מה עדיף סטרימר או מחשב HTPC
אף פעם לא ניגנתי.
אבל בעתיד אני ינגן.
מה ההבדל ביניהם?
אבל בעתיד אני ינגן.
מה ההבדל ביניהם?
קדמיים Polk Audio RTi A5
אחוריים Polk Audio RTi A1
סנטר Polk Audio CSi A4
סאב וופר Polk Audio PSW10
רסיבר Pioneer VSX-932
מחשב HTPC + כרטיס מסך GTX 1050
אוזניות סוני MDR-1000X
טלוויזיה Sony 4K HDR KD65XE8596
סנטר Polk Audio CSi A4
רסיבר Pioneer VSX-932
אוזניות סוני MDR-1000X
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
תלת מימד אמיתי, הוא "העתק" של דיסק BLURAY כפי שאתה תקנה בחנות, כלומר אם תלך לחנות ותקנה את "כוח משיכה" בגירסת תלת המימד שלו, במארז בלוריי.
ותעתיק את הקובץ למחשב כמו שהוא - זה הISO. כלומר "בלוריי מלא עם התפריטים"
רק מעבדי i3 ומעלה יכולים להתמודד עם ניגון כזה של ISO ובעזרת תוכנות חיצוניות (לא KODI למשל).
לא הרבה משתמשים מנגנים תלת-מימד מלא, זה נובע משילוב של כמה סיבות:
*זמינות לא גדולה ברשת *גודל הקובץ גדול מאוד, כ-50GB * צריך תוכנות חיצוניות לניגון * קצת בעיות עם התאמת תרגום * החלופות הרבה יותר פשוטות וקלות.
לגבי החלופה (למשל SBS):
כמו שסרט בלוריי מלא, עובר דחיסה וקידוד מחדש ואז מופץ בפורמט MKV, ומרביתנו מורידים את גירסת ה1080p\720p שזה לא "בלוריי מלא" אלא גירסה דחוסה שלו...
אז עשו את אותו התהליך גם לתלת-מימד, והפכו אותו לגירסת SBS.
מה שזה אומר בתכלס, שזהו סרט 1080P בפורמט MKV רגיל, כלומר מבחינת יכולות הניגון של הסטרימר - הוא אינו מבדיל בין הMKV של סרט "רגיל" לבין סרט "SBS" כי זה אותו הפורמט.
רק שההבדל בפועל הוא, שבסרט SBS, התמונה חצויה ל-2. בצד ימין של המסך ובצד שמאל של המסך, מוצגת אותה התמונה, רק בהפרשים קטנים....
כך זה נראה:
https://www.google.com/search?rlz=1C1CH ... n1atKggdAD
לאחר שהתמונה מוצגת על שני חצאי המסך, הטלויזיה שתומכת בתלת-מימד באה לידי ביטוי, ומאחדת את שני חצאי המסך לכדי תמונה אחת, ואז באמצעות המשקפיים שלך אתה בעצם מקבל תחושת "עומק".
כלומר את כל הפענוח ופעולת התלת-מימד, עושה הטלויזיה והמשקפיים... מבחינת הסטרימר זה "עוד סרט MKV רגיל"... לכן מכשיר שיודע לנגן FHD יודע גם לנגן "3D" בפורמט SBS.
מקווה שהייתי ברור.
כמובן צריך שגם התוכנה שאתה מנגן בה תתמוך גם ב-SBS, ולא מכיוון שהקובץ 'מורכב' לניגון, אלא מכיוון שצריך שגם התרגום והתפריט של התוכנה עצמה יתפצל ל-2 חלקים כדי שתראה אותו כמו שצריך.
בכל מקרה, כל מכשירי הARM כמו CUBOX, PI תומכים בניגון 3D בפורמט SBS בלי שום בעייה.... ומחשבים זעירים\HTPC מלאים - מבוססי I3 ומעלה, תומכים בניגון ISO קרי בלוריי-מלא ותלת מימד-מלא.
אני חייב לציין שבאופן אישי, יש לי HTPC חזק, ומשקפי תלת המימד שלי מאוחסנים במגירה עמוק עמוק... לא עושה לי את זה בכלל.. ואם קצת רוצים להשוויץ - אז SBS עושה את העבודה מעולה! (ובמשקלים נמוכים בהרבה...)
רק מעבדי i3 ומעלה יכולים להתמודד עם ניגון כזה של ISO ובעזרת תוכנות חיצוניות (לא KODI למשל).
*זמינות לא גדולה ברשת *גודל הקובץ גדול מאוד, כ-50GB * צריך תוכנות חיצוניות לניגון * קצת בעיות עם התאמת תרגום * החלופות הרבה יותר פשוטות וקלות.
