הגיעו ה Etymotic ER4PT... השוואה ל VSonic VC1000 בפתח (?) - מוכן!

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #1 

אחרי שמתרגלים לשרוולים המשולשים, לומדים לחיות עם הנוחות המפוקפקת...
בשניות הראשונות לאחר האזנה.. פתאום נפרץ לך מחסום הכרתי מסויים שחיית איתו היטב במשך עשרות זוגות אוזניות שעברו בידיך;
אתה מבין פתאום, שיש אלמנטים בשיר, שפשוט לא חשבת שקיימים...איך הגיעו לשם? אתה שואל את עצמך.. באמת לא חשבתי שאוכל לשמוע את ההבדל של כיצד צליל נשמע אחרת, כשעובר דרך מסך של עשן סיגריה...

אוי לא, יש לי כבר 3 שיחות שלא נענו... איך לא שמעתי ?
יופי, עכשיו כמו ניאורוטי, אני מסתכל על הטלפון כל שתי דקות.

<המשך יבוא...>

--
כרגיל, ההתלבטות היא האם לכתוב בארוכה או בקצרה..
כמה אנשים היו מעוניינים בביקורת הזו ?
נערך לאחרונה על ידי eyal1983 ב 20/12/2013 15:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

VicArt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

אני מעוניין :wink:
עם איזה מכשיר אתה מאזין?כמו כן עם איזה מגבר?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

תרשום, תרשום... :wink: (Y) (f)

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

8O עומס שיעורי בית 8O
מבטיח...במהלך השבוע

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #5 

(Y) (Y) (Y)

eladi7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

כל הכבוד על הסבלנות.. אני לא הייתי מתאפק :lol:
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #7 

כמובן מעוניין,

mardulis
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

+1

roi286
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

מחכה בקוצר רוח. כבר לפני שבוע... :wink:
רועי.

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אופס.. שכחתי את ה VC1K בחיפה
...
אי לכך ובהאם לזאת,
המבחן יערך ביום ששי, ה 2013 / 12 / 20

(יותר טוב, בינתיים אני מריץ את אתי...)

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #11 

eyal1983 כתב:אופס.. שכחתי את ה VC1K בחיפה
...
אי לכך ובהאם לזאת,
המבחן יערך ביום ששי, ה 2013 / 12 / 20

(יותר טוב, בינתיים אני מריץ את אתי...)
...
זה הוכחה שאתה מחליף יותר מדי מהר ציוד :| , אתה כבר לא זוכר מה יש לך או אין לך :idea:

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אוזניות
אז יש לנו 2 אוזניות, ברמת מחירים הפוכה: ה VSonic VC1000 ("ויסי"), וה Etymotic ER4PT ("אתי").
אני משתמש בהן עם הכבל (P-S) המקורי של אתי, וזה הופך אותן לגרסת הדגל: Etymotic ER4s.

כרטיס קול \ דאק
אני משתמש ב Stoner Acoustics UD110;
הוא מתחרה ישירות ב ODAC, ובחצי המחיר. גרסתו הקודמת, ה UD100 נחשבה למשהו כמו 90% מהאבסולוטיות של ה ODAC... החדשה נחשבת לעליונה ממנה. וגם שומעים ממנה ניואנסים שלא כקודם.

הגברה
אני משתמש ב JDS-Labs C5, בגרסא משודרגת \ "משופצרת";
זהו ה C5 (גרסת המיני ל Objective2 האולטימטיבי-אך-לא-נייד-מפאת-גודלו). יש פה ווליום דיגיטאלי עם בקרה של 128 רמות (התאמה מושלמת של ווליום לכל אוזנייה, לעולם אין חוסר איזון). וגם, יש לי כפתור להגברת הבאס התחתון ב 3 דיבי (הגברה עדינה במיוחד).

שירים \ מוסיקה \ מדיה
מהסוגות (ג'אנרים) אותם אני שומע, בחרתי בזמרים היותר ידועים מכל סוג. מקווה שאצליח להעביר את המסר.

הויסוניק VC1K, ביחס למחירן - הן האוזניות הטובות ביותר ששמעתי אי פעם בקטגורית ה IE, נקודה.
הן עולות סכום זעיר (119$) נותנות בראש לדגל של אותה החברה (180$ , VSonic GR01), ומהוות משלימות \ אלטרנטיבה מצויינת לדגל של אתימוטיק (ER4, 299$).
הן הרבה יותר מתאימות לצרכן האודיופילי, מאשר כל דבר אחר, מהסיבה שהן יחסית שטוחות, כשהבאסים בכמות גבוהה יותר, והמידים קדמיים. מה שנותן תחושה חמימה, אינטימית, וללא בעייתיות גם עם מדיה דחוסה.
הבידוד מרעשים חיצוניים טוב מאוד, יש מבחר גדול של קצוות, הנוחות בליגה העליונה... ניתן לישון עם הדברים הללו.
הן מהירות, מפורטות, ונעימות באוזן. הן קלות מבחינה פיזית, וניתן להרכיב אותן על האוזניים בקלות, ואפילו ללפף את הכבל מסביב לאוזן, כדי להימנע מרעשי כבל בהליכה.
לגבי הכבל, הוא כפול. כנראה עם חיזוק כלשהו.

