האם ה rasperry pi באמת יעשה את העבודה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bar76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, כבר כמה זמן שאני מחפש ומתלבט על קניית סטרימר לסלון ופתאום נתקלתי באופציה ל raspberry pi. מאוד הפתיע אותי המחיר והיכולות. קראתי גם ביקורות, אך בכל זאת אני חייב לשאול באופן אישי. האם המכשיר הכ"כ זול וקטן יכול באמת להוות לי תחליף לסטרימר שעולה פי כמה? הצרכים שלי הם כאלה:
הזרמת תכנים ממחשב בבית וכן מהארד דיסק חיצוני שמחובר למחשב. אני צריך כמובן שיזרים ללא בעיה קבצי MKV, 1080 ושתהיה תמיכה בעברית כולל תרגום. הייתי גם רוצה להעביר דיסקים של סרטים ושל הילדים למחשב בפורמט ISO כדי שהסטרימר/raspberry pi יקרא אותם וכך גם אוסף לא מבוטל של תקליטורי מוסיקה.
אין לי צורך בתלת מימד ואין לי כוונה לגלוש באינטרנט, אם כי האופציה ליו טיוב יהיה נחמד.

חשוב לציין: יש לי חיבור קווי לאיפה שהמכשיר יהיה ואני לא צריך WIFI

הבנתי שעל ה raspberry pi מתקינים XBMC, כך שלמעשה אני מקבל את ממשק ה jukebox הכי טוב שאפשר, השאלה אם באמת כל העסק יזרום ולא יתקע.

יש לי גם כמה שאלות/הבהרות בנוגע לרכישה:
מה בדיוק אני צריך? תקנו אותי עם אני טועה - אני צריך את יחידת הבסיס מודל B, מארז , כרטיס זיכרון SD.
לגבי כרטיס זיכרון - האם עדיף 8 GB או אפשר להסתפק בפחות? ראיתי שאפשר לרכוש כשכבר מראש מותקן עליו מערכת הפעלה שמותאמת ל-XBMC או כרטיס ריק ואז לצרוב עליו לבד - יש המלצות בעניין?

בנוגע לרכישה - אצל ליאון אלקטרוניקה ניתן לרכוש הכל אבל במחיר יותר יקר מחו"ל. מישהו יודע בדיוק עד כמה יוצא ההפרש לאחר שמחשיבים גם משלוח? ואם מחו"ל מאיפה מומלץ?

ועוד משהו אחרון - יחידת שליטה מרחוק - יש למישהו המלצה לשלט רחוק שיעבוד עם ה - raspberry pi?

תודה לכולם ומקווה שלא התשתי אותכם :)

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #2 

- אצלי עובד השלט של הטלויזיה דרך ה HDMI. לא קניתי שלט יעודי (וזה הכי נוח, פרט אולי למקלדת).
- הממשק קצת איטי, בייחוד עם פלאגינים, זה החסרון הגדול
- סרטים (אפילו 1080P גדולים), עובד לא בכלל, אפילו די טוב
- לצרוב XBMC על הSD זה סיפור של 5 דק ושלש לחיצות כפתור, לדעתי מספיק גם 4 גיגה, אבל זה לא באמת חוסך כסף
- אני קניתי מתאם WIFI, אבל אפשר להסתפק ברשת קוית או לחבר דיסק חיצוני ב USB
- חייבים לעשות "המהרה" OVERCLOCK לפחות ל 850 מגה"צ שיעבוד סביר (זה די בטוח, ואפילו לא מבטל אחריות), המהירות המקורית 700 איטית לגמרי

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #3 

מסכים עם זה שמעלי. איכות טובה, תוספים איטיים. הממשק כבר לא איטי עם הopenelec האחרונים.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

אני ממליץ בחום, זו הקונפ' שאני משתמש בה

שליחה #4 

אני משתמש בפאי עם OPENELEC 3.2.3 (שעובדת ממש טוב). אגב, סתם הערה - ב-13 נוספו עוד שיפורי ביצועים מהותיים לפאי כך שהמצב עוד ישתפר אפילו :-).

