זקוק לייעוץ לתכנון מיקום המקרן, לפני רכישה.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

יש לי בעיה במיקום המקרן בגלל מגבלה של תאורה של הסלון.
גובה של התקרה הוא 2.53
הנקודה התחתונה של הכדור התחתון הוא 75 ס"מ מהתקרה, כלומר מהרצפה עד הכדור הכי תחתון יש 1.78 מטר.
המקרן לפי החישובים וההכנות שעשיתי לפני רכישת הגוף תאורה הוא שהמקרון יהיה בדיוק בנקודה שנמצא המנגנון של השעון שבתמונה. יש שם הכנה של צינור וחשמל שהסתרתי בינתיים מאחורי הקיר גבס שעובר דרך הרצפה לארון תקשורת שנמצא בכניסה לבית, הגובה של ההכנה הוא 1.70 מטר, אין בעיה להוריד למטה או להעלות למעלה.
מרחק מהקיר של השעון עד קיר של המסך הוא 3.94 מטר.

אם זה רלוונטי אז הגודל המקסימאלי שהמסך יכנס הוא עד 2 מטר בגלל אילוצים של הרמקולים הקדמיים.

כמובן שהשעון יירד ברגע שאתקין את המקרן, ובנוגע לרכישה של גוף תאורה אחר, בינתיים לא בא בחשבון, אם לא יימצא פיתרון אחר...

יש למישהו פיתרון?

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

...

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

רק אם ניתן לדחוף תמונה של 92" (מה שאומר רוחב מסך ברוטו של כ-220 ס"מ) הייתי הולך על מקרן, במידה ולא ניתן הולך על מסך של 60-70" אינץ'.
גם במידה ויש את ה-2.2 מ' אני לא בטוח שהייתי הולך על המקרן בגלל שלא יהיה פשוט להסתיר את בית המסך בצורה אסטתית.

אם בכל זאת מתקדמים אזי מדובר על מרחק הקרנה של 3.1-3.4 מ' (3.94 בקיזוז 10 ס"מ בקיר המקרן, 15 ס"מ בקיר ההקרנה + קיזוז של רוחב המקרן).
מדובר במרחק הקרנה אידיאלי למסך 92" גם למקרן זול (במידה והתקציב נמוך = אופטומה HD141X שצריך מרחק הקרנה של 3-3.3 מ').

גובה ההקרנה תלוי בגובה המסך.
אם לא ניתן להוריד את הסנטר (וזה בהחלט מומלץ מאוד) אז להבנתי התמונה תתחיל מגובה של כ-90 ס"מ ותסתיים בכ-205 ס"מ מה שאומר שאת הHD141X צריך להתקין בערך בגובה של 220 ס"מ.
אם אפשר להוריד את הסנטר ולהתחיל את התמונה מגובה של 60-65 ס"מ זה יהיה יותר טוב (כמובן שגובה ההקרנה משתנה בהתאם).
כמובן שהמקרן צריך להיות ממוקם בדיוק באמצע רוחב התמונה (במידה והולכים על מקרן כמו האופטומה HD141X) בגלל שאין לו ציודוד עדשה.
הבעיה שאני מעריך שהמנורה תהיה חייבת להיות מוחלפת.

כמובן שיש מקרנים יקרים יותר כמו למשל האפסון 7200 שגמיש הרבה יותר בהתקנה:
במקום 3-3.3 מ' ל-92" = 2.7-5.8 מ'
גובה התקנה גמיש מאוד (אין לי ערכים מדויקים אבל לדעתי אפשר להתקין גם בגובה של 170 ס"מ אם זה מה שאתה רוצה ואף נמוך מכך בכדי שהמנורה לא תפריע)
לא חייבים למקם את המקרן בדיוק מול אמצע רוחב התמונה (למקרן יש צידוד עדשה אופקי).

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

למה אתה מתכוון שלא יהיה פשוט להסתיר את הבית מסך בצורה אסטטית?
אם זה בגלל הגבס עם הספוטים שיש כרגע אז ברור שזה יירד ואבנה משהו חדש ומתאים, בנוגע ורמקול סנטר, אין בעיה להזיז גם אותו, לאיזה גובה מומלץ להוריד אותו? (זאת אומרת החלק העליון של הרמקול, באיזה גובה אמור להיות מהרצפה?)
אבל מה שכרגע מגביל אותי באמת זה התאורה של הסלון, במידה ואני עושה את כל השינויים האלה, מקסימום אני אשנה את הצורה של הכדורים, אני אעלה אותם טיפה למעלה, אין בעלה לשחק איתם, אבל השאלה כמה? מה הגבול שהתאורה באמת לא תפריע למקרן?

כמו כן אשמח גם להמלצה למסך חשמלי כולל מתיחה, אני לא מכיר מחירים, אני רואה פה בפורום חבר'ה שמזמינים בסכומים של מעל 10,000 ש"ח, כמובן שאין לי סכום כזה להשקיע, אשמח לקבל כיוון, כמובן שהזמנה מחול באה בחשבון!

תודה רבה על העזרה!

בדרך להגשים חלום קטן...

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

חשבתי שאתה לא מעוניין לפרק את הגבס והספוטים. אם כן אז ברור שאין בעיה.

