חוו"ד על אטמור 905

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #21 

לגבי חימום הגז - במקרה שלי תמיד היתה תשתית מוכנה בדירה. אם אין לכם - אז לא בטוח שכדאי להכנס לזה.
בכל מקרה, מבחינת עלות המכשיר - זה אכן יקר אבל לדעתי שלי לא עלה הרבה יותר פחות.

לשם השוואה ביררתי על מכשיר דרך חברה חיצונית והמחיר שלהם היה בסביבות ה-6000 למכשיר גרמני והם לא עושים הכנה.
הם כמובן טענו שמה שחברות הגז מוכרות זה אשפה תוצרת סין, מה שהתברר כלא נכון מאוחר יותר כשביררתי. חברות הגז מוכרות תוצרת יפנית של חברה מכובדת.

כמו שאמרתי מקודם, אני לא חסיד גדול של שימוש בגז ויצא כך שבחרתי להשתמש בזה בתור פשרה אחרי הרבה בלבולי מח.

לא בטוח שהבנתי את שאלתך האחרונה.
לגבי התקנת דוד נוסף, אין לי מושג ולא יודע האם אפשרי.
מה זה אומר לחמם טיפה יותר את הדוד ?

הרבה אנשים יצירתיים הפכו והפכו בנושא - סה"כ מדובר בבעיה משותפת לכל בית כמעט.
אז ככה -

האמיצים:
משאירים את הדוד דולק 24 שעות. הם טוענים שכך הדוד שומר על החום שלו באופן קבוע ולא צריך לחמם מחדש מים קרים.
לא יודע מאיפה הם לקחו את הנוסחאות שלהם. הבעיה היא שהטרמוסטט בדוד מכוון בברירת מחדל ל-60 מעלות וזה בהנחה שהוא מדייק.
אין צורך בכזו טמפרטורה גבוהה ולשמר כזו טמפרטורה בוודאי לוקחת בסה"כ הרבה חשמל לאורך היממה.
כמובן שהצטברות האבנית עולה בתאוצה וביקור הטכנאי מובטח.

הפשוטים:
שמים שעון שבת ומכוונים לשעות בהן צריך מקלחת.
עשיתי את זה כשהייתי בדירה שכורה כי לא היה לי משהו אחר.
זה עובד ברוב המקרים. לפעמים אפילו כשנכנסים למקלחת בשעות בהן הדוד כבוי - זה בהנחה שהוא בתוך הבית.
עדיין חשופים לבעיית האבנית ועדיין קיים מצב בו המים נגמרים באמצע.
דורש התעסקות כל כמה זמן להוסיף או להוריד שעות. לפעמים השעון מזייף ויוצא מסנכרון וצריך לכוון אותו שוב.

המתוחכמים:
קונים שעון אבל עם אפליקציה.
פותר את בעיית הסנכרון והתעסקות עם פינים קטנים ומעצבנים. לא פותר את כל השאר.

האולטרא חוכמים:
קונים מכשיר עם טרמוסטט דיגיטלי ששולט על הדוד ומדליק ומכבה אותו בהתאם לטמפרטורה הרצויה.
דורש התקנה עם טכנאי.
פותר את רוב הבעיות. לכאורה הפתרון האידאלי לדוד בהתחשב באלטרנטיבות.
יכול להיווצר מצב בו נכנסים והמים נגמרים כי מי שהתקלח לפניך נרדם על הטוש. בכל זאת יש capacity מוגבל לדוד.
הפלוס הוא שאחרי כמה משחקים עם המכשיר - אין כמעט יותר התעסקות עם הדוד.
זה משאיר עדיין את בעיות האבנית שיכולות לשרוף את גוף החימום ואז לא עשינו בזה כלום.

לגבי זמנים -
שמעתי כבר דעות נחרצות יותר משל ביבי ובנט בנושא, אבל אני רק אומר את דעתי המלומדת אחרי שהתקנתי ביזע ועמל טרמוסטט שנותן דגימה כל דקה של הטמפרטורה העליונה בדוד. טרמומטר סטנדרטי נותן דגימה מהחלק התחתון של הדוד ולכן הדגימה לא מדויקת.

ההנחה היא שאין אבנית על גוף החימום ואין מאיץ.
לחמם דוד ממים קרים, קרי 25 מעלות ל-40 מעלות זה די מהר - משהו כמו 20 דקות.
קחי בחשבון שזה מספיק למקלחת זריזה של אולי 10 דקות לבן אדם אחד.

