אהלן,
וולה כימעט כמו שירשור כבלים... בכל אופן אני שומר לעצמי את הזכות להקפיץ, בעוד שנתיים לכבוד החבר המאה אלף, את השירשור ולהגיד: אמרתי לכם...
עכשיו בירצינות..
אני מיתיחס לנושא מעט אחרת ממה שהוצג בהיתיחסויות למעלה. הסטטיסטיות שניכתבו הם כלל עולמיות וכוללות גם את יצור הדיסקים בהודו בסין וכדו, מה שאותי פחות מעניין. או שאומר את זה אחרת: אתם צודקים.. גם בעוד חמש או עשר שנים ה SACD לא יכבוש את כלכותה...
בקשר לעולם המערבי הדבר מבחינתי לא ממש שונה. רוב היצור הוא מין הסתם דיסקים של להקות טיפשעשרה וכדו. (אני לא יורד על אף אחד... או קיי) ושם המצב הוא כמו שתואר לעיל.
מה שאותי יותר מעניין זה המצב בעולם המוסיקה הקלאסית מיצד אחד ועולם הקלסיקות של המוסיקה מן הצד השני ושם אני רואה תחיה של הפורמט. אמנם איטית אבל ברורה.
יש הרבה חברות קטנות או בינוניות שמדפיסות סופר דיסקים, כמו Dabringhaus &Grimm או BIS או אורפאו, הרמוניה מונדי, צאנל קלסיק ועוד רבים וטובים וניראה שהחברות הגדולות לא יוכלו להיתעלם מיכך. כבר עכשיו אפשר לימצא, מעט אבל בתאוצה, ב DG או RCA סופר דיסקים.
בפעם האחרונה שהחברות הגדולות היתעלמו משינוים בשוק הם הפסידו חלקי שוק לחברות כמו נקסוס או בריליאנט קלסיק...
כמובן שמוציאים מחדש, בפורמט החדש, הקלטות ישנות וזרם זה קיים לא רק במוסיקה הקלאסית אלא גם בגאז, אומנם מעט מאוד, שם קלסיקות כמו Kind of Blue כבר סופרו.
גם הדרק סייד אוף דר מון והחומה קיימים בסופר.
אז אני אופטימי...
בקשר לנגנים אז כבר הנגנים האוניברסאלים הזולים שעולים החל מ 150 יורו נותנים איכות סאונד בסופר שעולה על איכות הסאונד ברגיל בנגנים אלו ואפילו בנגני דיסקים יקרים יותר.
בקשר לסטרימרים ונגני הרד דיסק, לדעתי אלו מישורים מקבילים לתעשית הדיסקים ולא יחליפו אותם.
חובבי המוסיקה הכבדים, שהם הנאמנים לטווח ארוך ולא עבדים לתנועות אופנה, מיתיחסים גם לחומריות של הדיסק כערך, חלק מהעינין של לאגור מוסיקה זה בזה שהדיסקים יושבים על המדף. בדיוק כמו עם ספרים. שום רשימה ווירטואלית על מסך לא תחליף את זה.
בקרב צרכני המוסיקה האופנתית הדבר אחרת, אבל הם גם לא משקיעים אלפים במערכות סטראו.
אם היו באים ליאשה חפץ עם שני כינורות, אחד סטראדיוורי ידוע ואחד מודרני עלום, שניהם נישמעים בדיוק אותו דבר, אי אפשר להבדיל, היו אומרים ליאשה: הסטראוי עולה לך מיליון לירות, השני בחינם, אתה חייב ליבחור בניהם... אין לי ספק שיאשה היה מוציא ישר את כרטיס האשראי..
.