מימוש אחריות מול Amazon USA
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
הי
קניתי לאחרונה מצלמה תת מימית באמזון והיא נשלחה לארץ בעזרת buy2usa
בשימוש הראשוני של המצלמה (שנעשה על פי ההוראות יצרן) - היא חדלה לעבוד ומים חדרם דרך לחצנים אל גוף המצלמה.
האם יש למשהו ניסיון במימוש אחריות מול אמזון? חיפשתי טלפון או משהו אחר על מנת לדעת כיצד לפעול ולא ממש מצאתי.
קניתי לאחרונה מצלמה תת מימית באמזון והיא נשלחה לארץ בעזרת buy2usa
בשימוש הראשוני של המצלמה (שנעשה על פי ההוראות יצרן) - היא חדלה לעבוד ומים חדרם דרך לחצנים אל גוף המצלמה.
האם יש למשהו ניסיון במימוש אחריות מול אמזון? חיפשתי טלפון או משהו אחר על מנת לדעת כיצד לפעול ולא ממש מצאתי.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
http://www.amazon.com/gp/css/returns/ho ... turn_items
יש לך טופס מסודר להחזרה של המוצר.
הבעיה - אם המוצר אינו נמכר בשירות של Amazon Global, ושלחת לארץ עם שירות משלוחים (Freight Forwarder), אי אפשר להחזיר (כי הם יכולים לטעון שהנזק באשמת המוביל). זה מופיע פה - http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... =201117950.
אם הבאת לארץ לבד / הביאו לך לפה, אתה תצטרך לשאת בעלות המשלוח חזרה לארה"ב, אבל לא אמורה להיות לך בעיה (עשיתי זאת כבר בעבר, כאשר במקרה שלי אפילו החזירו עלויות משלוח כי הם עשו טעות).
יש לך טופס מסודר להחזרה של המוצר.
הבעיה - אם המוצר אינו נמכר בשירות של Amazon Global, ושלחת לארץ עם שירות משלוחים (Freight Forwarder), אי אפשר להחזיר (כי הם יכולים לטעון שהנזק באשמת המוביל). זה מופיע פה - http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... =201117950.
אם הבאת לארץ לבד / הביאו לך לפה, אתה תצטרך לשאת בעלות המשלוח חזרה לארה"ב, אבל לא אמורה להיות לך בעיה (עשיתי זאת כבר בעבר, כאשר במקרה שלי אפילו החזירו עלויות משלוח כי הם עשו טעות).
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

הבעייה נפתרה (חלקית)
דיברתי עם שרות לקוחות שלהם בטלפון (+1-866-216-1072 + ). ואחרי הסבר קצר מסתבר שהם נותני השרות ולא panasonic.
את המצלמה יש צורך לשלוח אלהם (קיבלתי טופס מיוחד שצריך להדביק למעטפה) וכאשר המוצר יגיע אחד אחר יישלח במקומו. הבעייה הינה שהמוצר יישלח ל buy2usa (הם כלל לא צד בעניין בכיוון שקניתי עצמאית) ואז יש תשלום מכס רגיל
בסופו של יום לא יוצא כל כך זול אבל זה מה יש (זה עדיין יוצא הרבה יותר זול ככה)
דיברתי עם שרות לקוחות שלהם בטלפון (+1-866-216-1072 + ). ואחרי הסבר קצר מסתבר שהם נותני השרות ולא panasonic.
את המצלמה יש צורך לשלוח אלהם (קיבלתי טופס מיוחד שצריך להדביק למעטפה) וכאשר המוצר יגיע אחד אחר יישלח במקומו. הבעייה הינה שהמוצר יישלח ל buy2usa (הם כלל לא צד בעניין בכיוון שקניתי עצמאית) ואז יש תשלום מכס רגיל
בסופו של יום לא יוצא כל כך זול אבל זה מה יש (זה עדיין יוצא הרבה יותר זול ככה)
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
למה יש תשלום מכס? הרי אתה שולח מוצר לתיקון, ומקבל מוצר מתוקן בחזרה. אם אני לא טועה אתה חייב להצהיר ששולח מוצר לתיקון. תבדוק את זה מול המכס. שלחתי פעמיים בשנה אחרונה לפטופים לתיקון בגרמניה, ולא שילמתי מכס.
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

הסתכלתי בהוראות המכס לגבי יבוא חבילות http://taxes.gov.il/customs/PersonalImp ... sMail.aspx
וראיתי משהו מעניין
לפי החוק:
טובין המוחזרים לחו"ל
מי שייבא טובין, שילם את המסים החלים עליהם, ולאחר מכן התגלה בטובין פגם, או אי התאמה להזמנה, רשאי להחזירם לספק ולפנות בבקשה להחזר המסים ליחידת התפ"ג (תביעות, פקדונות,גרעונות) בכפוף לתנאים הבאים:
1. הוכח כי לא נעשה שימוש בטובין אלא שימוש שגרם לגילוי הפגם.
2. הטובין יוצאו לא יאוחר מ-6 חודשים לאחר ייבואם והוכח כי אכן בוצע יצוא כאמור.
3. הוכח כי הטובין שיובאו זהים לטובין שיוצאו.
4. אם ערכם של הטובין עולה על 200$ - יש להפיק רשימון יצוא, אשר יוצהר בו כי מדובר ביבוא מוחזר. אם לא יופק
רשימון יצוא כאמור, לא ניתן יהיה לקבל החזר מ
וכולי
המשתמע מפה (ותקנו אותי אם אני טועה) - ניתן לבקש החזר מכס (לא דמי טיפול של buy2usa ) על מוצר שאני מחזיר לספק (גם אני אני מחליף - אני מחזיר)
ואמנם אני אצטרך לשלם מכס מחדש על המוצר + דמי טיפול אבל לפחות על המכס ניתן לקבל החזר. האם אני טועה?
וראיתי משהו מעניין
לפי החוק:
טובין המוחזרים לחו"ל
מי שייבא טובין, שילם את המסים החלים עליהם, ולאחר מכן התגלה בטובין פגם, או אי התאמה להזמנה, רשאי להחזירם לספק ולפנות בבקשה להחזר המסים ליחידת התפ"ג (תביעות, פקדונות,גרעונות) בכפוף לתנאים הבאים:
1. הוכח כי לא נעשה שימוש בטובין אלא שימוש שגרם לגילוי הפגם.
2. הטובין יוצאו לא יאוחר מ-6 חודשים לאחר ייבואם והוכח כי אכן בוצע יצוא כאמור.
3. הוכח כי הטובין שיובאו זהים לטובין שיוצאו.
4. אם ערכם של הטובין עולה על 200$ - יש להפיק רשימון יצוא, אשר יוצהר בו כי מדובר ביבוא מוחזר. אם לא יופק
רשימון יצוא כאמור, לא ניתן יהיה לקבל החזר מ
וכולי
המשתמע מפה (ותקנו אותי אם אני טועה) - ניתן לבקש החזר מכס (לא דמי טיפול של buy2usa ) על מוצר שאני מחזיר לספק (גם אני אני מחליף - אני מחזיר)
ואמנם אני אצטרך לשלם מכס מחדש על המוצר + דמי טיפול אבל לפחות על המכס ניתן לקבל החזר. האם אני טועה?