התחדשתי בפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

התחדשתי בפטיפון - NIKKO P70, בהתחלה לא ידעתי איזו חברה זו, רק רשום עליו P70 ומאחור מדבקות בגרמנית ACHTUNG! l :)
הנעה ישירה, אוטומטי. ממה שקראתי קצת בעזרת "גוגל תרגם גרמנית!" זה פטיפון מ-1978, חברה גרמנית מהמבורג שמכרה גם תחת השמות STARTO ו- TRANSONIC. מישהו שהוא UPPER MID-LEVEL.

אני חדש בעסקי הפטיפון אז יש לי כמה שאלות שאולי ישמעו מובנות מאליו לחלק, את הראש שלו מכסה פלסטיק שרשום עליו סוני, אני רוצה להחליף לו מחט ורציתי להתייעץ אם כדאי גם להחליף כבר ראש?

בדקתי באינטרנט והמחטים המתאימות לו (לכל ראש?) הן :
Audio Technica ATN71
Audio Technica ATS 11
Audio Technica ATS 10
Akai APN 2

1. האם להחליף ראש? אם כן איזה.
2. לאיזו מחט להחליף?
3. האם בעיה להחליף ראש ו/או מחט לבד?
4. למכשיר כבל RCA זכר שיוצא ממנו וכבל חשמל דו גידי, שנראה מאוד דק ולא תיקני שיוצא ממנו, האם כדאי להחליף את החיבור חשמל לשקע קומקום שתתחבר אליו כבר ההארקה? והאם כדי להחליף לבננות RCA נקבה? יש מקום מומלץ לבצע זאת?
5. מה הסיפור של התווית סוני? זה הראש? זו הזרוע? זה פלסטיק חיפוי לראש?
6. יום אני כבר יושב על למצוא MANUAL באינטרנט ואין... :|

תודה (b)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

זה פטפון של Transonic שהיא חברת תכנון גרמנית מהמבורג - שמכרה את התכנון של הפטפון ל-Nikko וגם ל-Strato ואפילו ל-Dual שייצרו על בסיס התכנית את ה-CS741Q. מסתבר שאתה לא היחיד שמחפש מידע על הפטפון הזה. נחש מי עוד? קשה למצוא מידע על היצור הזה ורק כמה גרמנים זקנים עוד זוכרים מי הוא \ מה הוא. ה-translate של G בגרמנית שווה לת*ת ואל תבנה עליו.

השלה של Sony היא תוספת שלא קשורה לפטפון. נראה לי שניתן להחליפה בכל שלה מודרנית - אך תמונות קירוב יסייעו לי לקבל החלטה נכונה יותר. יש שלות שיש להן זווית גנרית. זו לא נראית כך - אך תמונות יעזרו לקבוע. אם תעלה תמונות של החיבור לראש - אוכל גם לדעת אם מדובר בחיבור רגיל ("1/2) או P ואז תוכל לקבל המלצות לראשים מתאימים. יש עוד חברות ראשים חוץ מ-AudioTechnica בעולם ויש כאן בפורום מאגר מידע לא קטן לגבי ראשים מצוינים. בקיצור... תמונות נוספות.

אפשר להחליף את חיבורי ה-RCA... השאלה היא למה? מה רע במקוריים?

את הכבל החשמלי גם כן אפשר להחליף אך איני יודע אם יש מקום לשקע קומקום - אם בא לך, תתחיל לפרק ולהעלות תמונות ואז נראה אם יש מקום לאילתור. מקסימום - תחליף חוט למשהו יציב יותר. זו לא בעיה.

בפורום הזה יש הערכה רבה ועידוד לביצוע שינויים ושדרוגים באופן עצמאי. ללכת ל'מישהו' תמיד אפשר וכל אחד יכול. לבצע לבד זה סיפור אחר שקשור בהערכה עצמית, הערכה לציוד ולימוד מרענן של אסופת מלאכות שימושיות. זה יופי של פטפון כדי להתלמד עליו ויש בפורום הזה מידע בלי סוף על שדרוגים של פטפונים.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

אני ראיתי בעבר את הפטיפון הזה (בדיוק כזה) תחת השמות של אונקיו ו-TAYA.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא טוב... ממש חיכיתי לחבר אותו ושומעים גרוע ממש.

