[img2=550x353]http://i57.tinypic.com/2mwe14k.jpg[/img2]
[img2=550x733]http://i57.tinypic.com/rbxoqr.jpg[/img2]
[img2=550x733]http://i61.tinypic.com/anydkk.jpg[/img2]
תודה

קודם כול תודהtnsilver כתב:כן. זה משהו שלא רואים כל יום. מאוד מאוד מעניין! ישנה הרבה היסטוריה אמריקנית מעניינת מסביב לייצור של הרמקולים הנדירים האלה. ההיסטוריה הזו כוללת את Saul Marantz שפגש את Jon Dalquist שהיה אחד המהנדסים שעבדו על מודול רכב הנחיתה על הירח והסכים לפתוח חברת רמקולים עם מר מרנץ. מרנץ היה כנראה מאוד משועמם לאחר מכירת החברה שלו ל-סופרסקופ - והשניים פתחו חברה חדשה וייצרו את אחת החיות המוזרות ביותר בעולם הרמקולים של 1973 - ה-DQ-10. הם היו כל-כך דומים ל-QUAD 56 האלקטרוסטטיים, עד שבתערוכות נדרש שלט שמבהיר שהם לא Quad ולא אלקטרוסטטיים.![]()
הרמקולים האלה הם המשך של המסורת הזו. בכל מקרה מדובר בייצור אמריקאי בכמויות קטנות ע"י חברה שישבה בניו-יורק.והיתה מעורבבת עם גדולי התעשייה בחוף המזרחי. אנשים כמו הנרי קלוס וחברות כמו CV. ראיתי פעם DQ-10A ויש להם סאונד נהדר בתנאי שהם משודכים להגברה חזקה. הם אוהבים כוח ודורשים כמה שיותר. יש להם 'במה' מדהימה, כמעט לא תאמן והם חדים וברורים. היי-אנד במיטבו. לא יצא לי לראות DQ-20 או, לצערי, לשמוע. אבל זה בהחלט ברשימת ה-todo שלי ואם הם דומים ל-DQ-10 הם אמורים להיות רמקולי חוויה אמתית.
בכל מקרה... מדובר בפרויקט שיפוץ\תחזוקה לא פשוט ולא זול. ה-XO די מורכב והדרייברים מאוד מיוחדים. אני די בטוח שתידרש תחזוקה ואולי החלפת טבעות. ה-4 אוהם האלה רעבים לכוח ודרוש משהו שיכול להניע אותם בלי להתעייף - וזה לא צחוק. הרמקולים האלה יכולים להשבית מפלצות וינטאז' בשניות.
לגבי המחיר... שאלה טובה. מפאת הנדירות שלהם קשה להעריך. זוג דומה, אך במצב קטסטרופלי, שאני זוכר מ-eBay נמכר לפני שנתיים ב-$500. אני לא ממש זוכר אם הם ממש נמכרו בסוף, אך זה מה שנדרש עבורם. צריך לזכור שמדובר ברמקולים שיוצרו בכמויות של עשרות-אלפים בודדים של זוגות. מאוד נדירים לאחר כ-30 שנים. העצה הכי טובה לחבר שלך... שישלח לחמו על פני המים. הניחוש שלו - טוב במקרה הזה, כמו הניחוש שלי....

cross over ידעתי בערך מה זה, עכשיו ירד האסימון לגבי הXOtnsilver כתב:קרוס-אובר (cross over network) הוא ההתקן שאחראי לפיצול האות שנשלח מהמגבר אל הטרמינלים של הרמקולים ושליחת התדרים השונים לאלמנטים המתאימים (תדרים נמוכים לוופר, תדרים בינוניים למיד, ותדרים גבוהים לטוויטר). לשם קיצור קוראים לזה XO משום שה-'X' מזכיר צלב (cross)....

molvy כתב:tnsilver
כל הכבוד על הידע
באמת מאוד מעניין...

ממש לא. לדעתי במהלך הפיתוח 'שרפו' כל-כך הרבה אלמנטים שהמתכננים נכנסו לפניקה והוסיפו את הפיוזים האלה. ההגנה הזו לא מזיקה כשמדובר במפלצות שהיו צריכים כדי להניע אותם. הנה הסכימה של ה-XO - רכיבים פאסיביים בלבד וניתן לראות את אחד הפיוזים:RAMIRAMI68 כתב:יש להם 2 פיוזים מאחור...הם מוגברים?...

hold your horses... היכן הסתכלת? לאן אתה בא?Rozshay כתב:הסתכלתי על המחירים , אכן נמכרים סביב ה500$ ואפילו בפחות.
אישית אני בא לקחת אותם היום במחיר הזה...
אין לי מושג. נראה לי קצת אנמי. הם בדרך כלל משודכים לקרלים, קלאס, וקארוורים עצמתיים.MrHicUp כתב:כיום משודכים לאינגרייטד Yamaha A-3090.
כאחד שלא מבין כול כך , אני שואל, איך הוא מזיז את הDQ-20?...
מעניין כן, אבל זה לא ממש 'ידע'. זה אוסף של אגדות אורבניות שמאוד קשה לבדוק אותן היום. בסוף שנות ה-60' ותחילת שנות ה-70', כל מי שהיה לו קשר לתעשיית החלל הפך ל'סלב' מבוקש בארה"ב. החל מקצין האס.אס לשעבר, ורנר פון בראון וכלה באחרון טייסי הקרב ממלחמת קוריאה שהיה רודף נשים, שתיין, חובב הימורים וסיכונים פסיכוטי שהתמזל מזלו להשתחל לתכנית אימון האסטרונאוטים של NASA. זה היה מאוד 'סקסי' להשחיל 'מהנדס חלל' לחברת אודיו ואני בכלל לא בטוח שזה מדויק. למעשה, לא מצאתי לכך שום גיבוי רשמי.molvy כתב:tnsilver כל הכבוד על הידע באמת מאוד מעניין...