SACD , האים הפורמט זוכה בתחיה? הירהורים...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ramkol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

עושה רושם שיש התחלה של אביב בנושא הSACD. מכשירי נגינה קיימים למכביר וניראה לי שיש היתעוררות מסוימת בהיצע המדיות.
ניראה שהיתפתחות הסוראונד מצד אחד וה DVD וידאו מצד שני בדיוק בעת לידת הסופר דיסק דחקו אותו לשוליים וכעת יש חזרה איטית אליו שלדעתי הפורמטים החדשים (בלו ריי ואחותו החורגת) לא יצליחו לעצור. בחנויות הדיסקים יש מדפים המיועדים לסופרים או לפחות הם מצוינים במדבקה מאירת עניים. וחברות דיסקים קטנות המתמחות במוסיקה קלאסית מוציאות כבר באופן משמעותי וסדיר סופרים.

חוץ מיזה כבר מיזמן לא היה כאן איזה שירשור כבלים או הישתדרגויות פראיות... :D אני מה זה משועמם....

.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני לא שמתי לב לשום התעוררות ושום תחיה.
למה אתה קורא "היצע" ?
כמה אלפים בודדים? לדעתי זה לא היצע בכלל....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

תשאל באוזן השלישית או בטוואר רקורדס עם יש להם מדף אס איי סי די, נראה מה תהיה התשובה.
לאמזון היו עמודים המוקדשים לפורמטים האלה, והם נעלמו.
יותר כמו דעיכה מאשר התעוררות.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #4 

הפורמט הזה מת.
הבעיה שלו היא שהוא ממוצב כפורמט מאד איזוטרי, ייחודי ואקסלוסיבי, שזאת הטעות השיווקוית הכי גדולה והכי בעייתית ש SONY עשו.
פרט לזה, כמות הג'אנרים שהונפקו בפורמט זה היא מאד מונוטונית ומצומצמת, מכילה בעיקר קלאסית, ג'אז וזמרות ווקאל שאודיופילים אוהבים.

הדבר הכי מגוחך בפורמט הזה הוא שכמות כותרי ה CD שמיוצרת ביום גדולה יותר מכמות כותרי ה SACD שמיוצרים בשנה !
אני חושב שהנתון הזה מציג את המצב העגום שהפורמט הזה שרוי בו.
להערכתי הפורמט הזה ידעך וימות בשנים הקרובות, ביחד עם ה CD, אותו יחליפו Streamers ונגנים מבוססי HD איכותיים שתופסים תאוצה מבחינה טכנית, מיצוב, מוניטין וחשיפה בשוק בכל יום שעובר.

אם יש לך הוכחות ותימוכין בעניין "הפריחה" של ה SACD, אני אשמח לראות ולשמוע.
בסה"כ מבחינה טכנית הפורמט הזה די טוב, רק חבל שהוא שווק גרוע מאד.

פולו6
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

מצטרף לדעת קודמי

שליחה #5 

עד כמה שאני יודע הפורמט לא "תפס" לא בארץ ולא בחו"ל
כנראה שלא היתה מספיק התלהבות מהעניין

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

בכדי לנגן באופן איכותי יש צורך במכשירים יקרים בהרבה ממכשירים סטנדרטיים, אחרת היתרון הולך לאיבוד.
שימו לב כי כמות הדפסת התקליטים בויניל עולה בהתמדה בשנים האחרונות, וכיום מודפסים יותר תקליטים מאשר SACDו-AUDIO DVD גם יחד!
The Black Wax

ramkol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אהלן,

וולה כימעט כמו שירשור כבלים... בכל אופן אני שומר לעצמי את הזכות להקפיץ, בעוד שנתיים לכבוד החבר המאה אלף, את השירשור ולהגיד: אמרתי לכם... :D

עכשיו בירצינות..
אני מיתיחס לנושא מעט אחרת ממה שהוצג בהיתיחסויות למעלה. הסטטיסטיות שניכתבו הם כלל עולמיות וכוללות גם את יצור הדיסקים בהודו בסין וכדו, מה שאותי פחות מעניין. או שאומר את זה אחרת: אתם צודקים.. גם בעוד חמש או עשר שנים ה SACD לא יכבוש את כלכותה...
בקשר לעולם המערבי הדבר מבחינתי לא ממש שונה. רוב היצור הוא מין הסתם דיסקים של להקות טיפשעשרה וכדו. (אני לא יורד על אף אחד... או קיי) ושם המצב הוא כמו שתואר לעיל.
מה שאותי יותר מעניין זה המצב בעולם המוסיקה הקלאסית מיצד אחד ועולם הקלסיקות של המוסיקה מן הצד השני ושם אני רואה תחיה של הפורמט. אמנם איטית אבל ברורה.