לגבי החלופה (למשל SBS):
כמו שסרט בלוריי מלא, עובר דחיסה וקידוד מחדש ואז מופץ בפורמט MKV, ומרביתנו מורידים את גירסת ה1080p\720p שזה לא "בלוריי מלא" אלא גירסה דחוסה שלו...
מה שזה אומר בתכלס, שזהו סרט 1080P בפורמט MKV רגיל, כלומר מבחינת יכולות הניגון של הסטרימר - הוא אינו מבדיל בין הMKV של סרט "רגיל" לבין סרט "SBS" כי זה אותו הפורמט.
רק שההבדל בפועל הוא, שבסרט SBS, התמונה חצויה ל-2. בצד ימין של המסך ובצד שמאל של המסך, מוצגת אותה התמונה, רק בהפרשים קטנים....
כך זה נראה:
לאחר שהתמונה מוצגת על שני חצאי המסך, הטלויזיה שתומכת בתלת-מימד באה לידי ביטוי, ומאחדת את שני חצאי המסך לכדי תמונה אחת, ואז באמצעות המשקפיים שלך אתה בעצם מקבל תחושת "עומק".
כלומר את כל הפענוח ופעולת התלת-מימד, עושה הטלויזיה והמשקפיים... מבחינת הסטרימר זה "עוד סרט MKV רגיל"... לכן מכשיר שיודע לנגן FHD יודע גם לנגן "3D" בפורמט SBS.
מקווה שהייתי ברור.
כמובן צריך שגם התוכנה שאתה מנגן בה תתמוך גם ב-SBS, ולא מכיוון שהקובץ 'מורכב' לניגון, אלא מכיוון שצריך שגם התרגום והתפריט של התוכנה עצמה יתפצל ל-2 חלקים כדי שתראה אותו כמו שצריך.
בכל מקרה, כל מכשירי הARM כמו CUBOX, PI תומכים בניגון 3D בפורמט SBS בלי שום בעייה.... ומחשבים זעירים\HTPC מלאים - מבוססי I3 ומעלה, תומכים בניגון ISO קרי בלוריי-מלא ותלת מימד-מלא.
אני חייב לציין שבאופן אישי, יש לי HTPC חזק, ומשקפי תלת המימד שלי מאוחסנים במגירה עמוק עמוק... לא עושה לי את זה בכלל.. ואם קצת רוצים להשוויץ - אז SBS עושה את העבודה מעולה! (ובמשקלים נמוכים בהרבה...)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יופי של תשובה. תודה תומר! 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התשובה.tomer953 כתב:תלת מימד אמיתי, הוא "העתק" של דיסק BLURAY כפי שאתה תקנה בחנות, כלומר אם תלך לחנות ותקנה את "כוח משיכה" בגירסת תלת המימד שלו, במארז בלוריי.
לגבי החלופה (למשל SBS):
כך זה נראה:
מקווה שהייתי ברור.
אני חייב לציין שבאופן אישי, יש לי HTPC חזק, ומשקפי תלת המימד שלי מאוחסנים במגירה עמוק עמוק... לא עושה לי את זה בכלל.. ואם קצת רוצים להשוויץ - אז SBS עושה את העבודה מעולה! (ובמשקלים נמוכים בהרבה...)...
אני משתמש בבלוריי מלא אז צריך HTPC?
למה סטרימר שלי יכול לנגן בלוריי מלא.
ולמה 3D לא?
·
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
i3 יעשה את העבודה:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 85591.html
ממליץ לקחת 4 ג'יגה זיכרון, HDD זה לפי העדפה שלך.
ממליץ לקחת 4 ג'יגה זיכרון, HDD זה לפי העדפה שלך.
·מה שאני רואה שיש כרטיס מסך מובנה מחברת intelido111 כתב:i3 יעשה את העבודה:
ממליץ לקחת 4 ג'יגה זיכרון, HDD זה לפי העדפה שלך....
זה מספיק? הייתי מעדיף כרטיס מסך חזק יותר .
או זה מספיק?
קונים רק באתרים שנתנת לי? איך קונים?
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

הכרטיס מסך מספיק, יריץ לך את כול הפורומטים שציינת, אני ממליץ על החנות שבלינק (Eglobal) אם כי לא חובה, הרבה אנשים פה קנו משם, איך קונים:
מזמינים את המפרט הרצוי
משלמים (כרטיס אשראי, לא עובדים עם פייפאל).
מזמינים את המפרט הרצוי
משלמים (כרטיס אשראי, לא עובדים עם פייפאל).
אפשר הסבר על המוצר איך הוא האם רק מתאים למולטימדיה?
מה היתרונות של HTPC מסטרימר?
HTPC זה מחשב קטן נכון?
מה היתרונות של HTPC מסטרימר?
HTPC זה מחשב קטן נכון?
