בניית מיני סטודיו ביתי
היי, פתחתי שרשור דומה בפורום אחר ואפתח אחד גם פה, אשמח לעזרה.
אני פשוט אדביק את מה שרשמתי שמה...
היי, אני מתכנן לבנות מיני אולפן ביתי ולשם כך אני צריך את המלצתכם.
התקציב כרגע לא מוגדר כיוון שאין לי שמץ כמה עולה כל דבר והאם יש תמורה טובה למחיר פחות נמוך וכ'...
- אני צריך המלצה למוניטורים שבעיקר שימשו להשמעת מוזיקת EDM, לא אך ורק ליצירה אלה גם לשמיעת מוזיקה בכללי(להחליף את הרמקולים).
קראתי המון באינטרנט על הבדל בין מוניטורים של 5 אלף לבין רמקולים ב20 אלף ובכלל ההבדל והמסקנות הם כאלה: אין רמקול מושלם, יכול להיות שלאיש אחד צליל מרמקול אחד ישמע טוב יותר מאשר מרמקול שני ולאיש השני ההפך.
אני הקשבתי לכמה מוניטורים ברפרוף(בקילומבו) ומאוד אהבתי את הצליל הטבעי והנקי שלהם.
לדעתי בגג שאני מוכן להשקיע זה 5 אלף לזוג, אשמח להמלצות.
- כרטיס קול: הכרטיס קול רצוי כרטיס נייד שיתחבר למחשב נייח וגם לנייד(תלוי מאיזה מחשב ארצה לעבוד), לכרטיס יהיו מחוברים אוזניות(HD25) והמוניטורים.
אוליי בעתיד גם מיקרופון(לא יקר), ופה יש לי עוד שאלה.
האם אני יכול למשל להשתמש עם המיקרופון הזה למשל לסתם דיבור בסקייפ?
- מקלדת שליטה: אני עדיין לא מקצועי בתחום הזה אבל אני אשמח למקלדת שליטה שתקל עליי ועל העבודה הקשה, כמובן שבקרוב אני אלך לBPM לקחת קורסים אבל אני רוצה להתחיל בנתיים עם משהו ולכן אני לא צריך מקלדת עם המון פונקציות כי אני לא אדע להשתמש בהם.
התוכנה שלי היא FL 11 אך בקרוב קיובייס 5.
תודה מראש (:
עריכה קטנה:
ראיתי את הסרטון הזה:
הוא הוסיף בנוסף גם סאב וופאר, אפשר המלצה לסאב וופאר בנוסף? (:
אני פשוט אדביק את מה שרשמתי שמה...
היי, אני מתכנן לבנות מיני אולפן ביתי ולשם כך אני צריך את המלצתכם.
התקציב כרגע לא מוגדר כיוון שאין לי שמץ כמה עולה כל דבר והאם יש תמורה טובה למחיר פחות נמוך וכ'...
- אני צריך המלצה למוניטורים שבעיקר שימשו להשמעת מוזיקת EDM, לא אך ורק ליצירה אלה גם לשמיעת מוזיקה בכללי(להחליף את הרמקולים).
קראתי המון באינטרנט על הבדל בין מוניטורים של 5 אלף לבין רמקולים ב20 אלף ובכלל ההבדל והמסקנות הם כאלה: אין רמקול מושלם, יכול להיות שלאיש אחד צליל מרמקול אחד ישמע טוב יותר מאשר מרמקול שני ולאיש השני ההפך.
אני הקשבתי לכמה מוניטורים ברפרוף(בקילומבו) ומאוד אהבתי את הצליל הטבעי והנקי שלהם.
לדעתי בגג שאני מוכן להשקיע זה 5 אלף לזוג, אשמח להמלצות.
- כרטיס קול: הכרטיס קול רצוי כרטיס נייד שיתחבר למחשב נייח וגם לנייד(תלוי מאיזה מחשב ארצה לעבוד), לכרטיס יהיו מחוברים אוזניות(HD25) והמוניטורים.
אוליי בעתיד גם מיקרופון(לא יקר), ופה יש לי עוד שאלה.
