קופת גמל או פיקדון בבנק?
שלום לכולם,
קודם כל סליחה אם השירשור הוא לא במקום הנכון.
אני עובד שכיר עם משכורת קצת מעל המינימום, לא מזמן עשיתי תוכנית של פיקדון בבנק עם יציאה כל חצי שנה והאחוז של כסף שנצבר לזכותי הוא כל כך מינימלי שזה מצחיק (לא זוכר כמה, יכול לבדוק) .
לפני כמה ימים שמעתי מחבר שיש לו קופת גמל מהעבודה ושזה משתלם ושאני אשקול לפתוח קופת גמל משל עצמי אפילו אם אין כזאת אופציה אצלי בעבודה.
עכשיו רציתי לשאול, מה זה קופת גמל ?
האם זה עדיף על "פיקדון" בבנק והרווח יהיה מורגש יותר ?
האם יש עוד אפשרויות של הפרשת כסף בצד וקבלת אחוזים על זה ?
אשמח אם תכוונו אותי בכל צורה שהיא.
תודה על העזרה וסליחה על הבורות.
קודם כל סליחה אם השירשור הוא לא במקום הנכון.
אני עובד שכיר עם משכורת קצת מעל המינימום, לא מזמן עשיתי תוכנית של פיקדון בבנק עם יציאה כל חצי שנה והאחוז של כסף שנצבר לזכותי הוא כל כך מינימלי שזה מצחיק (לא זוכר כמה, יכול לבדוק) .
לפני כמה ימים שמעתי מחבר שיש לו קופת גמל מהעבודה ושזה משתלם ושאני אשקול לפתוח קופת גמל משל עצמי אפילו אם אין כזאת אופציה אצלי בעבודה.
עכשיו רציתי לשאול, מה זה קופת גמל ?
האם זה עדיף על "פיקדון" בבנק והרווח יהיה מורגש יותר ?
האם יש עוד אפשרויות של הפרשת כסף בצד וקבלת אחוזים על זה ?
אשמח אם תכוונו אותי בכל צורה שהיא.
תודה על העזרה וסליחה על הבורות.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2788
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
בפיקדון אתה מממן את הבנק ורצוי שהבנקאי יחייך אליך כל פעם שאתה מגיע.
קופת גמל זה תוכנית בהפקדה חודשית ל15 שנה,
יתכן ועדיפה לך קרן השתלמות שזו תוכנית דומה ל6 שנים, אך אינך חייב לפדות אותה אם אתה לא צריך כסף בנקודת הזמן.
היתרון של שתיהן הוא בהטבות המס.
בכל מקרה אתה צריך להתייעץ עם יועץ מוסמך שיבחון את מכלול הצרכים והמגבלות הפינססים שלך.
קופת גמל זה תוכנית בהפקדה חודשית ל15 שנה,
יתכן ועדיפה לך קרן השתלמות שזו תוכנית דומה ל6 שנים, אך אינך חייב לפדות אותה אם אתה לא צריך כסף בנקודת הזמן.
היתרון של שתיהן הוא בהטבות המס.
בכל מקרה אתה צריך להתייעץ עם יועץ מוסמך שיבחון את מכלול הצרכים והמגבלות הפינססים שלך.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ביחס לקופת גמל, על מנת לזכות בהטבות המהותיות כמו פטור ממס על הרווחים, למיטב ידיעתי, אתה נדרש לחסוך בה עד לגיל הפרישה שלך. פעם קופות גמל ל15 ו 20 שנים היו מקנות פטור מקביל ממס אבל מ 2001, אם אני זוכר נכון, זה כבר לא כך.
קרן השתלמות מקנה הטבות מס ופטור ממיסוי רווחי הקרן בתנאי שלא נמשך כסף למשך לפחות 6 שנים.
אם אין לך בעיה להיפרד מהכסף שלך לתקופות כאלו ולא תיזקק לו בשוטף זה פתרון נוח.
אני לא זוכר אם כשכיר אתה יכול לפתוח קרן השתלמות או שהתנאים מחייבים הפרשות שלך ושל המעביד ביחד
קרן השתלמות מקנה הטבות מס ופטור ממיסוי רווחי הקרן בתנאי שלא נמשך כסף למשך לפחות 6 שנים.
