החלפת הבסיס ללנקו B55 - עדכון
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
ו... אה כן... תתחדש!
-
efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
היי טומי
העץ הוא בירץ' מחמש שכבות. גודל הפלטה הבולט הוא לשדרוגים עתידיים עם זרועות נוספות - מי יודע ? .......
את החיתוך וההדבקה נתתי לנגר. אני צבעתי.
כרגע סיימתי להרכיב את הזרוע שסוף סוף הגיעה .............איזה סאונד חלומי
אני עדיין מעכל את השינוי, צריך לשמוע תקליטים לתוך הלילה ..........
העץ הוא בירץ' מחמש שכבות. גודל הפלטה הבולט הוא לשדרוגים עתידיים עם זרועות נוספות - מי יודע ? .......
את החיתוך וההדבקה נתתי לנגר. אני צבעתי.
כרגע סיימתי להרכיב את הזרוע שסוף סוף הגיעה .............איזה סאונד חלומי
אני עדיין מעכל את השינוי, צריך לשמוע תקליטים לתוך הלילה ..........
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני שמח לשמוע. ללינה יש רגליים ארוכות (זרוע, יותר נכון) ויש לדאוג לה למקום כדי שיהיה לה נוח. כל הכבוד!efi1965 כתב:מה פתאום ........... היא לא קלה להשגה מסתבר .............![]()
המרחק לא מדויק, היה צורך לקרב ולהגדיל את החור לפי השבלונה. קצת עבודת פחחות והכל מסודר....
-
efi1965
-
- חבר ותיק

אתה האחרון מפריע .......... עזרת לי מאוד, תודה רבה על כל העזרה.
החלפת הזרוע גרמה לשינוי מדהים. כל הזמן היו לי קפיצות לא מוסברות ורעידות.
הזרוע ההיא היתה פשוט אסון, איזה הבדל.
אני שומע כבר שעה ואין אף קפיצה ושום רעידה שלא נדבר על הקפיצה באיכות.
זהו, נותר לי בהזדמנות להחליף את הציר ולהרכיב את הפלטה המסיבית.
החלפת הזרוע גרמה לשינוי מדהים. כל הזמן היו לי קפיצות לא מוסברות ורעידות.
הזרוע ההיא היתה פשוט אסון, איזה הבדל.
אני שומע כבר שעה ואין אף קפיצה ושום רעידה שלא נדבר על הקפיצה באיכות.
זהו, נותר לי בהזדמנות להחליף את הציר ולהרכיב את הפלטה המסיבית.
-
efi1965
-
- חבר ותיק

בוקר טוב לכולם
לאחר השמעה של מספר רב של תקליטים אני יכול לומר בוודאות על שיש שיפור מדהים בכל הגורמים. אם זה באיכות הסאונד ואם בנושא התמודדות הזרוע עם שריטות ולכלוך, דבר שהפריע מאוד קודם.
ניתן להחליף בקלות את הפלטה הדבר כרוך בהחלפת הציר, הגדלה של הקדח. הרבה יותר קל מהתאמת זרוע חדשה.
לאחר השמעה של מספר רב של תקליטים אני יכול לומר בוודאות על שיש שיפור מדהים בכל הגורמים. אם זה באיכות הסאונד ואם בנושא התמודדות הזרוע עם שריטות ולכלוך, דבר שהפריע מאוד קודם.
ניתן להחליף בקלות את הפלטה הדבר כרוך בהחלפת הציר, הגדלה של הקדח. הרבה יותר קל מהתאמת זרוע חדשה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Denon DL-110 HOMC ב-$89???
אם אתה רוצה שדרוג נוסף, כזה שיוסיף את ה'אולה' (בספרדית) לכל הסיפור - נסה את ה-DL-110 של דנון. הוא נמכר באזור ה-$139 בכל העולם (למעט אצל Commet Supply שמוכרים במחיר מדהים של $89 שזה מחיר 'מוריד תחתונים' עבור ראש כזה מוצלח).
