מרחק הקרנה אופטימלי מתוך טווח ידוע
חישבתי מרחק הקרנה של Benq w1070 למסך 92" (קיים עוד מהמקרן הקודם) ויצא 2.3-3.1 מ'. אין לי שיקולי מרחק טכניים כי ממילא אני צריך להתקין מתקן תליה מהתקרה. השאלה אם מבחינת איכות תמונה עדיף 2.3 עם זום? 3.1 בלי זום? או באמצע?
קראתי שזום וקרבה למסך מגבירים בהירות אבל על חשבון פוקוס..
שאלה שניה, האם זרוע "שיח" pm3 מתאימה או מומלץ משהו אחר?
תודה
קראתי שזום וקרבה למסך מגבירים בהירות אבל על חשבון פוקוס..
שאלה שניה, האם זרוע "שיח" pm3 מתאימה או מומלץ משהו אחר?
תודה
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
סאם,
ההסבר לכך הוא מפתח העדשה.
כאשר ההקרנה קרובה המפתח של העדשה רחב גדול יותר, יותר אור יוצא אך יוצא גם יותר אור תועה. המשמעות, מקסימום עוצמת הארה מינימום קונטרסט.
כאשר ההקרנה רחוקה, המפתח הוא הקטן ביותר, לכן פחות אור יוצא ופחות אור תועה יוצא. היחס הזה הוא לא ליניארי, עוצמת האור התועה, מופחתת יותר מעוצמת האור הישיר. לכן, עוצמת ההארה נפגעת, אבל הניגודיות הסטטית משתפרת.
אגב, אפשר לקבל שיפור כזה גם בלי לשחק עם מיקום המקרן, אם ממסכים את עדשת המקרן, או יותר טוב, את האיזור מאחורי העדשה, בעזרת מלבן קרטון שחור, מקבלים שיפור דומה.
ההסבר לכך הוא מפתח העדשה.
כאשר ההקרנה קרובה המפתח של העדשה רחב גדול יותר, יותר אור יוצא אך יוצא גם יותר אור תועה. המשמעות, מקסימום עוצמת הארה מינימום קונטרסט.
כאשר ההקרנה רחוקה, המפתח הוא הקטן ביותר, לכן פחות אור יוצא ופחות אור תועה יוצא. היחס הזה הוא לא ליניארי, עוצמת האור התועה, מופחתת יותר מעוצמת האור הישיר. לכן, עוצמת ההארה נפגעת, אבל הניגודיות הסטטית משתפרת.
אגב, אפשר לקבל שיפור כזה גם בלי לשחק עם מיקום המקרן, אם ממסכים את עדשת המקרן, או יותר טוב, את האיזור מאחורי העדשה, בעזרת מלבן קרטון שחור, מקבלים שיפור דומה.
No place like home.......... Theater
כלומר, אם אני מבין נכון אפשר לומר שככלל אצבע על מנת למקם את המקרן בצורה אופטימלית (בהנחה שיש אפשרות של משחק עם מיקומו כמובן) צריך לקחת אותו למרחק הגדול ביותר בו הבהירות שלו מספקת עבור גודל התמונה הרצוי ותנאי התאורה בחדר (ואני רק אומר שאם הכוונה לצפייה בתכני תלת-מימד צריך לבדוק גם עם משקפיים)?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
ה"טריק" הזה של מפתח עדשה, הוא הרבה פעמים ההבדל בין ביצועים של מקרנים עם אותו מנוע הקרנה.sam22 כתב:מענין
לא חשבתי על הפיזור
תודה...
למשל אם תשווה מקרני שארפ מול אופטומה, שהשתמשו באותו שבב לאורך השנים,
מקרני שארפ הצטיינו בניגודיות גבוהה ועוצמת הארה נמוכה יחסית ומקרני אופטומה להיפך.
הסוד של השארפ היה צמצם קבוע, ועדשות עם LONG THROW.
היתרון היה שחורים מצוינים ואנסי קונטרסט מצוין, החיסרונות היו, תמונה חשוכה יחסית וגמישות התקנה מוגבלת יחסית.