רמקולים של חבר שמעוניין למכור, מי מכיר, כמה שווים?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

הוא מעוניין למכור, מישהו יודע באילו רמקולים מדובר וכמה הם שווים?
[img2=550x353]http://i57.tinypic.com/2mwe14k.jpg[/img2]
[img2=550x733]http://i57.tinypic.com/rbxoqr.jpg[/img2]
[img2=550x733]http://i61.tinypic.com/anydkk.jpg[/img2]

תודה :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

כן. זה משהו שלא רואים כל יום. מאוד מאוד מעניין! ישנה הרבה היסטוריה אמריקנית מעניינת מסביב לייצור של הרמקולים הנדירים האלה. ההיסטוריה הזו כוללת את Saul Marantz שפגש את Jon Dalquist שהיה אחד המהנדסים שעבדו על מודול רכב הנחיתה על הירח והסכים לפתוח חברת רמקולים עם מר מרנץ. מרנץ היה כנראה מאוד משועמם לאחר מכירת החברה שלו ל-סופרסקופ - והשניים פתחו חברה חדשה וייצרו את אחת החיות המוזרות ביותר בעולם הרמקולים של 1973 - ה-DQ-10. הם היו כל-כך דומים ל-QUAD 56 האלקטרוסטטיים, עד שבתערוכות נדרש שלט שמבהיר שהם לא Quad ולא אלקטרוסטטיים. :wink:

הרמקולים האלה הם המשך של המסורת הזו. בכל מקרה מדובר בייצור אמריקאי בכמויות קטנות ע"י חברה שישבה בניו-יורק.והיתה מעורבבת עם גדולי התעשייה בחוף המזרחי. אנשים כמו הנרי קלוס וחברות כמו CV. ראיתי פעם DQ-10A ויש להם סאונד נהדר בתנאי שהם משודכים להגברה חזקה. הם אוהבים כוח ודורשים כמה שיותר. יש להם 'במה' מדהימה, כמעט לא תאמן והם חדים וברורים. היי-אנד במיטבו. לא יצא לי לראות DQ-20 או, לצערי, לשמוע. אבל זה בהחלט ברשימת ה-todo שלי ואם הם דומים ל-DQ-10 הם אמורים להיות רמקולי חוויה אמתית.

בכל מקרה... מדובר בפרויקט שיפוץ\תחזוקה לא פשוט ולא זול. ה-XO די מורכב והדרייברים מאוד מיוחדים. אני די בטוח שתידרש תחזוקה ואולי החלפת טבעות. ה-4 אוהם האלה רעבים לכוח ודרוש משהו שיכול להניע אותם בלי להתעייף - וזה לא צחוק. הרמקולים האלה יכולים להשבית מפלצות וינטאז' בשניות.

לגבי המחיר... שאלה טובה. מפאת הנדירות שלהם קשה להעריך. זוג דומה, אך במצב קטסטרופלי, שאני זוכר מ-eBay נמכר לפני שנתיים ב-$500. אני לא ממש זוכר אם הם ממש נמכרו בסוף, אך זה מה שנדרש עבורם. צריך לזכור שמדובר ברמקולים שיוצרו בכמויות של עשרות-אלפים בודדים של זוגות. מאוד נדירים לאחר כ-30 שנים. העצה הכי טובה לחבר שלך... שישלח לחמו על פני המים. הניחוש שלו - טוב במקרה הזה, כמו הניחוש שלי.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

tnsilver כתב:כן. זה משהו שלא רואים כל יום. מאוד מאוד מעניין! ישנה הרבה היסטוריה אמריקנית מעניינת מסביב לייצור של הרמקולים הנדירים האלה. ההיסטוריה הזו כוללת את Saul Marantz שפגש את Jon Dalquist שהיה אחד המהנדסים שעבדו על מודול רכב הנחיתה על הירח והסכים לפתוח חברת רמקולים עם מר מרנץ. מרנץ היה כנראה מאוד משועמם לאחר מכירת החברה שלו ל-סופרסקופ - והשניים פתחו חברה חדשה וייצרו את אחת החיות המוזרות ביותר בעולם הרמקולים של 1973 - ה-DQ-10. הם היו כל-כך דומים ל-QUAD 56 האלקטרוסטטיים, עד שבתערוכות נדרש שלט שמבהיר שהם לא Quad ולא אלקטרוסטטיים. :wink:

הרמקולים האלה הם המשך של המסורת הזו. בכל מקרה מדובר בייצור אמריקאי בכמויות קטנות ע"י חברה שישבה בניו-יורק.והיתה מעורבבת עם גדולי התעשייה בחוף המזרחי. אנשים כמו הנרי קלוס וחברות כמו CV. ראיתי פעם DQ-10A ויש להם סאונד נהדר בתנאי שהם משודכים להגברה חזקה. הם אוהבים כוח ודורשים כמה שיותר. יש להם 'במה' מדהימה, כמעט לא תאמן והם חדים וברורים. היי-אנד במיטבו. לא יצא לי לראות DQ-20 או, לצערי, לשמוע. אבל זה בהחלט ברשימת ה-todo שלי ואם הם דומים ל-DQ-10 הם אמורים להיות רמקולי חוויה אמתית.

בכל מקרה... מדובר בפרויקט שיפוץ\תחזוקה לא פשוט ולא זול. ה-XO די מורכב והדרייברים מאוד מיוחדים. אני די בטוח שתידרש תחזוקה ואולי החלפת טבעות. ה-4 אוהם האלה רעבים לכוח ודרוש משהו שיכול להניע אותם בלי להתעייף - וזה לא צחוק. הרמקולים האלה יכולים להשבית מפלצות וינטאז' בשניות.

לגבי המחיר... שאלה טובה. מפאת הנדירות שלהם קשה להעריך. זוג דומה, אך במצב קטסטרופלי, שאני זוכר מ-eBay נמכר לפני שנתיים ב-$500. אני לא ממש זוכר אם הם ממש נמכרו בסוף, אך זה מה שנדרש עבורם. צריך לזכור שמדובר ברמקולים שיוצרו בכמויות של עשרות-אלפים בודדים של זוגות. מאוד נדירים לאחר כ-30 שנים. העצה הכי טובה לחבר שלך... שישלח לחמו על פני המים. הניחוש שלו - טוב במקרה הזה, כמו הניחוש שלי.
...
קודם כול תודה (Y)
נדמה לי שהוא אמר לי שהם עברו שיפוץ , מהתמונות מה אתה מתרשם על מצבם?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

נראה מעולה אבל רואים רק אחד ואי-אפשר לדעת מה מצב ה-XO.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

סליחה על הבורות, מה זה XO?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

קרוס-אובר (cross over network) הוא ההתקן שאחראי לפיצול האות שנשלח מהמגבר אל הטרמינלים של הרמקולים ושליחת התדרים השונים לאלמנטים המתאימים (תדרים נמוכים לוופר, תדרים בינוניים למיד, ותדרים גבוהים לטוויטר). לשם קיצור קוראים לזה XO משום שה-'X' מזכיר צלב (cross).

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

tnsilver כתב:קרוס-אובר (cross over network) הוא ההתקן שאחראי לפיצול האות שנשלח מהמגבר אל הטרמינלים של הרמקולים ושליחת התדרים השונים לאלמנטים המתאימים (תדרים נמוכים לוופר, תדרים בינוניים למיד, ותדרים גבוהים לטוויטר). לשם קיצור קוראים לזה XO משום שה-'X' מזכיר צלב (cross).
...
cross over ידעתי בערך מה זה, עכשיו ירד האסימון לגבי הXO
:wink:

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #8 

יש להם 2 פיוזים מאחור...הם מוגברים?

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

הסתכלתי על המחירים , אכן נמכרים סביב ה500$ ואפילו בפחות.
אישית אני בא לקחת אותם היום במחיר הזה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #10 

tnsilver

כל הכבוד על הידע

באמת מאוד מעניין

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כיום משודכים לאינגרייטד Yamaha A-3090.
כאחד שלא מבין כול כך , אני שואל, איך הוא מזיז את הDQ-20?

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1232 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #12 

molvy כתב:tnsilver

כל הכבוד על הידע

באמת מאוד מעניין
...