אם אין לך בעיה להיפרד מהכסף שלך לתקופות כאלו ולא תיזקק לו בשוטף זה פתרון נוח.
אני לא זוכר אם כשכיר אתה יכול לפתוח קרן השתלמות או שהתנאים מחייבים הפרשות שלך ושל המעביד ביחד
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הייתי הולך לכיוון אחר לגמרי ואם ההשקעה מיועדת לטווח ארוך אז הייתי פותח הוראת קבע בבנק לרכישת תעודת סל עוקבת אחרי אחד המדדים הגדולים (ת"א 100, נאסדא"ק וכד'...) - בטווח הארוך (בניכוי תנודות שוק קצרות טווח) זוהי כנראה ההשקעה הכי אפקטיבית, ועל אחת כמה וכמה מול האלטרנטיבות שצויינו לעיל.
http://finance.themarker.com/f/etf
למען הסר ספק, אין באמור לעיל משום ייעוץ השקעות או המלצה לקנות או למכור ניירות ערך או לבצע כל השקעה אחרת. האמור לעיל מוגש כאינפורמציה בלבד, ואין להסתמך עליו בקבלת החלטת השקעה מכל סוג שהוא.
למען הסר ספק, אין באמור לעיל משום ייעוץ השקעות או המלצה לקנות או למכור ניירות ערך או לבצע כל השקעה אחרת. האמור לעיל מוגש כאינפורמציה בלבד, ואין להסתמך עליו בקבלת החלטת השקעה מכל סוג שהוא.
·קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות.epony כתב:הייתי הולך לכיוון אחר לגמרי ואם ההשקעה מיועדת לטווח ארוך אז הייתי פותח הוראת קבע בבנק לרכישת תעודת סל עוקבת אחרי אחד המדדים הגדולים (ת"א 100, נאסדא"ק וכד'...) - בטווח הארוך (בניכוי תנודות שוק קצרות טווח) זוהי כנראה ההשקעה הכי אפקטיבית, ועל אחת כמה וכמה מול האלטרנטיבות שצויינו לעיל.
למען הסר ספק, אין באמור לעיל משום ייעוץ השקעות או המלצה לקנות או למכור ניירות ערך או לבצע כל השקעה אחרת. האמור לעיל מוגש כאינפורמציה בלבד, ואין להסתמך עליו בקבלת החלטת השקעה מכל סוג שהוא....
epony פעם שאלתי את הבנקאי אם אני יכול לעשות את זה. נאמר לי שאני צריך שיהיה לי סכום נכבד בחשבון כדי להכנס לשוק ההון וכל המניות למנהם. משהו בגנון שהבנק סוגר סכום גדול אצלו ואז בכסף הזה קונה ומוכר מניות.
- epony
- חבר במועדון 10K

הבנקאי סיבן אותך. אתה יכול לקנות ני"ע דרך הבנק בלי שום בעיה, ובמקרה הכי גרוע אתה יכול לעשות זאת דרך קרן נאמנות שמחקה התנהגות של תעודת סל עוקבת מדד.
- epony
- חבר במועדון 10K

קרן נאמנות מתנהגת כמו מניות מבחינת הבנק, אבל מנוהלת ע"י בתי השקעות שונים כגון פסגות, אקסלנס וכד', ואין כמעט שום מגבלה שאני מכיר על השקעה בקרנות נאמנות ישירות מחשבון הבנק. השקעה ישירות בתעודת סל דרך הוראת קבע לא בהכרח אפשרית, אבל השקעה בקרן נאמנות צריכה להיות פשוטה וברורה - רק תוודא איזה עמלות הבנק גובה, ואיזה דמי ניהול ושאר עלויות כרוכות בקרן הנמאמנות שבה אתה מעוניין. הכי טוב פשוט לפנות ליועץ השקעות של הבנק ולהתעניין בתעודות סל וקרנות נאמנות.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לי יש 3 הוראות קבע ל-3 קרנות נאמנות שונות בסכום של 400 ש"ח (צמוד למדד) כל אחת.vitality כתב:אני יכול לעשות הוראת קבע תעודת סל ויש לזה סכום מינימלי ?
ואם מסרבים לעשות לי בבנק בטענה שאין לי מספיק כסף, מה זה קרן נאמנות ?
שוב המון תודה על המידע ....
לא מכיר מגבלה על סכום מינימלי.
·