בחירת מקינטה
שלום לכל חברי הפורום,
אני די חדש בעסק אבל דבר אחד בטוח - אני מכור לקפה .
לאחרונה אחרי שנמאס לי מהקפסולות של נספרסו החלטתי להתנסות בקפה ביתי אמיתי (אספרסו) ולשדרג את עצמי
במקינטה. ברפרוף קצר באינטרנט הבנתי שמקינטות של ביאלטי זה מס 1 בתחום לכן מבחינת החברה אני די בטוח שהיא הטובה.
הבעיה שראיתי שיש להם מלא דגמים ובהפרשי מחירים שונים.
לכן רציתי לשאול פה את חברי הפורום אם יש המלצה לדגם טוב (מעדיף מקינטה למנה אחת\2 כוסות) עד 200 שח
בנוסף גם ראיתי את המיני מקינטה שהיא בעצם לכוס אחת אך היא ניראת שטויות ולא מקצועית (עולה בסיביבות 100 שח)
חשוב לי שאיכות הקפה תיחלט ותיתן קפה איכותי .
תודה,
עומר
אני די חדש בעסק אבל דבר אחד בטוח - אני מכור לקפה .
לאחרונה אחרי שנמאס לי מהקפסולות של נספרסו החלטתי להתנסות בקפה ביתי אמיתי (אספרסו) ולשדרג את עצמי
במקינטה. ברפרוף קצר באינטרנט הבנתי שמקינטות של ביאלטי זה מס 1 בתחום לכן מבחינת החברה אני די בטוח שהיא הטובה.
הבעיה שראיתי שיש להם מלא דגמים ובהפרשי מחירים שונים.
לכן רציתי לשאול פה את חברי הפורום אם יש המלצה לדגם טוב (מעדיף מקינטה למנה אחת\2 כוסות) עד 200 שח
בנוסף גם ראיתי את המיני מקינטה שהיא בעצם לכוס אחת אך היא ניראת שטויות ולא מקצועית (עולה בסיביבות 100 שח)
חשוב לי שאיכות הקפה תיחלט ותיתן קפה איכותי .
תודה,
עומר
- sterns
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 122
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
- יצירת קשר:
המקינטה הטובה ביותר שלהם היא הבריקה. יש בה משקולת והיא מיצרת קצת קרמה, בעוד שאחרות לא מיצרות.
ואם החלטת שזה יקר מידי, מקינטת אלמיניום פשוטה מוקה אקספרס תעשה מצוין את העבודה.
ואם החלטת שזה יקר מידי, מקינטת אלמיניום פשוטה מוקה אקספרס תעשה מצוין את העבודה.
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לך על המקינטה נירוסטה של ביאלטי בגודל 2, זה לא ממש 2 כוסות ותקבל כ 50 מל קפה מ 15 גרם פולים שזה מקביל למעין אספרסו כפול.
היתרון של הנירוסטה של העמידות ושמירת המראה לאורך זמן וקלות הניקוי.
בעודף מ 200 קנה מטחנת תבלינים פשוטה ותקפיד על פולי קפה טריים מאוד מבית קליה מקומי.
בעודף מ 200 קנה מטחנת תבלינים פשוטה ותקפיד על פולי קפה טריים מאוד מבית קליה מקומי.
כפיר_ש כתב:לך על המקינטה נירוסטה של ביאלטי בגודל 2, זה לא ממש 2 כוסות ותקבל כ 50 מל קפה מ 15 גרם פולים שזה מקביל למעין אספרסו כפול.
בעודף מ 200 קנה מטחנת תבלינים פשוטה ותקפיד על פולי קפה טריים מאוד מבית קליה מקומי....
אפשר בבקשה המלצה לשם של הדגם? ועלות ממוצעת?
הייתי בדילמה דומה לפני מספר שבועות, תוכל לקרוא קצת יותר פרטים כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 50#2007050
בסוף הזמנתי venus 2 מהחנות הזו:
http://www.kitchenessence.ie/product_de ... queID=1669
יצא בערך 125 ש"ח עד לסניף הדואר הקרוב לביתי, עטוף היטב.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 50#2007050
בסוף הזמנתי venus 2 מהחנות הזו:
http://www.kitchenessence.ie/product_de ... queID=1669
יצא בערך 125 ש"ח עד לסניף הדואר הקרוב לביתי, עטוף היטב.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
חשוב מאוד שתבין שמקינטה זה לא אספרסו. מקינטה זה מוקה, זה משקה אחר. יותר דומה לפילטר מאשר לאספרסו.otk2000 כתב: לאחרונה אחרי שנמאס לי מהקפסולות של נספרסו החלטתי להתנסות בקפה ביתי אמיתי (אספרסו) ולשדרג את עצמי
במקינטה....
אי אפשר להשוות כוס קפה של נספרסו לתוצר של מקינטה. אלו שני משקאות אחרים לגמרי.
כן אפשר לומר שאתה מעדיף את הקפה שלך דרך מקינטה ולא מנספרסו
(זה כמו לומר שאם ההמבורגר היחיד שאני יכול לקבל זה מקדונלדס אז אני כבר מעדיף לאכול קבב מעולה במסעדה מזרחית. בשניהם מדובר בבשר טחון, אבל התוצר שונה לגמרי).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אין שום סיבה להינעל על ביאלטי. זה מותג נפוץ יותר ולא בגלל שהוא עדיף אלא בגלל שהיה הראשון (האמריקאים למשל לא אומרים מקינטה, אלא ביאלטי...)
