עזרה בבחירת מכונה חדשה
שלום,
אני חובב קפה כבר כמה שנים, ועד היום משתמש במכונת נספרסו, כאשר אני טוחן בעצמי את הקפה וממלא קפסולות ריקות שמיועדות לכך.
אפילו ניסיתי פה ושם לקלות קפה לבד (בעזרת מכשיר פופקורן) עם תוצאות לא גרועות (אבל לא כל כך טובות גם כן...)
קראתי הרבה לאחרונה אבל אני עדיין מעט מבולבל בין שלל המינוחים (סוגים וגדלים של ידיות, סוגים של דודים, פיצ'רים חשובים וכו').
בכל אופן, החלטתי לשדך למטחנה שלי (Graef) מכונה ידנית ראויה.
התקציב לא גבוה - עד 200 ש"ח (ועדיף קצת פחות...)
האופציות כפי שאני רואה אותן עכשיו (האירו את עיניי עם עוד אופציות בבקשה):
Ascaso basic
Gaggia classic (מנסה להבין מה ההבדל בין כל דגמי הBaby של החברה)
Saeco Poemia
אשמח לחוות דעתכם, המלצות נוספות, ובכלל הסברים לגבי מה צריך לשים לב בין הנ"ל.
תודה רבה!
אני חובב קפה כבר כמה שנים, ועד היום משתמש במכונת נספרסו, כאשר אני טוחן בעצמי את הקפה וממלא קפסולות ריקות שמיועדות לכך.
אפילו ניסיתי פה ושם לקלות קפה לבד (בעזרת מכשיר פופקורן) עם תוצאות לא גרועות (אבל לא כל כך טובות גם כן...)
קראתי הרבה לאחרונה אבל אני עדיין מעט מבולבל בין שלל המינוחים (סוגים וגדלים של ידיות, סוגים של דודים, פיצ'רים חשובים וכו').
בכל אופן, החלטתי לשדך למטחנה שלי (Graef) מכונה ידנית ראויה.
התקציב לא גבוה - עד 200 ש"ח (ועדיף קצת פחות...)
האופציות כפי שאני רואה אותן עכשיו (האירו את עיניי עם עוד אופציות בבקשה):
Ascaso basic
Gaggia classic (מנסה להבין מה ההבדל בין כל דגמי הBaby של החברה)
Saeco Poemia
אשמח לחוות דעתכם, המלצות נוספות, ובכלל הסברים לגבי מה צריך לשים לב בין הנ"ל.
תודה רבה!
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
בתור אחד שעבר מקפסולות לסילביה, לדעתי סיליבה + PID תיתן לך תמורה מעולה עם קפה טוב.
אפשר גם בלי PID, אבל תזכור שלא סתם קוראים לה סילביה המשוגעת
(אני היתי בלי PID, דרש ממני קצת יותר תשומת לב ולסגל לעצמי אופן עבודה נכון)
יש לי עדיין סימפטיה אליה, גם אחרי שנה + שאני עם הג'יוליה.
אוך... סילביה סילביה...
אפשר גם בלי PID, אבל תזכור שלא סתם קוראים לה סילביה המשוגעת
יש לי עדיין סימפטיה אליה, גם אחרי שנה + שאני עם הג'יוליה.
אוך... סילביה סילביה...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
אם רק לא היתה לך מטחנה, הסט שאני מוכר הוא *בול* בשבילך...
http://www.hometheater.co.il/vt219307.% ... D7%94.html
http://www.hometheater.co.il/vt219307.% ... D7%94.html
לדעתי ברמה הזו - סילביה יד שניה עם PID שמורה זה התמורה הכי טובה by far.
אגב יש פה מישהו שמוכר סילביה הדור האחרון עם PID ומטחנה וכל הציוד הנלווה שתצטרך (טמפרים ונוקבוקסים למינהם) הייתי מדבר עם הבחור.
אם אתה מתעקש על חדש אישית הייתי הולך על הג'אגיה קלאסיק אבל נראה לי שכולם דיי דומות.
לגבי ההבדלים בג'אגיה בין הדגמים אז בגדול הם זהות בחלקים החשובים ושונות רק בחומרים מהם כל דבר בנוי בעיצוב ובממשק אז זה לגמריי עניין של טעם
הנה סרטון שמסביר לעומק :
אגב יש פה מישהו שמוכר סילביה הדור האחרון עם PID ומטחנה וכל הציוד הנלווה שתצטרך (טמפרים ונוקבוקסים למינהם) הייתי מדבר עם הבחור.