יש הרבה חברות קטנות או בינוניות שמדפיסות סופר דיסקים, כמו Dabringhaus &Grimm או BIS או אורפאו, הרמוניה מונדי, צאנל קלסיק ועוד רבים וטובים וניראה שהחברות הגדולות לא יוכלו להיתעלם מיכך. כבר עכשיו אפשר לימצא, מעט אבל בתאוצה, ב DG או RCA סופר דיסקים.
בפעם האחרונה שהחברות הגדולות היתעלמו משינוים בשוק הם הפסידו חלקי שוק לחברות כמו נקסוס או בריליאנט קלסיק...

כמובן שמוציאים מחדש, בפורמט החדש, הקלטות ישנות וזרם זה קיים לא רק במוסיקה הקלאסית אלא גם בגאז, אומנם מעט מאוד, שם קלסיקות כמו Kind of Blue כבר סופרו.
גם הדרק סייד אוף דר מון והחומה קיימים בסופר.

אז אני אופטימי...

בקשר לנגנים אז כבר הנגנים האוניברסאלים הזולים שעולים החל מ 150 יורו נותנים איכות סאונד בסופר שעולה על איכות הסאונד ברגיל בנגנים אלו ואפילו בנגני דיסקים יקרים יותר.

בקשר לסטרימרים ונגני הרד דיסק, לדעתי אלו מישורים מקבילים לתעשית הדיסקים ולא יחליפו אותם.
חובבי המוסיקה הכבדים, שהם הנאמנים לטווח ארוך ולא עבדים לתנועות אופנה, מיתיחסים גם לחומריות של הדיסק כערך, חלק מהעינין של לאגור מוסיקה זה בזה שהדיסקים יושבים על המדף. בדיוק כמו עם ספרים. שום רשימה ווירטואלית על מסך לא תחליף את זה.
בקרב צרכני המוסיקה האופנתית הדבר אחרת, אבל הם גם לא משקיעים אלפים במערכות סטראו.

אם היו באים ליאשה חפץ עם שני כינורות, אחד סטראדיוורי ידוע ואחד מודרני עלום, שניהם נישמעים בדיוק אותו דבר, אי אפשר להבדיל, היו אומרים ליאשה: הסטראוי עולה לך מיליון לירות, השני בחינם, אתה חייב ליבחור בניהם... אין לי ספק שיאשה היה מוציא ישר את כרטיס האשראי..

.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

ramkol,

אני שמח שאתה אופטימי.
הבעיה לדעתי היא לא עם להקות הטיפש-עשרה, כפי שאתה מכנה אותם, אלא שהלהקות הרציניות ואלו עם הרבי-מכר של כל הזמנים, לא ממהרות להוציא את כל הקטלוג שלהם בפורמט הזה.
יתרה מזאת, בהשוואות שאני ערכתי על הוצאות מחודשות בפורמט הזה, ההבדלים, אם בכלל, היו מינוריים לחלוטין.

הטענה שלי והיא מגובה ע"י אנשים מהמקצוע מאירופה שאני מכיר, היא ש-REMASTER בפורמט הזה לא ממש משפר (אלא אם זה ברמה של ניקוי רעשים, מיקס מחודש וכו' וזה תקבל גם בפורמט CD רגיל) אלא ברוחב פס ובכלל בכל שרשרת הציוד, משלב ההקלטה , עריכה והפורמט עצמו בסוף.
הבעיה היא שאת KIND OF BLUE הקליטו עם ציוד שרוחב הפס שלו לא ממש מנצל את ה-100KHZ של ה-SACD.....

לדעתי, כל ההוצאות המחודשות הללו הן לא יותר מניסיון למכור מחדש את הכותרים הללו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #9 

האמת שאני טוען הרבה זמן שלא מצאתי יתרון שמיע ב SACD שני ערוצים על פני CD רגיל.