חיברתי את ה-RCA למאריך (זכר-נקבה) כי הכבל קצר ולא מגיע לרסיבר, חיברתי גם את ההארקה לבורג ברסיבר.
שומעים רק את רמקול שמאל, תקליטים של סטריאו. יש המון רעשים אבל למען האמת התקליטים ששמתי במצב זוועה כי לא רציתי לשים תקליטים טובים על מחט ישנה.

טומי הוספתי את התמונות, אני מקווה שזה יעזור. יש סיליקון על הכל, המחט נטתה לצד אחד ולא הייתה ממורכזת.

יכול להיות שאני שומע מונו בגלל המחט/ראש? או שזה הפטיפון עצמו?

נראה לי שאני צריך שלה + ראש + מחט...

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #5 

אני ממליץ לעזור את השלה הזו בצד ולרכוש אחת שתתאים לזרוע (שהיא סוג של העתק גס לזרוע ה-S של טכניקס)
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Turntable ... 5d2b20e322

אם ברצונך להשקיע בראש חדש (מומלץ) השמיים הם הגבול מבחינת המבחר והמחירים.
הראש הזול ביותר הנותן (לפי דעתי כמובן) את התוצאה הטובה ביותר, יחסית למחיר הוא ה-Audio Technica AT95E.

משתמש ה-YouTube הבא מסכם יפה את יתרונותיו (בשונה מלרוב, מדובר בהצגה עניינית ומקצועית של המוצר):

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #6 

השלה והראש נראים מכוסחים,תחליף מהר לשלה וראש אחרים,ולא לשכוח אחרי התקנתם,גם לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

איך אני בוחר שלה וראש? יש את שני המוצרים שתום הציע (שנראים ממש אחלה) - בראש מגיע עם מחט כבר? לא רשום שם.

בכל מקרה איך אני יודע אם זה יתאים? הרי אם השלה באורך שונה אז מיקום המחט על התקליט לא יתחיל ויסתיים כמו בשלה/ראש הקודם, לא?

למה שמעתי מונו? יכול להיות שזה הראש/מחט או שזו כנראה בעיה של כבל איפשהו?

הראש אורטופון OM 5E גם אופציה, האם שניהם יתאימו לפטיפון/זרוע בכל מקרה?
נערך לאחרונה על ידי Huvenster ב 23/10/2013 23:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Huvenster כתב:איך אני בוחר שלה וראש? יש את שני המוצרים שתום הציע (שנראים ממש אחלה) - בראש מגיע עם מחט כבר? לא רשום שם.

בכל מקרה איך אני יודע אם זה יתאים? הרי אם השלה באורך שונה אז מיקום המחט על התקליט לא יתחיל ויסתיים כמו בשלה/ראש הקודם, לא?

למה שמעתי מונו? יכול להיות שזה הראש/מחט או שזו כנראה בעיה של כבל איפשהו?
...
אתה שומע מונו, ככל הנראה בגלל הסלט סיליקון והמגעים הרופפים של הראש בשלה - אך יתכן שמדובר בנתק בהמשך החיווט או בנוסף. השלה שתום הציע היא מצויינת עבורך ויש לה את אותו אורך פינים כמו בשלה שצולמה. הראש מגיע בנפרד. הם לא נמכרים ביחד. התאמה של ראש לשלה היא סיפור אחר. לזרוע הזו אתה צריך ראש עם היענות בינונית ומעלה. עריכה ומטה.. טפו טפו טפו... זרוע כבדה מחייבת ראש בעל קפיציות נמוכה.

תום, אני מסכים שפותח השרשור חייב להחליף שלה ואולי גם שה-AT95E נותנת VFM לא רע... מצד שני, דעתי על הסרטון פחות נוחה ואני לא רואה בו כל מקצוענות. להפך, אוסף הראשי budget המגוחך הזה של הקריין לא ממש מראה על טעם טוב, השילוב של חלקם (ציוד DJ), נראה לי די מטריד. המציג טועה בפירוש הנתונים הטכניים של הראש שהוא ללא ספק בעל פלט נמוך ולא מספק.

