האם אפשר להשתמש בכבל קומפוננט של וידאו בחיבור אודיו?
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מעניין אותי אם אפשר לחבר 2 כבלים קומפוננט (מתוך השלושה - אדום/ירוק/כחול) במקום 2 RCA לאודיו.
מישהו ניסה זאת?
ועכשיו לשאלה יותר קונקרטית:
הזמנתי את הDAC הזה (NFB-3.33):
http://www.audiogd.ru/en/product/nfb-33 ... nsformer-/
מה זה החיבור השני (נקרא ACSS) האם זה אמור להיות איכותי יותר (במידה ואני משיג כבל ACSS עם קצה RCA) האם יש בכלל כבר כזה?
מישהו ניסה זאת?
ועכשיו לשאלה יותר קונקרטית:
הזמנתי את הDAC הזה (NFB-3.33):
http://www.audiogd.ru/en/product/nfb-33 ... nsformer-/
מה זה החיבור השני (נקרא ACSS) האם זה אמור להיות איכותי יותר (במידה ואני משיג כבל ACSS עם קצה RCA) האם יש בכלל כבר כזה?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
חשוב להבדיל בין המושגים:
לשימושים שלך זה חסר משמעות לדעתי, ובכל מקרה לא הייתי משייך לזה בהכרח שיפור באיכות. זה חיבור "פטנט" של Audio-gd שהוא יותר בגדר בגימיק, וכאמור בכל מקרה משמש לחיבור מספר רכיבים שונים (DAC, מגבר ו/או פרה למשל) של Audio-gd זה לזה (חיקוי של ה-Krell CAST...)
באשר לחיבור כבלים שנועדו במקור לחיבור וידאו קומפוננט ככבלי סטריאו, תוך ניצול העובדה שלשני החיבורים "השונים" יש קונקטור RCA - אני לא רואה בכך שום בעיה. ההבדל הכי גדול בין כבל RCA "רגיל" לכבל קומפוננט, הוא שכבל קומפוננט מגיע בשלישיה (כי הוא מעביר כאמור 3 רכיבים של אותו סיגנל וידאו בנפרד כדי לקבל איכות סיגנל גבוהה יותר) וכן שכבל קומפוננט תקני הוא בתקן RG59, שמבטיח עובי כבל מסויים, סיכוך ברמה טבוה ועכבה קבועה לכל אורך הכבל של 75 אום. טכנית זה כנראה לא קריטי באורכים שאתה מדבר עליהם, אבל סביר להניח שכבל קומפוננט תקני יהיה עדיף בכל מקרה על כבל RCA פשוט - על אחת כמה וכמה אם כבר יש לך אחד כזה בבית ואתה לא הולך לקנות אחד כזה במיוחד..!
- קומפוננט - סיגנל וידאו שמופרד ל-3 קומפונננטות שונות
- RCA - סוג החיבור הכי נפוץ לכבלי אודיו/וידאו, ומשמש בין השאר לחיבורי קומפוננט, קומפוזיט, סאבוופר וכו'...
- ACSS - ראשי תיבות של Audio-gd Current Signal System, אשר משאיר את הסיגנל מאוזן, וחוסך המרה אחת מזרם למתח.
לשימושים שלך זה חסר משמעות לדעתי, ובכל מקרה לא הייתי משייך לזה בהכרח שיפור באיכות. זה חיבור "פטנט" של Audio-gd שהוא יותר בגדר בגימיק, וכאמור בכל מקרה משמש לחיבור מספר רכיבים שונים (DAC, מגבר ו/או פרה למשל) של Audio-gd זה לזה (חיקוי של ה-Krell CAST...)