קדמיים Polk Audio RTi A5
סנטר Polk Audio CSi A4
רסיבר Pioneer VSX-932
אוזניות סוני MDR-1000X
סנטר Polk Audio CSi A4
רסיבר Pioneer VSX-932
אוזניות סוני MDR-1000X
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

·sasa_204 כתב:אפשר הסבר על HTPC בכללי והיתרונות שלו על סטרימר?
למה יש לו אנטינות לקליטת האינטרנט נכון? האם גם אפשר לחבר כבל רשת?...
הי, HTPC הם ראשי תיבות של home theater personal computer, זה מחשב רגיל לכול דבר (בד"כ במארז קטן) שמשמש כמרכז מולטימדיה ומאפשר ניגון סרטים/מוזיקה וכו"ו... כמו כן אתה יכול לקנות איזה חומרה שבא לך ולשים מחשב שישמש לא רק לסרטים.
האנטנטת משמשות לקליטת WIFI, ברוב ה-HTPC יש גם חיבור רשת, היתרונות הם:
1.גמישות בניגון סרטים, אתה יכול להתקין איזה תוכנה/קודקים שבא לך אם כי היום הכיוון הוא XBMC שמייתרת את הצורך בהם (מגיעה עם מקודדים שלה).
2. משמש כמחשב רגיל, אפשר לגלוש/לשלוח מיילים/אופיס וכ"ו...
הבנתי.ido111 כתב:·......
הי, HTPC הם ראשי תיבות של home theater personal computer, זה מחשב רגיל לכול דבר (בד"כ במארז קטן) שמשמש כמרכז מולטימדיה ומאפשר ניגון סרטים/מוזיקה וכו"ו... כמו כן אתה יכול לקנות איזה חומרה שבא לך ולשים מחשב שישמש לא רק לסרטים.
האנטנטת משמשות לקליטת WIFI, ברוב ה-HTPC יש גם חיבור רשת, היתרונות הם:
1.גמישות בניגון סרטים, אתה יכול להתקין איזה תוכנה/קודקים שבא לך אם כי היום הכיוון הוא XBMC שמייתרת את הצורך בהם (מגיעה עם מקודדים שלה).
2. משמש כמחשב רגיל, אפשר לגלוש/לשלוח מיילים/אופיס וכ"ו......
את האמת אני רואה שהסטרימר מנגן תמונה יותר יפה וחלקה ממחשב.
ה HTPC שהמלצת בלינק למעלה זה טוב מאוד לוידאו בכללי והכרטיס מסך מנגן תמונה יפה מאוד או צריך לשפר אותו?
·
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

מה ששלחתי לך מנגן מעולה ובאיכות גבוהה, בנוסף הוא תומך בכול הפורמטי סאונד שקיימים,לי יש 2 מחשבים מאותה חנות, אחד מבוסס סלרון 1037 U והשני i5 שניהם מנגנים P1080 כולל תלת מימד, האיכות מעולה ואין לך שום צורך לשפר אותה/לקנות כרטיס מסך אחר מאחר וזה יהיה בזבוז כסף, התרחיש היחיד לכרטיס מסך חזק יותר יהיה אם אתה משחק משחקים ברזולוציות גבוהות לכול שאר השימושים מה שהמלצתי לך יהיה מעל ומעבר.
לא יודע איזה סטרימר יש לך אבל אם אתה מרוצה ממנו/מהתמונה שלו אז למה אתה שואל על HTPC ?
לא יודע איזה סטרימר יש לך אבל אם אתה מרוצה ממנו/מהתמונה שלו אז למה אתה שואל על HTPC ?
נכון שהסטרימר התמונה שלו יפה אבל עם חסרונות.ido111 כתב:מה ששלחתי לך מנגן מעולה ובאיכות גבוהה, בנוסף הוא תומך בכול הפורמטי סאונד שקיימים,לי יש 2 מחשבים מאותה חנות, אחד מבוסס סלרון 1037 U והשני i5 שניהם מנגנים P1080 כולל תלת מימד, האיכות מעולה ואין לך שום צורך לשפר אותה/לקנות כרטיס מסך אחר מאחר וזה יהיה בזבוז כסף, התרחיש היחיד לכרטיס מסך חזק יותר יהיה אם אתה משחק משחקים ברזולוציות גבוהות לכול שאר השימושים מה שהמלצתי לך יהיה מעל ומעבר.
לא יודע איזה סטרימר יש לך אבל אם אתה מרוצה ממנו/מהתמונה שלו אז למה אתה שואל על HTPC ?...
תן לי בבקשה לינק לחנות שצריך לקנות ממנה?
צריך לרשום באתר?
·
·זהido111 כתב:צריך להירשם לאתר בשביל לקנות, תגלול לעמוד קודם - הלינק שם....
?