בניית כבל רשת -גוויס+לחיצה סטנדרטית ובחירת כבל רשת
שלום,
כבל הרשת בנוי משני קצוות
מצד אחד יש להרכיב ראש RJ45 ("זכר")
בצד השני יש לקחת את החוטים ולחבר לשקע גוויס שיש לו כניסת RJ45 מובנית ("נקבה")
אופן החיבור די פשוט , מספר המדיכים בנושא הוא רב ומגוון .
בעקבות קריאת המדריכים השונים התעוררה אצלי שאלה די עקרונית
האם צריך להתאים בין סוג הכבל (5E,6) לראשים או לשקעי הגוויס ?
הכבל שאני רוצה הוא CAT 6
ראיתי באחד הפוסטים ,המלצה לכבל שיתאים במיוחד לתכני HD , בו ישנה גם התייחסות למבנה הכבל (STP\FTP )
אני לא מצליח למצוא את הפוסט.
כרגע הכבל לא יעבור בתוך הקיר אלא יהיה חשוף ויחובר לפאנלים ,בעתיד כאשר יהיה שיפוץ בבית ,תבוצע חציבה והכבל יוכנס לתוך הקיר (בתוך תעלת PVC שתגן עליו ).
אני רוצה לרכוש כבל איכותי שיתאים גם לאחר השיפוץ המיועד
תודה
כבל הרשת בנוי משני קצוות
מצד אחד יש להרכיב ראש RJ45 ("זכר")
בצד השני יש לקחת את החוטים ולחבר לשקע גוויס שיש לו כניסת RJ45 מובנית ("נקבה")
אופן החיבור די פשוט , מספר המדיכים בנושא הוא רב ומגוון .
בעקבות קריאת המדריכים השונים התעוררה אצלי שאלה די עקרונית
האם צריך להתאים בין סוג הכבל (5E,6) לראשים או לשקעי הגוויס ?
הכבל שאני רוצה הוא CAT 6
ראיתי באחד הפוסטים ,המלצה לכבל שיתאים במיוחד לתכני HD , בו ישנה גם התייחסות למבנה הכבל (STP\FTP )
אני לא מצליח למצוא את הפוסט.
כרגע הכבל לא יעבור בתוך הקיר אלא יהיה חשוף ויחובר לפאנלים ,בעתיד כאשר יהיה שיפוץ בבית ,תבוצע חציבה והכבל יוכנס לתוך הקיר (בתוך תעלת PVC שתגן עליו ).
אני רוצה לרכוש כבל איכותי שיתאים גם לאחר השיפוץ המיועד
תודה
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
בגדול לא דרושה התאמה מיוחדת בין 5E ל-6.
שני הכבלים יתאימו לשני סוגי השקעים.
ההבדל הוא בסוג הכבל עצמו ועובי הגידים.
כבל קשיח בעל עובי 23AWG ועבה יותר לרוב לא יילחץ (או שיהיה מחובר חלש) לתקע פשוט (ראש RJ45) ותהיה חייב לחבר אותו משני קצותיו לשקעים.
אם אתה קונה כבל CAT6 כבר עדיף לך לקנות שקעי CAT6 מתאימים מכיוון שההפרשים לא גדולים וכך אתה בטוח שלא יהיו לך כל מיני צווארי בקבוק במערכת.
שני הכבלים יתאימו לשני סוגי השקעים.
ההבדל הוא בסוג הכבל עצמו ועובי הגידים.
כבל קשיח בעל עובי 23AWG ועבה יותר לרוב לא יילחץ (או שיהיה מחובר חלש) לתקע פשוט (ראש RJ45) ותהיה חייב לחבר אותו משני קצותיו לשקעים.
