זקוק לייעוץ לתכנון מיקום המקרן, לפני רכישה.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 289
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום לכולם.
יש לי בעיה במיקום המקרן בגלל מגבלה של תאורה של הסלון.
גובה של התקרה הוא 2.53
הנקודה התחתונה של הכדור התחתון הוא 75 ס"מ מהתקרה, כלומר מהרצפה עד הכדור הכי תחתון יש 1.78 מטר.
המקרן לפי החישובים וההכנות שעשיתי לפני רכישת הגוף תאורה הוא שהמקרון יהיה בדיוק בנקודה שנמצא המנגנון של השעון שבתמונה. יש שם הכנה של צינור וחשמל שהסתרתי בינתיים מאחורי הקיר גבס שעובר דרך הרצפה לארון תקשורת שנמצא בכניסה לבית, הגובה של ההכנה הוא 1.70 מטר, אין בעיה להוריד למטה או להעלות למעלה.
מרחק מהקיר של השעון עד קיר של המסך הוא 3.94 מטר.
אם זה רלוונטי אז הגודל המקסימאלי שהמסך יכנס הוא עד 2 מטר בגלל אילוצים של הרמקולים הקדמיים.
כמובן שהשעון יירד ברגע שאתקין את המקרן, ובנוגע לרכישה של גוף תאורה אחר, בינתיים לא בא בחשבון, אם לא יימצא פיתרון אחר...
יש למישהו פיתרון?
יש לי בעיה במיקום המקרן בגלל מגבלה של תאורה של הסלון.
גובה של התקרה הוא 2.53
הנקודה התחתונה של הכדור התחתון הוא 75 ס"מ מהתקרה, כלומר מהרצפה עד הכדור הכי תחתון יש 1.78 מטר.
המקרן לפי החישובים וההכנות שעשיתי לפני רכישת הגוף תאורה הוא שהמקרון יהיה בדיוק בנקודה שנמצא המנגנון של השעון שבתמונה. יש שם הכנה של צינור וחשמל שהסתרתי בינתיים מאחורי הקיר גבס שעובר דרך הרצפה לארון תקשורת שנמצא בכניסה לבית, הגובה של ההכנה הוא 1.70 מטר, אין בעיה להוריד למטה או להעלות למעלה.
מרחק מהקיר של השעון עד קיר של המסך הוא 3.94 מטר.
אם זה רלוונטי אז הגודל המקסימאלי שהמסך יכנס הוא עד 2 מטר בגלל אילוצים של הרמקולים הקדמיים.
כמובן שהשעון יירד ברגע שאתקין את המקרן, ובנוגע לרכישה של גוף תאורה אחר, בינתיים לא בא בחשבון, אם לא יימצא פיתרון אחר...
יש למישהו פיתרון?
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