האם אני יכול למשל להשתמש עם המיקרופון הזה למשל לסתם דיבור בסקייפ?
- מקלדת שליטה: אני עדיין לא מקצועי בתחום הזה אבל אני אשמח למקלדת שליטה שתקל עליי ועל העבודה הקשה, כמובן שבקרוב אני אלך לBPM לקחת קורסים אבל אני רוצה להתחיל בנתיים עם משהו ולכן אני לא צריך מקלדת עם המון פונקציות כי אני לא אדע להשתמש בהם.
התוכנה שלי היא FL 11 אך בקרוב קיובייס 5.
תודה מראש (:
עריכה קטנה:
ראיתי את הסרטון הזה:
הוא הוסיף בנוסף גם סאב וופאר, אפשר המלצה לסאב וופאר בנוסף? (:
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מכוון שכל השרשור הזה הוא בגדר "בעתיד" אולי לפני הכל תגדיר תקציב ועוד לפני אכן תתחיל ללמוד (אני למדתי) ואז עם ידע ונסיון תוכל גם להרכיב את האולפן שלך על פי הצרכים שלך...
המחירים נעים בין עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים לבניית אולפן טוב\סמי מקצועי
בבית ספר יש לך לוח מכירות של התלמידים, תמיד תוכל למצוא שם ציוד יד2 טוב כי למעשה כל מי שמוכר שם זה כאלו שרכשו לפני הזמן (כמוך) ואז הבינו מה צריך ומוכרים או תלמידים שמשדרגים את האולפן שלהם...
המחירים נעים בין עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים לבניית אולפן טוב\סמי מקצועי
בבית ספר יש לך לוח מכירות של התלמידים, תמיד תוכל למצוא שם ציוד יד2 טוב כי למעשה כל מי שמוכר שם זה כאלו שרכשו לפני הזמן (כמוך) ואז הבינו מה צריך ומוכרים או תלמידים שמשדרגים את האולפן שלהם...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
קטונתי לגבי סוגיית האולפן, אבל לגבי המוניטורים יש לי כמה תובנות:
1) כמו שאמרת בעצמך, אין טוב ממשמע אוזניים, ולכן ההמלצות כאן הן בעירבון מוגבל ובסוף אתה תצטרך לקפוץ עוד פעם לחנות מתמחה ולהחליט מה נשמע לך הכי טוב...
2) מכיוון שהדגש הוא על EDM, הייתי מנסה למצוא דרך להגיע למוניטורים עם אלמנט 8 אינץ' שיכול לתת מענה טוב לבאסים.
3) יש חנות בראשל"צ שנקראת דיאז שמחזיקה המון דגמים של מוניטורים אקטיביים - שווה לעשות להם טלפון ולראות מי נגד מי.
4) המלצות לדגמים בתקציב שלך: KRK Rokit 8 (או KRK Rokit 5 או אפילו 6 בשילוב עם סאב KRK 10s), אדם אודיו ארטיסט A5X, ברינגר TRUTH B3031A, אוונט 20/20BAS, אייקון SX-8A, ו-ESI uniK 08. יש גם את Mackie ואת M-Audio שעושים יופי של מוניטורים - למשל ה-M-Audio BX8a Deluxe - ושאפשר גם לקנות סאב שלהם במחיר טוב...
1) כמו שאמרת בעצמך, אין טוב ממשמע אוזניים, ולכן ההמלצות כאן הן בעירבון מוגבל ובסוף אתה תצטרך לקפוץ עוד פעם לחנות מתמחה ולהחליט מה נשמע לך הכי טוב...
2) מכיוון שהדגש הוא על EDM, הייתי מנסה למצוא דרך להגיע למוניטורים עם אלמנט 8 אינץ' שיכול לתת מענה טוב לבאסים.
3) יש חנות בראשל"צ שנקראת דיאז שמחזיקה המון דגמים של מוניטורים אקטיביים - שווה לעשות להם טלפון ולראות מי נגד מי.