אם אתה קונה כבל CAT6 כבר עדיף לך לקנות שקעי CAT6 מתאימים מכיוון שההפרשים לא גדולים וכך אתה בטוח שלא יהיו לך כל מיני צווארי בקבוק במערכת.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
כדי ללחוץ ראש ל CAT6 יש צורך בראש של CAT6 בגלל עובי החוטים אם תנסה לחבר ראשים של CAT5E תבין שהרבה יותר קשה
וגם יקח לך שניים שלושה ראשים עד שכל הגידים באמת יהיו מחוברים
לגבי הנקבה או יותר נכון שקע קיסטון אין עם זה בעיה לחווט עם קיסטון של CAT5E כבל CAT6
וגם יקח לך שניים שלושה ראשים עד שכל הגידים באמת יהיו מחוברים
לגבי הנקבה או יותר נכון שקע קיסטון אין עם זה בעיה לחווט עם קיסטון של CAT5E כבל CAT6
אני לא רוצה בעיות חיבור מלכתחילה , אם צריך עבור כבל CAT 6 ,גם ראש בעובי מתאים וגם שקע מתאים , ארכוש על מנת להתקין הכל בראש שקט
אני לא רוצה להתחיל בכבילה ואז לגלות שרכיב כלשהו לא תואם את יתר הרכיבים .
לגבי הכבל עצמו , אני לא חושב שצריך מסוכך, יכל להיות שאני טועה - הכבילה מיועדת בעיקר עבור חיבור 3 טלוויזיות וצפייה בשלושתן יחד או לכוד בתכני HD
אם הכבל לא יהיה מסוכך אז גם הראש חייב להיות לא מסוגך, נכון ?
אודה לתיאור כללי של החיבורים ,יכל להיות יש משהו שלא חשבתי עליו
אני שונא הפתעות באופן כללי, בטח כשמדובר בתחום שזר לי
תודה
אני לא רוצה להתחיל בכבילה ואז לגלות שרכיב כלשהו לא תואם את יתר הרכיבים .
לגבי הכבל עצמו , אני לא חושב שצריך מסוכך, יכל להיות שאני טועה - הכבילה מיועדת בעיקר עבור חיבור 3 טלוויזיות וצפייה בשלושתן יחד או לכוד בתכני HD
אם הכבל לא יהיה מסוכך אז גם הראש חייב להיות לא מסוגך, נכון ?
אודה לתיאור כללי של החיבורים ,יכל להיות יש משהו שלא חשבתי עליו
אני שונא הפתעות באופן כללי, בטח כשמדובר בתחום שזר לי
תודה
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
בכל כבל רשת קיים סיכוך, ככל שאתה עולה בדרג הכבל כך הסיכוך ועובי הגידים עולה...
מומלץ להשתמש רק בשקעי נקבה ומאוד מומלץ לבצע בדיקת רציפות בסיום העבודה.
במידה ואתה משתמש בכבל CAT6 תדאג לחבר שקעים מאותו דרג אחרת לא עשית כלום, הצוואר בקבוק יהיה תמיד הדרג הנמוך.
דבר אחרון, במידה ואתה מתכנן לבצע שיפוץ בבית הייתי ממליץ לך לרכוש כעת כבלים ושקעים פשוטים של CAT5E מכמה סיבות:
1. לא בטוח שתוכל להשתמש באותם כבלים שוב בזמן השיפוץ מכיוון שיתכן ולא יהיו מספיק ארוכים.
2. כבלים שמעברים על הפנלים בצורה חיצונית מתבלים הרבה יותר מהר וכאשר מעבירים כבל בקירות מומלץ להשחיל כבל חדש.
3. בזמן השיפוץ תחליט איזה כבלים אתה רוצה עפ"י הצורך האישי וראיה לעתיד, הטכנולוגיה מתקדמת מהר...
מומלץ להשתמש רק בשקעי נקבה ומאוד מומלץ לבצע בדיקת רציפות בסיום העבודה.
במידה ואתה משתמש בכבל CAT6 תדאג לחבר שקעים מאותו דרג אחרת לא עשית כלום, הצוואר בקבוק יהיה תמיד הדרג הנמוך.
