להתחבר כאשר הם טענו שהבעייה האזורית נפתרה.
(הייתה גם הודעה מוקלטת שיש בעיה אזורית ברשל"צ).
אחרי 24 שעות התקשורת חזרה, אבל טכנאי הוט של הכבלים שהגיע אלי לפי
בקשתי טען שהדגם שלי "בעייתי" והחליף לי לדגם חדש יותר מיצרן אחר (תומפסון).

יש פה שרשור שלי על הנושא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #6 

אצלי הייתה בעיה דומה שנפתרה כשהטכנאי החליף את השנאי - הוא אמר שיש בעיה עם כמה סדרות של שנאים

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

אחי גר בראשון וגם לו יש הרבה בעיות עם הוט בימים האחרונים ...
משום מה גם אני גר בראשון ולי אין שום בעיה{גם אני מחובר דרכם}

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #8 

בסוף החודש מסתיים לי ההתחייבות בבזק ל ADSL וכבר הרבה זמן שאני שוקל לעבור לאינטרנט בכבלים.
כדי ?

hrox פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

varon,
יש לי מודם טריון. TJ משהו... מחר יגיע טכנאי ונראה מה הבעיה.

zovirax,
אני עם הוט כבר יותר משנה ובד"כ לא היו בעיות. לא יודע למה, כנראה בגלל החורף, בימים האחרונים יש לי הרבה בעיות. מצד שני, רק בזמן האחרון אני מחובר תמיד, סוף סוף יש HTPC בסלון שאפשר להשאיר בלילה דלוק. יכול להיות שבגלל זה אני מתחיל לשים לב לכל תקלה.

מצד שני - שרות הלקוחות של הוט גרוע. זמני המתנה ארוכים. בנוסף, אף פעם, אבל אף פעם, לא חזרו אלי למרות שהבטיחו, ואני מדבר על איזה 6 פעמים.

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

hrox כתב:varon,

zovirax,
אני עם הוט כבר יותר משנה ובד"כ לא היו בעיות. לא יודע למה, כנראה בגלל החורף, בימים האחרונים יש לי הרבה בעיות. מצד שני, רק בזמן האחרון אני מחובר תמיד, סוף סוף יש HTPC בסלון שאפשר להשאיר בלילה דלוק. יכול להיות שבגלל זה אני מתחיל לשים לב לכל תקלה.

מצד שני - שרות הלקוחות של הוט גרוע. זמני המתנה ארוכים. בנוסף, אף פעם, אבל אף פעם, לא חזרו אלי למרות שהבטיחו, ואני מדבר על איזה 6 פעמים.
...
היה לי מודם כזה כשהייתי בהוט. זכור לי שהרבה פעמים הייתי צריך לעשות power cycle (לנתק מהחשמל, לספור עד 60, לחבר מחדש לחשמל) כדי להתחבר מחדש לאינטרנט לאחר ניתוק.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

איזה מודם כדי לדרוש מהם ?

הרקולס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

מוטורולה למיניהם עושים את העבודה מעולה.
יש לך פיקסל שרוף ממש פה ----> .

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #13 

hrox כתב:varon,
...
אכן, זה המודם שעשה לי בעיות רבות, עד ניתוק של 24 שעות רצוף !
הוא הוחלף ע"י הטכנאי, ללא כל וויכוח למרות שהכול היה תקין בבדיקה שלו
למודם חדיש יותר של תומפסון, דגם TCM425 (תאריך יצור 6.2006).

בהצלחה !

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #14 

אאיפה אתה גר בחולון?
לי הייתה בעיה כזו מיום חמישי האחרון בערב עד שישי בצהריים
ביצעתי 2 ניסיונות להשיג את הוט ביום חמישי שכול ניסיון ארך לא פחות מחצי שעה (החלטתי שהמתנה של חצי שעה זה הגבול וניתקתי)
בניסיון השלישי שעשיתי ביום שישי בבוקר הצלחתי להשיג אותם בתוך 20 דקות בערך
עבדתי בעבר בהוט ולכן אני יודע איך עובדים שם הדברים מבחינה טכנית - ביקשתי מהנציג שיבדור במערכת שנקראת 'פרות' מהו הסטטוס של המודם ומהו הסטטוס של חיבורי המודמים ברמה של הביניין וברמה של הרחוב - הנציג ניסה בהתחלה להאכיל אותי בלוקשים כגון "יש שם תקלה איזורית" וזרק לי שם של רחוב שבו היו מספר מודמים באופליין - הרחוב אלילו לא קרוב לאיזור שלי
לאחר שראה שאני מבין הרבה מעבר למה שהוא ציפה הוא אמר שיש לי תקלה מקומית (אצלי בלבד) וכמובן התשובה שקיבלתי
"אין לנו כרגע טכנאי ואם יתפנה אז נחזור אליך" - הם חזרו אליי רק ביום ראשון אחר הצהריים.