4) המלצות לדגמים בתקציב שלך: KRK Rokit 8 (או KRK Rokit 5 או אפילו 6 בשילוב עם סאב KRK 10s), אדם אודיו ארטיסט A5X, ברינגר TRUTH B3031A, אוונט 20/20BAS, אייקון SX-8A, ו-ESI uniK 08. יש גם את Mackie ואת M-Audio שעושים יופי של מוניטורים - למשל ה-M-Audio BX8a Deluxe - ושאפשר גם לקנות סאב שלהם במחיר טוב...
JEXY - אוליי אתה באמת צודק, אך לא אוכל לוותר על מוניטורים ומגבר, אוליי עדיין לא הלכתי ללמוד במכללה אך אני כן יוצר ביטים בפרוטי לופי.
לגבי מוניטור, אין דבר כזה לקנות מוניטור ואז למכור כי הוא לא מתאים לך, זה לא מקלדת או קונטרולר שאפשר להחליף עם הזמן ולכן אני שם בנתיים תגש על מוניטור + סאב + מגבר.
מקלדת שליטה - אתה צודק, כשאני אלמד בבית ספר אני אשיג את הידע הדרוש ואמצא כבר משהו שיתאים לי.
epony - תודה רבה, יש חנויות כאלה באזור חיפה? ראשל"צ רחוק לי ממש.
המון יוצרי דאבסטפ וטראפ משתמשים עם המוניטורים של KRK ושמעתי עליהם ביקורות ממש טובות.
למה הסאב עם תג מחיר כזה מחריד? החדר העבודה שלי הוא 5 על 4 מטר, החדר לא אקוסטי אך "בעתיד" אני אטפל בו אקוסטית גם. אני צריך סאב כזה חזק?
לגבי מוניטור, אין דבר כזה לקנות מוניטור ואז למכור כי הוא לא מתאים לך, זה לא מקלדת או קונטרולר שאפשר להחליף עם הזמן ולכן אני שם בנתיים תגש על מוניטור + סאב + מגבר.
מקלדת שליטה - אתה צודק, כשאני אלמד בבית ספר אני אשיג את הידע הדרוש ואמצא כבר משהו שיתאים לי.
epony - תודה רבה, יש חנויות כאלה באזור חיפה? ראשל"צ רחוק לי ממש.
המון יוצרי דאבסטפ וטראפ משתמשים עם המוניטורים של KRK ושמעתי עליהם ביקורות ממש טובות.
למה הסאב עם תג מחיר כזה מחריד? החדר העבודה שלי הוא 5 על 4 מטר, החדר לא אקוסטי אך "בעתיד" אני אטפל בו אקוסטית גם. אני צריך סאב כזה חזק?
- epony
- חבר במועדון 10K

אתה לא צריך מגבר - המוניטורים והסאב מוגברים...
אתה יכול ללכת ב-5,000 ש"ח על זוג KRK Rokit 5 והסאב KRK 10s בלי בעיה של פריצת התקציב.
אתה יכול ללכת ב-5,000 ש"ח על זוג KRK Rokit 5 והסאב KRK 10s בלי בעיה של פריצת התקציב.
תודה לשניכם (:
epony - הכוונה היא לא למגבר אלה לכרטיס קול, התבלבלת?
אני אחזור שוב על אותה שאלה, עם חדר כזה קטן סאב כזה יקר? המחיר משחק באיכות או בעוצמה?
ה 5 KOKIT הם 15W, המוניטורים בנוסף לעבודה שהעשה הם ישמשו גם לשמיעת מוזיקה, 15W זה סאונד דיי חלש לא?
תודה מראש (:
epony - הכוונה היא לא למגבר אלה לכרטיס קול, התבלבלת?
אני אחזור שוב על אותה שאלה, עם חדר כזה קטן סאב כזה יקר? המחיר משחק באיכות או בעוצמה?
ה 5 KOKIT הם 15W, המוניטורים בנוסף לעבודה שהעשה הם ישמשו גם לשמיעת מוזיקה, 15W זה סאונד דיי חלש לא?
