תופעה מציקה עם NAS Synology DSM414

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

רכשתי את ה-NAS הנ״ל לפני כמה חודשים ויש לי איזה בעיה קטנה שאני לא מצליח להתגבר עליה.

אין כל כך חוקיות אבל כשאני מתחבר אליו דרך ה-PC או Mac או אפילו כשאני ניגש אליו דרך הטלויזיה כל כמה דקות (+-20) החיבור מתנתק ואני מקבל הודעה שאין לי גישה לשרת, אחרי דקה החיבור מתחדש מעצמו.

זה לא קורה לי עם הסטרימר (Popcorn A300) - מחובר קוית

הלפטופים מתחברים גם קווית וגם באמצעות wifi ובשתי המקרים אותה תוצאה, כל שאר הצרכנים מתחברים קוית.

ניסיתי דרך הגדרות החומרה לבטל Hibernation, ריסטרט ל-Nas ואך ללא הועיל.

האם מישהו כאן גם ניתקל בתופעה הזאת?

יש 4 HDD של WD מהסידרה האדומה (3TB)

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

הייתה לי פעם בעיה דומה עם DS410. למיטב זכרוני בסוף הבעיה היתה בכבל הרשת שהיה מחובר ל NAS.
אם אתה לא מצליח לאתר מה הבעיה, תבדוק את האופציה לפתוח קריאה מול החברה בחו"ל. יש להם תמיכה טובה והם יכולים גם להתחבר מרחוק למכשיר ולבצע DEBUG.

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

מעניין, למרות שהוא מחובר בשני כבלי רשת ישירות לסוויץ׳ (שגם הוחלף באיזשהו שלב)
אני אנסה להחליף כבלים ולראות אם זה משנה, מקסימום אני באמת אפתח קריאה מולם.
המוזר הוא שזה לא קורה לי עם הסטרימר בכלל, אני רואה סרטים וסדרות שלמות וזה לא נתקע/מתנתק לעומת החיבור של המחשבים שמתנתקים כל הזמן.

אולי זה משהו במחשבים עצמם שאני צריך לשנות?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46417
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #4 

נסה להגדיר חיבור IP קבוע בקליינטים המתנתקים.

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

תודה זיו, האמת שזה אחד הדברים הראשונים שעשיתי, הגדרתי לכל הקליינטים (כולל הNAS ) כתובת IP קבןכה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #6 

אם נוח לך להתשמש בwireshark, תוכל אולי לראות ברמת הפרוטוקול אם מדובר בבעיה אפליקטיבית או שחומרתית משהו דפוק.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

shayza אחלה רעיון!
לא חשבתי על זה בכלל ובהחלט אני אלך לבדוק את זה יותר מאוחר.

תודה רבה לכולם, אני אעדכן בתוצאות בהמשך :)

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

עשיתי ניסוי קטן שהתמיכה שלהם המליצו לי לעשות, ניתקתי אותו לגמרי מהרשת וחיברתי כבל ישיר (חדש מהניילונים) ללפטופ (Win 8.1)
את המחשב ניתקתי מ-wifi והגדרתי לו IP קבוע.

זה המייל שקיבלתי מהם:
[left]
Hi Jonathan

Thank you for the inquiry.

Do you mean the Mac and PC connection is disappeared but other device like Popcorn A300 works well?

Please try to perform a direct connection between DS and PC to avoid another network device that may block it.

[Direct connection]
(1) Please check LAN LED in front of Diskstation is green. Use an Ethernet cable (we suggest using another one) to connect between Diskstation and PC without going through a router or switch. (DS <-->PC)
(2) Disable firewall in DS/PC and anti-virus software in PC that may affect the connection. (especially anti-virus or internet protection software). In DS, you can temporary disable firewall rule in Control Panel > Firewall & QoS.
(3) If there is wireless in your PC, please disable it.
(4) Set up a static IP address as 169.254.1.1 and subnet mask as 255.255.0.0 in PC. You can refer below link to know about how to set up a static IP in your PC.
IP setting for Windows : http://www.howtogeek.com/howto/19249/ho ... windows-7/
IP setting for Mac : http://www.howtogeek.com/howto/22161/ho ... -mac-os-x/
(5) Use latest Synology Assistant to search diskstation. You can download it in our Download Center : http://www.synology.com/support/download.php?lang=enu
(6) Then refer to this link to access file.
http://www.synology.com/support/tutoria ... g=enu#t3_2

If Assistant can search Diskstation but can't login as admin account or display connection failed in status, please try to click RESET button.

