גרסה 3.6 של Tvheadend אוטוטו כאן. עריכה: גרסה 4.0
גרסה 3.6 של Tvheadend נכנסה ל-feature freeze כלומר הפיתוח עתה מתרכז בתיקון באגים ולא מתווספות יכולות חדשות.
אין עוד מידע רשמי בנושא אך כבר תקופה ארוכה ש-Adam Sutton, המפתח הראשי שמוביל את הפרויקט כיום התרכז בכתיבה מחדש מאפס של כל הקוד שנוגע לטיפול בשידורים דיגיטליים, DVB, עקב זאת לא ראינו יכולות חדשות מתווספות ל-TVH.
אחת המטרות המוצהרות היא שיפור זמני העברת ערוצים.
בבדיקה קצרה שערכתי לא חשתי בהבדל מגרסה 3.4 עם שידורי עידן+, זמן העברת ערוצים נשאר על כ-2 שניות.
אך ראוי להדגיש ששידורי עידן+ הם מצב אופטימלי, תדר יחיד עם mux יחיד, יתכן שהשיפורים הם יותר עבור בעלי כרטיסי DVB-S/S2 שנדרשים לעבור בין תדרים ו-mux-ים שונים.
בנוסף לכך בדקתי זאת על חומרה מבוססת Arm כך שיתכן שיתקבלו תוצאות משופרות על HTPC מבוסס Intel x86_64 סטנדרטי.
(שרת: Pogoplug Series 4 עם 128MB RAM ומעבד בתדירות 800MHz, קליינט: Raspberry Pi)
בעלי צלחות הלווין ישמחו לשמוע על הוספת תמיכה במנועים ( פרוטוקול DiSEqC, לא ברור לי איזה גרסה).
למעט 2-3 באגים קטנים בממשק הרשת (ממשק הדפדפן) לא הבחנתי בבעיות כלשהן.
עתה כאשר הסתיימה הכתיבה מחדש של הקוד שנוגע ל-DVB אני מצפה לראות יכולות חדשות מתווספות לTVH לאחר גרסה 3.6, ההשערות שלי הן:
(ניתן ללמוד עליהן בין השאר גם מה-PR שממתינים ב-Github תקופה ארוכה)
* אפשור Transcoding, כלומר קידוד מחדש של וידאו להזרמה עבור מכשירים ניידים, כרגע יש צורך לקמפל את TVH ידנית לשם אפשור התכונה.
* תמיכה בפרוטוקולי הזרמה שונים, יאפשר הוספת ערוצי IPTV ותחנות רדיו אינטרנטיות.
* שיפור זיהוי הקלטות חוזרות (סדרות וכד'), אוזכר בעבר ע"י Adam.
* שדרוג ממשק הרשת, אוזכר בעבר ע"י Adam.
צריך להדגיש כי גרסה 3.6 זמינה רק למי שיקמפל בעצמו מענף master או dvb-write שבעץ הפיתוח ב-Github.
אין עוד מידע רשמי בנושא אך כבר תקופה ארוכה ש-Adam Sutton, המפתח הראשי שמוביל את הפרויקט כיום התרכז בכתיבה מחדש מאפס של כל הקוד שנוגע לטיפול בשידורים דיגיטליים, DVB, עקב זאת לא ראינו יכולות חדשות מתווספות ל-TVH.
אחת המטרות המוצהרות היא שיפור זמני העברת ערוצים.
בבדיקה קצרה שערכתי לא חשתי בהבדל מגרסה 3.4 עם שידורי עידן+, זמן העברת ערוצים נשאר על כ-2 שניות.
אך ראוי להדגיש ששידורי עידן+ הם מצב אופטימלי, תדר יחיד עם mux יחיד, יתכן שהשיפורים הם יותר עבור בעלי כרטיסי DVB-S/S2 שנדרשים לעבור בין תדרים ו-mux-ים שונים.
בנוסף לכך בדקתי זאת על חומרה מבוססת Arm כך שיתכן שיתקבלו תוצאות משופרות על HTPC מבוסס Intel x86_64 סטנדרטי.