תודה מראש (:
- epony
- חבר במועדון 10K

אתה כתבת מגבר, לא אני...
החדר לא כזה קטן והסאב לא כזה יקר, בטח ובטח לצרכים שלך שהם "כבדים" בבאסים.
עוצמה של רמקול לא נמדדת אך ורק בהספק הנומינלי שלו. מרבית האנשים קונים רמקולים בעלי הספק על הנייר של למעלה מ-100W, אבל בפועל לא מגיעים אפילו ל-1W...
החדר לא כזה קטן והסאב לא כזה יקר, בטח ובטח לצרכים שלך שהם "כבדים" בבאסים.
עוצמה של רמקול לא נמדדת אך ורק בהספק הנומינלי שלו. מרבית האנשים קונים רמקולים בעלי הספק על הנייר של למעלה מ-100W, אבל בפועל לא מגיעים אפילו ל-1W...
תגובה:epony כתב:אתה כתבת מגבר, לא אני...![]()
החדר לא כזה קטן והסאב לא כזה יקר, בטח ובטח לצרכים שלך שהם "כבדים" בבאסים.![]()
עוצמה של רמקול לא נמדדת אך ורק בהספק הנומינלי שלו. מרבית האנשים קונים רמקולים בעלי הספק על הנייר של למעלה מ-100W, אבל בפועל לא מגיעים אפילו ל-1W......
אופס
אני כרגע עם הרמן קרדון סאונד סטיק 2, השכנים כל הזמן שואלים את אמא שלי מה הבן שלהם עושה בחדר ומזה הבומים האלה XD
בית לא עם קירות עבים כאלה ולכן אני דואג, גם כשהסאב המסכן הזה של הרמן על 50 אחוז בערך הבית רועד אז סאב ב3000 שקלים? תחשוב מה יקרה
אז מוניטור מומלץ, משהו שישאר איתי לכמה וכמה שנים, מוזיקת EDM...
KRK? אתה יכול לעשות לי השוואה מהירה בין הדגמים והשמות?
- epony
- חבר במועדון 10K

שמע, עם כל הכבוד לסאונדסטיקס שלך, זה שהסאב שלהם מרעיד את הקירות לשכנים לא אומר שהסאב של KRK (שהוא מן הסתם הרבה יותר מדוייק ואיכותי מהסאב הנוכחי שלך) יעשה את אותו הדבר.
ל-EDM אתה צריך רמקולים שיכולים לתת מענה שגם בתדרים מאוד נמוכים (20-40 הרץ) ואת זה אפשר להשיג או עם מוניטורים ספציפיים שיורדים עד התגדרים הנ"ל + תיגבור הבאסים במקרה הצורך, או עם סאבוופר ייעודי. לצורך העניין, אתה יכול ללכת על KRK Rokit 5 + סאב KRK 10s, או על KRK Rokit 8, שעשו עליהם ביקורת כאן בפורום, אבל לעניות דעתי הם לא יספקו את הצרכים שלך מבחינת הטיפול בבאסים...
אם אתה מתעקש על זוג מוניטורים ללא סאב, אז בתקציב שלך עדיף שתלך על משהו בסגנון של המאקי MR8, אייקון PX-T8A2, או EVENT 20/20BAS - שלושתם יורדים יותר נמוך מה-KRK Rokit 8 (אבל עדיין לא יתנו מענה טוב לבאסים כמו סאב ייעודי...)
ל-EDM אתה צריך רמקולים שיכולים לתת מענה שגם בתדרים מאוד נמוכים (20-40 הרץ) ואת זה אפשר להשיג או עם מוניטורים ספציפיים שיורדים עד התגדרים הנ"ל + תיגבור הבאסים במקרה הצורך, או עם סאבוופר ייעודי. לצורך העניין, אתה יכול ללכת על KRK Rokit 5 + סאב KRK 10s, או על KRK Rokit 8, שעשו עליהם ביקורת כאן בפורום, אבל לעניות דעתי הם לא יספקו את הצרכים שלך מבחינת הטיפול בבאסים...