גם הנתונים עצמם נראים די עלובים ויש סתירה מהותית בין ההיענות הדינמית והסטטית. המספרים לא מסתדרים בינם לבין עצמם ובשילוב עם ה-VTF הגבוה והתדר אליו מתייחסת ההיענות - לא מצוין. השמטת התדר מפרטי ה-compliance היא, על-פי רוב, דרך יפנית מוכרת להתחמק מהצגת נתוני אמת.

ה-TD-240 הוא פטפון מעוצב ברוח מודרנית, דקיק על חשבון ביצועים, ואין לו שום קשר לעבר המפואר של החברה. המחיר שלו הזוי והוא לא ממש שונה מהפרוג'קטים והפטפונים של ריגה שנמכרים בסדר הגודל הזה של מחירים. להתייחס אליו כאל רפרנס לחברה שבחרה ב-AT95E כראש ה'הולם' לפטפון ה'יוקרתי' הזה ולהציג זאת כך זו בדיחה ההולמת טירונים בתחום. ליצן!

אין המלצות על Needle Doctor בשום מקום - כעל מקור הוגן למכירת ציוד אודיו. ND הם בין הגזלנים היותר מגזימים מבין הספקים המקוונים ויש לי יותר מהרגשה שמדובר בפרסומת סמויה. ולא סתם, אלא אחת שנעשתה בטעם רע ע"י חובבנים. החיפוש הראשון שלי ב-eBay הוביל אותי למשהו ב-20% זול יותר - ועוד לא טרחתי לבדוק מקורות אחרים. הסרטון הזה הוא פשוט חסר אמינות בסיסית ואותי הוא גם די מעצבן!
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 24/10/2013 5:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

tnsilver, מזמן לא צפיתי בסרטון, ואכן מתברר שעיקר ובעצם רוב דבריך נכונים. בכל אופן המציג אמריקאי.. וגם שדרן\טכנאי? רדיו, מה שמסביר את דבריו.

אך אינני חוזר בי מההמלצה על ראשי Audio Technica (גם דגמי ה-BOTL) עם המחטים המקוריות מיפן של AT (שעדיין בייצור ולא יקרות במיוחד) שייתנו תמורה טובה ביותר למחיר ואף יתעלו על דגמי Shure ו-Stanton, עם מחטים חלופיות לא ידועות ועלומות שם. כלומר - מראש (אלא אם יש רצון וזמן למצוא ספק איכותי) עדיפה מחט מקורית וידועה לראש על פני יצרן מחטים חלופיות חשוד לראש TOTL.

הקישור שהבאתי אינו יקר ב-20%, אלא דווקא זול ב-12 שקלים מהקישור השני.

כאן מצורפת הקלטת דוגמה למחט חלופית (תוצרת הולנד לטענת האריזה) שאינני מרוצה ממנה ל-Stanton 680ee:

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #10 

אודיו טכניקה היא חברה מהוללת לא ספק,אבל-הראש הספציפי הזה,ה-95E הוא הפשוט והזול ביותר שלהם,ולדעתי הוא פשוט ראש רע,הראש הזה היה מותקן אצלי על טכניקסים SL-D2,SL-1210MK5 וניסיתי אותו גם על הלנקו
L-75 שלי,והוא פשוט ראש רע,צליל רזה מאוד,דל,ללא שום פירוט והכי גרוע,בקושי יש באסים..אם שמים מולו את הראש הכי "פושטי" של אורטופון,האורטופון ינצח באיכות הצליל בגדול.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Huvenster כתב:למה שמעתי מונו? יכול להיות שזה הראש/מחט או שזו כנראה בעיה של כבל איפשהו?
הראש אורטופון OM 5E גם אופציה, האם שניהם יתאימו לפטיפון/זרוע בכל מקרה?
...
לפי תיאורך, אתה לא שומע 'מונו' אלא רק ערוץ אחד. לפי מה שניתן לראות בתמונות, חיבור הראש לשלה הוא חיבור מאולתר. החיווט של השלה הולחם אל מחבר השלה \ זרוע, והקליפים בראש, מכוסים בסיליקון ויתכן שהולחמו לשם. נגיעת מלחם קצרה באחד הפינים של הראש 'מחסלת' את הראש מיידית ושורפת את סלילי הנחושת הדקיקים המחוברים לפינים מבפנים. אפשר לוודא את תקינות הראש באמצעות בדיקת התנגדות פשוטה של שני הערוצים, אבל כמו שזה נראה... אין ממש טעם. על הבדיקות הפשוטות שאפשר לבצע בנוסף - בהמשך:

ברוב הפטפונים אין קשר בין הפונקציה האחראית להנעה לאות המיוצר בראש ועובר להגברה. הבעיה היא לרוב בחיווט. לפטפון ממוצע יש בערך 40 ס"מ של חיווט מוליך אות וכמה סנטימטרים נוספים של הארקה. בעזרת רב מודד דיגיטלי (DMM) אפשר לאתר את כל הבעיות בתוך פחות משתי דקות. חיווט של שלה מצויה נראה כך:

תמונה
  • החוט האדום הוא האות שמגיע מהראש לערוץ הימני. בדיקת מוליכות מהפין המסומן באדום בראש אל מרכז (הפין) של תקע ה-RCA של הערוץ הימני תחשוף את תקינות החיווט. בזמן הבדיקה - רצוי לבצע בדיקת חוסר הולכה (בידוד) בין ההיקף של תקע ה-RCA והפין האדום. מוליכות בין היקף התקע ומרכזו מעידה על קצר בחיווט שמגיע מהראש.
  • החוט הירוק - הוא ההארקה של הערוץ הימני. יש לבצע בדיקת מוליכות בין הפין המסומן בירוק בראש לבין היקף תקע ה-RCA של הערוץ הימני.
  • החוט הלבן הוא האות שמגיע מהראש לערוץ השמאלי. בדיקת מוליכות מהפין המסומן בלבן בראש אל מרכז (הפין) של תקע ה-RCA של הערוץ השמאלי תחשוף את תקינות החיווט. בזמן הבדיקה - רצוי לבצע בדיקת חוסר הולכה (בידוד) בין ההיקף של תקע ה-RCA והפין הכחול. מוליכות בין היקף התקע ומרכזו מעידה על קצר בחיווט שמגיע מהראש.
  • החוט הכחול - הוא ההארקה של הערוץ השמאלי . יש לבצע בדיקת מוליכות בין הפין המסומן בכחול בראש לבין היקף תקע ה-RCA של הערוץ השמאלי.
  • לרוב הזרועות יש הארקה. זהו חוט נוסף שמחובר היכן שהוא למרכז הזרוע ומוליך אל ההארקה של אחד הערוצים - או אל ההארקה הביתית - אך לעולם לא לשניהם יחדיו. החוט נסתר בד"כ אך יש לוודא שהזרוע מוארקת כשורה. ה-DMM אמור להראות מוליכות מחלק מתכתי כלשהו של הזרוע, באזור הציר, אל היקף אחד מתקעי ה-RCA, או להארקה הביתית (הפין השלישי והמרכזי של תקע החשמל).
נקודה נוספת שהיא בעייתית היא החיבור של השלה לזרוע. ארבעת הפינים של השלה חייבים ליצור מגע הולם עם התקעים המקבילים בתוך המחבר - והאום המהדק אמור לדאוג למגע כזה. בדיקות מוליכות עם DMM אמורות לתת אינדיקציה מהירה גם לתקינות החיבור הזה.

העסק בסיסי, פשוט, אין שם מתחים מסוכנים והגיון בריא בתוספת DMM ב-100 ש"ח יכולים לפתור את רוב הבעיות ברוב הפטפונים.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

tnsilver כתב:לזרוע הזו אתה צריך ראש עם היענות בינונית ומעלה. עריכה ומטה.. טפו טפו טפו... זרוע כבדה מחייבת ראש בעל קפיציות נמוכה.
...
איזה ערכים אני מחפש במפרט טכני של ראש לקפיציות והענות, והטווח של בינוני ונמוך?
Kosh כתב:השלה והראש נראים מכוסחים,תחליף מהר לשלה וראש אחרים,ולא לשכוח אחרי התקנתם,גם לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע.
...
אפשר קישור למדריך לכוונון והתאמת ראש חדש לזרוע?

