לקוח שלא משלם ב ebay
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
הי
ניסיתי לאחרונה למכור טלפון סלולרי בebay .
הלקוח הרשון ששילם היה אוקראיני ללא הסטוריית מכירות ואחרי שיטוט קצר בפורומים הבנתי שיש בעייה גדולה לשלוח לאוקרינה משלוחים (מדובר על לפני ההפיכה - אולי אחרי יהיה יותר קל) ואז ביטלתי את המכירה והוא הסכים וקיבל את הכסף שלו בחזרה. כאן לא הייתה בעייה. כאשר ניסיתי למכור שוב את המוצר הגבלתי את הטלפון לארצות הברית בלבד ומשהו התחייב לקנות את זה. הבעייה שכאן זה נגמר. המכירה הייתה לפני שבועיים ומאז כל הנסיונות שלי לצור עימו קשר על מנת שישלם (המוצר אצלי במגירה מוכן למשלוח) כשלו. גם פתיחת בקשה לברור חוסר תשלום (An unpaid item case) נתקלת בחוסר תגובה ממנו. נראה לי שמדובר על מתחזה וכנראה לא אראה ממנו שקל. כל עוד אין הפסד עלות אין לי בעייה עם זה אבל השאלה מתי יהיה לי מותר לנסות למכור את הטלפון שוב?
ניסיתי לאחרונה למכור טלפון סלולרי בebay .
הלקוח הרשון ששילם היה אוקראיני ללא הסטוריית מכירות ואחרי שיטוט קצר בפורומים הבנתי שיש בעייה גדולה לשלוח לאוקרינה משלוחים (מדובר על לפני ההפיכה - אולי אחרי יהיה יותר קל) ואז ביטלתי את המכירה והוא הסכים וקיבל את הכסף שלו בחזרה. כאן לא הייתה בעייה. כאשר ניסיתי למכור שוב את המוצר הגבלתי את הטלפון לארצות הברית בלבד ומשהו התחייב לקנות את זה. הבעייה שכאן זה נגמר. המכירה הייתה לפני שבועיים ומאז כל הנסיונות שלי לצור עימו קשר על מנת שישלם (המוצר אצלי במגירה מוכן למשלוח) כשלו. גם פתיחת בקשה לברור חוסר תשלום (An unpaid item case) נתקלת בחוסר תגובה ממנו. נראה לי שמדובר על מתחזה וכנראה לא אראה ממנו שקל. כל עוד אין הפסד עלות אין לי בעייה עם זה אבל השאלה מתי יהיה לי מותר לנסות למכור את הטלפון שוב?
נערך לאחרונה על ידי erlich01 ב 23/02/2014 14:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
Pacific Time - החוף המערבי, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, סיאטל וכו. 10 שעות אחורה מפה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אם פתחת Unpaid case אין לך מה לדאוג. יש לו בערך שבוע לשלם. אם הוא לא משלם אתה עושה close case ומקבל את העמלה חזרה. כבר עכשיו אתה כבר יכול לפרסם את הפלאפון שוב... אם הוא לא שילם תוך 24 שעות ולא עונה לך להודעוות רוב הסיכויים שלא ישלם לך.
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
האם חלים עליך כמוכר עמלות מכירה ? מה הנתח ש-Ebay לוקח ממך ?
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

שאלת שאלה טובה....
כיוון שזו הפעם הראשונה שאני מוכר משהו שם לא ממש ידעתי איפה למצוא את זה ובחיפוש מעמיק מצאתי שעלות מכירת הטלפון (קיבלתי זיכוי כבר) הייתה 0.4$ .
אם הייתי מושך את הכסף מחשבון ה paypal שלי ישנה עמלה נוספת.
במקרה שלי עלות מכירת הטלפון (Nesus s 4G שכלל לא מתאים לשימוש בארץ - נקנה בטעות ושימש משקולת נייר יפה) הייתה 5$ עם 20$ משלוח לארה"ב. סה"כ 25$ ואני מעריך שהרווח שלי (אחרי משלוח) היה ~7$.
כך שאני יודע שלא ממש משתלם למכור אותו אבל באמת שאין לי שום שימוש בו
כיוון שזו הפעם הראשונה שאני מוכר משהו שם לא ממש ידעתי איפה למצוא את זה ובחיפוש מעמיק מצאתי שעלות מכירת הטלפון (קיבלתי זיכוי כבר) הייתה 0.4$ .
אם הייתי מושך את הכסף מחשבון ה paypal שלי ישנה עמלה נוספת.
במקרה שלי עלות מכירת הטלפון (Nesus s 4G שכלל לא מתאים לשימוש בארץ - נקנה בטעות ושימש משקולת נייר יפה) הייתה 5$ עם 20$ משלוח לארה"ב. סה"כ 25$ ואני מעריך שהרווח שלי (אחרי משלוח) היה ~7$.
כך שאני יודע שלא ממש משתלם למכור אותו אבל באמת שאין לי שום שימוש בו
איביי לוקחים כ10 אחוז מכל עסקה (תלוי בסכום) פייפל לוקחים עוד 3-4 אחוז (יש עמלה קבועה + אחוזים לפי סוג חשבון)
כמובן שיש הנחות למוכרים top rated ועוד כל מיני הטבות פה ושם אבל בגדול בגדול כ10% אחוז בתנאי שהעסקה הושלמה
כמובן שיש הנחות למוכרים top rated ועוד כל מיני הטבות פה ושם אבל בגדול בגדול כ10% אחוז בתנאי שהעסקה הושלמה
חוק ראשון של ציידי דילים:
צודק במאה אחוז גם אני רציתי להזמין ארנק ובטעות לחצתי על הוספהרק שלא עשיתי את תהליך הרכישה ולכן פניתי באופן אישי למוכר ואמרתי לו שעשיתי טעות והוא ביטל את העסקה וביטל את ההזמנה.Itsik_G כתב:אני חושב שגם בתור מוכר אתה יכול לפתוח dispute. איביי מתייחסים מאוד ברצינות למקרים כאלה כי מבחינתם ברגע שהקונה לחץ על הכפתור הוא מתחייב לקנות, אם הוא לא משלם זו הפרה של ההסכם ביניכם....
תעשה את התהליך איביי לוקחים את הדברים האלה בשיא הרצינות כי אמון זה מה שמחזיק את החברה הזאת!
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

בוקר טוב
אני כרוכש ביטלתי לא פעם עיסקאות (באישור המוכר) כך שהנושא הזה מוכר לי
ניסיתי לתת לו פידבק שלילי אבל בשלב הזה התקשורת ביני לבין הלקוח נחסמה על ידי Ebay (אני מניח שזה לקוח מדומה ולא ממש משנה אם הוא נחסם או לא)
לי אין הפסד כלכלי אלא רק שיעור במכירות ב ebay ....
גם ככה עלות המוצר שמכרתי הינה זניחה
אני כרוכש ביטלתי לא פעם עיסקאות (באישור המוכר) כך שהנושא הזה מוכר לי
ניסיתי לתת לו פידבק שלילי אבל בשלב הזה התקשורת ביני לבין הלקוח נחסמה על ידי Ebay (אני מניח שזה לקוח מדומה ולא ממש משנה אם הוא נחסם או לא)
לי אין הפסד כלכלי אלא רק שיעור במכירות ב ebay ....
גם ככה עלות המוצר שמכרתי הינה זניחה