האתימוטיק ER4 נחשבות ל IE הטובות בעולם מבחינה טכנית, מבחינת זאת שהן היחידות שמגיעות ל 92% דיוק. הן הדבר הכי מפורט שקיים ("פשוט אין דרך שלא להיות המום לחלוטין מרמת הפירוט שהדבר הזה מוציא, אתה פשוט חוטף סטירה עם זה"),
הן מהירות בטירוף (בסגנון שור \ גראדו), ומבודדות ביותר (היחידות שאפשר ללכת איתן בתחנה המרכזית בשעות השיא). הן כבדות יותר מ-ויסי, וחובה להשתמש בקליפס אם רוצים שלא יהיו בעיות מיקום בשעת תזוזה.
הכבל כפול, מסולסל, ועבה (עם חיזוקי קוולר).
יש להן 3 סוגי שרוולים, ועוד סוגים של פילטרים (על הפילטרים אפשר לקרוא, לא ניסיתי). כל דבר משפיע על הסאונד. מבחינת שרוולים:
הגליידרס – הם מעצימים את הטרבל (למי שחובב טרבל בסגנון גראדו- אלו השרוולים בשבילו).
הפואמס – הם פחות מבודדים, אך יושבים טוב באוזן... למי שיש אוזניות של שור, אז יכול להיות שיש לו כאלה.
הטריפל פלאנגס השקופים – בהם אני לא משתמש, בעיני משהו בהם פחות טוב מאשר בגרסא האפורה. אולי פחות מבודדים.
הטריפל פלאנגס האפורים – הטובים ביותר בעיניי מבחינת בידוד (בהחלט נותן כהצהרת היצרן 35-42 דיבי), והעברת צליל בלי פיק גבוה מדיי בטרבל (ר"ע גליידרס).
החסרון בהם הוא שבפעמים הראשונות אתה עוד לא מבין איך דוחפים דבר כזה לאוזן, ושזה יחזיק. הטריק הוא קודם כל ללחח אותם, לשים באוזן עד שמרגישים מגע במדף האמצעי, ואז לסובב 30 מעלות ימינה ושמאלה כדי לוודא אחיזה.
ברגע שמצליחים לעשות זאת, הנוחות (הבעייתית ואף כואבת בהכנסה על יבש) משתפרת פלאים! לא הייתי אומר שניתן לישון עם אלו, אבל בהחלט מתרגלים אליהם וכבר לא מרגישים הצקה בולטת באוזן (רק קטנה...) .

את מבחן האוזניות עשיתי בצורה אקראית. כלומר לקחתי 2 שירים מכל סוגה, אך בחירת האוזניה הראשונה נעשתה כל פעם באופן שרירותי.

אוקיי, נתחיל במבחן

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

סגנון: ניו-אייג'
אני אוהב את הסגנון הזה כי הוא מרגיע אותי כשאני זקוק לכך, וגם מעביר לי את הזמן בנסיעות באוטובוס \ רכבת.

Vangelis – Irlande

ויסי
ההפרדה טובה, תחושת חמימות קלה. מדיה באיכות 192קבפס- ונשמעים אפס ארטיפקטים (עיוותים, "פיצוצים", וצליל פלסטיקי).

אתי
נשמע הד שכמעט לא נשמע בויסוניק. ניסיתי לחזור ולשמוע אותו... נאלצתי להגביר יותר מדיי בשביל זה. נובע בגלל שהמידים קדמיים.
ההפרדה מעולה. עדיין לא שומע ארטיפקטים. החליל פה נשמע נכון יותר (וטבעי יותר), כנראה בגלל יתרונן בטרבל- הוא מגיע רחוק יותר בגובה.

העדפתי את האתי לאיכות, ואת הויסי ללפני השינה.