היום אני אביא מולטימטר מחבר ואבדוק את זה.

הזמנתי את השלה שהומלצה לי כאן, עכשיו אני מתלבט בין 2 ראשים, אני מחפש ראש בסדר גודל עלות הזה, שיתאים לי פיזית לפטיפון ולזרוע, זה ראש ראשון לפטיפון ראשון אז זה נרה לי מספיק כרגע.

Ortofon OM5E

http://www.ebay.com/itm/Ortofon-OM-5-E- ... 5ae976648f

Audio Technica AT95E

http://www.ebay.com/itm/Audio-Technica- ... 3c9b17b151

והמון תודה!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

Huvenster כתב:הזמנתי את השלה שהומלצה לי כאן, עכשיו אני מתלבט בין 2 ראשים, אני מחפש ראש בסדר גודל עלות הזה, שיתאים לי פיזית לפטיפון ולזרוע, זה ראש ראשון לפטיפון ראשון אז זה נרה לי מספיק כרגע.

Ortofon OM5E

http://www.ebay.com/itm/Ortofon-OM-5-E- ... 5ae976648f

Audio Technica AT95E

http://www.ebay.com/itm/Audio-Technica- ... 3c9b17b151

והמון תודה!!
...
מבין 2 אלה האורטופון עדיף, אבל יש ראש שעדיף על שניהם והוא גם פחות יקר (או עוד יותר זול) - SHURE M92E.
היחס בין התמורה למחיר מעולה. חפש אותו באיביי, יש שם הרבה כאלה. למשל פה:

http://www.ebay.com/itm/Shure-M92E-Hi-F ... 53f65377ca
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

dragon, ה-M92e מוצלח? יש ברשותי אחד עם מתאם P Mount ל-"2\1 ומחט מקורית שמעולם לא טרחתי לבדוק.
איך הוא משתווה לדגמי הכניסה של Audio Technica?

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

כבר הזמנתי את ה-AT95E, קראתי המון ביקורות על שניהם ובחרתי בו, תודה בכל מקרה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

tomyeshuah כתב:dragon, ה-M92e מוצלח? יש ברשותי אחד עם מתאם P Mount ל-"2\1 ומחט מקורית שמעולם לא טרחתי לבדוק.
איך הוא משתווה לדגמי הכניסה של Audio Technica?
...
הוא מציע תמורה מצוינת למחירו. עולה רק מעט יותר מראשים פושטיים, אבל נשמע הרבה יותר טוב. לא "שורק" בתדרים הגבוהים כמו הרבה ראשים בסיסיים וזולים, ונותן תגובה בריאה מאד בתדרים הנמוכים.
אם אתה לא רוצה את שלך, אני קונה (אפילו שיש לי 2 כאלה :) )
לגבי AT, דגמי הכניסה שלהם המוכרים לי הם 95, 91 (שנמכר גם תחת הרבה מספרים אחרים) ו-92/90 שגם הוא ראש T4P עם מתאם - השור עדיף על שלושתם לטעמי. הם סובלים מצליל רזה וחסר נפח, חלשים מדי בבסים וחזקים מדי בגבוהים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

התאמת ראש לזרוע ומספר פרמטרים חשובים בראש לפטפון

שליחה #17 

Huvenster כתב:איזה ערכים אני מחפש במפרט טכני של ראש לקפיציות והענות, והטווח של בינוני ונמוך?
...
מכיוון שהשאלה הזו צצה מידי פעם שוב ושוב - פתחתי שרשור יעודי לכך באודיו אנלוגי.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תודה רבה על התשובה המפורטת! (בד"כ תיאורי הראשים בפורומים לוקים בתיאורים שאינם קשורים למונחים הקשורים לעולם השמע) .
dragon כתב:אם אתה לא רוצה את שלך, אני קונה (אפילו שיש לי 2 כאלה :) )
...
להיפך, ההמלצתך רק מסקרנת אותי יותר למצוא, להרכיב ולבדוק אותו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

חשבתי ככה :)

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

יש קצר בערוץ השמאלי... ואין סכמות חשמל....

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”