בניית מיני סטודיו ביתי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #21 

epony כתב:ההפרש בין ה-ROKIT 6 ל-ROKIT 8 שקול בערך לעלות של סאב שישלים את ה-ROKIT 6 בתדרים הנמוכים... ;)
...
·עלות של סאב כמו KRK 10S? :idea:
ראיתי אולפנים עם מוניטורים 8' משולבים סאבים, השאלה אם מוניטור 8' בלי סאב יספק את הסכורה?

abovebeyond
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 447
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #22 

אני עם מוניטורים ברהינגר 2030a , וופר 6.75 מאזין למוסיקה אלק' לרב
אני יכול להגיד לך שאני כן חושב להחליף את הסט או להוסיף סאב..(אני כבר יותר מ5 שנים איתם)
לגבי ההבדל בין 6 ל8 , הייתי הולך על 6 ומוסיף סאב .

DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

אוקיי...
אני לא חושב שהחדר שלי מוכן אקוסטי לסאב ברמה כזאת גבוהה כי גם ככה אני סובל מנמוכים שגורמים להשמע כמו טרקטור, אוליי בהגזמה אבל כעקרון כן.
יש לי שאלה, הסאב במוניטור 8' ישמע דומה לסאב של סאונד סטיק מחברת הרמן קרדון?(כי פשוט זה הסאב היחידי האיכותי שיצא לי לשמוע בו).
בערך אם תכלו להגיד לי, אם התשובה היא שלילית אני לא רואה טעם להשקיע במוניטור 8' ועדיף כבר לחסוך לסאבוופאר אקטיבי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #24 

הסאבשל הסאונדסטיקס (אלמנט 6 אינץ' ומגבר 20W) לא מתקרב לשכונה שבה נמצא המגרש שבו נערך המשחק בליגה של באס איכותי מאלמנט 8 אינץ' ברמקול של ROKIT... :oops: :roll:

DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

@epony
·חחח אהבתי, אבל אני לא מדבר על האיכות, אני מדבר על העוצמה.
אם הם בערך אותו דבר אז למה להשקיע על סאב אקטיבי?
לא שמתי לב שערכת, אל תשכח שלסאונד סטיק יש מן תיבת תהודה כזאת שמחזקת את הבאס ב20% בערך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #26 

התיבת תהודה של הסאונדסטיקס סאב זאת קופסת פלסטיק בגודל שני בקבוקי קולה - לא בדיוק משהו להתרגש ממנו יותר מדי... :|
חוצמזה, העוצמה צריכה לעניין אותך הרבה פחות מהאיכות, כי בכל זאת מדובר פה על אולפן ביתי ולא על מועדון. :?

לסאב הזה יש מגבר עם הספק של 20 וואט. לכל אלמנט 8 אינץ' בכל אחד מהמוניטורים של דגם ה-ROKIT 8 יש מגבר מובנה בהספק של 70 וואט. (i)

במילים אחרות, רמקול אחד של ROKIT 8 יש על הנייר יותר מפי 3 עוצמה מהסאב של הסאונדסטיקס. 8O

כשאני אומר שזאת בכלל לא תחרות, אני מתכוון לזה... :wink:

נ.ב. לסאב הייעודי של KRK מאותה הסדרה (ה-K10s), יש מגבר מובנה בהספק של 225 וואט, ואלמנט 10 אינץ'.