(שרת: Pogoplug Series 4 עם 128MB RAM ומעבד בתדירות 800MHz, קליינט: Raspberry Pi)
בעלי צלחות הלווין ישמחו לשמוע על הוספת תמיכה במנועים ( פרוטוקול DiSEqC, לא ברור לי איזה גרסה).
למעט 2-3 באגים קטנים בממשק הרשת (ממשק הדפדפן) לא הבחנתי בבעיות כלשהן.
עתה כאשר הסתיימה הכתיבה מחדש של הקוד שנוגע ל-DVB אני מצפה לראות יכולות חדשות מתווספות לTVH לאחר גרסה 3.6, ההשערות שלי הן:
(ניתן ללמוד עליהן בין השאר גם מה-PR שממתינים ב-Github תקופה ארוכה)
* אפשור Transcoding, כלומר קידוד מחדש של וידאו להזרמה עבור מכשירים ניידים, כרגע יש צורך לקמפל את TVH ידנית לשם אפשור התכונה.
* תמיכה בפרוטוקולי הזרמה שונים, יאפשר הוספת ערוצי IPTV ותחנות רדיו אינטרנטיות.
* שיפור זיהוי הקלטות חוזרות (סדרות וכד'), אוזכר בעבר ע"י Adam.
* שדרוג ממשק הרשת, אוזכר בעבר ע"י Adam.
צריך להדגיש כי גרסה 3.6 זמינה רק למי שיקמפל בעצמו מענף master או dvb-write שבעץ הפיתוח ב-Github.
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 06/12/2013 17:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
עוד יכולת שנוספה היום ל-Tvheadend היא צפייה בערוצים דרך ממשק הדפדפן ללא צורך בפלגין VLC.
היכולת הזו מתווספת כפועל יוצא של התמיכה ב-Transcoding.
הדפדפן צריך לתמוך ב-HTML5, להבנתי אין מגבלה מבחינת פורמט הוידאו הנתמך בדפדפן, זה יכול להיות H264, webm וכו'...
מי שמקמפל בעצמו את Tvheadend צריך לשים לב כי גרסת libavcodec שברור לגביה כי תואמת ל-Transcoding היא 53, אני יכול לאשר כי כרגע גרסה עדכנית יותר, 55, לא תואמת (חדשות רעות אם אתם על rolling release).
בנוסף למגבלה זו המקודד גם רגיש לתקלות ב-TS, כך שאם קליטת השידורים מתאפיינת בתקלות מרובות אז כנראה כי צפייה בדפדפן לא תהיה אפשרית עבורכם.
https://github.com/tvheadend/tvheadend/ ... 42b2ad31ca
היכולת הזו מתווספת כפועל יוצא של התמיכה ב-Transcoding.
הדפדפן צריך לתמוך ב-HTML5, להבנתי אין מגבלה מבחינת פורמט הוידאו הנתמך בדפדפן, זה יכול להיות H264, webm וכו'...
מי שמקמפל בעצמו את Tvheadend צריך לשים לב כי גרסת libavcodec שברור לגביה כי תואמת ל-Transcoding היא 53, אני יכול לאשר כי כרגע גרסה עדכנית יותר, 55, לא תואמת (חדשות רעות אם אתם על rolling release).
בנוסף למגבלה זו המקודד גם רגיש לתקלות ב-TS, כך שאם קליטת השידורים מתאפיינת בתקלות מרובות אז כנראה כי צפייה בדפדפן לא תהיה אפשרית עבורכם.
https://github.com/tvheadend/tvheadend/ ... 42b2ad31ca
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
dhead666 - מה הסטטוס של הפרוייקט?
לפי מה שאני מבין מההודעה של Adam שהפרוייקט לא יהיה בפיתוח אינטנסיבי.
https://tvheadend.org/news/58
לדעתי חבל שהפיתוח כל כך איטי .
כבר שנים אני מחכה למה פיצ'רים בסיסיים, שיהפכו את התוכנה הזאת לטובה.
לפי מה שאני מבין מההודעה של Adam שהפרוייקט לא יהיה בפיתוח אינטנסיבי.
https://tvheadend.org/news/58
לדעתי חבל שהפיתוח כל כך איטי .
