חוו"ד על אטמור 905

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מחפש פתרון לחימום מים חשמלי מיידי עבור דירה.
נתקלתי במוצר הנ"ל - http://www.atmor.co.il/pd49_Home-905-.aspx

השאלה שלי האם למישהו יש ניסיון במקרה עם המוצר הנ"ל למשך שנה לפחות ?
אני מוטרד מהיכולת שלו לחמם מים בימי החורף הקרים ובמיוחד עבור שתי מקלחות בו זמנית.

נכון להיום יש לי מערכת חימום בגז שעושה את העבודה גם עבור שתי מקלחות, אבל אני מעונין להוריד את התלות בגז.

תודה.

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #2 

גם אני בררתי ואמרו לי שהחום המקסימלי הוא 50 מעלות.

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

50 מעלות זה אמור להספיק

שליחה #3 

אני כרגע משתמש בחימום גז מכוון ל-43 וזה מספיק לרוב השנה.
השאלה היא אם זה באמת מגיע לטמפרטורות האלה בפועל או שזה רק על הנייר.

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #4 

אותי מעניין אם זה שווה משהו ?

יש למישהו בבית את המכשיר שיכול להמליץ ?

kallaw
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אני יודע שלאמישראגז יש כזה. זה פעיל רק בזמן פתיחת הברז ונכבה אוטומטית כשסוגרים את הברז וגם מסוגל לספק מים לשתי מקלחות.

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אותי מפחיד הצריכת חשמל של 12-15Kw זה חולני.
דוד חשמל שמחמם כמות נכבדת של מים עדיפה על זה לדעתי מבחינת צריכה חשמל.

FixTrics
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

השתמשתי במוצר הזה בשנים האחרונות ואכלתי ממנו מרורים, הנסיון שלי עם המוצרים של אטמור הוא לא טוב, המכשירים לא מחזיקים מעמד יותר משנה, בדרך כלל נשרף שם גוף החימום או כרטיס, החלפתי 3 אטמורים בשנים האחרונות, אחרי שפניתי לחברה והתלוננתי על איכות המוצרים שלהם הם הציעו שאקנה את דגם ה 905 ב500 שח בלבד והסכמתי, החזיק פחות משנה והתחיל לקצר, שלחתי אותו לתיקון והם תיקנו אותו, עבד עוד חצי שנה והפסיק לעבוד בגלל כרטיס, שמתי בתחנת שירות בחדרה שם הוא חיכה כמה חודשים, עד שפנו אלי שאבוא לקחת אותו, כי הם לא יכולים לתקן אותו, פניתי לחברה והם שלחו אלי בן אדם שלקח את המכשיר מתחנת השירות, בדרך הוא התקשר ודרש 250 שקל על התיקון, כשהגיע אלי הבייתה לאחר שהתקין את האטמור והא לא עבד (כנראה שהלחץ לא היה מספיק חזק) דרש 700 שקל,כשלא הסכמתי לשלם תלש אותו מהקיר לקח והלך, פניתי לאטמור לפני חודש והם עדיין בודקים את הנושא, בקיצור מוצר גרוע ושירות גרוע שהשאיר לי טעם רע, גם כשהוא עובד הוא נותן פולסים של זרם מיים חמים ששורפים אותך או שקר לך. עם תינוק עברתי את כל החורף בלעדיו ונאלצתי להפעיל את הדוד המון שעות, מאוד מרגיז

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה על שיתוף המידע

שליחה #8 

ירדתי מהנושא הזה בעקבות חוות דעתך.

michaelr524
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

הי חברים,

רק רוצה להוסיף לכאן את החוויה שלי עם אטמור בשביל שאנשים לא יחשבו שהבעיה מוגבלת למספר מכשירים מקולקלים בלבד.

קודם כל, יכולת החימום שלהם מאד מוגבלת. כשהמים קרים בחורף צריך להפחית את זרם המים במידה ניכרת כדי שהמכשיר יספיק לחמם אותם לדרגת חום מספקת.
מי שאוהב להתקלח בזרם מים רגיל, לא יהיה מרוצה.

הזמנו "טכנאי" של אטמור בשביל שיבדוק אם יש לנו בעיה כלשהי, כי המכשירים פשוט לא חיממו כמו שצריך.
הגיע, הסביר שככה הם עובדים ולקח 350 ש"ח על הביקור.

אז יש לנו בית גדול, התקנו אטמור בכל המקלחות ובשני מטבחים. סה"כ 5 מכשירים.