1+ (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

RAMIRAMI68 כתב:יש להם 2 פיוזים מאחור...הם מוגברים?
...
ממש לא. לדעתי במהלך הפיתוח 'שרפו' כל-כך הרבה אלמנטים שהמתכננים נכנסו לפניקה והוסיפו את הפיוזים האלה. ההגנה הזו לא מזיקה כשמדובר במפלצות שהיו צריכים כדי להניע אותם. הנה הסכימה של ה-XO - רכיבים פאסיביים בלבד וניתן לראות את אחד הפיוזים:

XO של DQ-20

תמונה
Rozshay כתב:הסתכלתי על המחירים , אכן נמכרים סביב ה500$ ואפילו בפחות.
אישית אני בא לקחת אותם היום במחיר הזה
...
hold your horses... היכן הסתכלת? לאן אתה בא? :)
MrHicUp כתב:כיום משודכים לאינגרייטד Yamaha A-3090.
כאחד שלא מבין כול כך , אני שואל, איך הוא מזיז את הDQ-20?
...
אין לי מושג. נראה לי קצת אנמי. הם בדרך כלל משודכים לקרלים, קלאס, וקארוורים עצמתיים.
molvy כתב:tnsilver כל הכבוד על הידע באמת מאוד מעניין
...
מעניין כן, אבל זה לא ממש 'ידע'. זה אוסף של אגדות אורבניות שמאוד קשה לבדוק אותן היום. בסוף שנות ה-60' ותחילת שנות ה-70', כל מי שהיה לו קשר לתעשיית החלל הפך ל'סלב' מבוקש בארה"ב. החל מקצין האס.אס לשעבר, ורנר פון בראון וכלה באחרון טייסי הקרב ממלחמת קוריאה שהיה רודף נשים, שתיין, חובב הימורים וסיכונים פסיכוטי שהתמזל מזלו להשתחל לתכנית אימון האסטרונאוטים של NASA. זה היה מאוד 'סקסי' להשחיל 'מהנדס חלל' לחברת אודיו ואני בכלל לא בטוח שזה מדויק. למעשה, לא מצאתי לכך שום גיבוי רשמי.

Jon Dalquist נעלם ממפת תעשיית הרמקולים באותה מהירות שבה הופיע. הסיבה לכך, ככל הנראה, תאונת דרכים קשה. כל זה קרה הרבה לפני עידן האינטרנט וקשה מאוד לדלות פרטים אמתיים ומדויקים. למיטב הבנתי - האיש נפטר בסוף המאה שעברה. אחת ההתגלגלויות של החברה המקורית שלו, או עובדים בחברה המקורית, נקראת כיום Regnar והם עוסקים, בין השאר, בשיפוץ ושירות של רמקולי Dalquist. אני לא סגור אם הם באמת החברה המקורית - או קשורים אליה, אך נראה שהם המקור העיקרי למידע על המותג. הם אפילו טרחו להודיע שהבעלים החוקיים של המותג היא חברה קנדית בשם Jonic שאין לה שום כוונות להחיות את הדגמים המקוריים.

בכל מקרה, האגדות מספרות שלוח המזונית שנראה כמו טבעת סראונד מסביב לוופר הוא תוצאה של הכלאה בין 'סל' "12 מתוצרת Advent של הנרי קלוס, לבין דרייבר "10 שהיה חלק מהמחקר של Dalquist מתוצרת CTS. חברת Advent הספקית של הוופר הגדול יותר, פשוט לא הצליחה למצוא עבור Dalquist מסגרת מתאימה עבור הוופר הקטן יותר. את ההפרש בין הקטרים השונים - סגרו בלוח מזונית.

Quad ESL 57 - מקור לטעויות הקשורות בזיהוי ה-DQ-10

תמונה

DQ-10

תמונה

ללא הגריל המיוחד והמורכב לייצור - זו חיה אחרת לגמרי:

תמונה

ומאחור - זה נראה כך:

תמונה

ומי שמעוניין בקצת 'מדידות' ומידע ביקורתי נוסף על ה-DQ-20, כאן יש ביקורת מ-1988. מעניין מאוד!

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #14 

הי בוקר טוב,
כמה הערות ברשותכם לגבי האמור למעלה:

לגבי הוופר של אדוונט
אדוונט יצרה את הוופר מראש במידה 11.5 אינטש שהיא מידה לא סטנדרטית אך זו היתה התוכנית וכך היא יושמה.
היחידה הזו מופיעה במספר רמקולים של החברה כולל ה Large Advent ואחרים. (אני אישית לא חושב שזו במקור יחידה של CTS למרות שהם עשו יחידות מדהימות שאספר עליהן במקום אחר..)
היחידה יוצרה עם מזוניט (כמו גם יחידות אחרות שלהם ושל KLH, וכמו הטוויטר שנקרא "Fried Egg"), כחלק מטכנולוגית היצור ולא כדי להשלים פערים בגודל בתיבות של DHALQUIST.