כדי ששני אנשים יתקלחו בניחותא צריך לפחות 50 מעלות. זה כבר לוקח הרבה יותר זמן. קצב העלייה הוא לא ליניארי.
אם אני לא טועה מדדתי פעם זמן מ-25 מעלות ל-55 מעלות וזה לקח שעתיים. הייתי בהלם.
ושוב - הדוד היה אחרי התקנה עם גוף חימום חדש.

לגבי האבנית - אם כבר פתחתי את פנדורה בא נסגור פה גם את זה.

רוב הפתרונות הנמכרים בנושא הם אשפה, למרות שהם יקרים.
הדבר היחיד שעושה את העבודה הוא מסנן כלשהו על הצנרת ולא חשוב איזה שמכיל אבני סיליפוס / לשם.
החומר הזה שזה שם מפואר לזרחן - פשוט מפריע לאבנית שהיא שם אחר לסידן להתגבש.

כמה בעיות -
כל שנה צריך לפתוח את הפילטר ולהחליף את הסיליפוס.
מסתבר שגם גוף האדם צריך סידן והזרחן כנראה מונע ממנו גם להצטבר בגוף - וזה לא מה שרצינו.
אפשר להתקין רק לדוד בתור פשרה.

קיים פתרון נוסף שאני משתמש בו נקרא "אבניקס" וזה מגנט עם הגברה חשמלית ששמים על הצנרת ליד הדוד או מכשיר החימום.
עכשיו לפני שיקומו הציניקנים והספקנים, אני לא מתיימר להגיד שאני יודע שהוא עובד - אין לי הוכחה כזו.
אני רק אומר שבדירה האחרונה שגרתי היתה מכת אבנית, הייתי שם 4 שנים והשתמשתי בשעון שבת שטחן את הדוד ולא היתה לי בעיה אחת.

לשם השוואה - בדירה החדשה שאני בה היום, לפני ששמתי את האבניקס - החלפתי פעמיים (או שלוש - לא זוכר כבר) את גוף החימום בדוד.

מי שהביא לי את זה היתה דווקא חברת הגז שאמרה שאם ארכוש את זה הם יוסיפו לי עוד שנת אחריות למכשיר החימום.
כמו"כ העלות היתה מסובסדת משהו.

אני חושב שזה מספיק להיום. או לבכלל.:lol:

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #22 

קצת באיחור אבל היות שהחורף בפתח, ההצעה היא לחבר דוד קטן (30 ליטר) בטור לדוד (השמש) הגדול הקיים.
משך החימום של דוד קטן הוא כרבע שעה, ו-30 ליטרים, יש בכוחם להספיק למקלחת אחת.
אם יש בדוד הגדול מים חמים, הדוד הקטן ימשיך ויחזיק במים חמים (שיכנסו אליו מהדוד הגדול), ואז, עוד מספר אנשים יוכלו להתקלח ברצף.
ואם בדוד הגדול אין מים חמים? יתכבד הממתין בתור וימתין רבע שעה נוספת, עד שיחממו המים בדוד הקטן שוב.
הפרשי הזמנים יהיו רבע שעה.
ואם בדוד הגדול יש עדיין מים "יותר" מפושרים, הרי שהדוד הקטן יתחמם מהר עוד יותר.
זוהי הצעה של חצי פשרה, וגם היא אינה פותרת את בעית האבנית.
אבני סיליפוס? אפשרי. בטור לדוד הקטן.
ולעת קיץ? אפשר לחבר את הצנרת כך, שבעזרת 2 ברזים, ניתן להחליט, האם המים יתקבלו רק מהדוד הגדול, או שמהדוד הקטן, שיהיה מחובר אליו בטור.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #23 

@FixTrics
·

מי התקין לך? אני קניתי אטמור מ"בשירי" באר שבע, התקנתי לבד (אני מהנדס חשמל עם רשיון בודק), הוא עובד מצויין כבר שנתיים וחצי, ואתמול שוב השתמשתי בו ועדיין עובד...

ikehgl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

קראתי את כל השרשור לגבי אטמור 905 ויש לי מה להוסיף:
בינואר 2016 הותקן אצלי מכשיר זה לחימום מים ביתי. לאחר 10 חודשי שימוש המכשיר הפסיק לעבוד. מכיוון שהיה באחריות החליפו לי אותו.
עברו עוד 11 חודשים וגם המכשיר השני הפסיק לעבוד. לפי מה שאמר לי הטכנאי בטלפון צריך להחליף את האלקטרומגנט, וזה יעלה לי עלות ביקור טכנאי של 250 שח'.
אני מתכוון לתקן אבל לאור ההסטוריה ומה שכתבו אחרים---לא תולה רבות באריכות ימי המכשיר.