באשר לחיבור כבלים שנועדו במקור לחיבור וידאו קומפוננט ככבלי סטריאו, תוך ניצול העובדה שלשני החיבורים "השונים" יש קונקטור RCA - אני לא רואה בכך שום בעיה. ההבדל הכי גדול בין כבל RCA "רגיל" לכבל קומפוננט, הוא שכבל קומפוננט מגיע בשלישיה (כי הוא מעביר כאמור 3 רכיבים של אותו סיגנל וידאו בנפרד כדי לקבל איכות סיגנל גבוהה יותר) וכן שכבל קומפוננט תקני הוא בתקן RG59, שמבטיח עובי כבל מסויים, סיכוך ברמה טבוה ועכבה קבועה לכל אורך הכבל של 75 אום. טכנית זה כנראה לא קריטי באורכים שאתה מדבר עליהם, אבל סביר להניח שכבל קומפוננט תקני יהיה עדיף בכל מקרה על כבל RCA פשוט - על אחת כמה וכמה אם כבר יש לך אחד כזה בבית ואתה לא הולך לקנות אחד כזה במיוחד..!
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
מניסיוני אין בעיה
כבר חיברתי במספר הזדמנויות כבל קומפוזיט + אודיו במקום קומפוננט וזה עבד בסדר גמור וראו HD ככה שאין סיבה שזה לא יעבוד בכיוון ההפוך.
זה יעבוד אבל מומלץ שלא.
כבל קומפוננט הוא בעצם שלושה כבלים של וידאו קומפוזיט רגיל RCA שכל אחד מעביר ערוץ צבע ניפרד. כבל וידאו קומפוזיט בהגדרתו אמור להיות בעל התנגדות של 75 אום, התנגדות שלא מתאימה לטאוידיו אנאלוגי.
לעומת זאת, כן ניתן ומומלץ להעביר איתו אודיו דיגיטלי (קואקס) כח גם שם דרוש כבל בעל התנגדות של 75 אום
כבל קומפוננט הוא בעצם שלושה כבלים של וידאו קומפוזיט רגיל RCA שכל אחד מעביר ערוץ צבע ניפרד. כבל וידאו קומפוזיט בהגדרתו אמור להיות בעל התנגדות של 75 אום, התנגדות שלא מתאימה לטאוידיו אנאלוגי.
לעומת זאת, כן ניתן ומומלץ להעביר איתו אודיו דיגיטלי (קואקס) כח גם שם דרוש כבל בעל התנגדות של 75 אום
- epony
- חבר במועדון 10K

גיא, מה הבעיה להעביר סיגנל אנלוגי על כבל עם עכבה של 75 אוהם?
- epony
- חבר במועדון 10K

למה לא מומלץ?Guy1860 כתב:אין בעיה, יעבוד. לא מומלץ.epony כתב:גיא, מה הבעיה להעביר סיגנל אנלוגי על כבל עם עכבה של 75 אוהם?......
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

מצטרף לשאלה... לא רואה איך זה פוגע באיכות ובטח שלא גורם נזקepony כתב:למה לא מומלץ?Guy1860 כתב:אין בעיה, יעבוד. לא מומלץ.epony כתב:גיא, מה הבעיה להעביר סיגנל אנלוגי על כבל עם עכבה של 75 אוהם?.........
אני כמובן מתיחס שזה לא מומלץ בעולם שיש הבדל בין כבלים. בעולם שלכם אין שום הבדל.epony כתב:למה לא מומלץ?Guy1860 כתב:אין בעיה, יעבוד. לא מומלץ.epony כתב:גיא, מה הבעיה להעביר סיגנל אנלוגי על כבל עם עכבה של 75 אוהם?.........
אלא כמובן אם אתה תוקע את הרמקולים שלך בקיר בגובה 1.80ובמרחק מטר זה מזה. אז אין שום מניעה, תשתמש באיזה כבל שבא לך
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
Guy1860,
במקום לענות בזלזול בוטה כלפי חבר אחר באתר , אתה יכול לנסות ולהשכיל את אלו ששאלו אותך, ברצינות לדעתי, למה לא מומלץ להשתמש בכבל המיועד לקומפוננט עבור אודיו אנלוגי.