...
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
רק אם ניתן לדחוף תמונה של 92" (מה שאומר רוחב מסך ברוטו של כ-220 ס"מ) הייתי הולך על מקרן, במידה ולא ניתן הולך על מסך של 60-70" אינץ'.
גם במידה ויש את ה-2.2 מ' אני לא בטוח שהייתי הולך על המקרן בגלל שלא יהיה פשוט להסתיר את בית המסך בצורה אסטתית.
אם בכל זאת מתקדמים אזי מדובר על מרחק הקרנה של 3.1-3.4 מ' (3.94 בקיזוז 10 ס"מ בקיר המקרן, 15 ס"מ בקיר ההקרנה + קיזוז של רוחב המקרן).
מדובר במרחק הקרנה אידיאלי למסך 92" גם למקרן זול (במידה והתקציב נמוך = אופטומה HD141X שצריך מרחק הקרנה של 3-3.3 מ').
גובה ההקרנה תלוי בגובה המסך.
אם לא ניתן להוריד את הסנטר (וזה בהחלט מומלץ מאוד) אז להבנתי התמונה תתחיל מגובה של כ-90 ס"מ ותסתיים בכ-205 ס"מ מה שאומר שאת הHD141X צריך להתקין בערך בגובה של 220 ס"מ.
אם אפשר להוריד את הסנטר ולהתחיל את התמונה מגובה של 60-65 ס"מ זה יהיה יותר טוב (כמובן שגובה ההקרנה משתנה בהתאם).
כמובן שהמקרן צריך להיות ממוקם בדיוק באמצע רוחב התמונה (במידה והולכים על מקרן כמו האופטומה HD141X) בגלל שאין לו ציודוד עדשה.
הבעיה שאני מעריך שהמנורה תהיה חייבת להיות מוחלפת.
כמובן שיש מקרנים יקרים יותר כמו למשל האפסון 7200 שגמיש הרבה יותר בהתקנה:
במקום 3-3.3 מ' ל-92" = 2.7-5.8 מ'
גובה התקנה גמיש מאוד (אין לי ערכים מדויקים אבל לדעתי אפשר להתקין גם בגובה של 170 ס"מ אם זה מה שאתה רוצה ואף נמוך מכך בכדי שהמנורה לא תפריע)
לא חייבים למקם את המקרן בדיוק מול אמצע רוחב התמונה (למקרן יש צידוד עדשה אופקי).
גם במידה ויש את ה-2.2 מ' אני לא בטוח שהייתי הולך על המקרן בגלל שלא יהיה פשוט להסתיר את בית המסך בצורה אסטתית.
אם בכל זאת מתקדמים אזי מדובר על מרחק הקרנה של 3.1-3.4 מ' (3.94 בקיזוז 10 ס"מ בקיר המקרן, 15 ס"מ בקיר ההקרנה + קיזוז של רוחב המקרן).
מדובר במרחק הקרנה אידיאלי למסך 92" גם למקרן זול (במידה והתקציב נמוך = אופטומה HD141X שצריך מרחק הקרנה של 3-3.3 מ').
גובה ההקרנה תלוי בגובה המסך.
אם לא ניתן להוריד את הסנטר (וזה בהחלט מומלץ מאוד) אז להבנתי התמונה תתחיל מגובה של כ-90 ס"מ ותסתיים בכ-205 ס"מ מה שאומר שאת הHD141X צריך להתקין בערך בגובה של 220 ס"מ.
אם אפשר להוריד את הסנטר ולהתחיל את התמונה מגובה של 60-65 ס"מ זה יהיה יותר טוב (כמובן שגובה ההקרנה משתנה בהתאם).
כמובן שהמקרן צריך להיות ממוקם בדיוק באמצע רוחב התמונה (במידה והולכים על מקרן כמו האופטומה HD141X) בגלל שאין לו ציודוד עדשה.
הבעיה שאני מעריך שהמנורה תהיה חייבת להיות מוחלפת.
כמובן שיש מקרנים יקרים יותר כמו למשל האפסון 7200 שגמיש הרבה יותר בהתקנה:
במקום 3-3.3 מ' ל-92" = 2.7-5.8 מ'
גובה התקנה גמיש מאוד (אין לי ערכים מדויקים אבל לדעתי אפשר להתקין גם בגובה של 170 ס"מ אם זה מה שאתה רוצה ואף נמוך מכך בכדי שהמנורה לא תפריע)
לא חייבים למקם את המקרן בדיוק מול אמצע רוחב התמונה (למקרן יש צידוד עדשה אופקי).
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