דבר אחרון, במידה ואתה מתכנן לבצע שיפוץ בבית הייתי ממליץ לך לרכוש כעת כבלים ושקעים פשוטים של CAT5E מכמה סיבות:
1. לא בטוח שתוכל להשתמש באותם כבלים שוב בזמן השיפוץ מכיוון שיתכן ולא יהיו מספיק ארוכים.
2. כבלים שמעברים על הפנלים בצורה חיצונית מתבלים הרבה יותר מהר וכאשר מעבירים כבל בקירות מומלץ להשחיל כבל חדש.
3. בזמן השיפוץ תחליט איזה כבלים אתה רוצה עפ"י הצורך האישי וראיה לעתיד, הטכנולוגיה מתקדמת מהר...
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
לא בכל כבל רשת ישנו סיכוך, ישנם 3 תקני סיכוך לכבלי הרשת:
1.UTP - אין סיכוך לכבל
2.FTP - ישנו סיכוך מעל כל הגידים
3.STP - ישנו סיכוך עד כל זוג גידים ועוד סיכוך מעל כל הגידים
1.UTP - אין סיכוך לכבל
3.STP - ישנו סיכוך עד כל זוג גידים ועוד סיכוך מעל כל הגידים
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
נכון, אבל גם הכבל הפשוט והזול ביותר מדרג CAT5E מהיצרן הכי סיני מגיע כיום עם סיכוך.ValorHeart כתב:לא בכל כבל רשת ישנו סיכוך, ישנם 3 תקני סיכוך לכבלי הרשת:
1.UTP - אין סיכוך לכבל
3.STP - ישנו סיכוך עד כל זוג גידים ועוד סיכוך מעל כל הגידים...
למרות שהבחור מעלי מעלי אמר שכדאי להשתמש רק בשקעי נקבה אני השתמשתי רק בזכר.
זה יותר אסטטי ולא מצריך עוד שקע על הקיר.
תקנה לך גם מכשיר איכותי לבדיקת רציפות ואתה מסודר.
זה יותר אסטטי ולא מצריך עוד שקע על הקיר.
תקנה לך גם מכשיר איכותי לבדיקת רציפות ואתה מסודר.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
- tvholic
-
- חבר ותיק

אם אתה מתכנן את השיפוץ בחודשים הקרובים אני כבר הייתי הולך על CAT6 ולא על CAT5E.
אני אמנם מסכים עם Smartnetworks שהטכנולוגיה משתנה אבל כבלי הרשת לא משתנים כל כך מהר (ממש לא) ואני לא רואה משתמש ביתי מריץ CAT7 בבית אז אין כל כך טעם לחכות. גם הפערים בין 5E ל-6 ממש לא גדולים היום.
לגבי אורך הכבלים הוא מאוד(!!!) צודק. ברגע שמשחילים בצנרת בקירות האורך שונה.
הייתי מציע לך לבדוק איך אתה מתכוון לחצוב את הצנרת בקיר ולמדוד.
לפי זה להכין את כבלי הרשת היום ולהשאיר עוד מטר ספייר מכל צד.
בניגוד ל"מודצ'יפ" ממש לא הייתי ממליץ להשתמש רק בזכרים. זה מתכון לצרות לדעתי, במיוחד אם אתה לוחץ לבד.
כשתמשוך את המכשירים להתעסק איתם (וזה קורה, בטח אם אתה משתמש באתר), ראשים עלולים להשתחרר, התפסנים (המכוערים) של הכבלים לפנלים עלולים להשתחרר ותמצא את עצמך מקלל ומתעצבן.
שים שקעי נקבה (פשוטים או אלגנטים, לבחירתך) ותכין או תקנה כבל קצר מהשקע לכל מוצר קצה.
אני אמנם מסכים עם Smartnetworks שהטכנולוגיה משתנה אבל כבלי הרשת לא משתנים כל כך מהר (ממש לא) ואני לא רואה משתמש ביתי מריץ CAT7 בבית אז אין כל כך טעם לחכות. גם הפערים בין 5E ל-6 ממש לא גדולים היום.
