הי
ל BennyO:
זה "T NETWORK, זאת אומרת רשת בתצורת האות "T"
יש פה הרבה להסביר ולכן התקציר:
מהו פיאזו
בעקרון טוויטר "פיאזו", אינו פועל עם סליל מחובר לממברנה ע"ג מגנט (כמו רמקול רגיל), שבו אתה מעביר תדר והסליל מתרגם זאת לתנועה מכנית.
אני מדברים על גביש שכאשר מעבירים בו תדר רוטט באותו התדר והופך את האנרגיה לגלי קול (ככל שהגבי איכותי יותר כך גם אמינות התדר המופק תהייה גבוהה יותר). וכמובן ללא תדרים נלווים
לאור כל זאת ב DC בעצם אין לגביש התנגשות ואם תמדוד את הפיאזו טוויטר ברב מודד תקבל לעאורה "נתק"
עוד מאפין של הפיאזו הוא, שמתחת לתדר מסוים הוא לכאורה לא רוטט (דהיו לא ממיר אנרגיה חשמלית לאנרגית קול) בוא נניח מתחת ל 3000 הרץ.
זאת אומרת שלכאורה לא צריך בכלל קרוס!!
נכון! אבל....
אתה לא תמיד רוצה שהטוויטר "ירד" עד לתדר התחתון שבוא הוא "מסוגל", לעבוד ...(בין הייתר כי יתכן, שיש לך מי שעושה את העבודה בתחומ הזה... - מיד למשל..)
ולכן למרות שאין הכרח, לפעמים אתה מגביל את הפיאזו בחיתוך תחתון...
קרוסים
חישוב הקרוס מבוסס על
התנגדות היחידה (האוהמית) ופרמטרים נוספים אליהם לא ניכנס כאן...
אם כך, נגד ה 10 אוהם הוא "ההתנגדות המדומה" אותה "רואה" המגבר וקבל ה 3.3UF הוא חיתוך ראשוני לאיזור ~~ 5000 HZ
ראו מחשבון און ליין כאן
http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/
קבל ה 0.1 בטור לנגד הגנה של 68 אוהם יחתוך באיזור ה 12000 HZ (ב 6 DB / OCTAVE )
ונגד ההגנה יתן גם הגנה מסוייימת לטוויטר.
כך שנראה לי שיש כאן חיתוך כפול של 6DB/OCTAVE
אפשר לראות את כל הפרטים בטרד (THREAD) הזה :
http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=79659
MrHicUp
500 דולר הם פחות מ 2000 ש"ח לפי חשבוני
אם הרמקול במצב טכני ואלקטרוני
טוב פלוס לדעתי
שווה פלוס!
קח בחשבון שיתכן וכדאי (לדעתי מאוד), לשדרג קבלים בקרוס ולבדוק את טבעת ה "סראוד" (מהספוג) של הוופר
אדוונט- בד"כ (כמו כל האחרים) לא מחזיקים יותר משלושים שנה....
שים לב שהסראונד הספציפי הזה פונה פנימה!! הקימור לא בולט החוצה כמו ברוב הוופרים!!! תן למישהו שיודע לעשות זאת
קבלים לקרוס ללא עבודה (שלך?) ושני סראונד לוופר עשויים לעלות 500-600 ש"ח אז זהו ה"סיכון" האפשרי
כל השאר משניי, וזה רמקול נהדר! לא מוניטור אולפני אבל עם מגבר חזק (אני מציע לשאוף למאה וואט RMS), זו חוויה!!
בהצלחה הראל