למה אתה מתכוון שלא יהיה פשוט להסתיר את הבית מסך בצורה אסטטית?
אם זה בגלל הגבס עם הספוטים שיש כרגע אז ברור שזה יירד ואבנה משהו חדש ומתאים, בנוגע ורמקול סנטר, אין בעיה להזיז גם אותו, לאיזה גובה מומלץ להוריד אותו? (זאת אומרת החלק העליון של הרמקול, באיזה גובה אמור להיות מהרצפה?)
אבל מה שכרגע מגביל אותי באמת זה התאורה של הסלון, במידה ואני עושה את כל השינויים האלה, מקסימום אני אשנה את הצורה של הכדורים, אני אעלה אותם טיפה למעלה, אין בעלה לשחק איתם, אבל השאלה כמה? מה הגבול שהתאורה באמת לא תפריע למקרן?
כמו כן אשמח גם להמלצה למסך חשמלי כולל מתיחה, אני לא מכיר מחירים, אני רואה פה בפורום חבר'ה שמזמינים בסכומים של מעל 10,000 ש"ח, כמובן שאין לי סכום כזה להשקיע, אשמח לקבל כיוון, כמובן שהזמנה מחול באה בחשבון!
תודה רבה על העזרה!
בדרך להגשים חלום קטן...
אם זה בגלל הגבס עם הספוטים שיש כרגע אז ברור שזה יירד ואבנה משהו חדש ומתאים, בנוגע ורמקול סנטר, אין בעיה להזיז גם אותו, לאיזה גובה מומלץ להוריד אותו? (זאת אומרת החלק העליון של הרמקול, באיזה גובה אמור להיות מהרצפה?)
אבל מה שכרגע מגביל אותי באמת זה התאורה של הסלון, במידה ואני עושה את כל השינויים האלה, מקסימום אני אשנה את הצורה של הכדורים, אני אעלה אותם טיפה למעלה, אין בעלה לשחק איתם, אבל השאלה כמה? מה הגבול שהתאורה באמת לא תפריע למקרן?
כמו כן אשמח גם להמלצה למסך חשמלי כולל מתיחה, אני לא מכיר מחירים, אני רואה פה בפורום חבר'ה שמזמינים בסכומים של מעל 10,000 ש"ח, כמובן שאין לי סכום כזה להשקיע, אשמח לקבל כיוון, כמובן שהזמנה מחול באה בחשבון!
תודה רבה על העזרה!
בדרך להגשים חלום קטן...
- idan309
-
- חבר מביא חבר

חשבתי שאתה לא מעוניין לפרק את הגבס והספוטים. אם כן אז ברור שאין בעיה.
המיקום של הסנטר הוא לדעתי לא כזה קריטי מבחינת השמע אבל חשוב להוריד אותו בכדי שהתמונה תהיה מגובה נכון.
אם אתה הולך על מסך 92" לדעת התמונה צריכה להתחיל מגובה של 60-65 ס"מ מה שאומר שהרמקול סנטר צריך להסתיים לכל היותר בגובה של 50 ס"מ מהרצפה.
לא ציינת תקציב כולל אבל אם יש לך כ-15,000 ש"ח תקציב אז תוכל גם ללכת על מסך מתיחה חשמלי וגם על מקרן שיאפשר לך התקנה גמישה כולל אי טיפול במנורה.
מסך דומה לזה אמור לעלות לך עד הבית כ-4,500 ש"ח (דרך חברת גולדטק)
http://www.amazon.co.uk/Grandview-Elect ... B00BDN5JQ8
מקרן: סוני 40 (פחות גמיש אבל לדעתי עם תמוהנה עדיפה) / אפסון 7200 אמורים לעלות לך 11-12 אלף ש"ח כ"א.
http://www.trustedreviews.com/sony-vpl-hw40es-review
http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw7200-review
המיקום של הסנטר הוא לדעתי לא כזה קריטי מבחינת השמע אבל חשוב להוריד אותו בכדי שהתמונה תהיה מגובה נכון.
אם אתה הולך על מסך 92" לדעת התמונה צריכה להתחיל מגובה של 60-65 ס"מ מה שאומר שהרמקול סנטר צריך להסתיים לכל היותר בגובה של 50 ס"מ מהרצפה.
לא ציינת תקציב כולל אבל אם יש לך כ-15,000 ש"ח תקציב אז תוכל גם ללכת על מסך מתיחה חשמלי וגם על מקרן שיאפשר לך התקנה גמישה כולל אי טיפול במנורה.
מסך דומה לזה אמור לעלות לך עד הבית כ-4,500 ש"ח (דרך חברת גולדטק)
http://www.amazon.co.uk/Grandview-Elect ... B00BDN5JQ8
מקרן: סוני 40 (פחות גמיש אבל לדעתי עם תמוהנה עדיפה) / אפסון 7200 אמורים לעלות לך 11-12 אלף ש"ח כ"א.
http://www.trustedreviews.com/sony-vpl-hw40es-review
http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw7200-review
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

