פינגים מטורפים וניתוקים בלי הפסקה בהוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Alonaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני כבר כמה חודשים טובים עם הוט+הוט נט על 100 מגה, היו לי פינגים נמוכים והאינטרנט היה יציב.
לפני כמה חודשים התחילו לי ניתוקים, כל 2-3 דקות האינטרנט היה נופל ל10 שניות וחוזר, הוזמן טכנאי שעשה את התשתית מחדש וזה לא עזר בכלום.
ניסיתי להחליף את הראוטר, לעדכן דרייברים ולבדוק על מחשב אחר, שום דבר לא עזר.
הוט מתעקשים שאצלם הכל בסדר והם בכלל לא רואים את הניתוקים, הוט נט בדיוק אותו סיפור.
מה אני יכול לעשות בשביל לפתור את זה? הפינגים שלי ל8.8.8.8 נעים בין 250 ל2000 שזה המון וכל הזמן יש ניתוקים.
ממש לא בא לי לחזור לבזק כי יש להם פה רק 15 מגה וגם זה בקושי.
צירפתי את הנתונים מההוט בוקס

תמונה

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

האם אתה מחובר בחוט או באלחוטי לאינטרנט, האם יש עוד מחשבים שמחוברים? האם אתה משתמש באלחוטי של ההוט בוקס או שיש לך ראוטר חיצוני?

תנסה לחבר את המחשב בחוט ישירות להוט בוקס ולבצע בדיקה,תנתק את כל המכשירים בבית מהאינטרנט ותבדוק שוב,האם יש הורדות שרצות במחשב במקביל?

Alonaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מחובר חוטי, משתמש בראוטר חיצוני אבל בשביל הבדיקה התחברתי ישירות להוט בוקס.
מחובר לראוטר עוד סטרימר ו2-3 טלפונים ניידים, הפינגים אותו דבר גם כשהם לא מחוברים, אין שום הורדות במחשב.
הטכנאי של הוט גם ראה שמשהו מוזר קרה פה, הוא סיכם את העניין בתור "תקלה אזורית" ואמר שזה תמיד נפתר מהר, הוא היה פה לפני חודש וחצי.

x7007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

והם מטפלים בזה ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

לכל אחת מסוגי הרשתות (בזק מול הוט) יש את הבעיה שלה. במקרה של בזק מדובר במרחק שלך מהמרכזיה.

במקרה של הוט, זה מורכב יותר כי זה תלוי גם ביציבות של הרשת בשכונה שלך. יש לך סוג של רשת מאוזנת שאסור לה לצאת מאיזון (נניח משהו התחבר אליה פירטית, העוצמות לא מספיק טובות, כבל/מחבר או מפצל לא תקינים גורמים להגברה דפוקה על הקו, או שפשוט הטכנאי של האיזור לא ייצב אותה כראוי). במצב כזה הרשת תתנתק לך כל הזמן, תגרום לזמני פינג לא תקינים וכו'.

התשתית אצלך ללא ספק תקולה ואתה צריך טכנאי או טכנאי איזורי שיסדר את זה. הבעיה לדעתי בכלל לא קשורה להוטבוקס המקומי שלך.

x7007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

oferlaor כתב:לכל אחת מסוגי הרשתות (בזק מול הוט) יש את הבעיה שלה. במקרה של בזק מדובר במרחק שלך מהמרכזיה.

במקרה של הוט, זה מורכב יותר כי זה תלוי גם ביציבות של הרשת בשכונה שלך. יש לך סוג של רשת מאוזנת שאסור לה לצאת מאיזון (נניח משהו התחבר אליה פירטית, העוצמות לא מספיק טובות, כבל/מחבר או מפצל לא תקינים גורמים להגברה דפוקה על הקו, או שפשוט הטכנאי של האיזור לא ייצב אותה כראוי). במצב כזה הרשת תתנתק לך כל הזמן, תגרום לזמני פינג לא תקינים וכו'.

התשתית אצלך ללא ספק תקולה ואתה צריך טכנאי או טכנאי איזורי שיסדר את זה. הבעיה לדעתי בכלל לא קשורה להוטבוקס המקומי שלך.
...
·כן השאלה האם זה בטיפול. הוא צריך לדבר איתם וגם אז יכול להיות זה לא יעזור

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

רצוי גם לעשות pathping בשביל לבדוק באיזה נקודה הבעיה . אי אפשר לדעת לפי התמונות ששלחת . רק בpathping אפשר להצביע על הבעיה אם זה הספק או בתשתית. בעיות בתשתית יגרמו לpacketloss ופינג גבוה בממוצע לאורך כל הדרך בזמן שבבעיות בספק תקבל פינג תקין עד שתגיע לחו"ל או משהו כזה .

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #8 

משמוזר הוא שנתוני סנכרון שלו בהוטבוקס תקינים לגמרי
מבחינת SNR ככה שזה אכן מעיד על בעיה איזורית
ולא מקומית כמו בהוטבוקס מחשב וכ''ו ...

Alonaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה לכולם על התשובות, הוט כבר כמה פעמים אמרו שהמודם במעקב ויחזרו אליי, לפני שבועיים אחרי ויכוח של שעתיים בטלפון הסכימו לשלוח טכנאי, הוא נכנס ל5 דקות, עשה בדיקת מהירות, אמר שזה כנראה תקלה אזורית אולי ממכונת כביסה של מישהו (המילים שלו) ואמר שיטפלו בזה ולא להתקשר למוקד.

עוד משהו מעניין, סבא וסבתא שלי גרים בדירה מעל והנקודה שלהם מגיעה מאותה קופסת תקשורת, אצלם אין ניתוקים והפינגים טובים, יש אצלם אבל רק 10-15 מגה.

מה אני עכשיו צריך לעשות בשביל להתקדם הלאה? אף נציג לא מוכן להתייחס למושג תקלה אזורית וכולם מאשימים את הציוד שנמצא אצלי, אחד מהנציגים הציע לי לנסות להחליף מחשב אולי זה יעזור... 8O

MARSTN
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58

שליחה #10 

Alonaviv כתב:תודה לכולם על התשובות, הוט כבר כמה פעמים אמרו שהמודם במעקב ויחזרו אליי, לפני שבועיים אחרי ויכוח של שעתיים בטלפון הסכימו לשלוח טכנאי, הוא נכנס ל5 דקות, עשה בדיקת מהירות, אמר שזה כנראה תקלה אזורית אולי ממכונת כביסה של מישהו (המילים שלו) ואמר שיטפלו בזה ולא להתקשר למוקד.

עוד משהו מעניין, סבא וסבתא שלי גרים בדירה מעל והנקודה שלהם מגיעה מאותה קופסת תקשורת, אצלם אין ניתוקים והפינגים טובים, יש אצלם אבל רק 10-15 מגה.

מה אני עכשיו צריך לעשות בשביל להתקדם הלאה? אף נציג לא מוכן להתייחס למושג תקלה אזורית וכולם מאשימים את הציוד שנמצא אצלי, אחד מהנציגים הציע לי לנסות להחליף מחשב אולי זה יעזור... 8O
...
·

ואם למשפחה שלך מעלך בבניין , אין להם ניתוקים מאותה קופסאת תקשורת והמודם שלך לא נופל ,

אז יכול להיות שזה תוכנה במחשב ,זה קורה הרבה.

אם המודם שלך נופל והכל תקין מסביב ,אז שיחליפו מודם, זה יראו במעקב שהרי טכנאי לא יכול לראות מה שמעקב רואה .

מה זה נקרא ניתוק : זה חוסר יכולת גלישה או מודם נופל ,כל הנוריות לא דולקות .

Alonaviv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הנוריות דולקות במודם כל הזמן אפילו כשיש נפילה.
זה לא עניין של תוכנה, גם כשהמודם מחובר רק לVOD של יס או שהראוטר מחובר לטלפון עדיין יש נפילות.

razserv2010
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 806
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #12 

זה גם יכול לקרות ביוזר והסיסמא של הספק
תתקשר אליהם ושישנו את היוזר והסיסמא או שיעשו לו ריסטרט.

moshebe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #13 

גם אני מחובר עם הוט + הוטנט ולידיעתכם לאחרונה השתנה משהו בהוטנט שגרם לכל הפורטים להיות סגורים.
אני לא יודע לגבי סגמנטים אחרים אבל בסגמנט שלי - 149.78.94 קיימת בוודאות חסימה.
ביצעתי היום בדיקה עם שינוי ספק והפלא ופלא כל הפורטים חזרו לעבוד, אז אל תתנו להם לעבוד עליכם ותתעקשו על מקצוענות.

דבר נוסף ששמתי לב אליו שביצוע בדיקת פינג (tcpping) לכתובת speed.hot.net.il מחזירה מדיי פעם פינגים גבוהים מעל 2000ms דבר שמצביע על packetloss ובעיה בתקשרות, לאחר השיחה עם הוט הם ביקשו שאנתק את האייפון שהיה מחובר ב wireless ומשום מה הפינגים התחילו להיות יותר טובים אבל עדיין מדיי פעם יש פינגים גבוהים סביב ה 1500ms. מה שאני מסיק מזה שההוטבוקס הוא *** של ראוטר ונראה לי עדיף להשתמש בו כ bridge ולחבר לו ראוטר נורמלי (עדיין לא ביצעתי בדיקות במצב bridge ואעדכן כאשר אסיים בדיקות).

לידיעתכם

oh38fear
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

גם אני עם אותם בעיות ואחרי חודש של בעיות ו 8 טכנאים וגם מחלקת הנדסה החלטתי לעזוב כל עוד נפשי בי ואני עובר מחר לבזק למרות שאני יורד מ 200m ל 40

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”