אותם וופרים בדיוק ללא פיסת המזוניט מופיעים בדגמים אחרים של אדונט ושל אחרים בשלהי שנות השבעים (עם בסקט / FRAME בצבע "נאטו").
אפשר לשים לב שהסראונד של הוופר במקרה הזה "הפוך" זאת אומרת שהקימור פונה פנימה ולא החוצה.
דבר זה ייחודי לדריבר (וופר) הזה ובא להקנות לו קשיחות (Rigidity או Stiffness) בהתמודדות עם מהלך משמעותי של הממברנה בבאס נמוך. הסראונד (ההקף ) של הוופר עשוי (כמו רבים אחרים באותה עת) מסוג של FOAM או ספוג דחוס, שברבות הימים מותקף מגזים שנמצאים באטמוספירה, נרקב ומאבד את תכונותיו.
בממוצע יש להחליף אותו כל 10-20 שנה (גם זה מאוד תלוי בסביבה, בלחות ובכמות הזיהום באותו איזור)
יש שטוענים שהספוג הזה מותקף מהאוזון / מתאן באוויר ואחרים טוענים שכל שמץ זיהום חומצי או בסיסי (אלקלי) מפרק את הספוג הזה לאנחות. :(

צדק הכותב שDAHLQUIST לקחה את אותה יחידת באס ל DQ20 (כמו גם ל DQ10) מאדוונט, ולדעתי פשוט לקחה יחידה OF THE SHELVE , כי זה מה שהיה במלאי והיה כלכלי להתבסס עליה. ומי שישמע את המיד באס ברמקולים האלה יבין מיד למה...

צדק כותב אחר כנראה בפוסט אחר שכתב שסול מרנץ (האיש) היה מעורב בפיתוח של ה DQ10

השוני המהותי בן ה 10 ל - 20 הוא שה 20DQ הוא בן 3 יחידות: המיד הנהדר של PEERLESS בדגם KO40
והטוויטר היה סקאן ספיק. (שתיהן יחידות מהטובות ביותר שכסף היה יכול לקנות והופיעו בלא מעט רמקולי איכות)

ה DQ10 שקדם לו היה מושקע מאוד וה-ביבי של ג'ון דלקוויסט:
הוא בן 5 יח' לתיבה, 4 ע"ג "אופן באפל" עם PHASE ALIGNMENT דהינו התאמת מרחק היחידה היחסי לאוזנו של המאזין לקבלת תמונת סאונד קוהרנטית יותר.
ה DQ10 מחזיק שני מידים: האחד דום גדול של פירלס והשני - LOW MID משושה ומפורסם מאוד של פילפס (סדרה 5060) ובנוסף דום טוויטר של פיליפס וסופר-טוויטר "פיאזו אלקטרי" של מוטורולה 8O

צדק גם רמי שכתב שהקרוסים שלהם מושקעים מאוד (אני חושב שהקרוס של ה DQ10 כולל כ 30 רכיבים!!!) והם אכן זקוקים למגבר רציני בכדי להינות מהם! מפתיע כי באותה תקופה לא היו ב MAIN STREEM הרבה מגברים כאלה (אני יודע שהנפתי סמרטוט אדום אבל PHASE LINEAR 700 היה לא זול TO SAY THE LIST) לא בכדי הוא נמצא ברשימת הרמקולים הנחשבים ביותר בכל הזמנים!

ה DQ10, DQ20 כמו גם השיפור שלו - ה DQ20I, ה DQ28 וה 30 שבא אחריו לסגור את הסדרה, עדין פותחו ע"י אותו צוות גרעיני בניצוחו של ג'ון דלקוויסט.לאחר מכן, הציעו חברות שונות שיפורים שבעיקר עלו הרבה והתמורה שלהן שולית לטעמי, ובסימן שאלה מסוים. (אם אתה רוצה לשדרג את הקרוס אתה בהחלט יכול לקנות רכיבים לבד ישנן חברות AFTER MARKET שעושות הון מזה!!!).

החברה נמכרה לאחר מכן ועשתה דברים אחרים שאת חלקם ניתן לראות פה ושם בלוחות.
אגב NOLA ו - ALON (שזה נולה בהיפוך אותיות) שתיהן הן אבולוציה של אותו יצרן ובחלק מהמקרים בכל הצניעות מחזרו את סדרות ה DQ ולטעמי לא "המציאו את הגגל מחדש" עד סדרת ה SIGNATURE המעולה.