Vangelis - La Petite Flle De La Mer

ויסי
נעימה רכה מטבעה, שומעים הכל רגוע, המידים פה מורגשים מדיי לטעמי, למרות שיש בזה את היופי שלו.. הויסוניק מעבירות את החוויה בצורה משככת כאבים, נעימה בחורף, ו... אפשר לישון עכשיו.
אתי
שומעים את האויר שבהקלטה (יכול להפריע, למרות שבשבילי זה אויר מלא חמצן). הבאס נעים יותר, ההשתלבות שלו טבעית יותר, ולמרות שהוא בכמות קטנה יותר, איכותו- גבוהה יותר. אופס, נמצאה בעיה בקובץ. עכשיו איאלץ להורידו מחדש...
מצד אחד – לא הייתי יודע שהקובץ לא מושלם כששמעתיו עם הויסוניק. מצד שני – יש לי כלי מדעי חזק ביותר, המאפשר לי, מעבר לשמיעה של הכל, בצורת הקלטתו, גם למצוא את הפגמים שבשירים! הפי הפי ג'וי ג'וי..
ושוב, העדפתי את האתי לאיכות, ואת הויסי ללפני השינה.

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

סגנון: אינדי-פופ
הסגנון הזה מתאפיין בשירים פשוטים אך ווקאליים בעיקר, עם אלמנטים של רוק רך. זה שילוב מעניין ומושך בעיניי. קרוב משפחה לרוק אלטרנטיבי, אך בקצב איטי בהרבה.

While Planes – When You Are a King

אתי
הקונטרה-באס שמופיע די מהר בשיר, בהחלט נותן את המידה המספקת. יותר מזה – פשוט מאפיל על השאר. אני חושב שהנאתי נובעת מכך שאני שומע את השיר ממש כמו שהוא, בלי להוסיף לו כלום... אני בטוח שיש אנשים שממש ישתעממו. מאידך גיסא, אם ברשותך מוסיקה ברלוזוציה גבוהה או ללא דחיסה, או אם אתה פשוט שומע קלאסי? זה בול בשבילך.

ויסי
השיר מתחיל עם המידים... הביטוי "בפנים שלך" נכון פה. הבמה קטנה יותר, הבאס חזק יותר ודי משתלט על המידים התחתונים. כמעט לא ניתן להבדיל... ברגע שהשיר גם ככה נמתח לתחום תדרים מצומצם יחסית, אז בויסוניק הוא נשמע דחוס יותר. דחוס מבחינת החוויה.
עד שלא שמעתי את אותו השיר באתי, אגב, לא הייתי מודע לעובדה הזאת.

אני חושב שפה הויסי מדוייקות יותר, פחות באס, אבל למי שלא רגיש לבאס, תהיה יותר דילמה ממני.

Belle and Sebastian – Waiting for the Moon to Rise

ויסי
בהתחלה כבר שומעים את הבאס, הצליל מעודן, קול הזמרת מאוד קרוב וחמים... נעים כזה. כאילו שרה רק בשבילך. חוויה נעימה בהחלט, לא מצאתי בעיות (חוץ מבאס טיפה גבוה ממה שצריך להיות).

אתי
הכל ברמה קרירה יותר, הזמרת עומדת רחוק יותר, אתה שומע טוב יותר את הגיטרות מסביב, הופה- מעבר בין שני מיתרים ושומעים את ההחלפה.. ממש כמו במציאות.

האמת שפה הויסי נותנות את האפקט הכיפי יותר. אני יכול להבין שאנשים יעדיפו אותה. לפעמים גם אני.

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

סגנון: רוק אלטרנטיבי
בעיניי זהו סגנון המוסיקה הטוב בעולם... נקודה

R.E.M – Losing My Religion

ויסי
שומעים את כל הגיטרות, המיקום של הזמר הוא במרכז אבל קצת חזק. שומעים היטב גם את השימוש בכפיים (מחיאות כפיים בקטעים מסויימים). הדינאמיקה נהדרת. יש טיפה יותר מדי באס לטעמי. אבל נהניתי מאוד פה.

אתי
או שמיקום הכלים הוא שונה, או שהבמה רחבה יותר. נבדוק זאת בשירים הבאים. קול הזמר חלש יותר, אבל מסתבר עכשיו שיש לו ליווי (ששר יחד איתו (ב 1:25)). הגיטרות האקוסטיות נשמעות יותר מתכתיות. החוויה פחות נעימה מבחינת הכיפיות, אבל יותר אמיתי. כאילו אתה נמצא שם, בהופעה החיה. הבאס מספק בהחלט.

מנצחת? אני יודע מה אני מעדיף, אבל זה באמת עניין של טעמים...

The Killers – Somebody Told Me

אתי
המהירות, העוצמה, הדינאמיקה, הבמה, ... יש ממה להתלהב

ויסי
איזה קאבום על ההתחלה, ואח"כ עוד באס למשך כל השיר. יש מהירות, אבל אין את אותו הפירוט, מה שגורם לכל החוויה להישמע פחות טבעית. גם הקול שלו נורא קדמי.
לא ספל התה שלי, לא בשיר הזה.