ביום שישי לאחר שראיתי שאף אחד לא שם עליי בהוט החלטתי לנסות לטפל בחיבורים לבד
ניתקתי חוטים וחיברתי שוב+ החלפתי מפצלים + עיקמתי את הפינים של כבלי הRF + חיזקתי חיבורים + שיחקתי בארון של הכבלים וחיזקתי חיבורים - בסוף משהו ממה שעשיתי עזר וחזר לי האינטרנט.

בקיצור - תתקשר אליהם ותבקש שיבדקו אם יש מודמים שגולשים בצורה תקינה ברחוב שלך ואם כן אז אין סיכויי
שזו תקלה איזורית - וחוץ מזה תקלה איזורים (ברחוב אחד) מטופלת במיידית בדרך כלל וברור שכך גם בתקלה גדולה יותר.

hrox פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

הבעיה נפתרה,
טכנאי הגיע היום בבוקר ואחרי בדיקות והחליף את המודם (לאותו דגם). נכון לכרגע הבעיה נפתרה...

אגב,
שמתי לב לדבר מוזר. כשאני עושה בדיקת מהירות הורדה מול הספק (נטויז'ן) כשהמחשב מחובר ישירות למודם, המהירות היא מקסימלית (200KB, אני ב 1.5Mbit).
לעומת זאת כשהמחשב מחובר למודם דרך הראוטר (חיבור קווי) המהירות היא כ 170KB. מישהו יודע למה? האם הראוטר מאט לי את החיבור?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

יש לשבור מספר מיתוסים:
מודם מוטורולה התיישן, הוא כבר קיים בהוט כבר 5 שנים פלוס, ורבים מהם הולכים להשבתה עקב בעייה בטיונר שלהם שהוא מתחמם המודם מרסט או הגלישה נעשית איטית (לא בכל המודמים!).
טראיון הוא מודם מצויין - כאשר נורית CABLE מהבהת באופן איטי - משמע המודם לא מוצא ערוץ חזור. ייתכן שהמודם ימצא את ערוץ החזור לפרק זמן מסויים, ואז ייאבד אותו שוב - זה מאוד נפוץ - מעיד על בעיית תשתית (בדרך כלל קורוזיה בחיבורים "קונקטורים").
בעייה נוספת במודם זה - בעיית קבלים - נהרסים אחרי זמן מה ואז כל נורותיו של המודם דולקות והוא נתקע במצב זה. זה מצריך החלפתו באופן מיידי.
מודם תומסון הוא מודם חדש יחסית בהוט ועושה עבודה טובה אם כי גם הוא לא חסין מבעיות.
יש דף דיאגנוסטיקה במודם תומסון ומוטורולה - נכנסים אליו (לאחר שביטלתם באופן זמני את החייגן - אם יש כזה) ופשוט רושמים:
192.168.100.1 ושם תוכלו לראות מה הבעייה של המודם או מה העוצמות (להזכירכם כי עוצמות השידור של המודם - קרי ערוץ חזור- תקינות רק אם הן בטווח של 38-53DB - TX).
קיים גוף שנקרא NOC שתפקידו לדווח על תקלות איזוריות - אך זהו מידע פנימי בחברה.
The Black Wax

ariklan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה #17 

מס' דברים:
מודם מוטורולה - לא בהכרח ישן, קיימים מס' דגמים כאשר האחרון 5100 הגיע לארץ באמצע שנת 2003, ובקרוב יגיע מחליפו ה- 5101.רוב המוטורולות הולכות להשבתה לא בגלל הטיונר אלא בגלל חוסר ההתאמה להצפנה ברשת ה-docsis.
מודם תומסון אינו חדש בכלל. למי שזוכר לפני מס' שנים היה בכבלים מודם RCA שיוצר ע"י אותה החברה אך מודם זה הגיע מארה"ב והדגם החדש יותר ( Tcm 425) מיוצר כיום בצרפת.
דבר נוסף: NOC - זה לא דבר בלעדי לחברת הכבלים, המחלקה הזאת קיימת בכל חברת תקשורת עולמית ובארץ אפשר למצוא אותו גם בבזק, בכל ספקי האינטרנט ובחברות הסלולריות