ראיתי בחיפוש ברשת שקיים מכשיר גרמני --היבואן באיזור ירושלים.
המכשיר וההתקנה עולים בסביבות 2700 שח' אבל חשמלאי מוסמך צריך להכין תשתית לפני ההרכבה.
לדברי נציג החברה המכשיר שלהם מאד אמין--בעת ההפעלה גוף החימום מסתובב וכך אין הצטברות אבנית עליו. ובמקרה והגוף הולך--ניתן להחליפו.
שווה בדיקה, למי שמתלבט בין אטמור ומשהו מקביל.

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

תחשוב רגע... מכשיר קטנטן, שמכיל 3 גופי חימום... כל גוף - 5 ק"וט, כלומר, 5,000 ואט בכל גוף חימום קטן. כמה בועות אוויר במים ו/או קצת אבנית, והלך גוף החימום. מעבר לכך, כל ניתוק או הפעלה, יוצרים עומס רב על המימסר/קונטקטור או מה שאתה קורא "אלקטרומגנט". ובקיצור, הרבה מקום לצרות במעט נפח של מכשיר...
יתכן שהמכשיר הגרמני גדול יותר, ולגופי החימום יש מרחב רב יותר.
בכל מקרה, כשאתה מחבר או מנתק 5 ק"וט, אתה יכול לצפות שיווצר ניצוץ רציני, שבסופו של יום יהרוג את ה"פלטינות" של ה"אלקטרומגנט" וכזה חייב להיות מובנה בכל חמם שלא יהיה.

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא כתוב שגוף החימום מסתובב. כתוב שהגוף בשיטת סליל טבול, שמונע הצטברות אבנית

שליחה #26 

אבל למי אכפת? זה נראה "רציני" וההספק שלו בין 18 ל-29 קוו"ט. רצחני ממש. תחשוב. 27 לחלק ל-3 זה 9 קוו"ט לכל פזה. משהו כמו 40 אמפר לפזה? חיבור ביתי רגיל עומד על 25 אמפר לפזה. אז נצטרך לבצע הגדלת חיבור ל-60 אמפר, כי כשמפעילים את המכשיר, רוצים שגם מכונת הכביסה תצליח לעבוד במקביל? והמייבש? והמדיח? פפפ...(משחרר אוויר). ואם בא למישהו כוס קפה במקביל? עוד קומקום? וטוסטר? מה? נוותר על הטוסט, כשיעלי מתקלחת? למה?
טוב. אז אפשר להקטין ל-18 קוו"ט. נכון. וגם זה... 6000 ווט לפזה. 22 אמפר. כמעט כל מה שחברת החשמל מספקת בחיבור של 25 אמפר.
לא יודע למה, אבל כל המכשירים הללו מפחידים אותי.
http://www.himum.co.il/%D7%9E%D7%97%D7% ... D7%9D.html
·

wisniak
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 1 פעם

Re: הדיון הזה תמיד רלוונטי למישהו

שליחה #27 

@fenderon
·
שלום רב,

בדיקה שלי העלתה שכל חב' גז משווקת מוצר אחר (למשל במקרה שלנו - חב' דור גז עם מערכת Paloma). כלומר מונופול מחירים ברכישה, בהתקנה ובתחזוקה.
בנוסף, כדי להתקין את המכשיר שהן משווקות - הן מחייבות להתחבר אליהן כצרכן.

למיטב ידיעתי גם אטמור היא מונופול (כלומר רק היא משווקת/מתחזקת את המערכת שלה - אין תחרות מחירים).

יש פתרון אחר (יקר יותר מזה של אטמור לרכישה והתקנה) של חב' http://www.ms-group.co.il/ (פתרון של חב' Stiebel הגרמנית). מטבע הדברים הם המשווק היחיד של מערכת זו ולכן - שוב מונופול.

לגבי התקנת מע' חימום בגז. מי שיש לו הכנה מראש - עשה בשכל. אחרת צריך להתחבר לנקודה קיימת (אצלי למשל ניתן להתחבר למונה מחוץ לבית או לנק' המנגל בגינה) - ומשם להעביר את צינור הגז (בעובי של 1/2 צול, צהוב בולט ומכוער) בקיר חיצוני של הבית עד לעליית הגג, שם נמצא הדוד ולכן שם יש להתקין את המכשיר).