אגב, אם זה לא ברור, הנסיון שלך ללעוג לגולש אחר באתר בגלל דעותיו ( השונות משלך ) אינו מקובל באתר, ואתה מתבקש להפסיק עם הערות הסרקסטיות והמיותרות.
במקום לענות בזלזול בוטה כלפי חבר אחר באתר , אתה יכול לנסות ולהשכיל את אלו ששאלו אותך, ברצינות לדעתי, למה לא מומלץ להשתמש בכבל המיועד לקומפוננט עבור אודיו אנלוגי.
אגב, אם זה לא ברור, הנסיון שלך ללעוג לגולש אחר באתר בגלל דעותיו ( השונות משלך ) אינו מקובל באתר, ואתה מתבקש להפסיק עם הערות הסרקסטיות והמיותרות.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

uriler כתב:Guy1860,
אגב, אם זה לא ברור, הנסיון שלך ללעוג לגולש אחר באתר בגלל דעותיו ( השונות משלך ) אינו מקובל באתר, ואתה מתבקש להפסיק עם הערות הסרקסטיות והמיותרות....
חוץ מהסגנון, נראה לי שחברנו הלך לאיבוד גם בהקשר. גובה הקיר והמרחק בין הרמקולים ממש לא רלוונטי לשאלה. כנראה באין תשובה מנומקת יותר קל לענות על שאלה אחרת בנוגע לחילווט לרמקול עצמו וגם שם אגב הדעות חלוקות
אני מתנצל אם הבעתי את עצמי באובר סרקסטיות אבל אני ממש מתעמר על כך שמישהו עם טעם כל כך רע בקולנוע ביתי ושעשה כל כך הרבה שגיאות בסט-אפ שלו מתימר לתת עיצות לאחרים וללעוג לאילו שמבינים יותר ממנו.uriler כתב:Guy1860,
אגב, אם זה לא ברור, הנסיון שלך ללעוג לגולש אחר באתר בגלל דעותיו ( השונות משלך ) אינו מקובל באתר, ואתה מתבקש להפסיק עם הערות הסרקסטיות והמיותרות....
זה כמו שמישהו יכנס לפורום גננות אחרי שהשקה את הגינה שלו בנפט ויתחיל לצחוק על אחרים בפורום על זה שהם משקיעים בדשנים יקרים ויתחיל לתת עצות לעל מה שזז שם.
ולעניננו, במידה ואתה שייך לאסכולה שיש הבדלים בין כבלים ושאינטרקונקטים כלשהם יכולים להשמע טוב מחבריהם אז אוסיף על כך שכבלים בעלי התנגדות של 75 אום לא מומלצים לשמש כאינטרקונקטים.
מדוע? אין לי מושג, אני לא יצרן כבלים אך לראיה, אין בשוק אינטרקונקטים בעלי התנגדות של 75 אום. גם לא מהיצרנים הפשוטים.
ושוב, ברור שרמת ההבדלים אמורה להתבטא במערכת מאוזנת היטב ולא כשהרמקולים תקועים בתוך הקיר בגובה רב ובמרחק מטר זה מזה. בכזה סט אפ אומלל, באמת אין חשיבות באיזה כבלים אתה משתמש.
מבלי לפגוע, מאוד יכול להיות שלו epony היה עושה את הבדיקות שלו במערכת מאוזנת, כל נקודת ראותו הייתה משתנה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין,MartinHSabag כתב:Guy1860
נאלצתי לערוך לא מעט הודעות בהן אתה עושה פנייה לגופם של אנשים. חשבתי, שבגלל הותק שלך, תבין את הרמז, אבל מכיון שאתה לא, אז הנה הרמז העבה: בפעם הבאה שתפנה לגופו של אדם, ניפרד כידידים.
לתשומת ליבך....
אני סבור שאתה טועה לגבי.
האם תוכל להראות לי הודעה אחת שערכת בה פניתי לגופו של אדם?