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

מודם 5100 (השחור) הגיע עוד ב-2002, הוא סובל (אם כי פחות) מאותן "מחלות" כמו המודם הלבן, והוא לא הגיע בכמויות עצומות, ובטח שלא בכמויות שטראיון או תומסון.
הבעייה הספציפית של המודמים (בעיקר הלבנים 4100 וכדומה), אינה נובעת מתאימות אם כי היא בעייה אלקטרונית במודם. לו היתה בעיית תאימות, גרסת פירמוויר היתה פותרת זאת (כפי שהיה כזכור בראשית דרכם של מודמים מסוג TERAYON). מה גם שלו היתה בעיית תאימות המודמים היו כ ו ל ם סובלים מאותם תסמינים והמציאות בשטח מוכיחה כי אין הדבר כך.
תומסון זו מדבקה, המודם הוא RCA למעשה, מעט משודרג, ויש לשים לב כי הדרייבר שלו הוא של RCA.
משמעות NOC- NETWORK OPERATING CENTER - זהו מושג כללי למערכות מחשוב חכמות המנטרות רשתות תקשורת. בכבלים - הנוק יושב ביקום, וכמובן שאם במודם כבלים עסקינן - אזי מדובר על NOC כבלים ולא משהו אחר.
באשר למודם 5101 - כולי תקווה שיגיע מודם כזה, למרות שמבחינת מודמים של VOIP - מוטורולה איכזבו ובגדול וסובלים מלא מעט תופעות לוואי מרגיזות כמו אובדן קו, ECHO מוגבר ועוד.
אני יודע כי מבחינת תמחור - מודם מוטורולה נחשב מודם יקר באופן יחסי.
The Black Wax

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

hrox כתב: אגב,
שמתי לב לדבר מוזר. כשאני עושה בדיקת מהירות הורדה מול הספק (נטויז'ן) כשהמחשב מחובר ישירות למודם, המהירות היא מקסימלית (200KB, אני ב 1.5Mbit).
לעומת זאת כשהמחשב מחובר למודם דרך הראוטר (חיבור קווי) המהירות היא כ 170KB. מישהו יודע למה? האם הראוטר מאט לי את החיבור?
...
אצלי הקצב 190-200KB עם ראוטר, מול נטויז'ן, מודם מוטורולה SB5100i שעובד כבר שנים (טפו,טפו...) כנדרש.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #20 

לא קשור באופן ישיר לשירשור אבל בכול זאת....
אני לא מבין למה השירות שלהם כול כך גרוע - בעצם אין להם בכלל שירות
ביום חמישי שעבר הייתה לי תקלה באינטרנט ואחרי שיחות והמתנות של בערך שעה וחצי סה"כ ביום חמישי
וארבעים דקות ביום שישי לא היה להם טכנאי לשלוח אליי - בקיצור חיפשתי שעות את מקורה הבעיה ובסוף איכשהו סידרתי או הסתדר
ביום ראשון התקשרו אליי מהתמיכה בכדי לראות אם צריך עדיין טכנאי וכמובן שאמרתי להם שכבר לא צריך.
אתמול (יום חמישי) אני רואה ששוב אין לי אינטרנט (והפעם לא תקלה אלא ממש אין אותות RF)
כמובן ששוב התקשרתי והמתנתי בערך שעה סה"כ כשמעבירים אותי כול רגע מהטכני לשרות - בסוף התייאשתי ופתחתי את ארון הטל"כ
וראיתי שניתקו אותי פיזית ומצויין שם הטכנאי ותאריך הניתוק חיברתי בחזרה - אין כמובן שום סיבה לניתוק ולכן
התקשרתי שוב בכדי לברר למה ניתקו וכרגיל המתנות והעברות שנמשכו שעה.
היום אני שוב מתקשר ושוב אותו הסיפור - אני בסה"כ רוצה לבדוק ולוודא שלא ינתקו אותי שוב ובכלל לדעת למה ניתקו אותי
אבל ממש אין עם מי לדבר...... יש למישהו רעיון איך להתמודד עם החלאות האלה?
יש למישהו רעיון? אוליי אפילו את מס' הפקס של הנהלת הוט + הרשות להגנת הצרכן או כול דבר שיעזור...
משהו? או מישהו?

שלח תגובה

חזור אל “כללי”