אם אתה מתעקש על זוג מוניטורים ללא סאב, אז בתקציב שלך עדיף שתלך על משהו בסגנון של המאקי MR8, אייקון PX-T8A2, או EVENT 20/20BAS - שלושתם יורדים יותר נמוך מה-KRK Rokit 8 (אבל עדיין לא יתנו מענה טוב לבאסים כמו סאב ייעודי...)
תגובה:epony כתב:שמע, עם כל הכבוד לסאונדסטיקס שלך, זה שהסאב שלהם מרעיד את הקירות לשכנים לא אומר שהסאב של KRK (שהוא מן הסתם הרבה יותר מדוייק ואיכותי מהסאב הנוכחי שלך) יעשה את אותו הדבר.
ל-EDM אתה צריך רמקולים שיכולים לתת מענה שגם בתדרים מאוד נמוכים (20-40 הרץ) ואת זה אפשר להשיג או עם מוניטורים ספציפיים שיורדים עד התגדרים הנ"ל + תיגבור הבאסים במקרה הצורך, או עם סאבוופר ייעודי. לצורך העניין, אתה יכול ללכת על KRK Rokit 5 + סאב KRK 10s, או על KRK Rokit 8, שעשו עליהם ביקורת כאן בפורום , אבל לעניות דעתי הם לא יספקו את הצרכים שלך מבחינת הטיפול בבאסים...![]()
אם אתה מתעקש על זוג מוניטורים ללא סאב, אז בתקציב שלך עדיף שתלך על משהו בסגנון של המאקי MR8, אייקון PX-T8A2, או EVENT 20/20BAS - שלושתם יורדים יותר נמוך מה-KRK Rokit 8 (אבל עדיין לא יתנו מענה טוב לבאסים כמו סאב ייעודי...)...
תודה רבה (:
אני אכן מתכנן לשלב את הסאב הזה בחדר שלי, האם שדרוג מROKIT5 ל8 שווה את הפרש מהחירים?
- epony
- חבר במועדון 10K

לעניות דעתי, כן. ועדיין, לדעתי אין מנוס מהוספת סאב עבור הצרכים שלך, ולכן אני ממליץ על ה-Rokit 5 ביחד עם סאב...
- epony
- חבר במועדון 10K

ASUS XONAR ESSENCE STX - אם אתה יכול להרשות לעצמך אותו...

מצד שני, אם המטרה הסופית היא אולפן, אז אולי כדאי ללכת על פתרון חיצוני כגון PreSonus AudioBox...
מצד שלישי, אם אתה מחפש פתרון זול לעכשיו, אז היות ואתה הולך על מוניטורים מוגברים, אתה יכול אולי להסתפק רק ב-DAC סולידי, כגון HiFiMeDIY.
מצד שני, אם המטרה הסופית היא אולפן, אז אולי כדאי ללכת על פתרון חיצוני כגון PreSonus AudioBox...
מצד שלישי, אם אתה מחפש פתרון זול לעכשיו, אז היות ואתה הולך על מוניטורים מוגברים, אתה יכול אולי להסתפק רק ב-DAC סולידי, כגון HiFiMeDIY.
תגובה:epony כתב:ASUS XONAR ESSENCE STX - אם אתה יכול להרשות לעצמך אותו...![]()
מצד שני, אם המטרה הסופית היא אולפן, אז אולי כדאי ללכת על פתרון חיצוני כגון PreSonus AudioBox...![]()
מצד שלישי, אם אתה מחפש פתרון זול לעכשיו, אז היות ואתה הולך על מוניטורים מוגברים, אתה יכול אולי להסתפק רק ב-DAC סולידי, כגון HiFiMeDIY ....
לא פנימי, כי אני מתכנן לעבוד גם עם המחשב הנייד ולהתנייד ממקום למקום עם הכרטיס הקול יחד עם האוזניות או מקרפון.
אלך על האפשרות השנייה, יש המלצה לדגם ספציפי?
אגב אני מקבל עם המוניטורים והסאב כבלים או צריך לקנות בנפרד?