למערכת של אטמור יש ספיקה (ליטרים לדקה) נמוכה מאוד ביחד לכ להשאר (Stiebel או מערכות הגז).

למערכות מבוססות החשמל יש צורך בהתקנת שקע תלת-פאזי ליד הלוח. זה מחיבי כמובן מפסק מתאים בלוח החשמל. לא תמיד יש מקום פמוי בלוח החשמל. לא יודע אם ניתן לחבר את המכשיר לחיבור של הדוד ולהתבסס על אותו המפסק (צריך להתייעץ עם חשמלאי מוסמך).

2 שאלות:
1. אני לא סגור בנושא הספיקה (ליטרים לדקה). מצד אחד נראה שספיקה נמוכה זה לא טוב. מצד שני למעט במצבים קיצוניים, מעולם לא נכוון את הברז למים חמים בלבד, תמיד נהייה באיזה מצב באמצע (שילוב קרים + חמים). לכן אני לא יודע להגיד אם זו באמת בעייה (אולי רק כשמתקלחים ב- 2 מקלחות ביחד).
2. האם מע' גאז (שגם מתחברת לחשמל) עובדת כשיש הפסקת חשמל?

באיזו מערכת אתה משתמש? (כתבת - גז).

תודה

גרגר777
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0

שליחה #28 

שלום חברים. אני חדש פה בשטח אבל ותיק ובעל נסיון בקניות לבית אבל תרגיל שעשה אטמור עלי שוה מאד שאפרסם אותו.
לפני שנים רבות רכשתי מאטמור מכשיר לחימום מים דירתי והייתי מאד מרוצה ממנו תמתפקודו ושמונה שנים לא הייתי זקוק לשום תיקון. אותו מכשיר היה מקבל המים ממערכת המים הקרים אבל היה סידור לקיץ ובעזרת שני ברזים אספקת המים עברה לצינור מים החמים מדןד השמששלי. התעסקות עם פתיחה וסגירה של הברזים נראה לי שיפסיק כשקראתי הפרסומת של חברת אטמור עם מוצר החדש 905 . רכשתי אותו והורכב בזמן קצר אבל הייתי ממש מאוכזב מרמת ההתקנה של המכשיר כשנעשה שימוש חלקי באביזרי שרברבות משומשים שתוך זמן קצר גם החלו וטפטף .טלפונים וטלפונים עד ש הוחלפו
הפריטים שנזל. כל זה קרה התחילת הקיץ. כשהחלו הימים החמים החל גם מכשיק החדש לטםטף מצינור הלחץ העודף ואז הבנתי שאטמור לא ידע מה לעשות. בדקו דוד השמש שלי ונמצא שהוא תקין וכולל מפחית לחץ בהתאם לתקנות.
ללא הגזמה,המתקין היה אצלי עשרות פעמים אבל ממש לא ידע מהלעשות. 8 חודשים עברו בהם סחבתי כל יום לפחות דלי מים פרי הנזילה הסוררת.בזמן הזה הוחלף פעם המכשיר אבל גם החדש נזל. נבדק לחץ המים שמגיעים מדוד השמש עשרות פעמים אבל הוא נמצא תקין,קרוב ך-4 בר.

הייתי מאד מאוכזב . החלטתי ללכת לחברת אטמור ולדבר עם המנהל הכללי אבל מהר מאד גיליתי שחברת אטמור המקורית נמכרה בשנה 2012 לחברת הדברה מכפר סבא. מפעל היצור מקרית שמונה נסגר והמחסן אליו הגיעו מכשירים מסין עבר לאום אל פחם....אין בחברה אף אחד שמבין בטכנולוגיה שאטמור יזמה ויצרה שנים רבות.

בתביעה שלי בבית משפט לתביעות קטנות הסכמתי לפשרה שהחברה תשגר אלי מכתב התנצלות על הסבל שלי משך 8 חודשים ותתרום בשמי 750 ש"ח לאגודה למלחמה בסרטן. בהמשך הועבר אלי מכתב של השתתפות בצער ולא הצנצלות וקבלה שך תרומת 750 ש'ח לאגודה שבהמשך התברר לי שבמקור נכתבה ע"ש חברת אטמור והעתק מזויף בו מופיע שם שלי נמסר לי.

שורה תחתונה : תקנו ישר מגרמניה או מסין. לא להתקרב לחברה זאת.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”