1 מהם הוציא זרם מים מאד חלש מההתחלה וגם עשה רעשים מוזרים. אחרי כחודשיים הפסיק לחמם.

בערך באותו זמן הפסיק לעבוד עוד אטמור.

ואתמול הפסיק לעבוד השלישי. עברה פחות משנה מתחילת השימוש.

תודה,
מיכאל

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

מה לגבי המכשיר הזה (תוצרת גרמניה ולא יקר)

שליחה #10 

הציעו לי מכשיר חשמלי לחימום מים לכל הבית תוצרת גרמניה:
https://www.clage.com/en/product-range/ ... ctlist.php

העלות היא 3,500 - 4,000 ש"ח

מישהו התנסה עם המכשיר הזה?

michaelr524
חבר פעיל
חבר פעיל

אלטרנטיבה

שליחה #11 

דוד חשמל עם טרמוסטט ששומר על טמפרטורה אחידה באופן קבוע.

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

first thing first - דוד חשמל עם טרמוסטט אינו אלטרנטיבה.
היכולת שלו לשמור על הטמפרטורה מוגבלת בזמן ואחרי מקלחת או שתיים, כבר לא יהיו מים חמים.
בנוסף, לוקח לו זמן משמעותי לחמם דוד מים קרים לטמפרטורת היעד - יכול להגיע גם לשעתיים לדוד מים קרים.

תוסיף לזה בעיית אבנית במקומות שיש בהם בעיה קשה של אבנית וחיסלת את הפתרון.

לגבי המכשיר החשמלי הגרמני, לא התנסיתי בו אבל גם לא שמעתי על יותר מדי אנשים שהשתמשו בפתרונות כאלה.
תוצרת גרמניה או לא, מדובר במכשיר עם צריכה חשמלית מאד גבוהה, דבר שספק אם זמין בכל דירה.

בנוסף, לא הבנתי אם זה יעבוד כהלכה כאשר בבית עובדים כבר מכשירי חשמל אחרים שתובעים לא מעט חשמל. אף אחד לא ענה לי על השאלה הזו.

לעומת זאת, הרבה אנשים שאני מכיר, ברוב הבניינים שגרתי בהם השתמשו בתשתית לחימום מים על בסיס גז.

למרות שגז לא נשמע בטיחותי משהו, גוף חימום חשמלי שמתאמץ יתר על המידה, בגלל אבנית למשל, עלול לגרום לקצר ולשריפה.
במכשיר גז, המים פשוט לא יתחממו כמו שצריך.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #13 

@fenderon
·עברתי מחדש על כל השרשור ולא הבנתי - יש לך תשתית גז כיום ואתה מחפש תחליף או תוספת? למה? שנתיים כבר אתה מתלבט ולא הגעת לשום תובנה? (לא ביקורת, אלא ניסיון להבין איפה נקודת הכשל).
אתה שואל לגבי החשמל, אבל לא נתת שום נתון טכני - מה גודל הבית, פרטי או בניין, כמה נפשות, האם יש דרישות מיוחדות כגון אמבטיה, כמה מקלחות, האם יש תשתית מים מסודרת, תלת פאזי או חד פאזי, מה רע לך כיום, למה בלתי אפשרי תשתית רגילה של דוד שמש וקולט, האם הבאת איפ עם בעל מקצוע עם הצעה קונקרטית לבעיה שלך?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

סה"כ עניתי לשאלה האחרונה של raoul זה הכל.

michaelr524
חבר פעיל
חבר פעיל

אלטרנטיבה

שליחה #15 

הדוד יכול להיות גדול - אני מתקין כרגע 200 ליטר.
לא צריכה להיות בעיית אבנית אם קובעים את הטרמוסטט על 50-60 מעלות מקסימום.
הרעיון הוא שהטרמוסטט מפעיל ומכבה את הדוד אוטומטית בהתאם לטמפרטורה - המים אף פעם לא מתקררים.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: אלטרנטיבה

שליחה #16 

@michaelr524
·
דוד חשמל הוא הפתרון הדיפולטיבי וכבודו במקומו מונח. הוא זול משמעותית בהתקנה מכל מערכת אחרת - סה"כ להוסיף גוף חימום לדוד מים שכבר קיים ונקודת חשמל שעומדת ב-2.5KW, שזאת נקודת חשמ רגילה.

