האם אפשר להשתמש בכבל קומפוננט של וידאו בחיבור אודיו?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #21 

Guy1860 כתב:
istarmini כתב:נערך
...
אני שמח שערכת כי דווקא יצא לי לקרוא מה שכתבת לפני שערכת.

באופן קבוע אני רואה שכל ההשתתפות שלך באתר היא על מנת להכנס באנשים ולהביך.

אני מאוד מבקש שלא תתיחס אלי ושלא תפנה אלי. אין לי כל רצון להידבר איתך.
...
אני אתיחס אליך מתי שארצה,כמה שארצה ואיך שארצה.

אני ערכתי את ההודעה לא בכדי שלא תראה . ההודעה נערכה מסיבות אחרות לגמרי . :) ואני שמח שהספקת לראות אותה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #22 

Guy1860 כתב:epony

1. דווקא התככונתי לומר מתעמר. התכוונתי לומר שברצוני להכנס בך בנושא זה.
...
אז אתה באמת לא יודע עברית כי למשפט "מתעמר על כך" אין שום משמעות בעברית. עצוב. :oops: :roll:
Guy1860 כתב:2. אני עדיין סבור שעקב התפקוד שלך בתחום אין בזכותך ללגלג על אחרים שבאופן ברור מבינים הרבה יותר ממך ולא ראוי שתתתן עיצות בנושא. צר לי אבל באמת אין לי מושג מדוע עשית סט אפ כל כך איום. אשמח עזור לך לתקן.
...
תראה לי בבקשה איפה אני מלגלג על אחרים?
מי שמלגלג פה זה אתה.
מי שפונה לגופו של אדם זה אתה.
מי שאין לו מענה לטיעונים מבוססים ומסומכים היטב אשר שומטים את הרצפה מתחת לרגליו זה אתה.
מי שלא ראוי שבכלל יהיה חבר בפורום הזה, לא כל שכן להגיב בו ועוד לגופו של אדם, זה אתה.
עכשיו, אם יש לך סימוכין להמלצה מדוע אינטרקונקט עם התנגדות של 75 אוהם, נשמח לראות אותה. אם כל מה שיש לך זה נסיונות פאתטיים להעליב חברים בפורום, אז עדיף לכולם - כולל אותך - שתחזור "הביתה" לפורום של נמר... (n) (n) (W)
Guy1860 כתב:3. אין לי מושג מי זה נבו. מילה שלי.
...
זה נבו: http://www.dtown.co.il/forum/members/kyroz.html - אתה מכיר אותו היטב כי הוא פתח את השרשור האחרון שמתלכלך על הפורום הזה אצל נמר...

נ.ב. רצ"ב הסבר מדוע ניתן ואף רצוי להשתמש באינטרקונקט דיגיטלי גם ביישומים אנלוגיים (i)
[left]
Cable impedance is only relevant at high frequencies where the cable length becomes comparable with the wavelength of the signal. In the case of digital audio, the frequency of the stream is in excess of 1.4MHz, so RF conditions apply if the cable length gets over a couple of hundred metres. Nevertheless, it is good practice that for digital audio, the cable be 75 ohms impedance, as that's the sending and terminating impedance.

For analogue audio, impedance is completely irrelevant until cable lengths get in the many hundreds of metres. Originally, professional audio used 600 ohms as a standard impedance, as this was taken from telephony, which sent analogue signal over hundreds of kilometers, so impedance was important. For domestic audio use, or even professional use these days, cable impedance is irrelevant.

75 ohms unbalanced cables can be used equally for digital or analogue audio, as can 110ohm balanced cables. In fact, it is sensible for all cables to be either 75 ohms or 110 ohms, as then they can be used equally for analogue or digital, over any distance.
...
[/left]

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #23 

epony

1. לא מסכים איתך לגבי שימוש המילה מתעמר

2. לא מסכים איתך לגבי זה שאתה לא מלגלג על אנשים, לדעתי אתה עושה זאת כל הזמן.

3. עכשיו אני יודע מי זה נבו, עדיין לא ידעתי עד עכשיו ואני בטח לא חייל שלו.

4. מה שהיה לי לומר על כבל אודיו 75 אום כבר מוצה. עם כל הכבוד לציטוט ללא מקור שהבאת הראה לי אינטרקונקט איכותי אחד עם התנגדות 75 אום ונמשיך את הדיון. עד אז תרגיע בבקשה.......