מנצחת: אתי

<המשך בעמוד הבא>
נערך לאחרונה על ידי eyal1983 ב 20/12/2013 16:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

<המשך לדף הקודם, שם המבחן מתחיל>

סגנון: מוסיקה קלאסית (תקופת הבארוק)
משהו ברגש וברכות שהיא משדרת, גורם לאהוב אותה לשלל סיטואציות בחיים. וגם בתור רקע.

Albinoni - Op.5 no. 12 in C - 2.Adagio-Presto-Adagio

אתי
אני יושב בקונסרבטוריון, ומאזין למיטב מצטיני תלמידיי... אתי מתגלה כבעלת במה עמוקה בנוסף למעלותיה.

ויסי
פחות אויר, זה מפריע לי בקלאסי. הכינור קדמי מדיי עקב מידים קדמיים בטבע האוזנייה. אבל.. זהו, המוסיקה נגמרה, ואפילו לא שמתי לב. מוזר...

מנצחת: אתי מתה על קלאסיות, וכאילו נולדה להן... זה ברור עכשיו.

Bach - Suite No. 2 in B minor, BWV 1067 Badinerie

ויסי
מרגישים את השימחה, פחות את החמצן, יותר את החליל הקרוב לאוזנך. יש משהו כיפי בזה.

אתי
הכינור בעוצמה של הליווי, מה שמרגיש לך כך שאתה בחדר ולא המנצח. מדהים, אך פחות התרגשות מאשר עם ויסי.
מנצחת: תיקו ? (אתי, אם שואלים אותי)
נערך לאחרונה על ידי eyal1983 ב 20/12/2013 15:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

סגנון: טרנס פסיכודלי \ גואה \ פסייביינט
זכרון פירוק הילדות לפני המחשבות על לימודים.. מסיבות טבע.. לא זוכר הרבה משם. אולי תחת היפנוזה עמוקה.:)

ASURA - Butterfly Fx

אתי
יש הכל... באס הדוק, פירוט, במה, קולות שבאים מכל מני כיוונים... הסינטיסייזר קצת צורמני לעתים

ויסי
הבאס נשמע עוצמתי, עמוק, אך לא מפוצץ. הכל דחוס וצר יותר ... נכנס לך למוח

מנצחת: עניין של טעם (אני העדפתי את אתי)

Zero Cult - Irreversible Moving

ויסי
יש באס, אבל בגדול- ההצגה לא נשמעת וואו. או שה.."מוסיקה" הזאת פשוט משעממת אותי

אתי
ה.. זה, פשוט צריך יותר אויר כדי להישמע "טוב". ובגלל עודף ב "אפקטים", יש יתרון לפירוט-יתר, ולדינאמיקה גבוהה. בוא'נה, הבאס נשמע ממש טוב כאן.

מנצחת: אתי (ובאמת שהופתעתי)

מספיק להיום.

לסיכום:

אתי טובה למהנדסי סאונד, או לאודיופילים-אנליטיים שנהנים לשמוע הכל ברמת דיוק מדהימה, עם מיקום כלים, במה, דינאמיקה, פירוט, מהירות, ונכונות שחזור הצליל ברמה מקסימלית. היי-פיידליטי. זאת הגרסא ה"אבסולוטית"..

ויסי עדיפה לאודיופילים ששומעים עוד חומרים (גם: מיוטיוב), ומוכנים לקבל משהו סולחני יותר וכיפי לעתים (טראנסים "רגילים", או מוסיקה יותר ווקלית). וכמובן, אסור שיפחדו מבאס. זאת הגרסא ה"כיפית".
וכמעט שכחתי.. כבר הזכרתי שכל שעה אצל ויסי היא שעת שינה ??

\\
הכל בסופו של דבר עניין סובייקטיבי של טעמים אישיים. אין פה הצהרה חד משמעית.

eyal1983 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

roi286
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

תענוג של השוואה.
(Y)
בחלק של הויסי , אני יודע על מה אתה מדבר...
אחרי ששמעתי אותם אצלך אימצתי לעצמי זוג. נהנה מכל רגע.
(f) (f) (f)
רועי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #20 

תודה eyal. שאלה קטנה:
במפרט הטכני של האזניות מצויין שהן מגיעות עד 16Khz ובגרפים של הבדיקה שלהן זה נראה שתגובת התדר ממש נקטעת מעל הנקודה הזו (אין roll off).
זה לא משהו מורגש? אין חוסר בקצה של הגבוהים?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”