מדובר בראש HOMC עם פלט של 1.6mV. זה לא מספיק כדי לעקוף את הפרה, וברוב המקרים גם יחייב את העברת הבורר למצב MC כדי להגביר עוד קצת את האות לפני ההגברה, אבל לפחות, זה לא מחייב שנאי סטפ-אפ שהם מקור לכאבי ראש לא מעטים. זה הראש שהחליף את ה-DL-160 האגדי של Denon וגם הוא ממשיך את המסורת המפוארת של ה-HOMC של Denon.
אצלי הוא מורכב על SME-3009 Mk-II Imp על טורנס TD-160 משופר (תמונות בקרוב) והוא לא פחות ממדהים! הוא מתאים מאוד לזרועות בעלות מסה אפקטיבית נמוכה והוא מאוד מפורט, מחד - ואף יותר מכך, מאוזן. הוא מפיק גבוהים חדים מאוד אך אינו מאבד צלצולים של מצילות ופעמונים. אין לו בעיה במעברים (שלא להזכיר את בעיית ה-'S' שהופך ל-'Ssssss' אצל המתחרים) והוא מפיק באסים נהדרים, לא נמרחים ומאוד מדויקים. כל זאת, עם אפס רעש רקע (בניגוד לראשים של Shure למשל) תוך יכולת עקיבה מדהימה. אפס קפיצות - אפס פספוסים. יכולת עקיבה כזו משתווה לראשי ה-TOTL של Stanton ו-Ortofon.
אני רכשתי אותו ב-$89 שזה בערך אותו מחיר ששילמתי גם עבור ה-Shure M97xE ואין מה להשוות. ה-Denon בשנות אור מתקדם יותר. גם ב-$139 הוא עדיין עיסקה מצוינת וראש מעולה עם VFM מדהים. הוא מאוד מזכיר לי את סידרת ה-MC של או'ופון מבחינת איכות - אבל המחיר... נמוך לפחות פי 2. לא תתחרט! ה-110 הופך כל תקליט להופעה חיה!
-
- Denon DL-110 1/6mV HOMC
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
נראה ממש יפה.מאיפה הקלאמפ שרואים בתמונה?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
יפה! תהנה
אני רק מנחש ...אולי השינוי בבאס נובע מהפרש גבהים בין שתי הפלטות יחסית לזרוע - Vertical Tracking Angleהסתיים הפרויקט, הורכבה הפלטה הכבדה. בינתיים אני שומע שינוי משמעותי בבאס...
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
efi1965
-
- חבר ותיק

טומי ו kosh
תודה רבה קודם כל. קניתי את הקלאמפ לפני שבוע מחבר, יש בהחלט הבדל בתקליטים מסויימים.
בקשר לראש אני מלבט כי הפונו שלי ברמת כניסה לכן אצטרך לשדרג גם אותו.
טומי, האם הראש שהמלצת משתווה לראשים המתקדמים של אורטופון ? שמעתי את הברונזה והא מדהים.
תודה רבה קודם כל. קניתי את הקלאמפ לפני שבוע מחבר, יש בהחלט הבדל בתקליטים מסויימים.
בקשר לראש אני מלבט כי הפונו שלי ברמת כניסה לכן אצטרך לשדרג גם אותו.
טומי, האם הראש שהמלצת משתווה לראשים המתקדמים של אורטופון ? שמעתי את הברונזה והא מדהים.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

יש לי ברונזה. לא 2M אלא Rondo. הסדרה העליונה. הוא באמת מדהים אבל במחיר שהוא עלה חסר לו שלא יהיה מדהים. הקטע זה שבשביל שהוא ישמע טוב - היינו צריכים למצוא פרה-אמפ שיתאים להגברה (מנורתית) ובסוף נאלצנו לקנות פרה (מנורתי) של אותה חברה פלצנית. אחר-כך הסתבר שצריך גם שנאי סטפ-אפ ובשלב הזה כבר רציתי לתלות את עצמי במקלחת בעזרת הכבילה ה'אודיופילית' של המערכת המזורגגת הזו. גיסי הציל אותי עם סטפ-אפ של Dynavector אבל בשלב הזה הרונדו כבר הוציא לי את הנשמה ובמקום להאזין למוזיקה הייתי עסוק בחישוב סיזיפי של כמה סנטים עולה לי כל סיבוב של התקליט במהירות 33.3 סל"ד.