אבל...
1. לדוד לוקח זמן להתחמם - אז צריך לתכנן תמיד מראש או... תמיד לחמם מים (שחלק מזה לשווא)
2. מים שעומדים מחוממים בדוד מאבדים את הטמפ' - לא יעזור יש כאן בזבוז. במיוחד בימי החורף הקרים ,כאשר דוד המים עומד בחוץ על הגג, לא יעזור... המים מתקררים. אני שם לב לזה בעיקר שאני קם בבקשר אחרי שלילה לפני זה הארתי מים חמים ובבקר לא נשאר מזה יותר מידי.
3. מרחק הדוד מנקודת הצריכה עושה את שלו. אתה מתקלח. ואם זה שמתקלח אחריך לא נכנס מיד, כל המים בקו מתקררים וצריך שוב להזרים מים עד שהמים החמים מגיעים לנקודת הצריכה.
4. כמובן בעיית האבנית - למרות שזה לא כזב רציני כיוון שלהחליף גוף חימום פעם בשנתיים זה לא יקר בכלל.

בכל אופן , אנחנו מדסכסים כאן 2 אספקטים : נוחות וחיסכון.

michaelr524
חבר פעיל
חבר פעיל

נוחות וחיסכון

שליחה #17 

על מנת לשמור על חום המים, נדרשת הרבה פחות אנרגיה - לעומת חימום מאפס בכל פעם מחדש. אז יש כאן גם רכיב של חסכון וגם רכיב של נוחות - מכיוון שתמיד יהיו מים חמים זמינים מיידית וזה יעלה לא יותר מהפעלה וכיבוי ידני של הדוד.
נכון שמבזבזים יותר מים בגלל המרחק מהדוד.. אבל האטמורים הקטנים לא יחממו את המים לטמפרטורה הרצויה בחורף (בלשון המעטה). מצד שני מכשירי חימום מיידי מארה"ב לדוגמה, שכן מסוגלים לחמם כמו שצריך - צורכים יותר מדי חשמל, ברוב הבתים זה אומר שלא תוכל להפעיל עוד מקלחת או מספר מכשירים חשמליים נוספים בלי להסתכן בעומס יתר.
לגבי אבנית, הבנתי שהיא נוצרת רק כשטמרטורת המים בדוד מגיעה ל- 70 מעלות ומעלה. במידה ולא מחוברים קולטים לדוד, ניתן לשלוט על הטמפרטורה המקסימלית בעזרת הטרמוסטט.
מצד שני, האם גוף החימום במכשירי חימום מיידי מוגן מאבנית?
בכל מקרה, ההתקנה שאני מבצע כרגע היא של דוד חשמל - לא מחובר לקולטי שמש. והדוד יושב בתוך הבית. כך שאיבוד הטמפרטורה יהיה קטן יותר מאשר אם הדוד היה יושב על גג בניין וגם אורך הצינורות מתקצר בהתאם.
נראה איך ילך.. אני אעדכן כאן, אם זה מעניין מישהו.
אגב, את הדוד 200 ליטר קניתי ב- 900 ש"ח כולל מע"מ.

moran10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #18 

שלום,
אמנם הדיון מעט ישן אך הכי רלוונטי עבורי- האם למישהו מכם יש מה להוסיף בעד/נגד אטמור 905 לכל הבית?
אני גרה בבניין משותף ויש לי דוד שמש.
קראתי את השרשור הזה וראיתי בעוד מקומות טענות כנגד המכשיר עצמו (לא מחמם טוב, זרם חלש, צריכת חשמל גבוהה, תקלות) וכנגד החברה (שירות גרוע, אי אפשר לדבר עם נציגי שירות או לקבל תשובות).
האם לטעמכם כדאי להתקין בשביל הנוחות של מים חמים בכל שעה (עם 2 ילדים קטנים) או לכוון את הבוילר לבוקר ולערב בימי החורף ולהינות מהשמש בשאר השנה?
אציין שקיבלנו המלצה טובה על המכשיר מגיסתי. הוא גרה בבניין עם דוד חשמל בלבד, אולי זה משפיע מבחינת נוחות אבל טוענת שהזרם טוב והמים חמים מספיק.

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הדיון הזה תמיד רלוונטי למישהו

שליחה #19 

אתחיל מהסוף.
אני עשיתי מחקר מקיף בזמנו על כל האלטרנטיבות לחימום מים והפתרון שנשארתי איתו הוא חימום מים בגז.
יש לי ניסיון של כמה שנים עם הפתרון הזה בדירות שונות ועם דגמים שונים.

