תרגום בסרט תלת-מימד.
-
avve1959
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 367
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
שלום לכולם.
ראשית , אני מקווה שאני נמצא בפורום המתאים לשאלה שאני מתכוון להעלות כאן. אם לא אז סליחתכם.
ולעצם העניין.
יש לי מסך של פיליפס 7008 שאליו מחובר (דרך רסיבר פיוניר 921) נגן DUNE BASE 3D.
אתמול ניגנתי לראשונה ,דרך הסטרימר סרט 3D. והתוצאה יותר ממדהימה. אל הסרט מוצמד תרגום SRT אשר נמרח לי מחוץ לגבולות המסך. (לא עשיתי לתרגום שום המרה/ התאמה על ידי תוכנה חיצונית כולשהי).
האם צריך לעשות המרה שכזו בכדי שהתרגום יראה על-גבי הסרט כמו שצריך?
ואם לא , מה עלי להגדיר בכדי שזה ימורכז על גבי המסך?
תודה לעוזרים.
ראשית , אני מקווה שאני נמצא בפורום המתאים לשאלה שאני מתכוון להעלות כאן. אם לא אז סליחתכם.
ולעצם העניין.
יש לי מסך של פיליפס 7008 שאליו מחובר (דרך רסיבר פיוניר 921) נגן DUNE BASE 3D.
אתמול ניגנתי לראשונה ,דרך הסטרימר סרט 3D. והתוצאה יותר ממדהימה. אל הסרט מוצמד תרגום SRT אשר נמרח לי מחוץ לגבולות המסך. (לא עשיתי לתרגום שום המרה/ התאמה על ידי תוכנה חיצונית כולשהי).
האם צריך לעשות המרה שכזו בכדי שהתרגום יראה על-גבי הסרט כמו שצריך?
ואם לא , מה עלי להגדיר בכדי שזה ימורכז על גבי המסך?
תודה לעוזרים.
צריך ליצור קובץ SUP ולהצמיד אותו ל MKV , כך התירגום נראה תקין בתלת-מימד
יש מדריך באתר כיתד לבצע זאת :
http://www.hometheater.co.il/article035 ... D7%AA.html
יש מדריך באתר כיתד לבצע זאת :
http://www.hometheater.co.il/article035 ... D7%AA.html
-
avve1959
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 367
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
עבדתי לפי המדריך פרט לפרט ובעת ניגון הסרט לאחר ה-MUXING של התרגום , יצאו לי כתוביות בסינית (או משהו כזה) 
חזרתי ובדקתי את ההגדרות ועדיין התופעה חוזרת על עצמה !!
מה לא עשיתי בסדר?
בכלל נראה לי מוזר שצריך לעשות MUXING עם סטרימר כמו שיש לי (DUNE BASE 3D) . האם הנגן לא אמור לטפל במירכוז התרגום על גבי הסרט? (אולי שם יש הגדרה שלא הגדרתי).
אשמח להסבר !
חזרתי ובדקתי את ההגדרות ועדיין התופעה חוזרת על עצמה !!
מה לא עשיתי בסדר?
בכלל נראה לי מוזר שצריך לעשות MUXING עם סטרימר כמו שיש לי (DUNE BASE 3D) . האם הנגן לא אמור לטפל במירכוז התרגום על גבי הסרט? (אולי שם יש הגדרה שלא הגדרתי).
אשמח להסבר !
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אם אתם מנגנים קובץ sbs (כלומר לא תלת מימד אמיתי מלא אלא חצי תמונה לכל עין - שזה רוב התוכן הפיראטי שיש) אז ההמרה נעשית בטלוויזיה ולכן חצי אחד של הכתוביות נמתח יחד עם שאר התמונה לעין אחת וחצי אחר נמתח לעין האחרת ולכן מתקבל האפקט הזה. לדעתי ה3D מדבר דווקא על ניגון תלת מימד מלא. לכן כדי שsbs יעבוד טוב צריך שגם הכתוביות יופיעו פעמיים בכל חצי של המסרט במקור.