למרות שה CD כ"כ הושמץ ובוודאי שSACD עדיף בהרבה מבחינה תיאורטית.

יש לי מספר קטן של SACDS, אבל לאחרונה גם ב stereophile אחד המבקים טען שהיתרון היחיד הוא בשכבה הרב ערוצית.

בקיצור, במצב הזה ואם לא יקרה משהו מפתיע לאודיו רב ערוצי, זה פורמט שלא הולך לשום מקום. במיוחד שהעתיד הוא mp3.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #10 

אבל מאיפה תבוא הישועה לאודיו הרב-ערוצי . . . ? ?
ד"א לדעתי DARK SIDE נשמע לא פחות ממדהים בSACD . . .ואיפה מצאת את החומה בSACD ? ?
אני לא מצאתי שום דבר כזה (אני מקווה מאוד שאתה לא מדבר על IN THE FLESH בהופעת יחיד(!) של ווטרס )

ramkol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אהלן קולה,
היתכוונתי להופעה של החומה שהיתה בברלין..

http://www.amazon.de/Wall-Live-Berlin-S ... B000093I3J

לא שמעתי את זה אז אין לי מושג איך הדיסק...

בקשר לאאודיו רב ערוצי, ניראה לי שהנושא די אבוד. כמו שהיה בניסיון לקווטרו.. ניראה לי שיש שתי בעיות עים זה. האחת, אם ליקנות זוג רמקולים ומגבר תואם ברמות הגבוהות יחסית זו משימה אולי עוד אפשרית כלכלית, הרי להוסיף עוד רמקולים ומגברים ופרה תואם באותה רמה זה מקפיץ את המחיר. הרבה יעדיפו להשקיע את הכסף, אם ביכלל קיים, בסט סטראו יותר טוב. הבעיה השניה היא שהורגלנו וכך גם טיבעי לנו שהמוסיקה באה מקדימה.

.
.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #12 

הנושא הזה עלה כבר
ראה כתבה מעניינת
http://www.positive-feedback.com/Issue25/sacd.htm
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

ramkol פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אהלן,
הכתבה מעניינת אך היא בדיוק במישור של דעה אישית. הלינק שהוא מצרף שם לאתר של הסופרים מגניב... לא ידעתי שיש כבר כל כך הרבה... :D רק היתחזקתי בדעתי שיש ותיהיה היתעוררות...

איזה בעסה ניראה לי שאצתרך להשקיע עכשיו בסופרים... :D

.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

החלון שנסגר

שליחה #14 

מה לעשות, ה-SACD כנראה ולא יפרוץ, מה שאומר שממש עוד מעט הוא יתפוגג. סוני, בעלת הפטנט, עשתה כמה שגיאות שיווקיות לא-קטנות בתחום: הכנסה איטית שלו לעסק, גרידיות בתחום הזיכיונות ועוד כיו"ב. בינתיים, ה-CD הרגיל (Red Book) השתפר פלאות מחד גיסא ושני פורמטים חדשים עומדים ממש בפתח, מאידך גיסא. ל-SACD היה חלון הזדמנויות של ארבע-חמש שנים, הוא פוספס.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

עד כמה שזכור לי הפורמט הזה יצא מתישהו בסוף שנות ה 90, ככה שמדובר ביותר מ 4-5 שנים של חלון הזדמנויות.
בו לא נהיה קטנוניים כי זה באמת לא משנה, אני מסכים איתך שכך או כך, לפורמט הזה הייתה את ההזדמנות שלו והוא החמיץ אותה בגדול !

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #16 

טוב שבלוריי זה רק מדיה, והפורמט לא של סוני, אחרת גם זה היה DOA.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

DOA...
:lol: :lol:

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

החלון קטן מסך השנים

שליחה #18 

נאום השועל: עד כמה שזכור לי הפורמט הזה יצא מתישהו בסוף שנות ה 90, ככה שמדובר ביותר מ 4-5 שנים של חלון הזדמנויות.
נכון, הוא יצא ב-99', היום 2007 (כמעט) ומדובר כאילו ב-7-8 שנים. אבל חלון הזדמנויות - מעשי, שיווקי, טכנולוגי - קצר בהרבה. מה שלא נעשה בין 1999 ל-2003/4, לא יכול היה לתקון. הסיפור הזה מת בפועל לא עכשיו, הרבה קודם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”