במקרה זה אני סבור שבמידה ומישהו שם עצמו מומחה ומלגלג על דיעות של אחרים הוא בהחלט שם את עצמו ואת ידיעותיו על השולחן וניתן להתיחס להן
- epony
- חבר במועדון 10K

גיא,
כשאתה כותב: "שמישהו עם טעם כל כך רע בקולנוע ביתי ושעשה כל כך הרבה שגיאות בסט-אפ שלו מתימר לתת עיצות לאחרים", אתה פונה לגופו של אדם.
כשאתה מפסיק להגיב לטיעונים ולהפניות המבססות את העובדתיות שלהם, ומתחיל לזלזל במי שמשתתף בדיון אך מציג רחמנא ליצלן עמדה שלא עומדת בקנה אחד עם עמדתך, אתה נופל לכשל אד הומינם ומפסיד אוטומטית בדיון. זו הסיבה שהתגובות היחידות לכל מה שכתבת ב-12 השעות האחרונות (פלוס/מינוס) היו הערות ממנהלים בפורום שעברת את הגבול.
נ.ב. לא השתמשת נכון במילה "מתעמר" בתגובה האחרונה שלך. כנראה התכוונת ל-"מתרעם".
נ.ב.נ. אני מבין שבפורום השני נבו החליט ללכלך עלי מאחורי הגב, ושאתה החלטת להרים את הכפפה ולהביא את טינופת לפורום הזה. שניכם מגעילים אותי, אבל לנבו יש בעיות אישיות שלצערי קשה לו להתמודד איתן, ואת המפלט הוא מצא באודיופיליה (הוא אמנם נחסם מהפורום בשל התנהגות דומה למדי לזו שלך, אבל אתה עדיין יכול לחפש הודעות שלו מלפני פחות משנתיים, כשהוא רק נכנס לעניינים... למרבה השעשוע, הוא חשב ברצינות לקנות בדיוק את הרמקולים שיש לי היום - http://www.hometheater.co.il/vp1238362#1238362 - הדבר היחיד שהשתנה מאז זה שיש לו יותר כסף...)
לעומת זאת, הרבה יותר קל לי להתמודד עם היומרה שלך לדעת עלי ועל המערכת שלי אפילו קצה קצהו של קצה מ-2-3 תמונות, ועם זה שאתה חושב שאם תטיח את האילוצים האקוסטיים שלי בפני, זה איכשהו ישנה את דעתי, או יחליש את טיעוני, שבניגוד לאלה שלך, מבוססים על מקורות איכותיים ומוכחים, ולא על תחושות בטן, כשלים לוגיים ואי-הבנה בסיסית של פסיכואקוסטיקה.
בכל מקרה, הסר דאגה מליבך, את המסקנות והתובנות שלי לגבי אודיו קיבלתי בחדרים שהיו מביישים גם את הסטאפ "האודיופילי" לכאורה שלך. חוצמזה, בקרוב אערוך מפגש לכמה מחברי הפורום ונראה מה חושבים אחרים על הסאונד אצלי, בלי קשר לאיך שזה נראה בתמונה שנלקחה בסמארפטון בלי שום קנה מידה או פרספקטיבה ופורסמה בפורום ברזולוציה נמוכה...
כשאתה כותב: "שמישהו עם טעם כל כך רע בקולנוע ביתי ושעשה כל כך הרבה שגיאות בסט-אפ שלו מתימר לתת עיצות לאחרים", אתה פונה לגופו של אדם.
כשאתה מפסיק להגיב לטיעונים ולהפניות המבססות את העובדתיות שלהם, ומתחיל לזלזל במי שמשתתף בדיון אך מציג רחמנא ליצלן עמדה שלא עומדת בקנה אחד עם עמדתך, אתה נופל לכשל אד הומינם ומפסיד אוטומטית בדיון. זו הסיבה שהתגובות היחידות לכל מה שכתבת ב-12 השעות האחרונות (פלוס/מינוס) היו הערות ממנהלים בפורום שעברת את הגבול.
