בעיות באינטרנט של הכבלים
מודמי VOIP של מוטורולה כרגע די מאכזבים בגלל גרסאת התוכנה שלהם..אך זה ישתנה.
לגבי שירות האינטרנט - למי שלא יודע יש מוקד טכני חדש שנפתח רק בתחילת החודש ולכן עדיין לא התאקלמו שם מספיק זמן, אך כמובן למי שרוצה להתלונן פשוט לצלצל לשירות ולבקש מס' פקס לשליחת התלונה.
לגבי גרסאת פירמוור - roeek , אני מקווה כי אתה מבין דבר או שניים איך פרוטוקול דוקסיס עובד, כי אם כן לא היית רושם שורה זאת
לגבי שירות האינטרנט - למי שלא יודע יש מוקד טכני חדש שנפתח רק בתחילת החודש ולכן עדיין לא התאקלמו שם מספיק זמן, אך כמובן למי שרוצה להתלונן פשוט לצלצל לשירות ולבקש מס' פקס לשליחת התלונה.
לגבי גרסאת פירמוור - roeek , אני מקווה כי אתה מבין דבר או שניים איך פרוטוקול דוקסיס עובד, כי אם כן לא היית רושם שורה זאת
קצת לגבי docsis בארץ - עד לפני כשנה הכבלים עבדו בתצורת דוקסיס 1.0 עם שיטת הצפנה BPI וכל המודמים תמכו בה. לפני כשנה הכבלים עברו לעבודה עם דוקסיס 1.1 שתומך בתצורות אבטחה משופרות ויעילות יותר ואז התחילו גם לשדרג וליישםבחבילות הגדולות את שיטת האבטחה +BPI. מוטורולה 4100,4101 וחלק מה 4200 (המודמים הלבנים) אינם תומכים בעבודה עם הצפנה זו (כמו גם מודמי דייהו ועוד) ולכן הם מוחלפים. לגבי שדרוג גרסאת התוכנה של המודם - מי שמפתח את הגרסאות הם היצרנים ולא חברת הכבלים, ומאחר שמודמים אלו יצאו מקו הייצור לפני כשנה וחצי אז למהנדסי החברה אין טעם בפיתוח שדרוגים
אבל לא יצאה הוראה גורפת להחלפת המודמים הללו, ואם יש בעייה כזו כמו שאתה מתאר, אזי חייבת היתה לצאת הנחייה לשדרג או להחליף את המודמים כיוון שלקוחות עלולים להיפגע או לא לקבל שירות עבור כספם! (כפי שיצאה הנחייה בזמנו לגבי מודמים מסוג ג'והונג ו-AMBIT).
אני זוכר בוודאות שבראשית הדרך של מודמים TERAYON היתה בעיית תאימות ונשלחה להם גרסת קושחה חדשה שפתרה חלק גדול מהתקלות (כמו אי קבלת PROVISIONING), וגם נעשו שדרוגים תואמים בלבל ה-CMTS, ואכן הגיעו אנשים מטעם חברת TERAYON
וברור שמי שמפתחת גרסאות שדרוג אלו הם היצרנים.
אני יודע גם כי קיימת גרסת ביטא למודמים מסוג תומסון והיא מורדת למודם רק במצב ובו יש תקלת "כניסה עצמית ל-STAND BY", ואז הבעייה נפתרת (מסתבר שיש תקלה כזו אם כי לא נפוצה).
אכן לפני שנה בוצעו שינויים עליהם דיברת, ובין השאר השינויים הללו איפשרו, עד כמה שאני יודע, "ליצור" חבילות 5M או לתמוך בחבילות דינמיות (רוחב פס משתנה).
אני זוכר בוודאות שבראשית הדרך של מודמים TERAYON היתה בעיית תאימות ונשלחה להם גרסת קושחה חדשה שפתרה חלק גדול מהתקלות (כמו אי קבלת PROVISIONING), וגם נעשו שדרוגים תואמים בלבל ה-CMTS, ואכן הגיעו אנשים מטעם חברת TERAYON
וברור שמי שמפתחת גרסאות שדרוג אלו הם היצרנים.
אני יודע גם כי קיימת גרסת ביטא למודמים מסוג תומסון והיא מורדת למודם רק במצב ובו יש תקלת "כניסה עצמית ל-STAND BY", ואז הבעייה נפתרת (מסתבר שיש תקלה כזו אם כי לא נפוצה).
אכן לפני שנה בוצעו שינויים עליהם דיברת, ובין השאר השינויים הללו איפשרו, עד כמה שאני יודע, "ליצור" חבילות 5M או לתמוך בחבילות דינמיות (רוחב פס משתנה).