למי שבאמת רוצה להינות הנה השילוש הקדוש:
1) SOURCE טוב ו-מגבר חזק עם יכולת זרם. לא רסיבר 30 וואט או דומה!!)
2) שדרג את הקבלים בקרוס!!! (לא קשה אבל לא לעצלנים) הסלילים הם לעד הקבלים "אללא יוסטר ולהקתו" אחרי 40 שנה...:_)
3) בת זוג שאוהבת מוזיקה, אטמי אוזניים, או מרשם פתוח לפרוזאק...

אני מחזיק שנים רבות DQ10 (משודרגים) ולאחרונה בניתי STACKED PAIR (או כמו שהם נקראים "דיפול" )עם שני סאבים לעזר בבאס התחתון מאוד שולח לכם תמונות
בהצלחה,

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #15 

harel

וואו!!!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

תודה על התיקונים וההרחבות (f)

אכן Wow!!! גדול. כל הכבוד! (אתה חייב לכתוב כאן יותר (Y) ).

האם הטוויטר טיטניום של ה-DQ-10 אכן 'מעצבן' לאחר זמן ודורש ביטול - או שגם זו אגדה?

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #17 

הראל - ברוך הבא לפורום (Y) (f)
כאחד שמחזיק כמה חיות מוזרות בבית - מצטרף ל-WOW! דבר כזה לא רואים כל יום...
Rust never sleeps

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

DQ 10 טוויטרים ועוד

שליחה #18 

הי ערב טוב
בני תודה! אתה באמת מחזיק פנינים נדירות!
tnsilver, שמח להצטרף לפורום המכובד!
אין ל DQ10 טוויטר טיטניום....
(יש כמה שיש להם כמו MB QUART JBL PIONEER ו בריליום ב NS1000 אבל אלו בסיפור אחר...)

יש לו דום-טוויטר מכובד של פיליפס (שוב מכובד לאותם שנים) שלא נופל מה SEAS או ה ISOFONE של אותן שנים. עם ממברנת "FLARE" (אנסה למצוא תמונה מוגדלת).
ויש "מעליו" סופר טוויטר ,פיאזו-אלקטרי, של מוטורולה USA פיאזו אלקטריק דהינו - מה שמפיק את הצליל הוא גביש ולא סליל וממברה! .הגביש רוטט בהתאם לתדר המתנגן ובתיאוריה הוא יכול להגיע ל 30KHZ ויותר...
הסופר טוייטר הזה היה מאוד פופולרי אצל לא מעט חברות באותה תקופה כמו AVID INFINITY ועוד כמה...(אני חושב שגם DBX אנסה לבדוק).
מוטורולה הוציאה פטנט על כך בזמנו, ולאחר שהפטנט פג, יוצרו לא מעט חיקויים של ה סופר הזה... חלקם לא רעים...
בעיקרון, הסופר בקרוס הזה מתחיל לנגן ב ~9.200 HZ ונדמה לי חתוך ב 18DB/OCTAVE
אף אחד מהם לא ממש מעצבן (אני חושב שהדבר היחידי שמעצבן הוא הגודל..:-) אתה לפעמים נבהל שהרמקול שלך יותר גבוה ממך ואולי יתנפל עליך...(סתם)
שולח את הסכמה של הקרוס וכן תמונה שלו...לא ספרתי כמה רכיבים אבל נעשו שם לא מעט תיקוני NOTCH וכיו"ב...
אני חושב שניתן ללמוד הרבה מהסכמה גם מי שלא למד זרם חילופין - בעיקר, כמה זרם צריך כדי להזיז את ה NETWORK הזה!!
שבת שלום, הראל

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

תמונות
דום טוויטר (פיליפס) ודום מיד (פירלס עם מגנט כמו של וופר 10 אינטש!!)
 דום טוויטר (פיליפס) ודום מיד (פירלס עם מגנט כמו של וופר 10 אינטש!!)
סופר טוויטר מוטורולה (למעלה) ו LOW MID הפיליפס המפורסם שנקרא 5060 לגרסאותיו
<br />מופיע אצל רבים וטובים כמו B&amp;O,אינפיניטי ולא מעט פירמות ב USA באותן שנים קשה לפספס אותו בגלל המבנה המצולע שלו...
 סופר טוויטר מוטורולה (למעלה) ו LOW MID הפיליפס המפורסם שנקרא 5060 לגרסאותיו
מופיע אצל רבים וטובים כמו B&O,אינפיניטי ולא מעט פירמות ב USA באותן שנים קשה לפספס אותו בגלל המבנה המצולע שלו...

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1232 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #20 

מה זה הדברים האלה 8O (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784