אני מזרים דרך הרשת החוטית סרטים (גם FULL HD עובד בלי בעיה בכלל), משתמש בתוספים כדי לצפות בסרטים מהרש וגם יש לי מלא סרטים לילדים.
גם ISO של DVDים יש וזה מתנגן אחלה לגמרי. אני רק לא זוכר אם צריך את ה-ISO עצמו או את מבנה ה-DVD פתוח על הדיסק הקשיח (כל ה-VIDEO_TS וכו'). בכל מקרה, בשביל DVD צריך לקנות רישיון ל-MPEG2 באתר של הפאי.
הם שולחים אח"כ במייל קוד שדוחפים לקובץ הקונפג' וזה עובד אחרי איתחול מחדש.

אם אתה בוחר ב-OPENELEC אז תדע שצריבת ה-IMAGE שאפשר להוריד בד"כ מפרמטת את הכרטיס כך שהמחיצה שהפאי משתמש בה תופסת כמעט ג'יגה מהכרטיס וממש לא את כולו (למיטב ידיעתי זה לא השתנה).

אני אח"כ הרחבתי את המחיצה כך שתנצל את מלוא הכרטיס. אם יש לך כרטיס 16 ג'יגה אני יכול להכין לך IMAGE מוכן לצריבה. אם לא תסתדר כמובן :-)

מאותו רגע - גם מאוד קל לשחזר אם משהו נדפק. רק צורבים 2 דק' את ה-IMAGE וחוזרים לעבודה :-)

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #5 

עד כמה קריטי הסיפור של לעבוד עם DOK בנוסף לSD ?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #6 

אני עובד עם raspi בתור סטרימר להזרמת קבצי MKV/AVI ופלאגינים לתוכן מהאינטרנט בלבד. לצערי בתור נגן ISO הוא ממש לא עובד טוב (יש לי רשיון MPEG2). אני מנסה אותם דרך הרשת וזה גם עובד לאט יותר וגם מה שעובד לא עובד 100% נכון (התפריטים).
אולי בניגון של קבצים מתוך מחיצה (חילוץ הקבצים מתוך ה- ISO) זה עובד יותר טוב אבל לא בדקתי, כי יש לי מאות רבצי ISO ואין לי כוונה לעשות זאת.
במקרה שלי ניגון ISO הוא צורך קריטי (כ-100 עד 200 דיסקים לילדים שרכשנו והמרנו לקבצים) ולכן אני ממשיך להשתמש ב-A110 לצורך כך.

bar76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה לכל העונים. נראה לי אלך על ה raspi. נראה לי שבמחיר הזה לא יפריע לי קצת איטיות בתפריטים, העיקר שינגן את הקבצים. אולי העניין עם ה ISO ישתפר בעתיד.... יש עוד כמה דברים שלא מובנים לי. כשאני צורב את ה openlec זה כבר כולל את ה xbmc? או שזה רק מערכת ההפעלה? קראתי במקומות מסויימים על הצורך בדיסק און קי - בשביל מה זה ואיך זה בדיוק עובד? בכל מקום שבו ניתן לרכוש את ה - PI מציעים גם להוסיף כרטיס זיכרון 8 GB שכבר צרוב עליו משהו. האם הכוונה שזה בא מוכן עם ה openlec או משהו דומה וכל מה שנשאר זה להפעיל? האם עדיף לוותר על הכרטיס הזה ולרכוש בעצמי ולצרוב?
שוב תודה לכולם :o

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #8 

Openelec=xbmc תסתכל על זה כאותו דבר למכשיר אין זיכרון לשמור את התוכנה הזו אז אתה חייב כרטיס sd רצוי מהיר עליו אתה מתקין את מערכת ההפעלה הזו , לדעתי עדיף לך לקנות כרטיס מהיר בנפרד ולהתקין כי חשוב שתדע לטפל בבעיות אם יהיו

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

בבעלותי 3 Pi'ם שונים (למטרות שונות, כמובן) ואני ממליץ בחום!

openelec מגיע עם XBMC (מערכת הפעלה מבוססת linux ייעודית עם XBMC מובנה)
הSD שמספקים הוא בד"כ עם מערכת הפעלה "רגילה" של לינוקס (raspbian בד"כ), לכן עדיף שתקנה כרטיס SD בנפרד (אלא אם כן זה יוצא יותר זול, אבל לא נראה לי)