The Black Wax
- shahafkeren
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 235
- שם מלא: שחף
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
בקשר לכול מה שרשמתם
אני שחף חבר חדש פה רציתי להוסיף ולתת תשובה לכול מה שרשמתם
אחת הבעיות בכבלים היא עוצמה ברגע שיש ירידה בעוצמה אז זה גורם לבעיות עבדתי בהוט 6 שנים ואני יכול להגיד לכם ברגע שיש חיבורים פירטים או התקנה לא טובה זה גורם לבעיות נכון לפעמים יש בעיות עם ספקים וגם עם הרשת של הוט נכון בעבר היו בעיות עם מודמי אמביט שהשנאים שלהם לא היו טובים היה לי כמה וכמה מודמים הראשון ה3COM ואחריו היה לי ועדיין מודם של מוטורולה ובמנוי השני יש לי תומסון קטן יש להם כמה וכמה סוגים נכון שמוטורולה ו3COM הם טובים כי אין להם בעיות לרוב עם שינויי עוצמה ברשת כי אני יתן לכם טיפ המערת של הוט נושמת ביגלל זה לפעמים יש בעיות יש לי אינטרנט של הוט 7 שנים ואני לא מחליף אותם הספק שלי הוא בזק בן לאומי וגם לא מחליף כי הם ללא חייגן וזה חשוב
מי שרוצה שאני יענה לו על עוד שאלות יש לי תשובה להכול במה שקשור לאינטרנט של הכבלים אני יענה בכייף ביי ביי שחף
אחת הבעיות בכבלים היא עוצמה ברגע שיש ירידה בעוצמה אז זה גורם לבעיות עבדתי בהוט 6 שנים ואני יכול להגיד לכם ברגע שיש חיבורים פירטים או התקנה לא טובה זה גורם לבעיות נכון לפעמים יש בעיות עם ספקים וגם עם הרשת של הוט נכון בעבר היו בעיות עם מודמי אמביט שהשנאים שלהם לא היו טובים היה לי כמה וכמה מודמים הראשון ה3COM ואחריו היה לי ועדיין מודם של מוטורולה ובמנוי השני יש לי תומסון קטן יש להם כמה וכמה סוגים נכון שמוטורולה ו3COM הם טובים כי אין להם בעיות לרוב עם שינויי עוצמה ברשת כי אני יתן לכם טיפ המערת של הוט נושמת ביגלל זה לפעמים יש בעיות יש לי אינטרנט של הוט 7 שנים ואני לא מחליף אותם הספק שלי הוא בזק בן לאומי וגם לא מחליף כי הם ללא חייגן וזה חשוב
מי שרוצה שאני יענה לו על עוד שאלות יש לי תשובה להכול במה שקשור לאינטרנט של הכבלים אני יענה בכייף ביי ביי שחף
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: בקשר לכול מה שרשמתם
שכחת נקודה בסוף המשפט.shahafkeren כתב:אני שחף חבר חדש פה רציתי להוסיף ולתת תשובה לכול מה שרשמתם
מי שרוצה שאני יענה לו על עוד שאלות יש לי תשובה להכול במה שקשור לאינטרנט של הכבלים אני יענה בכייף ביי ביי שחף...
מה זה מערכת נושמת?
אין מודם שלא מגיב לשינויי עוצמה ברשת, (POWER ADJUST) פשוט יש מודמים שהטולראנס שלהן גבוה יותר. למשל - מוטורולה עשוי לעבוד היטב גם ב-58DB (RETURN PATH, ואילו יש מודמים שנופלים כבר ב-55. זה גם תלוי באיזה רשת אתה, רשת ער"ז לשעבר יש צורך בעוצמות מעט גבוהות יותר מהיתר בגלל התכנון שלה.
בהרבה מהמקרים התקלה היא לא בהתקנה בבית אלא בתשית החיצונית (בעיקר סובלים - איזורי התשתיות שחברת בזק מחזיקה עבור הכבלים).
הבעייה בירידה בעוצמות, כך כתבת, עקב זאת שהרשת נושמת - לא מדוייק. עיקר הבעייה היא בשינוי עוצמות תכופים שנגרמים כתוצאה מכשל כלשהו בתשתית ולא מהרשת. השינויים שנובעים מהרשת הם מינוריים - 1-3 די בי לכל היותר.
בהרבה מהמקרים התקלה היא לא בהתקנה בבית אלא בתשית החיצונית (בעיקר סובלים - איזורי התשתיות שחברת בזק מחזיקה עבור הכבלים).
הבעייה בירידה בעוצמות, כך כתבת, עקב זאת שהרשת נושמת - לא מדוייק. עיקר הבעייה היא בשינוי עוצמות תכופים שנגרמים כתוצאה מכשל כלשהו בתשתית ולא מהרשת. השינויים שנובעים מהרשת הם מינוריים - 1-3 די בי לכל היותר.
The Black Wax
שינויי עוצמות נורמליים וצפויים המתרחשים ברשת הכבלים של 1-3 דיבי. מקור השינויים בדרך כלל הוא הבדל בטמפרטורת המגברים והמשדרים ה-"דוחפים" את השידור, שינויי טמפ' המשנים את ההספקים שלהם. (בין יום ולילה ובין קיץ וחורף, בתוספת שינויים נוספים.).
מגברי רשת כבלים יוצאים מכיוון לאחר זמן מה ולכן יש חובה לכוונם כל תקופה מסויימת לפי הוראות היצרן.
מגברי רשת כבלים יוצאים מכיוון לאחר זמן מה ולכן יש חובה לכוונם כל תקופה מסויימת לפי הוראות היצרן.
The Black Wax
- NightVision
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חבר'ס אני בהתלבטות נוראית מה אתם מציעים
שלום אני חושב לעבור מADSL לכבלים בחבילת ה5 מגה ויום יש לי מודם אלקטל ספייד טאץ'
510 V4 שאלתי האם יש מודם ברמתו בכבלים , לאחר אין ספור ביקרות נראה לי שמוטורלה 5102 הוא מודם מוצלח בעולם לפחות רציתי לדעת האם הוא קיים בהוט ובמידה ולא האם הוא שווה רכישה נפרדת .
בתודה מראש לכולם
מוטי
510 V4 שאלתי האם יש מודם ברמתו בכבלים , לאחר אין ספור ביקרות נראה לי שמוטורלה 5102 הוא מודם מוצלח בעולם לפחות רציתי לדעת האם הוא קיים בהוט ובמידה ולא האם הוא שווה רכישה נפרדת .
בתודה מראש לכולם
מוטי

') javascript:emoticon('
')