לגבי אורך הכבלים הוא מאוד(!!!) צודק. ברגע שמשחילים בצנרת בקירות האורך שונה.
הייתי מציע לך לבדוק איך אתה מתכוון לחצוב את הצנרת בקיר ולמדוד.
לפי זה להכין את כבלי הרשת היום ולהשאיר עוד מטר ספייר מכל צד.
בניגוד ל"מודצ'יפ" ממש לא הייתי ממליץ להשתמש רק בזכרים. זה מתכון לצרות לדעתי, במיוחד אם אתה לוחץ לבד.
כשתמשוך את המכשירים להתעסק איתם (וזה קורה, בטח אם אתה משתמש באתר), ראשים עלולים להשתחרר, התפסנים (המכוערים) של הכבלים לפנלים עלולים להשתחרר ותמצא את עצמך מקלל ומתעצבן.
שים שקעי נקבה (פשוטים או אלגנטים, לבחירתך) ותכין או תקנה כבל קצר מהשקע לכל מוצר קצה.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
השיפוץ לא יהיה בזמן הקרוב .
Smartnetworks, למה הכוונה שקעים מאותם דרגים? ואם אשתמש ב 5E אין חשיבות לדרגים ?
יהיו 3 מכשירי קצה בלבד, אם אשתמש בשקעי נקבה, צריך עוד 3 כבלי רשת מהשקע לציוד קצה סה"כ 6 .
האם כל הכבלים חייבים להיות זהים ?
כעקרון , שקע לא יעל להיות זכר, למה הכוונה שקעי זכר ?
tvholic , למה הכוונה ,שקעים פשוטים או אלגנטים ? אודה לתמונה שתמחיש את ההבדל
יהיו 3 מכשירי קצה בלבד, אם אשתמש בשקעי נקבה, צריך עוד 3 כבלי רשת מהשקע לציוד קצה סה"כ 6 .
tvholic , למה הכוונה ,שקעים פשוטים או אלגנטים ? אודה לתמונה שתמחיש את ההבדל
- tvholic
-
- חבר ותיק

דרג הכוונה CAT5E או CAT6.
מה שהתכוון Smartnetworks זה שאם אתה שם כבלים CAT5E תשתמש בשקעי CAT5E ואם בכבלים CAT6 אז בשקעי CAT6.
אם אתה משתמש באחד כזה ואחד כזה אתה סתם יוצר צוואר בקבוק.
שוב, הבדלי המחירים לא משמעותיים היום ולדעתי אין לך מה ללכת על CAT5E.
אין שקע זכר. זכר, מעצם היותו "זכר" הוא תקע... השקע תמיד יהיה נקבה
הכוונה בזכר היא תקע RJ45 ובנקבה לשקע RJ45.
פשוטים ואלגנטים אני מתכוון שיש שקעים מגושמים ששמים על הטיח עם שקע RJ45 דומה למה שיש במשרדים לא משופצים.
אלגנטי זה יותר הכוונה לשקעים יפים ששמים בבתים כמו גוויס, ביטוציני, לה גרנד או הרבה אחרים...
מה שהתכוון Smartnetworks זה שאם אתה שם כבלים CAT5E תשתמש בשקעי CAT5E ואם בכבלים CAT6 אז בשקעי CAT6.
אם אתה משתמש באחד כזה ואחד כזה אתה סתם יוצר צוואר בקבוק.
שוב, הבדלי המחירים לא משמעותיים היום ולדעתי אין לך מה ללכת על CAT5E.
אין שקע זכר. זכר, מעצם היותו "זכר" הוא תקע... השקע תמיד יהיה נקבה
הכוונה בזכר היא תקע RJ45 ובנקבה לשקע RJ45.
פשוטים ואלגנטים אני מתכוון שיש שקעים מגושמים ששמים על הטיח עם שקע RJ45 דומה למה שיש במשרדים לא משופצים.