כבר שנים אני מחכה למה פיצ'רים בסיסיים, שיהפכו את התוכנה הזאת לטובה.
zovirax,
Tvheadend ממשיכה להתקדם, זה של-Adam יש פחות זמן פנוי לא אומר דבר על הפיתוח, זה פרויקט קוד חופשי שפתוח לכל מתכנת שרוצה לתרום .
כל מה שצריך זה רק להביט בפעילות ב-Github ולהתרשם.
לדוגמה PR שבתהליך כרגע מוסיף יכולת לקנפג פילטרים מותאמים עבור Transcoding כך שניתן יהיה להיעזר ב-VLC לכך או ב-Gstreamer (שקיימים לו פלגינים שונים כמו כזה עבור RPi או Cubox-i).
PR נוסף שבתהליך מוסיף תמיכה בטיונרי רשת כמו GSS.BOX.
שים לב גם ש-Adam ציין שאצלו TVH ממשיך להוות שרת טלוויזיה היחיד שכל בני הבית צופים באמצעותו.
Adam גם מפתח כרגע הרחבה חדשה עבור XBMC בשם TVH שתחליף את HTS כך שהוא ממש לא מפסיק את הפעילות שלו סביב Tvheadend.
Tvheadend ממשיכה להתקדם, זה של-Adam יש פחות זמן פנוי לא אומר דבר על הפיתוח, זה פרויקט קוד חופשי שפתוח לכל מתכנת שרוצה לתרום .
כל מה שצריך זה רק להביט בפעילות ב-Github ולהתרשם.
לדוגמה PR שבתהליך כרגע מוסיף יכולת לקנפג פילטרים מותאמים עבור Transcoding כך שניתן יהיה להיעזר ב-VLC לכך או ב-Gstreamer (שקיימים לו פלגינים שונים כמו כזה עבור RPi או Cubox-i).
PR נוסף שבתהליך מוסיף תמיכה בטיונרי רשת כמו GSS.BOX.
שים לב גם ש-Adam ציין שאצלו TVH ממשיך להוות שרת טלוויזיה היחיד שכל בני הבית צופים באמצעותו.
Adam גם מפתח כרגע הרחבה חדשה עבור XBMC בשם TVH שתחליף את HTS כך שהוא ממש לא מפסיק את הפעילות שלו סביב Tvheadend.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
המגבלה היחידה מבחינת HTML5
היא הפורמט - תכלס רק H264 ב-container של MP4 (נדמה לי) ו-WEBM נתמכים. שום דבר אחר. זו הסיבה שצריך transcoding כמובן.
אגב, בפרוייקט שלנו בעבודה נצטרך כנראה לעשות משהו דומה. אני כנראה איעזר ב-FFMPEG לביצוע transcoding בזמן אמת של וידאו מכל מיני פורמטים. יהיה שמייח!
אגב, בפרוייקט שלנו בעבודה נצטרך כנראה לעשות משהו דומה. אני כנראה איעזר ב-FFMPEG לביצוע transcoding בזמן אמת של וידאו מכל מיני פורמטים. יהיה שמייח!
אין בעיה מבחינת פורמט אם המקור הוא עידן+, בזמנו שיחקתי מעט עם הקוד ופשוט העברתי את הסטרים כמו שהוא לדפדפן ללא Transcoding שכמובן התמודד ללא בעיה עם AAC ו-H264 (אך רצוי לפחות לקודד את הסטרים ברזולוציה מותאמת).
כמובן יש לזכור ש-Google מאיימת כבר שנים שתסיר את התמיכה ב-H264 מ-Chrome כדי לדחוף את WEBM VP8 & VP9.
לגבי FFMPEG קיימת תמיכה בסיסית ב-1.2 וקיים PR שמוסיף תמיכה ב-FFMPEG 2.2 אך החיסרון הוא שמדובר בפענוח וקידוד תוכנתי שדורשים משאבים לא מעטים.
ה-PR שמוסיף תמיכה בפילטרים מותאמים יהיה יותר שימושי כיוון שיהיה ניתן לנצל קידוד בחומרה.