נ.ב.נ. סתם לידע כללי, בגלל הדרך שבה מתנהגת נוסחת שטח מעגל (פאי כפול רדיוס בריבוע), גידול בקוטר האלמנט גורר גידול בריבוע בשטח האלמנט, ויכולת להזיז הרבה יותר אוויר מאלמנט קטן יותר, אפילו אם ההבדלים נראים קטנים.
לצורך העניין, לסאב של הסאונדסטיקס יש אלמנט בקוטר 6.5 אינץ', ושטח ממברנה של כ-215 סמ"ר.
לאלמנט 8 אינץ' של ה-ROKIT 8 יש שטח ממברנה של כ-325 סמ"ר - קצת מעל 50% יותר מהסאב של הסאונדסטיקס, וכאמור גם פי 3.5 יותר הספק ממנו.
לאלמנט ה-10 אינץ' של ה-K10s יש שטח ממברנה של כ-505 סמ"ר - פי 2.5 בערך(!!!) מהסאונדסטיקס סאב
וכמעט 60% יותר מהאלמנט של ה-ROKIT 8. רק מה, החישובים הללו מתייחסים לאלמנט בודד, בעוד ל-ROKIT 8 יש אלמנט כזה בכל אחד משני המוניטורים, ולכן למעשה הבאסים יוצאים משתי ממברנות בקוטר של כ-325 סמ"ר כל אחת, וכ-650 סמ"ר ביחד (כן, כן, כ-30% יותר מהסאב הייעודי של החברה עם האלמנט 10 אינץ'..!)

DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

epony כתב:התיבת תהודה של הסאונדסטיקס סאב זאת קופסת פלסטיק בגודל שני בקבוקי קולה - לא בדיוק משהו להתרגש ממנו יותר מדי... :|

לסאב הזה יש מגבר עם הספק של 20 וואט. לכל אלמנט 8 אינץ' בכל אחד מהמוניטורים של דגם ה-ROKIT 8 יש מגבר מובנה בהספק של 70 וואט. (i)

במילים אחרות, רמקול אחד של ROKIT 8 יש על הנייר יותר מפי 3 עוצמה מהסאב של הסאונדסטיקס. 8O

כשאני אומר שזאת בכלל לא תחרות, אני מתכוון לזה... :wink:
...
·כיף לנהל איתך דו שיח ולהתרשם מהידע שלך ^.^
אז בוא נעגל פינות בנושא המוניטורים ונעבור לנושא אחר, אני לא רואה טעם בסאבוופאר, 8' יעשה את העבודה מעל ומעבר לדעתי.
אני משער שגם ככה לא אפעיל את הסאב(אם אקנה בעתיד) על 100% אלה אם כן אני רוצה שמראות יתנפצו בבית של השכנים שלי :twisted:
יש לי עוד שני נושאים שארצה לדבר אליהם.
אקוסטיקה ורמקולים, רק לפני זה, אכל לדבר על האקוסטיקה בחדר שלי בשרשרור הזה או שאצטרך לפתוח בפורום אחר?
נעבור לרמקולים, יש לי מערכת קולנוע ביתית בבית שאני אפילו לא יודע את מחירה.
היא מחוברת כרגע לממיר של הוט כתחליף לרמקולים של הטלוויזיה, נסיתי פעם לחבר אותה ביחד עם הסאונד סטיק אבל אז האקוסטיקה בחדר חגגה וכל החשק לשמוע קצת מוזיקה איכותית ירדה לה.
מה אפשר לעשות איתה? הרסיבר שווה משהו? להחליף את הרמקולים? או שבכללי לזרוק הכול לפח? כי אני אישית לשמוע עם זה מוזיקה פשוט לא יכול, הצליל פשוט חנוק וממש לא הטעם שלי.

עריכה על העריכה שלך: אז בעצם אתה אומר ששני מוניטורים KRK ROKIT 8 בעצם שווים לסאב בודד כמו KRK 10S?
נערך לאחרונה על ידי DubStyle ב 25/06/2014 15:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #28 

מערכת מובנית של DVD משולב מגבר ורמקולים מבית היוצר של LG. בפורום רב-ערוצי ובכלל יש נטייה מוצדקת למדי להתייחס למערכות האלה בתור המיץ של הזבל של עולם הקולנוע הביתי. נסה למכור אותה ב-200-300 ש"ח ביד שנייה... :roll:

על אקוסטיקה עדיף לפתוח שרשור נפרד בפורום המיועד לכך: http://www.hometheater.co.il/forum21 (i)

DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

@epony
·לא חשבתי אחרת :D
כנראה אשאיר אותה מחוברת לממיר כי עדיף כבר את הזבל הזה מאשר את המיץ *** של הטלוויזיה.