ה-DL-110 הוא HOMC שזה אומר High Output Moving Coil והיתרון הוא שהוא לא כזה מפונק כמו הרונדו של או'פון. הוא מוציא פלט גבוה יחסית לראשי MC ועם פלט של 1.6mV הוא למעשה באזור של ראשי MM עם פלט נמוך. באופן עקרוני אפשר לחבר אותו לכניסת פונו של כל מגבר - אבל פרה-אמפ רגיל לראשי MM עדיף.
זה לא סידרת רונדו של אורטופון אבל זה מתמודד בכבוד עם כל סידרת ה-2M לרבות השחור והקדנזה ועולה עשירית מהמחיר. אני לא מכיר ראש אחר שנותן כל כך הרבה בשביל כל כך מעט חוץ מאשר... ה-DL-160 שכבר לא מיוצר. בקיצור - אין כאן את הכאב ראש שיש עם ראשי MC מסוג LOMC שעלולים להיות טראומטיים.
אם זה מדאיג אותך - תשמח לדעת שהפרה-אמפ הכי אהוב עלי - הוא בכלל לא פרה-אמפ. אני משתמש בלוקסמן L-430 במוד של signal processing only כך שהוא מתפקד אצלי כמגבר ללא הגברה (tone control בלבד עם טרום הגברה) וזה עושה עבודה נפלאה. רוב חובבי לוקס' לא מכירים את הטריק הזה בכלל, ולא יודעים שיש אפילו פונקציה שעוקפת במוד הזה את כל ה-tone control. אני משתמש בבורר MC ולא MM (למרות שאפשר) התוצאה לא פחות מ'מפילה'. לוקס' ידעו לעשות הגברות פעם! אולי גם היום...
ה-DL-110 הוא HOMC שזה אומר High Output Moving Coil והיתרון הוא שהוא לא כזה מפונק כמו הרונדו של או'פון. הוא מוציא פלט גבוה יחסית לראשי MC ועם פלט של 1.6mV הוא למעשה באזור של ראשי MM עם פלט נמוך. באופן עקרוני אפשר לחבר אותו לכניסת פונו של כל מגבר - אבל פרה-אמפ רגיל לראשי MM עדיף.
זה לא סידרת רונדו של אורטופון אבל זה מתמודד בכבוד עם כל סידרת ה-2M לרבות השחור והקדנזה ועולה עשירית מהמחיר. אני לא מכיר ראש אחר שנותן כל כך הרבה בשביל כל כך מעט חוץ מאשר... ה-DL-160 שכבר לא מיוצר. בקיצור - אין כאן את הכאב ראש שיש עם ראשי MC מסוג LOMC שעלולים להיות טראומטיים.
אם זה מדאיג אותך - תשמח לדעת שהפרה-אמפ הכי אהוב עלי - הוא בכלל לא פרה-אמפ. אני משתמש בלוקסמן L-430 במוד של signal processing only כך שהוא מתפקד אצלי כמגבר ללא הגברה (tone control בלבד עם טרום הגברה) וזה עושה עבודה נפלאה. רוב חובבי לוקס' לא מכירים את הטריק הזה בכלל, ולא יודעים שיש אפילו פונקציה שעוקפת במוד הזה את כל ה-tone control. אני משתמש בבורר MC ולא MM (למרות שאפשר) התוצאה לא פחות מ'מפילה'. לוקס' ידעו לעשות הגברות פעם! אולי גם היום...