האמת זה לא התקציב שלי, חשבתי לרכוש את הבנקיו העממי, או משהו בטווח המחירים שלו, השאלה אם הוא יהווה לי את הבעיה של התאורה?
אם אני אתפזר מידי בתקציב זה לא יגמר רק בזה, אני חייב גם תקציב לגבס ועל הדרך גם להחליף טפט ולשים וילון.
אם אני אתפזר מידי בתקציב זה לא יגמר רק בזה, אני חייב גם תקציב לגבס ועל הדרך גם להחליף טפט ולשים וילון.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

בגלל שאתה ציינת זאת אז אני מרשה לעצמי לאמר שהדבר הכי חשוב שצריך לעשות לדעתי הוא להחליף את הטאפט.
אני אישית לא הייתי מסוגל לראות אפילו דקה אחת טלויזיה עם הטאפט הזה.
הבעיה עם ה-HD141X היא שלא תוכל להתקין אותו בגובה כזה שתוכל לקבל תמונה בגובה המתאים ללא החלפת המנורה.
אני אישית לא הייתי מסוגל לראות אפילו דקה אחת טלויזיה עם הטאפט הזה.
הבעיה עם ה-HD141X היא שלא תוכל להתקין אותו בגובה כזה שתוכל לקבל תמונה בגובה המתאים ללא החלפת המנורה.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

נראה לי שיש לי פתרון לדעת עד כמה יפריע לי המנורה, האם זה הגיוני למתוח חוט מהנקודה שהמקרן אמור להיות, זאת אמורת מהמנגנון של השעון, ועד החלק העליון של המסך?
ככה אני אוכל לדעת עד איזה גובה המנורה מגבילה אותי.
שיטה טובה לא?
אם כן, אשמח לדעת מה הגובה של המסך? זאת אמורת הנקודה העליונה של ההקרנה, במידה והמסך הוא 92 בפורמט 16:9 וגובה מתחיל מ-60 ס"מ.
תודה !
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

לא כל כך הבנתי את הכוונה שלך, אנחנו מדברים על הקרנה נטו? זאת אומרת שהחלק הלבן של המסך מסתיים בגובה 1.75?
אם החישוב שלי נכון זאת אומרת שהגובה של המסך נטו יוצא 1.15 מטר?
אם כן, באיזה גובה הכי אידיאלי למקם את המקרן?
מצטער ששיגעתי אותך..
אם החישוב שלי נכון זאת אומרת שהגובה של המסך נטו יוצא 1.15 מטר?
אם כן, באיזה גובה הכי אידיאלי למקם את המקרן?
מצטער ששיגעתי אותך..
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

איפה אני יכול לבדוק את זה?
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3721
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
קח בחשבון אם אתה מתכנן לתלות את המקרן מתחת למזגן. תצטרך לבנות חיפוי נגד מים! למקרה ושתיהיה נזילת מים מהמזגן.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

הכנתי ארון תקשורת בכניסה לבית, יש שם מגבר, ממיר, ראוטר, מחשב בקרוב ועוד כל מיני שטויות...
אני לא בקטע של מזנון ולפוצץ אותו בכל מיני מכשירים שגלויים לעיין עם מלא חוטים.
אני לא בקטע של מזנון ולפוצץ אותו בכל מיני מכשירים שגלויים לעיין עם מלא חוטים.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

כן, והכל עובד מושלם!!
כל הכבוד!!! אחלה רעיון 👍👍👍motorishta4 כתב:הכנתי ארון תקשורת בכניסה לבית, יש שם מגבר, ממיר, ראוטר, מחשב בקרוב ועוד כל מיני שטויות...
אני לא בקטע של מזנון ולפוצץ אותו בכל מיני מכשירים שגלויים לעיין עם מלא חוטים....
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

תודה!
חשבתי על זה עוד לפני שרכשתי את הבית, אז היה נוח לביצוע.
חשבתי על זה עוד לפני שרכשתי את הבית, אז היה נוח לביצוע.