- epony
- חבר במועדון 10K

אני חושב שאנחנו מתקרבים לשלב שאתה צריך פשוט ללכת לחנות שמתמחה בציוד אולפני, ולהתחיל להבין יותר טוב את ההבדלים בין הרכיבים השונים בכל קטגוריה (אינטרפייס, מוניטורים, DAW וכיו"ב...) - ההמלצות שלי סבבה (אני מקווה), אבל ההחלטה הסופית היא שלך ואני מתחיל להרגיש שכל מה שאני כותב מייצר אצלך רק עוד שאלות שבסופו של יום, אני נמצא העמדה הרבה פחות טובה מאשר איש מקצוע מומחה בתחום הסאונד כדי לענות עליהן.
לגבי הכבלים, לדעתי זה בנפרד, אבל לא צריך לקפוץ מעל הפופיק איתם - כבלים שעולים כמה עשרות ש"ח יהיו עדיפים על כבלים שעולים כמה ש"ח בודדים, ולא הרבה פחות טובים (אם בכלל) מכבלים שעולים מאות ש"ח ויותר...
לגבי הכבלים, לדעתי זה בנפרד, אבל לא צריך לקפוץ מעל הפופיק איתם - כבלים שעולים כמה עשרות ש"ח יהיו עדיפים על כבלים שעולים כמה ש"ח בודדים, ולא הרבה פחות טובים (אם בכלל) מכבלים שעולים מאות ש"ח ויותר...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
@DubStyle,
כפי שנאמר על ידי החבר @JEXY, אני מציע כי תמתין עד תחילת הלימודים לפני שאתה משקיע אלפי ש"ח בציוד שייתכן ותצטרף להחליפו.
כפי שנאמר על ידי החבר @JEXY, אני מציע כי תמתין עד תחילת הלימודים לפני שאתה משקיע אלפי ש"ח בציוד שייתכן ותצטרף להחליפו.
באם אתה מעוניין בכרטיס קול איכותי ונייד הייתי ממליץ לך על ה rme fireface 800 גם נייד ובעל כניסות ויציאות מרובות. מותאם לעבודה עם מק ופיסי. בנוסף לא הייתתי מתפשר והולך על krk rokit 8 במקום ה 6 אינצ׳. (שוב במידה ותרצה להעביר המוניטורים בעתיד לחלל גדול יותר). כאחד שמבין רבות בתחום אוכל לעזור לך בשאלותיך. בברכת הצלחה.
@AradRichter
· כבר שחכתי שהשרשור הזה קיים
הקשבתי לעצה של אחד מהאנשים פה ואת הציוד אקנה כשאתחיל ללמוד, עוד כפחות משבועיים מתחיל הקורס בBPM.
יש הפרש משמעותי במחירים בין ROKIT 6 ל8, לא כמו ההפרש הזניח בין 6 ו5, האם זה שווה את ההשקעה? כי אם כך המוניטורים יצטרכו לחכות חודש נוסף בצד...
RME FireFace 800 נייד? הוא יותר גדול מהלפטופ שלי(וגם יותר יקר)
אני לא מתכוון להשקיע כל כך הרבה כסף בכרטיס קול...
· כבר שחכתי שהשרשור הזה קיים
הקשבתי לעצה של אחד מהאנשים פה ואת הציוד אקנה כשאתחיל ללמוד, עוד כפחות משבועיים מתחיל הקורס בBPM.
יש הפרש משמעותי במחירים בין ROKIT 6 ל8, לא כמו ההפרש הזניח בין 6 ו5, האם זה שווה את ההשקעה? כי אם כך המוניטורים יצטרכו לחכות חודש נוסף בצד...
RME FireFace 800 נייד? הוא יותר גדול מהלפטופ שלי(וגם יותר יקר)
אני לא מתכוון להשקיע כל כך הרבה כסף בכרטיס קול...
- epony
- חבר במועדון 10K

ההפרש בין ה-ROKIT 6 ל-ROKIT 8 שקול בערך לעלות של סאב שישלים את ה-ROKIT 6 בתדרים הנמוכים...