כמובן יש לזכור ש-Google מאיימת כבר שנים שתסיר את התמיכה ב-H264 מ-Chrome כדי לדחוף את WEBM VP8 & VP9.
לגבי FFMPEG קיימת תמיכה בסיסית ב-1.2 וקיים PR שמוסיף תמיכה ב-FFMPEG 2.2 אך החיסרון הוא שמדובר בפענוח וקידוד תוכנתי שדורשים משאבים לא מעטים.
ה-PR שמוסיף תמיכה בפילטרים מותאמים יהיה יותר שימושי כיוון שיהיה ניתן לנצל קידוד בחומרה.
zovirax,
3.6 היתה קיימת זמן קצר "על הנייר" בלבד, בפועל Adam הקפיץ את מספר הגרסה מיידית פעמיים ישירות ל-4.0 (מ-3.4) כאשר עדיין אין גרסה סופית של 4.0.
נדמה לי של-OpenELEC מצורפת גרסת 3.9+ שזו גרסת הפיתוח של 4.0 כך שאין צורך לקמפל דבר.
אם אתה מתעקש אז תצטרך קודם לקמפל את כל העץ של OpenELEC לפני שתוכל לקמפל את Tvheadend.
3.6 היתה קיימת זמן קצר "על הנייר" בלבד, בפועל Adam הקפיץ את מספר הגרסה מיידית פעמיים ישירות ל-4.0 (מ-3.4) כאשר עדיין אין גרסה סופית של 4.0.
נדמה לי של-OpenELEC מצורפת גרסת 3.9+ שזו גרסת הפיתוח של 4.0 כך שאין צורך לקמפל דבר.
אם אתה מתעקש אז תצטרך קודם לקמפל את כל העץ של OpenELEC לפני שתוכל לקמפל את Tvheadend.
HTS Tvheadend 3.9.468~g5ebc35b
- voguemaster
-
- חבר ותיק

איך היא רצה על PI?
ואולי חשוב יותר - קל יותר לקנפג אותה מאשר את ArgusTV או שבכל מקרה כל BACKEND הוא סיפור מהתחת? 
@voguemaster
אם אתה עובד עם OpenELEC אז התקנה מאפס עד תחילת שימוש לא לוקחת יותר מ-3 דקות.
לצערי אני לא יכול להעיד כעת על שימושיות עם ה-RPi כשרת מכיוון שהקליטה אצלי גרועה ואינני יכול לבדוק שדרייבר ה-USB החדש פתר את כל תקלות שקשורות לתעבורת נתוני USB (אך המידע ברשת מאוד חיובי).
ההמלצה שלי מניסיון ומהמידע ברשת היא:
* לוודא שדרייבר ה-USB החדש fiq_fsm נמצא בשימוש.
* לבצע overclocking אך לא להגזים בערכי ה-overvoltage, לחילופין אם מחובר הדונגל לרכזת USB עם ספק כוח חיצוני אז אפשר להשתולל עם ה-overvoltage.
* רכזת USB עם ספק כוח חיצוני לא תזיק, קשה לדעת ללא מדידות מדויקות אם היא חובה.
שים לב כי תקשורת קווית עוברת דרך רכזת ה-USB, לאחר ביצוע ההגדרות הראשוניות שווה להתחיל את הבדיקה כאשר הרשת הקווית מנותקת (הרי שרת וקליינט Tvheadend רצים על ה-RPi) ורק לאחר מכן לחבר את הרשת הקווית ולבדוק כאשר קליינטים מרובים צופים בשידורים דרך הרשת וכמובן באופן מקומי על ה-RPi.
אם אתה עובד עם OpenELEC אז התקנה מאפס עד תחילת שימוש לא לוקחת יותר מ-3 דקות.
לצערי אני לא יכול להעיד כעת על שימושיות עם ה-RPi כשרת מכיוון שהקליטה אצלי גרועה ואינני יכול לבדוק שדרייבר ה-USB החדש פתר את כל תקלות שקשורות לתעבורת נתוני USB (אך המידע ברשת מאוד חיובי).
ההמלצה שלי מניסיון ומהמידע ברשת היא:
* לוודא שדרייבר ה-USB החדש fiq_fsm נמצא בשימוש.
