רציתי רק לוודא שאני יודע את כל שלבי החיבור , ארשום כאן את אופן החיבור כמו שאני רואה לנכון, אשמח לקבל אישור או תיקונים כלשהם לאורך כל שלבי החיבור .
שלב א': לחבר בין המודם לראוטר ולמחשב
שלב ב': לחבר לכבל רשת קונקטור -ראש RJ45, הראש חייב להתאים לסוג הכבל הנבחר (CAT 5E או CAT 6)
(ישנם שני אופנים לחיבור החוטים לראש -אחבר לחבר על פי תצורה ב' )
שלב ג':להעביר את כבל הרשת לחדר המיועד (על גבי הפאנלים)
האם מומלץ למקם את הכבל בתוך תעלה ייעודית על מנת להגן עליו ולמנוע בלאי מיותר ?
שלב ד':לחבר את חוטי כבל הרשת (על פי תצורה ב' ) אל שקע גוויס המכיל כניסת ETHERNET מובנית ולמקם את השקע על הקיר (שקע גוויס יהיה מותאם לסוג הכבל (CAT 5E או CAT6 )
שלב ה: לבדוק תקינות חיבור עם מכשיר ייעודי
שלב ו: לחבר את מכשיר הקצה לשקע החדש- יש להכין כבל רשת חדש בעל שני ראשי RJ45 , כבל הרשת יהיה זהה לכבל אותו משכתי מהראוטר
(לחזור 3 פעמים על שלבים ב-ו לחיבור 3 מכשירי קצה בדירה
...
האם כל שלבי החיבור נכונים ?
בשבוע הבא ארכוש את כל הציוד הנדרש ונתחיל במלאכת הכבילה
אם יש למישהו טיפים ,אשמח
עקב אילוצים, הכבל יעבור על הפאנלים ולא בתוך הקיר ויהיה מוסתר בתוך תעלה (כדי לשמור עליו מבלאי)
על הפאנלים ישנן פינות ויש צורך לעקם את הכבל, האם הכבל היצוק לא יהיה קשיח מדי ?
לגבי הכבלים המגשרי-
האם הם חייבים להיות זהים לכבל הראשי שיחובר לראוטר מצידו האחד ולשקע גוויס מצידו האחר ?
המטרה למנוע צוואר בקבוק
בעניין מחירים ומקום רכישת הציוד- האם תוכלו לציין מחיר ממוצע של שלל הציוד (כבל,קונקטורים,תעלה,לוחץ כבל RJ45,לוחץ קרונה,שקע גוויס) אני ממש לא מכיר את רמת המחירים ולא רוצה לשלם יותר בלי סיבה מוצדקת .
אם תוכלו להמליץ על חנות מקצועית ולא יקרה במרכז הארץ זה ממש יעזור
רכשתי כבל CAT7 להשחלה בקירות אולם לאחר הרכישה התברר לי כי אני לא יכול ללחוץ עליו (בעייתי מאד יותר נכון) תקעי RJ45.
אסביר מה אני צריך ואשמח לייעוץ:
אני משחיל מארון תקשורת בדירה 6-7 כבלים לכל החדרים בבית, בסופם הם יתחברו לשקעי גוויס בכל חדר ומשם עם כבלים קצרים לכל צרכן.
בארון תקשורת אחבר את כל הצרכנים לסוויץ' (מתג) שמחובר ישירות לראוטר.
שאלה ראשונה:
האם יש שקע גוויס מיוחד ל-CAT6 או ל-CAT7, ואם כן היכן אני רוכש כזה?
שאלה שניה:
בארון תקשורת האם "להילחם" עם הכבלים ולחבר להם RJ45 זכרים שיתחברו ישירות לסוויץ', או האם לחבר להם שקע איכותי כלשהו ואז עם מגשרים קצרים מאד לחבר לסוויץ'?
אשמח לתשובות, כמו כן עם קישורים רלוונטיים למוצרים עצמם שאוכל לראות ולהבין.
@Saaron
·
לCAT7 ישנו שקע ייעודי תואם גוויס (יכול להתאים לעוד ירצנים). ולגבי ארון תקשורת, זה תלוי בגודל וכמות התשתית שיש בו.
מנסיון CAT7 פחות נוח לעבודה בארון תקשורת סטנדרטי ואפילו מוגדל, פשוט יותר לעבוד עם פאנל גישור אך אם אין לך מקום בארן זה בעיה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
בוקר טוב.
יש לי מקום בארון לראוטר,ולסוויץ של EDIMAX שהוא מאד קטן. לא יהיה לי מקום להרכיב שם מגשר או תיבת שקעים כלשהי לכן אני רוצה ומעדיף להרכיב כל כל אחד מהכבלים תקע שיכנס ישירות לסוויץ.
איפה אני יכול לרכוש תקעים שיתאימו לי לזה או לחילופין שקעים ואז מגשרים קצרים?
כמו כן היכן אני יכול לרכוש שקעי גוויס ל-CAT6 או ל-CAT7?
החלפתי את כל הציוד ל-cat6, ככה לא תהייה בעיה.
שאלה נוספת, האם אצליח להשחיל cat6 קשיח בצינור שיש בו כבר כבל של יס, או שאהייה חייב להוציא את הכבל של יס ולהשחילם יחד?