אלגנטי זה יותר הכוונה לשקעים יפים ששמים בבתים כמו גוויס, ביטוציני, לה גרנד או הרבה אחרים...
של כל דבר עם 4 גלגלים!
תודה רבה לכל המגיבים
רציתי רק לוודא שאני יודע את כל שלבי החיבור , ארשום כאן את אופן החיבור כמו שאני רואה לנכון, אשמח לקבל אישור או תיקונים כלשהם לאורך כל שלבי החיבור .
שלב א': לחבר בין המודם לראוטר ולמחשב
שלב ב': לחבר לכבל רשת קונקטור -ראש RJ45, הראש חייב להתאים לסוג הכבל הנבחר (CAT 5E או CAT 6)
(ישנם שני אופנים לחיבור החוטים לראש -אחבר לחבר על פי תצורה ב' )
שלב ג':להעביר את כבל הרשת לחדר המיועד (על גבי הפאנלים)
האם מומלץ למקם את הכבל בתוך תעלה ייעודית על מנת להגן עליו ולמנוע בלאי מיותר ?
שלב ד':לחבר את חוטי כבל הרשת (על פי תצורה ב' ) אל שקע גוויס המכיל כניסת ETHERNET מובנית ולמקם את השקע על הקיר (שקע גוויס יהיה מותאם לסוג הכבל (CAT 5E או CAT6 )
שלב ה: לבדוק תקינות חיבור עם מכשיר ייעודי
שלב ו: לחבר את מכשיר הקצה לשקע החדש- יש להכין כבל רשת חדש בעל שני ראשי RJ45 , כבל הרשת יהיה זהה לכבל אותו משכתי מהראוטר
(לחזור 3 פעמים על שלבים ב-ו לחיבור 3 מכשירי קצה בדירה
רציתי רק לוודא שאני יודע את כל שלבי החיבור , ארשום כאן את אופן החיבור כמו שאני רואה לנכון, אשמח לקבל אישור או תיקונים כלשהם לאורך כל שלבי החיבור .
שלב א': לחבר בין המודם לראוטר ולמחשב
שלב ב': לחבר לכבל רשת קונקטור -ראש RJ45, הראש חייב להתאים לסוג הכבל הנבחר (CAT 5E או CAT 6)
(ישנם שני אופנים לחיבור החוטים לראש -אחבר לחבר על פי תצורה ב' )
שלב ג':להעביר את כבל הרשת לחדר המיועד (על גבי הפאנלים)
האם מומלץ למקם את הכבל בתוך תעלה ייעודית על מנת להגן עליו ולמנוע בלאי מיותר ?
שלב ד':לחבר את חוטי כבל הרשת (על פי תצורה ב' ) אל שקע גוויס המכיל כניסת ETHERNET מובנית ולמקם את השקע על הקיר (שקע גוויס יהיה מותאם לסוג הכבל (CAT 5E או CAT6 )
שלב ה: לבדוק תקינות חיבור עם מכשיר ייעודי
שלב ו: לחבר את מכשיר הקצה לשקע החדש- יש להכין כבל רשת חדש בעל שני ראשי RJ45 , כבל הרשת יהיה זהה לכבל אותו משכתי מהראוטר
(לחזור 3 פעמים על שלבים ב-ו לחיבור 3 מכשירי קצה בדירה
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
הצורה הנכונה לפריסת כבלי רשת היא לאגד את כל הכבלים לתוך פנל בארון תקשורת (או ריכוז אחר בבית) ובצד של הציוד קצה ללחוץ את הכבל לתוך שקע.dada1983 כתב:השיפוץ לא יהיה בזמן הקרוב .
tvholic , למה הכוונה ,שקעים פשוטים או אלגנטים ? אודה לתמונה שתמחיש את ההבדל...
לארון תקשורת רוכשים מגשרים קצרים (30-50 ס"מ) לחיבור הפנל לסוויץ ובציוד קצה רוכשים מגשרים עפ"י האורך הרצוי לחיבור השקע לציוד הקצה.