* לבצע overclocking אך לא להגזים בערכי ה-overvoltage, לחילופין אם מחובר הדונגל לרכזת USB עם ספק כוח חיצוני אז אפשר להשתולל עם ה-overvoltage.
* רכזת USB עם ספק כוח חיצוני לא תזיק, קשה לדעת ללא מדידות מדויקות אם היא חובה.
שים לב כי תקשורת קווית עוברת דרך רכזת ה-USB, לאחר ביצוע ההגדרות הראשוניות שווה להתחיל את הבדיקה כאשר הרשת הקווית מנותקת (הרי שרת וקליינט Tvheadend רצים על ה-RPi) ורק לאחר מכן לחבר את הרשת הקווית ולבדוק כאשר קליינטים מרובים צופים בשידורים דרך הרשת וכמובן באופן מקומי על ה-RPi.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

Re: איך היא רצה על PI?
voguemaster כתב:ואולי חשוב יותר - קל יותר לקנפג אותה מאשר את ArgusTV או שבכל מקרה כל BACKEND הוא סיפור מהתחת?...
את ArgusTV קל מאוד לקנפג, והיכולות שלה עולות על כל תוכנת PVR בשוק.
חבל שהיא ווינדוסית.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "קל מאוד"
כי התקנת ArgusTV זה דבר ממש לא קל. זה לא התקנה מסוג של NEXT NEXT ואז הכל גמור. רחוק מזה.
יש כמה וכמה דרישות קדם וגם אחרי שהתקנת אותה צריך לדעת איך לבצע מיפוי בין SERVICEים לערוצי משתמש.
כתבתי על זה מדריך, זה וואחד תיק לקנפג את זה
יש כמה וכמה דרישות קדם וגם אחרי שהתקנת אותה צריך לדעת איך לבצע מיפוי בין SERVICEים לערוצי משתמש.
כתבתי על זה מדריך, זה וואחד תיק לקנפג את זה
@zovirax
שתי עדות נוספות לכך ש-Tvheadend לא עוצרת הן:
* הוספת הרשאת merging ע"י Adam למפתח בכינוי perexg שכבר הספיק לאשר מספר PR-ים, נראה אם עתה יתחילו להשתחרר כמה מה-PR שהיו תקועים תקופה ארוכה.
* Tvheadend עוברת כיום תהליך שמטרתו לקרוץ לפרויקטים מסחרים ע"י מעבר לרשיון גמיש יותר (GPLv3 בעייתי בהקשר של DRM), כמובן כזה חופשי אם GPLv2 או אחרים, נראה כי השלב הראשון הוא רישום Tvheadend באנגליה כחברה ללא מטרות רווח והחתמת מפתחים מול החברה על CLA שיאפשר שינוי הרשיון.
שתי עדות נוספות לכך ש-Tvheadend לא עוצרת הן:
* הוספת הרשאת merging ע"י Adam למפתח בכינוי perexg שכבר הספיק לאשר מספר PR-ים, נראה אם עתה יתחילו להשתחרר כמה מה-PR שהיו תקועים תקופה ארוכה.
* Tvheadend עוברת כיום תהליך שמטרתו לקרוץ לפרויקטים מסחרים ע"י מעבר לרשיון גמיש יותר (GPLv3 בעייתי בהקשר של DRM), כמובן כזה חופשי אם GPLv2 או אחרים, נראה כי השלב הראשון הוא רישום Tvheadend באנגליה כחברה ללא מטרות רווח והחתמת מפתחים מול החברה על CLA שיאפשר שינוי הרשיון.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

זהו שאני לא בטוח בזה 100 אחוז , וגם אני לא מוצא איפה הוכנס הפיצ'ר הזה .
אבל הבנתי שיש תיקון של עניין ההקלטות סדרה - שלא יקליט מספר פעמים אותו מופע.
זה קשור לדעתך?
https://github.com/tvheadend/tvheadend/pull/301
אבל הבנתי שיש תיקון של עניין ההקלטות סדרה - שלא יקליט מספר פעמים אותו מופע.
זה קשור לדעתך?
https://github.com/tvheadend/tvheadend/pull/301