הוא לא חף מחסרונות, אבל בשורה התחתונה הוא עובד ויציב לאורך זמן.
וגם אני עם שני ילדים שהיו בזמנו קטנים.

למי שמחפש פתרון אולטמטיבי - הוא לא קיים לדעתי.

הדרישות האופטימליות לחימום מים צריכים להתחשב ב-:

1. זמינות 24 שעות למים חמים.
2. טמפרטורת המים צריכה להיות קבועה לאורך כל המקלחת.
3. הזמינות לא תהיה תלויה בכמות האנשים שהשתמשו לפניך במקלחת.
4. זרם המים צריך להיות מקסימלי גם כאשר מתקלחים מספר אנשים בו זמנית.
5. התשלום החודשי צריך להיות זול.
6. הפתרון צריך להיות חסין לבעית האבנית.
7. הפתרון צריך להיות עם רמת בטיחות גבוהה.

כל אחד לפי ראות עיניו מחשב את החסרונות שלו ולפי זה בוחר - בהנחה שהוא יכול לבחור - את חימום המים בדירה.

אני אישית לא אוהב את הרעיון של חימום מים בגז ובדקתי מספר פתרונות אלטרנטיביים לפני שבחרתי בחימום בגז.
כדי לא להאריך ולייגע - אציין רק את הפתרון האחרון שהשתמשתי בו והוא מוצר ששומר על טמפרטורה קבועה בדוד חשמל.

נתקלתי בלא מעט בעיות שלהערכתי רובם היו בגלל אבנית.
גופי חימום נשרפים אחד אחרי השני - טכנאים יוצאים ונכנסים מהבית - כל אחד מרוקן את כל הדוד ומציף את המרפסת שירות - קצרים חשמליים בבית ובסוף מתקלחים עם קומקום חשמלי.

למרות ששילמתי על מוצר יקר ושיהיה ברור הבעיה לא היתה בו - הזמנתי חימום בגז בתור גיבוי.
אחרי שהתחלתי להשתמש בו - אף אחד בבית לא מוכן לחזור לחימום בדוד.

לפי דעתי, כל פתרון של חימום במים צריך לכלול פתרון לאבנית ומי שלא עושה זאת הוא טיפש כי זה חוסך בעיות.
גוף חימום בגז חשוף לאותה בעיה אבל הנזק המקסימלי שיכול לקרות הוא חימום איטי וחלש.
בחימום חשמל - זה יכול לגרום במקרה הכי טוב להפסיק לפעול לגמרי כי גוף החימום נשרף - במקרה הרע - קצר ו/או שריפה.

אני לא אכנס כאן לפתרונות נגד אבנית - זה סרט אחר שעברתי. כרטיסים יימכרו בנפרד :)

moran10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

תודה!

שליחה #20 

תודה על התשובה המפורטת!
האמת שאנחנ וירדנו מגז אבל אולי תשכנע אותי אחרת-
מהבדיקה שלי עלה שכל חברה מוכרת מכשיר חימום בגז רק ללקוחות שלה, ומכיוון שאני גרה בבית משותף החלפת ספק גז איננה הליך קל ומהיר (מה גם שעברנו אותנו לפני כמה חודשים אז אני לא בטוחה שבכלל תהיה הסכמה ורצון כרגע להחליף שוב). לאור זאת, אני כבולה לחברה הנוכחית, שמוכרת את המכשיר הכי יקר בשוק- 4,000 ש"ח ובנוסף עלות הצנרת (לעומת 2,500 ש"ח של האטמור ואינני צריכה לעשות הכנה נוספת אליו).
ענין צנרת הגז הטריד אותנו מאד גם כן- כיצד מעבירים אותה? האם ניתן "למשןך" מהמטבח או שצריך מקו הראשי במסדרון? וגם אם מהמטבח- צריך לעשות חורים בארונות וכן חור בקיר כדי לצאת אל מרפסת השירות ולצערי לאור אסונות אחרים במדינה שקרו בגלל בעלי מקצוע, אנחנו מעט חוששים.
האם לדעתך לא עדיף לחמם טיפה יותר את הדוד כדי להגיע למים חמימים/חמים ברוב שעות היום? או להתקין דוד קטן (בנוסף לקיים) לשם כך?
אציין שיש לנו מסנן אבנית בקו המים הראשי אך אינני יודעת האם ועד כמה הוא טוב.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”