בנוגע לסוג הכבל, אחזור שוב על דברי, במידה ואתה מייעד את הרשת למספר שנים עד השיפוץ לא הייתי משקיע והייתי משתמש בכבלי CAT5E, רוב הסיכויים שלא תשתמש באותם כבלים כאשר תשחיל אותם בקירות בזמן השיפוץ מהסיבות שהוזכרו.
בנוגע ל CAT6, לדעתי זהו תקן מיותר ואני לא ממליץ להשתמש בו, מי שרוצה להשקיע בכבלים איכותיים שישקיע עוד קצת וישתמש בכבלי CAT7 שהם הרבה יותר איכותיים ועמידים לעשרות שנים, הפרש המחירים בין CAT6 ל CAT7 לרישות בית הוא זניח.
אנחנו באופן אישי לא משתמשים ב CAT6 כלל וללקוחות שלנו המעוניינים בכבלים איכותיים אנו מתקינים CAT7.
דוגמאות וצילומים של עבודות רשת תוכל למצוא באתר שלנו.
בהצלחה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מה היתרון של CAT7 מול CAT6 לצרכן הפרטי?Smartnetworks כתב:אנחנו באופן אישי לא משתמשים ב CAT6 כלל וללקוחות שלנו המעוניינים בכבלים איכותיים אנו מתקינים CAT7.......
דוגמאות וצילומים של עבודות רשת תוכל למצוא באתר שלנו.
בהצלחה...
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אין יתרון גם ל CAT6 מול CAT5E לצרכן הפרטי, לכן צויין שזה רלוונטי למי שמעוניין להשקיע.JEXY כתב:מה היתרון של CAT7 מול CAT6 לצרכן הפרטי?.........
אין מה להשוות בין איכות ומבנה הכבל של CAT7 ל CAT6 מבחינת איכות חומרי הגלם של הכבל, שרידות ומענה טכנולוגי לעשרות שנים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
המהות בלהיות מקצועי בתחום זה להבין את הצרכים של הלקוח ולבחור עבורו מערכת העונה לצרכים, לייעץ לו להשקיע במוצרים אחרים ולא לדחוף כבל רק כי הוא רוצה להשקיע...Smartnetworks כתב:אין יתרון גם ל CAT6 מול CAT5E לצרכן הפרטי, לכן צויין שזה רלוונטי שלמי שמעוניין להשקיע..........
אבל זו סתם דעתי...
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
JEXY היקר,JEXY כתב:הבדל בין להיות מקצועי לבין להיות סוחר זה להבין את הצרכים של הלקוח ולבחור עבורו מערכת העונה לצרכים, ליעץ לא להשקיע במוצרים אחרים ולא לדחוף כבל רק כי הוא רוצה להשקיע.........
אבל זו סתם דעתי......
אני לא מכיר אותך ולא ארד לרמה שלך.
זאת קצת חוצפה מצדך לקבוע את הרמה המקצועית שלנו לפני שראית ובדקת, כתפיסה אנחנו דוגלים בחומרי הגלם הכי טובים ללקוחות שרוצים את המוצר הכי טוב כדי לקבל שקט לטווח הארוך.
להתקין ללקוח כבל CAT6 סיני ללא תקן שמסוגל עפ"י התקינה להעביר מהירות של 1GB כמו CAT5E זה לא מקצועי ולא ייתן ללקוח כלום בטווח הקצר ובטווח הארוך.
אני לא מכיר את הפתרון עם המגשרים הקצרים- אתה יכול להעלות תמונה או הסבר נוסף בבקשה?Smartnetworks כתב:לארון תקשורת רוכשים מגשרים קצרים (30-50 ס"מ) לחיבור הפנל לסוויץ ובציוד קצה רוכשים מגשרים עפ"י האורך הרצוי לחיבור השקע לציוד הקצה.......
בהצלחה...