בכל מקרה, מבחינת עלות המכשיר - זה אכן יקר אבל לדעתי שלי לא עלה הרבה יותר פחות.
לשם השוואה ביררתי על מכשיר דרך חברה חיצונית והמחיר שלהם היה בסביבות ה-6000 למכשיר גרמני והם לא עושים הכנה.
הם כמובן טענו שמה שחברות הגז מוכרות זה אשפה תוצרת סין, מה שהתברר כלא נכון מאוחר יותר כשביררתי. חברות הגז מוכרות תוצרת יפנית של חברה מכובדת.
כמו שאמרתי מקודם, אני לא חסיד גדול של שימוש בגז ויצא כך שבחרתי להשתמש בזה בתור פשרה אחרי הרבה בלבולי מח.
לא בטוח שהבנתי את שאלתך האחרונה.
לגבי התקנת דוד נוסף, אין לי מושג ולא יודע האם אפשרי.
מה זה אומר לחמם טיפה יותר את הדוד ?
הרבה אנשים יצירתיים הפכו והפכו בנושא - סה"כ מדובר בבעיה משותפת לכל בית כמעט.
אז ככה -
האמיצים:
משאירים את הדוד דולק 24 שעות. הם טוענים שכך הדוד שומר על החום שלו באופן קבוע ולא צריך לחמם מחדש מים קרים.
לא יודע מאיפה הם לקחו את הנוסחאות שלהם. הבעיה היא שהטרמוסטט בדוד מכוון בברירת מחדל ל-60 מעלות וזה בהנחה שהוא מדייק.
אין צורך בכזו טמפרטורה גבוהה ולשמר כזו טמפרטורה בוודאי לוקחת בסה"כ הרבה חשמל לאורך היממה.
כמובן שהצטברות האבנית עולה בתאוצה וביקור הטכנאי מובטח.
הפשוטים:
שמים שעון שבת ומכוונים לשעות בהן צריך מקלחת.
עשיתי את זה כשהייתי בדירה שכורה כי לא היה לי משהו אחר.
זה עובד ברוב המקרים. לפעמים אפילו כשנכנסים למקלחת בשעות בהן הדוד כבוי - זה בהנחה שהוא בתוך הבית.
עדיין חשופים לבעיית האבנית ועדיין קיים מצב בו המים נגמרים באמצע.
דורש התעסקות כל כמה זמן להוסיף או להוריד שעות. לפעמים השעון מזייף ויוצא מסנכרון וצריך לכוון אותו שוב.
המתוחכמים:
קונים שעון אבל עם אפליקציה.
פותר את בעיית הסנכרון והתעסקות עם פינים קטנים ומעצבנים. לא פותר את כל השאר.
האולטרא חוכמים:
קונים מכשיר עם טרמוסטט דיגיטלי ששולט על הדוד ומדליק ומכבה אותו בהתאם לטמפרטורה הרצויה.
דורש התקנה עם טכנאי.
פותר את רוב הבעיות. לכאורה הפתרון האידאלי לדוד בהתחשב באלטרנטיבות.
יכול להיווצר מצב בו נכנסים והמים נגמרים כי מי שהתקלח לפניך נרדם על הטוש. בכל זאת יש capacity מוגבל לדוד.
הפלוס הוא שאחרי כמה משחקים עם המכשיר - אין כמעט יותר התעסקות עם הדוד.
זה משאיר עדיין את בעיות האבנית שיכולות לשרוף את גוף החימום ואז לא עשינו בזה כלום.
לגבי זמנים -
שמעתי כבר דעות נחרצות יותר משל ביבי ובנט בנושא, אבל אני רק אומר את דעתי המלומדת אחרי שהתקנתי ביזע ועמל טרמוסטט שנותן דגימה כל דקה של הטמפרטורה העליונה בדוד. טרמומטר סטנדרטי נותן דגימה מהחלק התחתון של הדוד ולכן הדגימה לא מדויקת.
ההנחה היא שאין אבנית על גוף החימום ואין מאיץ.
לחמם דוד ממים קרים, קרי 25 מעלות ל-40 מעלות זה די מהר - משהו כמו 20 דקות.
קחי בחשבון שזה מספיק למקלחת זריזה של אולי 10 דקות לבן אדם אחד.
כדי ששני אנשים יתקלחו בניחותא צריך לפחות 50 מעלות. זה כבר לוקח הרבה יותר זמן. קצב העלייה הוא לא ליניארי.
אם אני לא טועה מדדתי פעם זמן מ-25 מעלות ל-55 מעלות וזה לקח שעתיים. הייתי בהלם.
ושוב - הדוד היה אחרי התקנה עם גוף חימום חדש.
לגבי האבנית - אם כבר פתחתי את פנדורה בא נסגור פה גם את זה.
רוב הפתרונות הנמכרים בנושא הם אשפה, למרות שהם יקרים.
הדבר היחיד שעושה את העבודה הוא מסנן כלשהו על הצנרת ולא חשוב איזה שמכיל אבני סיליפוס / לשם.
החומר הזה שזה שם מפואר לזרחן - פשוט מפריע לאבנית שהיא שם אחר לסידן להתגבש.
כמה בעיות -
כל שנה צריך לפתוח את הפילטר ולהחליף את הסיליפוס.
מסתבר שגם גוף האדם צריך סידן והזרחן כנראה מונע ממנו גם להצטבר בגוף - וזה לא מה שרצינו.
אפשר להתקין רק לדוד בתור פשרה.
קיים פתרון נוסף שאני משתמש בו נקרא "אבניקס" וזה מגנט עם הגברה חשמלית ששמים על הצנרת ליד הדוד או מכשיר החימום.
עכשיו לפני שיקומו הציניקנים והספקנים, אני לא מתיימר להגיד שאני יודע שהוא עובד - אין לי הוכחה כזו.
אני רק אומר שבדירה האחרונה שגרתי היתה מכת אבנית, הייתי שם 4 שנים והשתמשתי בשעון שבת שטחן את הדוד ולא היתה לי בעיה אחת.
לשם השוואה - בדירה החדשה שאני בה היום, לפני ששמתי את האבניקס - החלפתי פעמיים (או שלוש - לא זוכר כבר) את גוף החימום בדוד.
מי שהביא לי את זה היתה דווקא חברת הגז שאמרה שאם ארכוש את זה הם יוסיפו לי עוד שנת אחריות למכשיר החימום.
כמו"כ העלות היתה מסובסדת משהו.
אני חושב שזה מספיק להיום. או לבכלל.