אם אתה באיטליה, המחירים של ביאלטי חצי מבארץ ואז זה בהחלט כדאי. אבל לא בגלל שיש להן יתרון על אחרות.
לגבי בריקה, נכון שיש לה שיטה שונה במקצת אבל האמת שמעולם לא שתיתי מנה טובה יותר מבריקה ובשלב מסוים הפסקתי להשתמש בה וחזרתי לסתם ביאלטי אלומיניום. אם תחפש, תמצא מאמר בדיוק על זה, שמוטי כתב.
אני מעדיף את הפורבר ניירוסטה על הביאלטי אלומיניום. עדיפה בכל פרמטר. מה שכן, לא ניסיתי ביאלטי ניירוסטה.
אם אתה באיטליה, המחירים של ביאלטי חצי מבארץ ואז זה בהחלט כדאי. אבל לא בגלל שיש להן יתרון על אחרות.
לגבי בריקה, נכון שיש לה שיטה שונה במקצת אבל האמת שמעולם לא שתיתי מנה טובה יותר מבריקה ובשלב מסוים הפסקתי להשתמש בה וחזרתי לסתם ביאלטי אלומיניום. אם תחפש, תמצא מאמר בדיוק על זה, שמוטי כתב.
אני מעדיף את הפורבר ניירוסטה על הביאלטי אלומיניום. עדיפה בכל פרמטר. מה שכן, לא ניסיתי ביאלטי ניירוסטה.
what's next?
אני רק מבולבל יותר......
ובכל זאת אני לא קונה כל יום מקינטה לכן אני מעדיף לקנות משהו טוב שיחזיק זמן ושאני לא ימצא את עצמי מחפש שידרוג עוד חודש ואז סתם השקעתי
* מישהו יודע כמה גרם קפה צריך למלא במקינטה 2 כוסות ו 4 כוסות ??
ובכל זאת אני לא קונה כל יום מקינטה לכן אני מעדיף לקנות משהו טוב שיחזיק זמן ושאני לא ימצא את עצמי מחפש שידרוג עוד חודש ואז סתם השקעתי
* מישהו יודע כמה גרם קפה צריך למלא במקינטה 2 כוסות ו 4 כוסות ??
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני אישית שמח לשמוע דעה כזאת, אחרי שקניתי forover miss inox 2 וניקרה בראשי השאלה מה היה קורה אם הייתי משקיע קצת יותר בבריקה.hosq כתב:אין שום סיבה להינעל על ביאלטי. זה מותג נפוץ יותר ולא בגלל שהוא עדיף אלא בגלל שהיה הראשון (האמריקאים למשל לא אומרים מקינטה, אלא ביאלטי...)
אני מעדיף את הפורבר ניירוסטה על הביאלטי אלומיניום. עדיפה בכל פרמטר. מה שכן, לא ניסיתי ביאלטי ניירוסטה....
ה"אספרסו" לא מתקרב למה שהוצאתי בגאג'יה, אבל כיף לפתוח את הבוקר ככה בבישול מסורתי, עם חלב מוקצף זה יוצא טוב (כוס של קפוצי'נו קטן, חצי ממנה ה"אספרסו" הכפול).
לגבי השאלה על דרגות טחינה - יש שרשור נוסף. אני עדיין לא הגעתי למסקנות אופרטיביות. רק שדק מדי משאיר גרגרים בכוס, וגס יותר זה מיימי יותר.
המשקל לא משנה למיטב ידיעתי - משנה למלא את הסלסלה עד הסוף בלי לדחוס, וליישר.
חשבתי ללכת על הבריקה 2 כוסות ( אני אוהב כמות כפולה של אספרסו).
רק שהרושם פה בפורום לגביה שנוי במחלוקת.
מצד אחד אני רוצה מקינטה שתפיק לי את המירב מהקפה ומצד שני קראתי פה שיש בעיות בנקיון שלה ואחכ הגומיות נהרסות..
אשמח אם מישהו יכול לעשות לי סדר בבלגן.
דבר נוסף , אם מישהו יודע את הכמות במ"ל שהבריקה מוציא לכמות 2 כוסות אני אשמח לדעת כי אני מתלבט לגבי הכמות
תודה מראש
רק שהרושם פה בפורום לגביה שנוי במחלוקת.
מצד אחד אני רוצה מקינטה שתפיק לי את המירב מהקפה ומצד שני קראתי פה שיש בעיות בנקיון שלה ואחכ הגומיות נהרסות..
אשמח אם מישהו יכול לעשות לי סדר בבלגן.
דבר נוסף , אם מישהו יודע את הכמות במ"ל שהבריקה מוציא לכמות 2 כוסות אני אשמח לדעת כי אני מתלבט לגבי הכמות
תודה מראש
היא מוציאה כמות של אספרסו כפול. לא יכול לומר לך במיליליטרים. אני ממליץ עליה בחום ולגבי הגומיות זה שטויות, ב-20 ש״ח יש לך סט גומיות חדש ואולי אפילו 2 סטים. זה ממש לא שיקול.
לגבי הניקיון, אם תשטוף את החלק התחתון אחרי כל שימוש ותנגב מיד זה יישמר לך כמו חדש.
את החלק העליון אפשר ורצוי לנקות אחת לשבועיים.
לגבי הניקיון, אם תשטוף את החלק התחתון אחרי כל שימוש ותנגב מיד זה יישמר לך כמו חדש.
את החלק העליון אפשר ורצוי לנקות אחת לשבועיים.