[RESET button process]
Please use a ballpoint pen or straightened paperclip to depress and hold the recessed reset button on the back of the server. After about 4 seconds the server should have a beep sound. Immediately release.
*Please note that RESET button will not format hard disks, so you don't have to worry about losing data. The RESET button on the Synology Product has following functions in the link.
http://www.synology.com/support/faq_sho ... 7&lang=enu

Otherwise, you may check if there is other device that could affect to dr&#111;p the connection.[/left]

הפעלתי סרט ונתתי לו לנגן ושוב אחרי 15 דק' בערך התנתק החיבור לשניה, הסרט הפסיק לנגן וראיתי שתקיות הרשת שהגדרתי נותקו (X אדום) לשניה ומיד חובר מחדש כשניסיתי להכנס אליהם.

זה ממש מתסכל :( חשבתי שאולי משהו מתנגש ברשת שגורם לניתוק אבל גם בחיבור ישיר זה קרה...

יכול להיות שזה משהו בהגדרות ה-NAS שפיספסתי? (אגב אני נמצא על גרסת DSM העדכנית האחרונה)

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #9 

התזמון של 15 דקות האלה נשמע כמו timeout של משהו.
יש אפשרות להעלות את ה Windows ב Safe Mode (עם רשת) כדי לבדוק שזו לא בעיה עם אחד הדרייברים?
הייתי גם בודק את הגדרות Power Management ב Windows. יכול להיות שאחרי 15 דקות של idle הוא מנסה לחסוך חשמל ומכבה משהו שגורם לבעיה.
אגב, ב Windows יש רק כרטיס רשת אחד? אם יש כרטיס נוסף שלא מחובר לרשת ולא ב disabled זה גורם לו לחפש DHCP כל 15 דקות בערך.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

קודם כל נשמע לי כמו בעיה ב-NAS.
מעניין אם החיבור עצמו נדפק או לא. פינג עובר או מפסיק בזמן התקיעה? אתה יכול להריץ במקביל בחלון cmd.
ניסית לחבר את הפורט השני במקום? אולי יש בעיה בפורט הספציפי שאתה מתחבר אליו?
כשיש חיבור והכל תקין, אתה מחובר במהירות 1Gbps? אפשר לראות במאפייני הרשת של המחשב.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

אז ככה,

זה קורה לי בשני המחשבים (Mac + PC) וגם בטלוויזיה (מחוברת קווית)
לשני הלפטופים יש רק כרטיס רשת אחד אבל זה קורה גם בחיבור wifi וגם בקווי. מה גם שגלישה רגילה תקינה ולא מתנתקת, זאת אומרת שהניתוק הוא רק מה-NAS. במק אני ממש מקבל את ההודעה the file server diskstation has shut down לכן אני חושב שזה משהו שלא מוגדר נכון ב-NAS (וזה גם מה שמשגע אותי בעצם כי אני לא מוצא את זה :lol: )
אולי לא הסברתי עצמי נכון קודם אז אני מתנצל אבל גם כשאני למשל מנגן סרט במחשב או מדפדף בתיקיות והחיבור מתנתק, עדיין יש לי גישה ל-NAS באמצעות הדפדפן. ז"א שהחיבור לרשת עצמה תקין רק שה-NAS "זורק" אותי החוצה

יכול להיות שאני צריך אולי להגדיר עבור כל אחד מהמחשבים וההטלוויזיה User משלהם כמו שעשיתי עם ה-Popcorn במקום להשתמש ביוזר admin?

בדקתי שוב גם עם הסטרימר (Popcorn A-300) ניגנתי סרט דרכו ובמקביל ביצעתי גיבוי למק עם ה-TimeMachine, הסרט המשיך לנגן למרות שבמק החיבור ל-NAS אבד...

שלחתי לתמיכה שלהם אחרי שניסיתי את מה שהם הציעו ואני ממתין בנתיים גם לתשובה שלהם...