נ.ב. לא השתמשת נכון במילה "מתעמר" בתגובה האחרונה שלך. כנראה התכוונת ל-"מתרעם".
נ.ב.נ. אני מבין שבפורום השני נבו החליט ללכלך עלי מאחורי הגב, ושאתה החלטת להרים את הכפפה ולהביא את טינופת לפורום הזה. שניכם מגעילים אותי, אבל לנבו יש בעיות אישיות שלצערי קשה לו להתמודד איתן, ואת המפלט הוא מצא באודיופיליה (הוא אמנם נחסם מהפורום בשל התנהגות דומה למדי לזו שלך, אבל אתה עדיין יכול לחפש הודעות שלו מלפני פחות משנתיים, כשהוא רק נכנס לעניינים... למרבה השעשוע, הוא חשב ברצינות לקנות בדיוק את הרמקולים שיש לי היום - http://www.hometheater.co.il/vp1238362#1238362 - הדבר היחיד שהשתנה מאז זה שיש לו יותר כסף...)
לעומת זאת, הרבה יותר קל לי להתמודד עם היומרה שלך לדעת עלי ועל המערכת שלי אפילו קצה קצהו של קצה מ-2-3 תמונות, ועם זה שאתה חושב שאם תטיח את האילוצים האקוסטיים שלי בפני, זה איכשהו ישנה את דעתי, או יחליש את טיעוני, שבניגוד לאלה שלך, מבוססים על מקורות איכותיים ומוכחים, ולא על תחושות בטן, כשלים לוגיים ואי-הבנה בסיסית של פסיכואקוסטיקה.
בכל מקרה, הסר דאגה מליבך, את המסקנות והתובנות שלי לגבי אודיו קיבלתי בחדרים שהיו מביישים גם את הסטאפ "האודיופילי" לכאורה שלך. חוצמזה, בקרוב אערוך מפגש לכמה מחברי הפורום ונראה מה חושבים אחרים על הסאונד אצלי, בלי קשר לאיך שזה נראה בתמונה שנלקחה בסמארפטון בלי שום קנה מידה או פרספקטיבה ופורסמה בפורום ברזולוציה נמוכה...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אה זה החייל של נבו ?אני מבין שבפורום השני נבו החליט ללכלך עלי מאחורי הגב, ושאתה החלטת להרים את הכפפה ולהביא את טינופת לפורום הזה...
עכשיו הכל ברור
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
epony
1. דווקא התככונתי לומר מתעמר. התכוונתי לומר שברצוני להכנס בך בנושא זה.
2. אני עדיין סבור שעקב התפקוד שלך בתחום אין בזכותך ללגלג על אחרים שבאופן ברור מבינים הרבה יותר ממך ולא ראוי שתתתן עיצות בנושא. צר לי אבל באמת אין לי מושג מדוע עשית סט אפ כל כך איום. אשמח עזור לך לתקן.
3. אין לי מושג מי זה נבו. מילה שלי.
1. דווקא התככונתי לומר מתעמר. התכוונתי לומר שברצוני להכנס בך בנושא זה.
2. אני עדיין סבור שעקב התפקוד שלך בתחום אין בזכותך ללגלג על אחרים שבאופן ברור מבינים הרבה יותר ממך ולא ראוי שתתתן עיצות בנושא. צר לי אבל באמת אין לי מושג מדוע עשית סט אפ כל כך איום. אשמח עזור לך לתקן.
3. אין לי מושג מי זה נבו. מילה שלי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
נערך
אני שמח שערכת כי דווקא יצא לי לקרוא מה שכתבת לפני שערכת.istarmini כתב:נערך...
באופן קבוע אני רואה שכל ההשתתפות שלך באתר היא על מנת להכנס באנשים ולהביך.
אני מאוד מבקש שלא תתיחס אלי ושלא תפנה אלי. אין לי כל רצון להידבר איתך.