אם אתה מתעקש על חדש אישית הייתי הולך על הג'אגיה קלאסיק אבל נראה לי שכולם דיי דומות.
לגבי ההבדלים בג'אגיה בין הדגמים אז בגדול הם זהות בחלקים החשובים ושונות רק בחומרים מהם כל דבר בנוי בעיצוב ובממשק אז זה לגמריי עניין של טעם
הנה סרטון שמסביר לעומק :
נערך לאחרונה על ידי Nax ב 19/10/2014 19:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
@Nax
·הי, תודה לכולכם,
נתחיל מהסוף: אני עובד גם עם מקינטה. אבל לרוב מעדיף אספרסו.
לגבי מכונה מיד 2 - אני שם דגש על מה שאמר NAX : "שמורה". אני לא יכול להבטיח דבר כזה... ותמיד יש את ההרגשה שהבעלים הקודם לא דאג לה כמו שאני אדאג למכונה...
NEMESIS, למה הבחירה היחידה היא האסקסו? ומעבר למחיר, במה היא עדיפה\נחותה מהאחרות?
תודה.
·הי, תודה לכולכם,
לגבי מכונה מיד 2 - אני שם דגש על מה שאמר NAX : "שמורה". אני לא יכול להבטיח דבר כזה... ותמיד יש את ההרגשה שהבעלים הקודם לא דאג לה כמו שאני אדאג למכונה...
NEMESIS, למה הבחירה היחידה היא האסקסו? ומעבר למחיר, במה היא עדיפה\נחותה מהאחרות?
תודה.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אכן ממליץ. לא יודע אם זה מנצח בנוקאאוט אבל אחרי מות הגאג'יה בייבי עברתי למקינטה (גם בריקה) + חלב מוקצף במקציף חיצוני (twister pro), הטחינה אצלי נעשית גם כן בGRAEF. ובשביל כוס אחת ביום (כשיש אורחים צריך לעבוד קשה יותר או להחזיק כמה מקינטות בגדלים שונים) אני לא חושב שאחזור למכונות אספרסו בקרוב.Nax כתב:לא רוצה לעצבן עם כיוון שלא שאלת לגביו אבל אני עכשיו מכין קפה במקינטה בריקה ומאוד אוהב את התוצאה
עלות נמוכה 2 דקות לשוט וטעם שמנצח את הנספרסו...
היתרון לנספרסו רק במהירות העבודה, אבל לא בעלות ולא בטעם. מכונת אספרסו תגזול יותר זמן רק בלהתחמם ולהוציא שוט ראשון כמו שצריך.
·
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
·Kanshoof כתב:@Nax
·הי, תודה לכולכם,
תודה....
היי,
כמי שמוכר את אותה מכונה יד 2
אני מזמין אותך לקפוץ לביקור ולראות אותה. אני חושב שפירטתי על התחזוקה שלי באופן די מלא (ואם לא, אתה מוזמן להתקשר ולשאול, ולהכיר את היקה פוץ שמאוחרי ההודעה), לא חושב שהייתי יכול לעשות משהו נוסף מלבד זה.
תפוך, במקרה הכי גרוע, תקבל כוס קפה
(ולמען הסר ספק, גם אצלי הבריקה והטוטוקרמה לא הולכות לשום מקום..)
- TsurTriger
- כתב צילום

מבין לגמרי את הרצון לחדשה והחשש מיד שתיים.
מצד שני, מכונה קפה זה מכשיר מאוד פשוט. בוודאי שיותר פשוט מרכב.
ממליץ בחום לא לפסול יד שנייה.
תעשה חיפוש ברשת, או אפילו תשאל אותנו כאן בפורום, מה כדאי לבדוק בציוד 2.
בסה"כ המכונות האלה אצל רוב האנשים מכינות לכל היותר כוס קפה ביום, שזה כלום בשביל מכונת קפה. כך שאם תחזקו אותן נכון ושמרו עליהן, הן צריכות להיות במצב מעולה. כך שתוכל לקבל מכונה מעולה במצב מעולה בחצי מחיר ממכונה חדשה.
אל תשכח שיש מכונות קפה שמחזיקות עשרות שנים עם תחזוקה נכונה.
מצד שני, מכונה קפה זה מכשיר מאוד פשוט. בוודאי שיותר פשוט מרכב.
ממליץ בחום לא לפסול יד שנייה.
תעשה חיפוש ברשת, או אפילו תשאל אותנו כאן בפורום, מה כדאי לבדוק בציוד 2.
