איך קונים תערובת קפה?
השבוע יצא לי להסתובב בואדי ניסנאס(חיפה). אכלתי פלאפל(הזקנים) קניתי בקלאווה וגם נכנסתי לחנות שמוכרת פולי קפה(אראביקה).
ביקשתי 200 גרם קפה קפוצ'ינו למקינטה והגברת ערבבה לי תערובת מ3 סוגים של פולי קפה. יחס אדיב, מחיר 14 ש"ח וריח מדהים בתוך החנות! אבל הטעם של הקפוצינו דיי חלש ונטרלי(יש לציין שהניסיון היחיד שלי הוא עם קפה אילי ולנדוור במקינטה ששניהם היו יותר טעימים בתור קפוצינו).
פעם הבאה שאקנה מה אני אמור לבקש על מנת לקבל קפה שיותר מתאים לקפוצ'ינו?
ביקשתי 200 גרם קפה קפוצ'ינו למקינטה והגברת ערבבה לי תערובת מ3 סוגים של פולי קפה. יחס אדיב, מחיר 14 ש"ח וריח מדהים בתוך החנות! אבל הטעם של הקפוצינו דיי חלש ונטרלי(יש לציין שהניסיון היחיד שלי הוא עם קפה אילי ולנדוור במקינטה ששניהם היו יותר טעימים בתור קפוצינו).
פעם הבאה שאקנה מה אני אמור לבקש על מנת לקבל קפה שיותר מתאים לקפוצ'ינו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שאלה טובה... זה נורא תלוי בדרגת קלייה ולא רק בזן.
צריך פשוט לנסות - קנה את 3 הזנים בנפרד ותנסה כל פעם משהו אחר.
צריך פשוט לנסות - קנה את 3 הזנים בנפרד ותנסה כל פעם משהו אחר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דבר ראשון, במצבים כאלה שרוקחים עבורך תערובות, כדאי תמיד לשאול מה הזנים ורמות הקלייה שמערבבים עבורך... כך תרכוש ידע.averaraz כתב:השבוע יצא לי להסתובב בואדי ניסנאס(חיפה). אכלתי פלאפל(הזקנים) קניתי בקלאווה וגם נכנסתי לחנות שמוכרת פולי קפה(אראביקה).
פעם הבאה שאקנה מה אני אמור לבקש על מנת לקבל קפה שיותר מתאים לקפוצ'ינו?...
אני חושב שאם תבקש "קפה חזק" או "קלוי כהה", תקבל טעמים יותר מרים ומודגשים שכנראה חסרים לך בתערובת שהיא הכינה עבורך הפעם.
הכי טוב זה לומר מה אתה מחפש בקפה ואיך אתה רוצה שהטעם הסופי יתקבל. אם זה מישהו מבין עניין הוא ידע מה לערבב לך.
עוד אופציה, שהטחינה הייתה גסה מידי ומיצוי הטעמים לא היה מושלם. אבל במקינטה זה פחות סביר.
בהצלחה
אני מניח שבחנות עצמה מוכרים לרוב קפה עבור חובבי קפה שחור(מצד שני היו שם המון מקינטות למכירה).
האם זו טעות לקנות קפה במקום כזה? אני מתכוון בגלל זני הפולים שהם מביאים ורמת הקלייה שלהם שכנראה מותאמת יותר עבור קפה שחור.
אני אוהב קפה אבל המחירים במקומות "טובים/מתמחים" יוצאים דיי יקר עבור סטודנט(בסביבות 100 ש"ח וצפונה לקילו).
אני מניח שפעם הבאה אנסה את החנות שנמצאת ליד אותו הרחוב ואשים לב ליותר פרטים...
האם זו טעות לקנות קפה במקום כזה? אני מתכוון בגלל זני הפולים שהם מביאים ורמת הקלייה שלהם שכנראה מותאמת יותר עבור קפה שחור.
אני אוהב קפה אבל המחירים במקומות "טובים/מתמחים" יוצאים דיי יקר עבור סטודנט(בסביבות 100 ש"ח וצפונה לקילו).
אני מניח שפעם הבאה אנסה את החנות שנמצאת ליד אותו הרחוב ואשים לב ליותר פרטים...
לפותח השרשור,
אם אתה סטודנט חיפאי, שים לב להודעה לגבי בית קלייה חדש בדליית אל כרמל:
http://www.htcafe.co.il/vt206634.%D7%A7 ... D7%9C.html
יכול להוות פתרון מעולה לקפה שחיפשת - נשמע שישי שם מגוון טרי ובמחיר הוגן ומישהו שמבין עניין ויוכל לייעץ לך.
אם אתה סטודנט חיפאי, שים לב להודעה לגבי בית קלייה חדש בדליית אל כרמל:
http://www.htcafe.co.il/vt206634.%D7%A7 ... D7%9C.html
יכול להוות פתרון מעולה לקפה שחיפשת - נשמע שישי שם מגוון טרי ובמחיר הוגן ומישהו שמבין עניין ויוכל לייעץ לך.
התאפשר לי לשתות מספר פעמים קפה ממקינטה
חברי גם חובב קפה מושבע בכל מפגש שלנו אנו מנסים תערובות קפה שונות, .
הפעם לגמנו אספרסו (ממקינטה) תערובת 100% ערביקה יצא ממש מעולה אבל מבחינת עלות הקפה הוא קצת יקר, לקילו קפה
הפעם לגמנו אספרסו (ממקינטה) תערובת 100% ערביקה יצא ממש מעולה אבל מבחינת עלות הקפה הוא קצת יקר, לקילו קפה
·ShayBrist כתב:[interest] פרסום עצמי אסור - דבוטאנט [/interest]...
אכן, הקפה נרכש בקפה הואדי.
רוצה למכור מוצר באיביי? בדוק מה יהיו העמלות והרווח שלך מהמכירה.
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator
קפה הוואדי...
הייתי אצלו לפני כחודש,
נסיון חיים, ידע רב (אולי) ונחמדות יש לו בשפע.
הוא אומר שהוא כתב את ספר הקפה יחד עם שטרן.
אבל...
התערובת הקלויה שקניתי אצלו לאספרסו הלכה לפח... היא הייתה 'בלתי שתייה בעליל'.
כך שאני לא מתפלא יותר מידי על דברי פותח השירשור.
אבל...
כך שאני לא מתפלא יותר מידי על דברי פותח השירשור.
Re: קפה הוואדי...
הוא גם טחן לך את הקפה ?.אהה-רון כתב:הייתי אצלו לפני כחודש,
אבל...
כך שאני לא מתפלא יותר מידי על דברי פותח השירשור....
אני כמעט מעולם לא קונה קלוי, יצא לי לא פעם לשתות קפה שלו אצל חבר, היה לא רע, נו טוב לא כמו שלי אבל לא רע.