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #24 

...
אז אתה גם לא יודע עברית וגם לא יודע מתי להודות בטעות. עצוב כפליים.
Guy1860 כתב:2. לא מסכים איתך לגבי זה שאתה לא מלגלג על אנשים, לדעתי אתה עושה זאת כל הזמן.
...
הוכחות בבקשה, לא הצהרות. אני יודע שזה קשה כי עוד לא יצא לך לעשות את זה, אבל תאמין לי שזה משפר את רמת הדיון.
Guy1860 כתב:3. עכשיו אני יודע מי זה נבו, עדיין לא ידעתי עד עכשיו ואני בטח לא חייל שלו.
...
לא אמרתי שאתה חייל שלו. אבל כבר הבהרנו שעברית זה לא הצד החזק שלך, אז ניחא.
Guy1860 כתב:4. מה שהיה לי לומר על כבל אודיו 75 אום כבר מוצה. עם כל הכבוד לציטוט ללא מקור שהבאת הראה לי אינטרקונקט איכותי אחד עם התנגדות 75 אום ונמשיך את הדיון. עד אז תרגיע בבקשה.......
...
מה שהיה לך לומר על הכבלים זה שאתה לא ממליץ עליהם, כשנשאלת למה, עברת להתלהמות, זלזול ולגלוג. כשהתבקשת לסמך את דבריך המשכת להתלהם ולפנות לגופו של אדם, במקום פשוט להודות שאין לך סיבה ואין לך הסבר.
בשורה התחתונה, מה שהיה לך לומר על כבלים באמת כבר מוצה, והמסקנה היא שאין שום בסיס לדבריך. אם אתה חושב אחרת, תוכיח. עד אז, לך הביתה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #25 

מעניין אותי אם אפשר לחבר 2 כבלים קומפוננט (מתוך השלושה - אדום/ירוק/כחול) במקום 2 RCA לאודיו.
מישהו ניסה זאת?
...
אין עם זה שום בעיה.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

epony כתב:

...
אז אתה גם לא יודע עברית וגם לא יודע מתי להודות בטעות. עצוב כפליים.
Guy1860 כתב:2. לא מסכים איתך לגבי זה שאתה לא מלגלג על אנשים, לדעתי אתה עושה זאת כל הזמן.
...
הוכחות בבקשה, לא הצהרות. אני יודע שזה קשה כי עוד לא יצא לך לעשות את זה, אבל תאמין לי שזה משפר את רמת הדיון.
Guy1860 כתב:3. עכשיו אני יודע מי זה נבו, עדיין לא ידעתי עד עכשיו ואני בטח לא חייל שלו.
...
לא אמרתי שאתה חייל שלו. אבל כבר הבהרנו שעברית זה לא הצד החזק שלך, אז ניחא.
Guy1860 כתב:4. מה שהיה לי לומר על כבל אודיו 75 אום כבר מוצה. עם כל הכבוד לציטוט ללא מקור שהבאת הראה לי אינטרקונקט איכותי אחד עם התנגדות 75 אום ונמשיך את הדיון. עד אז תרגיע בבקשה.......
...
מה שהיה לך לומר על הכבלים זה שאתה לא ממליץ עליהם, כשנשאלת למה, עברת להתלהמות, זלזול ולגלוג. כשהתבקשת לסמך את דבריך המשכת להתלהם ולפנות לגופו של אדם, במקום פשוט להודות שאין לך סיבה ואין לך הסבר.
בשורה התחתונה, מה שהיה לך לומר על כבלים באמת כבר מוצה, והמסקנה היא שאין שום בסיס לדבריך. אם אתה חושב אחרת, תוכיח. עד אז, לך הביתה.
...
מי שם אותך בדיוק כמומחה לעברית? ועד שתראה דוגמה לאינטרקונקטים מסחריים איכותיים בעלי עכבה של 75 אום מבחינתי הנושא סגור.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

Guy1860,
זה יפה שמבחינתך הנושא סגור - אבל אתה זה שמתחמק מלענות לשאלה.