בסה"כ המכונות האלה אצל רוב האנשים מכינות לכל היותר כוס קפה ביום, שזה כלום בשביל מכונת קפה. כך שאם תחזקו אותן נכון ושמרו עליהן, הן צריכות להיות במצב מעולה. כך שתוכל לקבל מכונה מעולה במצב מעולה בחצי מחיר ממכונה חדשה.
אל תשכח שיש מכונות קפה שמחזיקות עשרות שנים עם תחזוקה נכונה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
·Kanshoof כתב:@Nax
·הי, תודה לכולכם,
תודה....
ביקורת כאן:
http://www.htcafe.co.il/p-1.article01882.html
@Nemesis
תודה, קראתי את המאמר המוצלח הזה כבר בהתחלת החיפוש (לכן המכונה נכנסה לרשימת האופציות).
שאלות קצת יותר ספציפיות:
האם האסקסו הזו מגיעה כבר עם OPV (במאמר אין תשובה חד משמעית לגבי המכשירים שנמכרים היום)?
האם OPV הוא זה שהופך את המכונה ליותר "סלחנית" לגבי דיוק בטחינה ובדחיסה?
ולגבי אותה סלחנות, האם לדעתכם מכונה "סלחנית" תהיה בעצם גורם מעכב עבור חובב קפה שרוצה להשתפר ביכולת ההכנה שלו?
לגבי גובה הראש, הוזכר במאמר (ואני רואה במכונות אחרות גם) שלרוב מתחת לראש אפשר להניח רק כוס אספרסו. נראה שכוס לקפוצ'ינו לא נכנסת שם, זה נכון? ואם כן, איך אתם מכינים קפוצ'ינו?
תודה רבה!
תודה, קראתי את המאמר המוצלח הזה כבר בהתחלת החיפוש (לכן המכונה נכנסה לרשימת האופציות).
שאלות קצת יותר ספציפיות:
האם האסקסו הזו מגיעה כבר עם OPV (במאמר אין תשובה חד משמעית לגבי המכשירים שנמכרים היום)?
האם OPV הוא זה שהופך את המכונה ליותר "סלחנית" לגבי דיוק בטחינה ובדחיסה?
ולגבי אותה סלחנות, האם לדעתכם מכונה "סלחנית" תהיה בעצם גורם מעכב עבור חובב קפה שרוצה להשתפר ביכולת ההכנה שלו?
לגבי גובה הראש, הוזכר במאמר (ואני רואה במכונות אחרות גם) שלרוב מתחת לראש אפשר להניח רק כוס אספרסו. נראה שכוס לקפוצ'ינו לא נכנסת שם, זה נכון? ואם כן, איך אתם מכינים קפוצ'ינו?
תודה רבה!
למרות ההצהרות לא נראה שהוסיפו לה OPV.
http://ascaso.com/2012/eng/espresso-cof ... asic2.html
גם אם היה, זה לא מעכב התפתחות של חובב קפה. זה מאפשר חזרתיות קצת יותר גבוהה, והוצאת קפה טוב גם אם אחד הפרמטרים טיפה פחות מדוייק.
לגבי קפוצ'ינו, יש כוסות שטוחות ורחבות
[img2=425x425]http://www.totalmerchandise.co.uk/uploa ... saucer.jpg[/img2]
http://ascaso.com/2012/eng/espresso-cof ... asic2.html
גם אם היה, זה לא מעכב התפתחות של חובב קפה. זה מאפשר חזרתיות קצת יותר גבוהה, והוצאת קפה טוב גם אם אחד הפרמטרים טיפה פחות מדוייק.
לגבי קפוצ'ינו, יש כוסות שטוחות ורחבות
[img2=425x425]http://www.totalmerchandise.co.uk/uploa ... saucer.jpg[/img2]
- TsurTriger
- כתב צילום

בגלל שאלה לרוב מכונות קומפקטיות, הגובה שלהן קטן.
ולכן, רק כוס אספרסו נכנסת ללא בעיה.
עם הסילביה מה שהיתי עושה זה מוריד את הכיסוי של המגש ומניח את הכוס על תחתית המגש. כמובן, כשהמגש ריק.
מה שעוד אפשר לעשות זה להכין את האספרסו לתוך כוס אספרסו ולשפוך לתוך כוס קפוצ'ינו.
ולכן, רק כוס אספרסו נכנסת ללא בעיה.
עם הסילביה מה שהיתי עושה זה מוריד את הכיסוי של המגש ומניח את הכוס על תחתית המגש. כמובן, כשהמגש ריק.
מה שעוד אפשר לעשות זה להכין את האספרסו לתוך כוס אספרסו ולשפוך לתוך כוס קפוצ'ינו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אני מכין בסילביה גם בספל תה גבוה ומסתדר.