המיקום של הסנטר הוא לדעתי לא כזה קריטי מבחינת השמע אבל חשוב להוריד אותו בכדי שהתמונה תהיה מגובה נכון.
אם אתה הולך על מסך 92" לדעת התמונה צריכה להתחיל מגובה של 60-65 ס"מ מה שאומר שהרמקול סנטר צריך להסתיים לכל היותר בגובה של 50 ס"מ מהרצפה.

לא ציינת תקציב כולל אבל אם יש לך כ-15,000 ש"ח תקציב אז תוכל גם ללכת על מסך מתיחה חשמלי וגם על מקרן שיאפשר לך התקנה גמישה כולל אי טיפול במנורה.
מסך דומה לזה אמור לעלות לך עד הבית כ-4,500 ש"ח (דרך חברת גולדטק)
http://www.amazon.co.uk/Grandview-Elect ... B00BDN5JQ8

מקרן: סוני 40 (פחות גמיש אבל לדעתי עם תמוהנה עדיפה) / אפסון 7200 אמורים לעלות לך 11-12 אלף ש"ח כ"א.
http://www.trustedreviews.com/sony-vpl-hw40es-review
http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw7200-review

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

האמת זה לא התקציב שלי, חשבתי לרכוש את הבנקיו העממי, או משהו בטווח המחירים שלו, השאלה אם הוא יהווה לי את הבעיה של התאורה?

אם אני אתפזר מידי בתקציב זה לא יגמר רק בזה, אני חייב גם תקציב לגבס ועל הדרך גם להחליף טפט ולשים וילון.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בגלל שאתה ציינת זאת אז אני מרשה לעצמי לאמר שהדבר הכי חשוב שצריך לעשות לדעתי הוא להחליף את הטאפט.
אני אישית לא הייתי מסוגל לראות אפילו דקה אחת טלויזיה עם הטאפט הזה.

הבעיה עם ה-HD141X היא שלא תוכל להתקין אותו בגובה כזה שתוכל לקבל תמונה בגובה המתאים ללא החלפת המנורה.

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

חחחחחח בנוגע לטפט, בהתחלה גם לי היה קשה, אבל אחרי מספר ימים מתרגלים אליו ואין שום בעיה!

נראה לי שיש לי פתרון לדעת עד כמה יפריע לי המנורה, האם זה הגיוני למתוח חוט מהנקודה שהמקרן אמור להיות, זאת אמורת מהמנגנון של השעון, ועד החלק העליון של המסך?
ככה אני אוכל לדעת עד איזה גובה המנורה מגבילה אותי.
שיטה טובה לא?

אם כן, אשמח לדעת מה הגובה של המסך? זאת אמורת הנקודה העליונה של ההקרנה, במידה והמסך הוא 92 בפורמט 16:9 וגובה מתחיל מ-60 ס"מ.

תודה !

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אני לא סגור שנקודת ההקרנה של המקרן היא בדיוק מעל התמונה (לפי האתר נראה שצריך עוד קצת מעל).
תמונת 92" 16:9 מתחילה בגובה 60 ס"מ אז היא מסתיימת ב-175 ס"מ.

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לא כל כך הבנתי את הכוונה שלך, אנחנו מדברים על הקרנה נטו? זאת אומרת שהחלק הלבן של המסך מסתיים בגובה 1.75?
אם החישוב שלי נכון זאת אומרת שהגובה של המסך נטו יוצא 1.15 מטר?

אם כן, באיזה גובה הכי אידיאלי למקם את המקרן?

מצטער ששיגעתי אותך..:?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

הבנת נכון.
לגבי מיקום ההתקנה זה תלוי במקרן. אם הבנתי נכון אז זה אומר שאת האוטפטמה HD141X צריך למקם בגובה של 1.9 מ' (אבל אני ממש לא בטוח).

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

איפה אני יכול לבדוק את זה?

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3721
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #13 

קח בחשבון אם אתה מתכנן לתלות את המקרן מתחת למזגן. תצטרך לבנות חיפוי נגד מים! למקרה ושתיהיה נזילת מים מהמזגן.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #14 

איפה המגבר שלך??

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

הכנתי ארון תקשורת בכניסה לבית, יש שם מגבר, ממיר, ראוטר, מחשב בקרוב ועוד כל מיני שטויות...
אני לא בקטע של מזנון ולפוצץ אותו בכל מיני מכשירים שגלויים לעיין עם מלא חוטים.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #16 

@motorishta4
·
הייתי שמח לדעת איך אתה שולט במכשירים , IR EXTENDER ?

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

כן, והכל עובד מושלם!!

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #18 

motorishta4 כתב:הכנתי ארון תקשורת בכניסה לבית, יש שם מגבר, ממיר, ראוטר, מחשב בקרוב ועוד כל מיני שטויות...
אני לא בקטע של מזנון ולפוצץ אותו בכל מיני מכשירים שגלויים לעיין עם מלא חוטים.
...
כל הכבוד!!! אחלה רעיון 👍👍👍

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תודה!

חשבתי על זה עוד לפני שרכשתי את הבית, אז היה נוח לביצוע.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”