אף אחד לא טען שלכבל בעל עכבה של 75 Ohm יש יתרון על כבל "רגיל" (או ליתר דיוק, בעל עכבה לא מוגדרת). לכן, הטענה של epony ושל אחרים בשרשור היא שזה פשוט לא משנה.
אתה טוען אחרת, ושכבל בעל עכבה של 75 Ohm יהיה פחות טוב (או לפחות זה מה שאני מבין מ"לא מומלץ"). אם כך חובת ההוכחה עליך, לא על epony...

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

uriler כתב:Guy1860,
זה יפה שמבחינתך הנושא סגור - אבל אתה זה שמתחמק מלענות לשאלה.

אף אחד לא טען שלכבל בעל עכבה של 75 Ohm יש יתרון על כבל "רגיל" (או ליתר דיוק, בעל עכבה לא מוגדרת). לכן, הטענה של epony ושל אחרים בשרשור היא שזה פשוט לא משנה.
אתה טוען אחרת, ושכבל בעל עכבה של 75 Ohm יהיה פחות טוב (או לפחות זה מה שאני מבין מ"לא מומלץ"). אם כך חובת ההוכחה עליך, לא על epony...
...
שוב, הבבלת שיש באתר הזה וההתעמקות עם כל קביעה כאילו מדובר בדף גמרא.

עצם העובדה שכל יצרני האינטרקונקטים לא עושים אינטרקונקטים עם עכבה של 75 אום זו הוכחה מספיקה שהתנגדות זו לא מתאימה לאינטרקונקטים.

אתה לא מסכים עם הקביעה שלי? בהצלחה!

הייתי אומר לך "אז תמשיך לשמוע מוסיקה עם כבלים אודיו אנאלוגים של 75 אום" אבל לא אוכל כי אין חיה כזו. תצטרך לקחת כבל שיועד לוידאו או לאודיו דיגיטלי ודווקא להשתמש בו כאינטרקונקט - תהנה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #29 

לך תשאל את מי שאתה רוצה אם המשפט שכתבת נכון תחבירית. הוא לא, ועדיף שתודה בטעות מאשר להמשיך להביך את עצמך...

לגבי דוגמאות לכבלים כאלה בשוק, פשוט אין צורך בכאלה. האילוץ להיצמד לעכבה של 75 אוהם הוא עבור הסיגנל הדיגטלי, שדורש רוחב פס של 3MHz. כבילה "אנלוגית" לא אמורה לתת מענה לאילוץ הזה, ולכן אין הקפדה על עכבה אחידה של 75 אוהם בכבילה "אנלוגית".

הנה מקור לא רע שאפשר להסתמך עליו (אתה תאהב אותו במיוחד - הוא של חברה שמייצרת ומשווקת כבלים!): http://www.bluejeanscable.com/articles/ ... analog.htm
[left]
Can digital cables be used in analog applications? Yes, absolutely; the same tight tolerances which make digital cables appropriate for digital applications make them superb for analog applications. One may not "need" the improvement, but it will never hurt, and can help.
...
[/left]

נ.ב. אין כזה דבר "כבל אנלוגי" או "כבל דיגיטלי", יש רק סיגנלים אנלוגיים ודיגטליים, וכבלים שונים שמיועדים להיות תווך לסיגנלים הללו... :roll:

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #30 

Guy1860,
אני צריך להודות לך, הצלחת לשעשע אותי באמצע היום.

הטענה שלך ש"לא עושים כאלו אז זה סימן שזה רע" מוצלחת במיוחד. אולי פשוט לא עושים כאלו כי לא צריך? בדיוק כמו שלא בונים צעצועים לילדים מקוולר (כי פלסטיק פשוט מספיק חזק), או שלא תופרים בגדי ספורט ממשי (זה בטוח יותר נעים מבדים סינטטיים, לא?).

אתה שוב חוזר להתקפה אישית כשאין לך מה לענות לעניין. אין לך שום מושג מה הציוד שלי (ולא, ללכת עכשיו לפרופיל שלי ולבדוק זה לא ישנה, כי מי אמר לך שזה מעודכן?), איך אני מאזין או למה - אבל אתה ישר נכנס לסימני קריאה ( = צעקות כשמדובר בכתיבה בפורומים), "תהנה", "אז תמשיך לשמוע..." וכו', פונה אליי במקום לדבר לעניין.