תודה רבה על כך העזרה, תבורך(נ.ב. הסמיילי לא עובד כמתוכנן אז פשוט כנס לקישור הזה: http://emoticoner.com/files/emoticons/o ... 1292862523 ) (Y)

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 160
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #30 

עם הרוקיט 8 ממש מיותר הסאב.. לידיעה!

shlomok
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #31 

יש לי אולפן ביתי קטן כבר שלוש שנים, הרמקולים של ADAM -A7 וגם הסאב.
אין טעם לרכוש בארץ בגלל המחיר, אתה יכול להזמין מ thomann , משלוח מגרמניה זה 50 EURO.

http://www.thomann.de/gb/adam_a7x.htm
(תוריד 20% מהמחיר שם שאתה לא צריך לשלם כאזרח ישראלי)
Foobar2000--> DAC -->Beyerdynamic DT-880/DT-770/ Adam A7 active monitors

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #32 

אלה בהחלט מחירים מעולים ביחס לישראל!! (Y)

שני A7x עולים שם 780 יורו כולל משלוח אבל לפני מיסים של 35.7% - כלומר עלות של כ-5,000 ש"ח.
בארץ לא נראה לי שאפשר יהיה להשיג זוג בפחות מ-7,500 ש"ח... 8O

באותו אופן, זוג KRK Rokit 8 G2 מהאתר הזה יעלה עד הבית משהו כמו 2,500 ש"ח, בעוד שהמחירים שצויינו קודם בשרשור הזה היו סביב ה-3,500-4,000 ש"ח... :|

shlomok
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

35.7% איך הגעת לזה?
ככל שאני זוכר אין מכס על רמקולים רק מעמ לא?

ה KRK לא מתקרב ל ADAM , מוזמן לבוא אלי לשמוע.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #34 

shlomok כתב:35.7% איך הגעת לזה?
ככל שאני זוכר אין מכס על רמקולים רק מעמ לא?
...
ראשית כל, על כל סכום מעל $75 יש לשלם מע"מ בגובה 18%

שנית, על רמקולים יש מס קנייה בגובה 15% בנוסף לחבות במע"מ.

היות והמע"מ מוטל על מחיר המוצר לאחר השתת מס הקנייה, חבות המס הכוללת על רמקולים היא 35.7%. (i)
shlomok כתב:ה KRK לא מתקרב ל ADAM , מוזמן לבוא אלי לשמוע.
...
קודם כל, לאנשים שונים יש העדפות שונות, כך שלא ניתן לקבוע ש-KRK לא מתקרב ל-ADAM באופן קטגורי, אלא רק להביע דעה כזאת. :roll:

שנית, השרשור הגדיר תקציב של 5,000 ש"ח. ה-ADAM A7x לא מתומחרים אפילו קרוב לזה בארץ, ודגמים של החברה שכן מתומחרים בהתאם למגבלת התקציב לא יורדים מספיק נמוך כדי לספק את המטרות שמייעד להם פותח השרשור (הפקת מוזיקת EDM). לעומת זאת, ה-KRK Rokit 8 דווקא כן נכנסים למגבלת התקציב הזו, ולכן נתפסו כמתאימים יותר לפותח השרשור בהינתן מכלול המטרות והאילוצים שהגדיר לעיל.

בכל מקרה, האתר הגרמני שקישרת אליו משנה הרבה מאוד מההמלצות על מוניטורים אולפניים שניתנו עד כה בזכות המחירים המשובחים שניתן להשיג בו עבור מבחר אדיר של דגמים ממגוון נרחב מאוד של יצרנים! (Y)

shlomok
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

המחירים בארץ מופקעים בצורה מחרידה. כל ציוד האודיו שלי מחו"ל: רמקולים, מיקרופונים, ממירים, חיווט,מקלדת שליטה ... אפילו המעמדים לרמקולים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”