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #12 

תגיד,
הmac והpc מדברים עם השרת על!samba?
איך מוגדר הסטרימר? על אותה רשת או אחרת? NFS?
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 30/05/2014 19:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #13 

אם אתה עם גרסה 4.2 זו תופעה מוכרת.

http://forum.synology.com/enu/viewtopic ... 64&t=65793

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

erezsolan כתב:אם אתה עם גרסה 4.2 זו תופעה מוכרת.

http://forum.synology.com/enu/viewtopic ... 64&t=65793
...
תגובה:
אני שדרגתי כבר ל- DSM 5.0-4482 - זאת הגרסה העדכנית ביותר....
אני מכיר את השירשור הזה (חפרתי ברשת בניסיון לפתור את זה חחח)
אבל לצערי זאת תופעה שמלווה אותי מ-4.2 עד היום

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

נשמע כמו בעיה רצינית בשרת NAS. אם אפשרי, הייתי מנסה לגבות את התכולה שלו (לכל מקרה שלא יבוא) ולנסות להחזיר אותו להגדרות יצרן, כמו התקנה ראשונה. אם זה לא יעבוד, הייתי חופר לסינולוג'י עד שימצאו את הבעיה.
אם קנית בארץ ועוד באחריות, פנה ליבואן בבקשה לעזרה.

The story of stuff

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

shayze כתב:נשמע כמו בעיה רצינית בשרת NAS. אם אפשרי, הייתי מנסה לגבות את התכולה שלו (לכל מקרה שלא יבוא) ולנסות להחזיר אותו להגדרות יצרן, כמו התקנה ראשונה. אם זה לא יעבוד, הייתי חופר לסינולוג'י עד שימצאו את הבעיה.
אם קנית בארץ ועוד באחריות, פנה ליבואן בבקשה לעזרה.
...
תגובה:

אני מאוד מקווה שזה לא באמת בעיה שמצריכה איפוס מלא של ה-NAS :(
כי זה המצב שלו כרגע ויהיה לי מאוד קשה לגבות את הכל...

אני אנסה את מזלי מול התמיכה שלהם ונראה מה יהיה, מקסימום נגבה את מה שצריך ונפרמט הכל.
את ה-NAS אגב רכשתי מאמזון אבל אני לא חושש מהשירות, מקסימום נשלח לתיקון

תודה רבה על כל העזרה חברים! (Y)

שבת שלום

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

מערכת ההפעלה יושבת בזיכרון ייעודי בד"כ, כך שתיאורטית, המידע לא אמור להנזק בתהליך.
אבל, עדיין יש סיכון לטעות, תקלה או מה שלא יהיה, ולכן תמיד פרקטיקה נכונה, שיהיה גיבוי להכל.
אני באופן אישי דואג לגבות את הNAS שלי לענן באופן שוטף בלי קשר לתקלות. אחרי שפעם אחת כמעט איבדתי תמונות של כ10-15 שנים, ושילמתי כמה אלפים כדי לשחזר את המידע, למדתי את לקח... :oops:

The story of stuff

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

אאוצ'! שמח לשמוע שהצלחת לשחזר את הדברים החשובים שלך, אכן לא נעים!

הדברים החשובים מגובים אבל יש שם מלא חומר שאין לי סבלנות להוריד מחדש אבל מקסימום נתארגן מחדש על סרטים\סדרות חחחח

בנתיים ניסיתי ליצור יוזר נפרד למק וחיברתי ישירות עם כבל ל-NAS והצלחתי לבצע גיבוי מלא של המחשב ל-TimeMachine (סביבות 200GB)
מה שלא הצלחתי לעשות כבר הרבה זמן... כבר התפתחות חיובית אז אני מקווה שזה לא היה סתם מזל...

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #19 

אני מציע קודם לודא שזה לא קשור ספציפית לרשת smb (רשת של חלונות).
נתקלתי בעבר בבאג שכזה על הרבה פלטפורמות שונות, בהם השרת באופן מכוון בועט את הקליינטים מסיבה לא ברורה. לא זכור לי שהתעקשתי לפתור את זה.
זו הסיבה ששאלתי לגבי איך הסטרימר מוגדר ברשת, לעומת הקליינטים שסובלים מהבעיה.

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

ufffnick כתב:אני מציע קודם לודא שזה לא קשור ספציפית לרשת smb (רשת של חלונות).
נתקלתי בעבר בבאג שכזה על הרבה פלטפורמות שונות, בהם השרת באופן מכוון בועט את הקליינטים מסיבה לא ברורה. לא זכור לי שהתעקשתי לפתור את זה.
זו הסיבה ששאלתי לגבי איך הסטרימר מוגדר ברשת, לעומת הקליינטים שסובלים מהבעיה.
...
תגובה:

יש לי הרגשה שעלית על משהו (i) איפה אני בודק את זה? מהצד של הNAS? כי התופעה מתרחשת גם במק שלי.
לפי מה שראיתי בהגדרות File Sharing יש הפרדה בין Windows File Service לבין Mac File Service
אני מצרף את מסך ההגדרות אם יש משהו שאתה יכול לזהות שלא מוגדר נכון

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”