לגבי השורה הראשונה שלך - אתה זה שקבעת שזה לא מומלץ. אם אתה כ"כ משוכנע בזה - תן נימוק הגיוני (ולא, "לא מייצרים כאלה" זה לא נימוק שזה לא מומלץ).
מעניין איך תגיב לציטוט שהעלה epony...

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

epony כתב:לך תשאל את מי שאתה רוצה אם המשפט שכתבת נכון תחבירית. הוא לא, ועדיף שתודה בטעות מאשר להמשיך להביך את עצמך...

לגבי דוגמאות לכבלים כאלה בשוק, פשוט אין צורך בכאלה. האילוץ להיצמד לעכבה של 75 אוהם הוא עבור הסיגנל הדיגטלי, שדורש רוחב פס של 3MHz. כבילה "אנלוגית" לא אמורה לתת מענה לאילוץ הזה, ולכן אין הקפדה על עכבה אחידה של 75 אוהם בכבילה "אנלוגית".

הנה מקור לא רע שאפשר להסתמך עליו (אתה תאהב אותו במיוחד - הוא של חברה שמייצרת ומשווקת כבלים!): http://www.bluejeanscable.com/articles/ ... analog.htm
[left]
Can digital cables be used in analog applications? Yes, absolutely; the same tight tolerances which make digital cables appropriate for digital applications make them superb for analog applications. One may not "need" the improvement, but it will never hurt, and can help.
...
[/left]

נ.ב. אין כזה דבר "כבל אנלוגי" או "כבל דיגיטלי", יש רק סיגנלים אנלוגיים ודיגטליים, וכבלים שונים שמיועדים להיות תווך לסיגנלים הללו... :roll:
...
הראה לי אינטרקונקט אחד בעל עכבה של 75 אום ונמשיך בדיון. עד אז תמשיך לחשוב שאתה חכם וכל יצרני הכבל בעולם טיפשים ולא מבינים.

אה שכחתי, גם יצרני הרמקולים טיפשים ולא מבינים כשהם ממליצים ללקוחות שלהם לעשות ברייק-אין.

בכלל, כל יצרני האודיו חייבים להיכנס לפורום הזה, יש להם כל כך הרבה מה ללמוד מחלק מהאנשים כאן.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #32 

Guy1860 כתב:
epony כתב:לך תשאל את מי שאתה רוצה אם המשפט שכתבת נכון תחבירית. הוא לא, ועדיף שתודה בטעות מאשר להמשיך להביך את עצמך...

[left]
...
[/left]

...
הראה לי אינטרקונקט אחד בעל עכבה של 75 אום ונמשיך בדיון. עד אז תמשיך לחשוב שאתה חכם וכל יצרני הכבל בעולם טיפשים ולא מבינים.

אה שכחתי, גם יצרני הרמקולים טיפשים ולא מבינים כשהם ממליצים ללקוחות שלהם לעשות ברייק-אין.

בכלל, כל יצרני האודיו חייבים להיכנס לפורום הזה, יש להם כל כך הרבה מה ללמוד מחלק מהאנשים כאן.
...
תגיד לי, טרחת בכלל לקרוא את התגובה שלי, או שאתה בכזה שוונג של הרס עצמי שאתה פשוט פולט כל שטות שבאה לראש שלך בלי קשר בכלל למה שנכתב!? :roll: (n)

מבחן ההפרכה שלך לא רלוונטי. הציטוט והקישור לעיל - שניהם מאת יצרן כבלים גדול ומכובד - מסבירים זאת בבהירות רבה. אני לא חושב שאני "חכם וכל יצרני הכבל בעולם טיפשים ולא מבינים", אני גם לא חושב ש-"יצרני הרמקולים טיפשים ולא מבינים כשהם ממליצים ללקוחות שלהם לעשות ברייק-אין."

מה שאני חושב זה שיצרני הכבלים והרמקולים לא טיפשים בכלל אם הם הצליחו לבלבל אותך עד כדי כך שכל מה שאתה קורא על נייר לוגו שלהם נתפס אצלך כתורה מסיני.

