רעיון לקליה
בתור חובב סינגל אוריג'ין אני קולה לפעמים באטשים קטנים של זנים שבא לי לטעום. באחת הקליות הוספתי לקלוסי עוד 20% של סידמו ויצא ממש טוב. מאז אני חזרתי על ענין ה80% בסיס ו20% משהו אחר עם כל מיני זנים ויש כאן קטע שונה - לעומת תערובת שבה מערבבים זנים בטעמים שונים כאן המטרה היא לקחת זן ולהשלים אותו בזן אחר שיעצים את הבסיס ולא יילחם בו. הניסיון האחרון שלי קניה וירגשף, עוד לא טעמתי. קליה יחסית ארוכה וכהה. נקווה שלא יצא מיץ לימון.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זה בהחלט רעיון טוב וגם אני לפעמים משחק עם זנים אחרי קליה ומנסה לערבב.
אבל האמת שברוב במכריע של המקרים אני נהנה לשתות זן בודד שקלוי נכון, כל עוד לא מדובר במשהו לא מוצלח אז מחלק לא קטן מהם ניתן להוציא משהו מעניין וייחודי.
לגבי העירבוב גם אני חושב שלא כדאי לערבב יותר מידי זנים, הרעיון של 80-20 נהדר ואפשר ליצור מזה תערובת מעולה.
לא יודע לגבי קניה וירגצ׳פה אבל הקניה שיש בדאדא בקליה איטית יכול להחזיק כוס אספרסו לבד אך לעומת זאת הירגצ׳פה שהם קיבלו השנה לא והוא פחות טוב משמעותית ממה שקניתי מלאב-איט (הירגצ׳פה מהמשלוח הקודם שלהם פשוט מעולה).
לגבי הקלוסי אין ספק שהוא מתמזג עם המון זנים אחרים, מעין תחליף מיוחד ושונה לברזיל אך יש בו משהו עדין יותר.
מעניין אותי איך אתה מצליח לעשות קליות ארוכות בבהמור, השליטה הזו זה החלק הכי מאתגר בו וצריך מניפולציות בפרופילים (כלומר מראש) בלי היכולת להגיב תוך כדי אם צריך.
אבל האמת שברוב במכריע של המקרים אני נהנה לשתות זן בודד שקלוי נכון, כל עוד לא מדובר במשהו לא מוצלח אז מחלק לא קטן מהם ניתן להוציא משהו מעניין וייחודי.
לגבי העירבוב גם אני חושב שלא כדאי לערבב יותר מידי זנים, הרעיון של 80-20 נהדר ואפשר ליצור מזה תערובת מעולה.
לא יודע לגבי קניה וירגצ׳פה אבל הקניה שיש בדאדא בקליה איטית יכול להחזיק כוס אספרסו לבד אך לעומת זאת הירגצ׳פה שהם קיבלו השנה לא והוא פחות טוב משמעותית ממה שקניתי מלאב-איט (הירגצ׳פה מהמשלוח הקודם שלהם פשוט מעולה).
לגבי הקלוסי אין ספק שהוא מתמזג עם המון זנים אחרים, מעין תחליף מיוחד ושונה לברזיל אך יש בו משהו עדין יותר.
מעניין אותי איך אתה מצליח לעשות קליות ארוכות בבהמור, השליטה הזו זה החלק הכי מאתגר בו וצריך מניפולציות בפרופילים (כלומר מראש) בלי היכולת להגיב תוך כדי אם צריך.
הפרופיל שהתאפסתי עליו בבהמור הוא P1 כלומר החזק ביותר ל- 21 דקות. כלומר הכי חזק שאפשר. וזה אחרי חימום של 2 דקות. כל פרופיל אחר הוא חלש מידי ואם רוצים לקלות יותר מ 200 גרם אתה פשוט מסתכן בלאבד את הקפה. בלתי אפשרי לחזות פרופיל קליה מראש ככה שאני משתמש בפרופיל הזה ושולט בחום ע"י פתיחה קלה וסגירה של דלת הקולה באזור סוף פיצוץ ראשון ואילך (10-12 דק מתחילת הקליה). בדכ בין 15-16 אני עוצר את הקליה ומתחיל לקרר. הסיבה לשימוש בזמן הארוך הוא שבמחצית הראשונה של הזמן (עשר דקות ראשונות) החימום מקסימלי וככה אני מצליח לקבל את הפיצוץ הראשון בנק' המבוקשת. אחכ בעזרת פתיחת הדלת אני מותח את הזמן עד לפיצוץ שני . אם קולים כמויות קטנות זה יותר קל אבל 300 גרם דורשים פיקוח צמוד החל מפיצוץ ראשון.
אם בהמור היו מוצאים דרך למדוד את ה BT ולא רק את ה ET ומשפרים את מהירות הקירור הם היו יכולים לבנות קולה מושלם. שלא לדבר על אפשרות שליטה ידנית. לא שאני מתלונן, מרגע שלמדתי איך לשלוט בו התוצאות עקביות ומאוד מאוד טובות.
אם בהמור היו מוצאים דרך למדוד את ה BT ולא רק את ה ET ומשפרים את מהירות הקירור הם היו יכולים לבנות קולה מושלם. שלא לדבר על אפשרות שליטה ידנית. לא שאני מתלונן, מרגע שלמדתי איך לשלוט בו התוצאות עקביות ומאוד מאוד טובות.
what's next?
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
הגל הרביעי לא היה הגרינגה המשוגעת ששמה ביצים בקפה ?moti_r כתב:הרגע נגמר הרביעי.
אפשר להתחיל חמישי אם אתה רוצה....
לפחות ככה היא אמרה:
http://www.htcafe.co.il/vt142306.%D7%A4 ... D7%A8.html
אבל אם כבר
אז צריך ללכת על ישר על הגל השישי ולדלג על החמישי ככה שכאשר מישהוא יתחיל את החמישי אז כבר נהייה לפניו.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
http://www.coffeereview.com/reference.cfm?ID=77אהה-רון כתב:סליחה,
מה זה קלוסי ?...
http://www.coffee-channel.com/2012/05/s ... 1.html?m=1#!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני קולה לפעמים חד זני עם 5% או 10% רובוסטה וגם מקבלים משהו אחר.
5% רובוסטה משנים טעם מקצה לקצה.
5% רובוסטה משנים טעם מקצה לקצה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני שותה כרגע תערובת שהיא 80-20דבוטאנט כתב:אני קולה לפעמים חד זני עם 5% או 10% רובוסטה וגם מקבלים משהו אחר.
5% רובוסטה משנים טעם מקצה לקצה....
20% רובוסטה
ו 80% עראביקה מ 5 זנים שונים.
אספרסו מדהים!
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)