לא מכיר את הצורך בDOK, אני משתמש בPi מזה שנה ואין מרוצה ממני.. הוא רץ 24/7 ועובד מעולה

בהצלחה!

bar76 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

חבר'ה תודה על העזרה. אתם ממש עוזרים לי פה. עוד כמה פרטים קטנים - לפי הבנתי ה raspi הוא ללא קורא כרטיסים אז בעצם זה עוד משהו שאני צריך?
וגם מאוד חשוב - בהנחה שאני לא אצליח לשלוט עליו עם השלט של הטלויזיה - האם ישנם המלצות לשלט רחוק שיעבוד עם ה - raspi? לא משהו יקר שייקר את כל העסק, אלא משהו פשוט.

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 284
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

במידה ויש לך טלפון מבוסס android תמיד אפשר להתקין yatsee , במידה ולא כל שלט ברשת במחיר של כמה דולרים מבצע את העבודה.
זה עניין של מקום ממנו אתה מזמין , אצלי אתה צודק הוא הגיע בלי זה , אבל מצד שני ה PI שלי הגיע "נקי" בלי כלום את כל היתר אני קניתי בחנויות נפרדות.
גם קופסה ל PI אתה צריך לקנות.

בעיקרון סט בסיסי שאני ממליץ
1. PI דגם B
2. שנאי , ממליץ משהו מהחנות עצמה. השנאי של הסמסונג שלי התחמם בצורה מטורפת כשהיה מחובר ל PI
3. מארז
4. כרטיס זכרון לפחות class 10 4GB , לא צריך יותר מזה , בחנויות בארץ עולה סביבות 30 ש"ח
5. ממליץ על רשיון mpeg-2 , עובד לי מצויין , גם בשביל הילד שלי קניתי. אשמח לתאם פגישה אולי להחלפת כמה ISO כולם אומרים שיש להם כמה מאות

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

קורא כרטיסים

שליחה #12 

הפאי עצמו קורא כרטיסי SD כמובן, אבל בשביל לצרוב IMAGE על כרטיס זיכרון צריך מחשב כלשהו שיכול לקרוא כרטיסי זיכרון :-).
אם יש לך לפטופ - כולם מצויידים בזה. אם לא, קורא כרטיסי SD אני מניח שלא עולה הרבה...

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

מבחינת שלט

שליחה #13 

הדבר הכי טוב זה YATSE, לחלוטין. בכל מקרה, אחרי שתתקין אני מציע לך לתת כתובת IP קבועה לפאי שלך ע"י הראוטר, כך שהוא תמיד על אותה כתובת ולכן YATSE תמיד יעבוד לך (כמובן כל עוד הפאי מחובר לרשת..).
אפשר אם רוצים להגדרות ראשוניות מקלדת ועכבר. אני לא זוכר אם צריך לחבר אותם לפני ההפעלה או שיש PNP וזה יעבוד גם אחרי.

Beetle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

הועלתה כאן בפורום טענה שאיכות הסאונד ב-RPI נחותה. האם זה משמעותי והאם מורגש הבדל בהשוואה למכשירי אנדרואיד סטנדרטיים?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

הפאי לי מחובר לטלוויזיה ישירות

שליחה #15 

פיליפס עם רמקולים סבירים בשביל טלוויזיה, וזה נשמע אחלה. לא בחנתי את זה עם מערכת שמע מושקעת אבל אין שום סיבה הגיונית שאיכות הסאונד תיפגע. הסאונד יוצא דרך ה-HDMI בצורה דיגיטלית, בדיוק כמו התמונה.
למעשה, למיטב ידיעתי עדיף לתת לפאי לא לעשות כלום אלא לשלוח את הסאונד ישירות לרסיבר, במידה ויש אחד כזה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #16 

נכון. כל עוד משתמשים בחיבור ה-HDMI ולא ביציאה האנלוגית, האיכות תהיה זהה לחלוטין לסטרימר או HTPC יוקרתי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Beetle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”