אבל בינינו, מה זה משנה? גם ככה תפטור את דברי בעוד עלבון אישי ותציב עוד רף דמיוני וחסר כל קשר למציאות כדי שאחרים "יוכיחו" לך שאתה טועה. לצערך הרב, זה לא עובד ככה - אתה צריך להוכיח שאתה צודק, ולא ההיפך. זו מהות כל הדיון כאן כבר 6 עמודים, ואתה עדיין חושב שאנחנו צריכים להוכיח שאתה טועה... :roll: (n) (W)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #33 

epony,
אני הולך ומשתכנע שצריך להתייחס לחלק מהטענות שעולות פה כמו אל דת...
פשוט לא להתווכח, כי אין טעם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #34 

enough is enough.

כתשובה לשואל, בגדול אפשר להשתמש. אחת הסיבות שמשתמשים באודיו באותו חיבור כמו בוידאו הוא שהוידאו פשוט "גנב" את המחבר וגם חלק מה-SPECS של כבלי האודיו... בעוד שבוידאו התדרים גבוהים שההתנגדות כמעט לא משמעותית (אלא העכבה שהיא כאמור 75 אוהם) באודיו התדרים מספיק נמוכים שהעכבה כמעט ולא רלוונטית אלא ההתנגדות היא המשמעותית. באודיו מקצועי נהוג 300 אוהם, אבל בגדול השאיפה בחיבורים כאלה הם התנגדות נמוכה.

התנגדות בגדול תשפיע על עוצמות הקול ולא תגרום להפרעות או בעיות מיוחדות.

כמובן שכבלים שמיועדים לאודיו עדיפים מכיוון שהם מכוונים לסנן רעשים בתדרי האודיו בעוד שהקואקס בכבלי וידאו מיועד לסנן רעשים בתדרים גבוהים בהרבה.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 30/09/2013 14:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #35 

אורי, הלוואי שהייתה לי הזדמנות להתווכח איתו, אבל מה שהיה פה היה יותר קרוב לדו-שיח עם מחזיר בתשובה... 8O

הבנאדם מבקש סימוכין, ומקבל אותם ממקור מוכר ואיכותי. בתגובה הוא מתעלם מכך לחלוטין וממשיך לבקש שנוכיח לו ש-"אין אלוהים". קטונתי. :roll:

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #36 

Guy1860 כתב: ...
ולעניננו, במידה ואתה שייך לאסכולה שיש הבדלים בין כבלים ושאינטרקונקטים כלשהם יכולים להשמע טוב מחבריהם אז אוסיף על כך שכבלים בעלי התנגדות של 75 אום לא מומלצים לשמש כאינטרקונקטים.

מדוע? אין לי מושג, אני לא יצרן כבלים אך לראיה, אין בשוק אינטרקונקטים בעלי התנגדות של 75 אום. גם לא מהיצרנים הפשוטים.
...
Guy1860 כתב: עצם העובדה שכל יצרני האינטרקונקטים לא עושים אינטרקונקטים עם עכבה של 75 אום זו הוכחה מספיקה שהתנגדות זו לא מתאימה לאינטרקונקטים.
...
המסקנה שלך שגויה. כמשתמע מדברי עופר (והוא צודק), יצרני האינטרקונקטים לא עושים אינטרקונקטים עם עכבה של 75 אוהם - רק משום שאין צורך בתקינה כזאת עבור אודיו אנלוגי (כבלי רמקולים / אינטרקונקטים).
מדובר באימפדנס אופייני.
לשידורים דיגיטליים מקובל להשתמש ב- 75 אוהם כסטנדרט בכבלים קואסקיאליים, לצורך תיאום אימפדנסים (=על מנת להעביר את מירב ההספק לדרגה הבאה, כלומר על מנת למנוע החזרים שעלולים ליצור שגיאות).
בניגוד לסיגנלים דיגיטליים, אודיו אנלוגי אינו מערכת מפולגת (ראה קישור לעיל) אלא מערכת מקובצת, בה סיפור ההחזרים אינו רלבנטי. לכן שם האימפדנס האופייני פחות חשוב. זו הסיבה ש"אין בשוק כבלי אודיו 75 אוהם". זה בטח לא בגלל שהם "לא מומלצים לאודיו".
ככה נולדים מיתוסים, כך נוצרת דיסאינפורמציה.

liran88 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #37 

עופר - תודה רבה על התשובה המפורטת.
כבר הצטערתי ששאלתי את השאלה - לאור השרשור שהיא יצרה :(

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”